Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feriluce

31 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem értem, miértNem tudok én isEgy lenni, jól lenniJónak lenni, elégLenni, olyan, kihezBármikor jó menniLehet fordulni búval,S bánattal, s a sírástVad kacagássáNevelem ki. DeNem, ez nem én vagyokÜlök a teraszonS arcom hamvadó rózsáiPorig égnek a a tűzőÁrnyékon, s…..
mémoires d'outre tombe Tik-Tak 2012.07.02 22:25:00
IgazábólNem tudom márKinek higgyekMiben neMagamban bízhatok?Nem hiszemLenne valami,Ami jobbá tennéKedvemKedvesSzabadíts megEngemHúzd kiVitorlám aTajtékzó vadhullámok tengerénMert elsodorElragadMegfolytA levegőSzétfeszíti tüdőmS foszladozTűnőnEmlékképekRég-szép…..
mémoires d'outre tombe Zivatar 2012.06.27 19:51:00
Könnyes búcsúKönnyeddel búcsúzzDrága kedvesHulljon a szép,Hulljon, míg él - szerelmünk -Benned, Bennünk.S legyen nedvesAlattunk a padlóA csúf, rút peronS legyen kedvesA perc, mikorUgyanott,Ugyanezen gyönyörűRéten virágot szedeszVelem, sMosolyod takarja ela hulló zuhatagotS ha…..
mémoires d'outre tombe Harci Dög 2012.06.25 06:29:00
Sajnálom azokat, kiknek okoztamFájdalmas perceket s azokat is,Kik általam lettek naggyáÁtkozott faj mind a kettőÁllat vagyok, ráadásul oly galád,Mely nem haraggal öl: BűnbánatViszi el mind ellenemS nem átall kioltani lángot sunyi,Kecses széllel, elillanni ferde,Szürke képpel oda,…..
mémoires d'outre tombe Hogy vagy? 2012.06.24 21:37:00
  Én köszönöm, jól. Ha nem számoljuk azt, hogy napjában kétszer bőgöm el magam, jobb esetben nem az utcán...
Kérdőjel- megbocsátás, avagy meg kell-e bocsátani azt, ami csupán elménk fura illúziója,Az illúziót, amely sokkalta valóságosabb bármely élőnél?ElátkozomKitől akárA földbe is vágysz,Nem fut utánadHárom puttonyraEmel fel, kedveskedveS neked szava kellneKi miatt vér…..
Az arcod él mégmíg porrá nem égminden bennemmert nem felejtem,Te mondtad még,ha megnyugodnék,akkor mehetneminden rendben,Ha meghajolnékvakon,némánés én elhallgatnálakcsendben Mintha olajban úsznék, a hajammal a számbanegy ládába zárva, fulldokolva a vér szagában Kötéltáncot…..
mémoires d'outre tombe Más Világ 2012.04.23 23:16:00
Álmos meleg, őszbe hajlik a nyárFehér öltöny kék felöltőt várMit ér a könyv képek nélkül?Képzeld oda, ami készülSzállok el messze, képzetem hátánMit el se hinnék, az vár ma rámElőkerült mellényből az óraSzerencsére, mielőtt elkésett volnaKönyvet írok egyszer…..
Ágyadban fekszem, de nem azért,Mert lustálkodnék,vagy aludnék.Kicsit csak hozzád bújnékÉn, aki koldusbottal jár.Két hontlan útja keresztezteEgymást, szemük tűzben égett,S a megváltást fedezték felA mély tengerében. Szegény vagy, mint a templom egereNadrágod a moly…..
mémoires d'outre tombe Nem elég 2012.03.31 23:57:00
Füstmentes éjA Tűz, a láng, a fény,Víz forrás híjánSemmit sem érReflektor-ködVibráló fényekNincs már másTőled sem félekMelegség bennemNem érdekelMit kellene tennemKezed kezembe fonom,Ennyi elégMondanám énDe Ő mást mondNem, nem elég(2012. 01. 05.) ..
Vörös ruhájában leskelődik a NapÁgak mögül félénken kikukkantva.Vadító rúzzsal hinti be csókkalAz álmos világot, óvó gonddal.Sötét száll most le a városra,Csak a padon ül egy csendes kis párocska:Nem tudják még, csak sejtik: TalánSárga leveleket…..
Ma megvágtam magam Tükörben néztem a metsző pengétAmint kecsesen futott nyakam menténSzép, vöröslő ívet hagyva maga utánFoltokban szórta padlóra sötét nyomát Néztem a csordogáló patakot, sUjjbegyemhez tapadott cseppeketAjkaimhoz emeltem, édesenNyalva meg a pirosló…..
mémoires d'outre tombe Megszokás 2012.03.02 18:28:00
Lassan megszokom talánA fájdalmat, mely elmémenCikázik át, s talán megszokomAzt is, hogy kettőnkből egyNem lesz már soha ezután.Igen, létem, azt hiszem,Elemem az, mi éget, s feketeNyomot hagy - de nem kezemen - Lelkemen a galád, s elhalóHangon kiált: Visszlát,…..
Subba Retro reggeli 2012.03.01 09:15:00
Feriluce 2012.03.01 21:22:37
@bioLarzen: Vademecumnak volt olyan gyerekfogkréme nem? Mi legalábbis azt ettük két marokra. :)
mémoires d'outre tombe Báb 2012.03.01 11:33:00
Pillangó száll szelek szárnyánVerdes szárnya lankadatlanMindig újon díszben állvaSzép, pompázó lélekNem érthetlek tégedMerre szállsz? Utad hova vezetTe sem tudod, t'án nem is céllalSzállsz csupán az ösztön hajtÁlarcod leraktad, bábod rég elhagytadSzállsz, szállsz büszkén,…..
Híg levegő sűrű pontjáraNézek és rád gondolokHogy vagy képes azzáLenni, ami téged éltet,Mást pedig éget.   És te csakBecsukod a két szemedet,JátszodAz ócska szereped De kinek? Emberek vesztik el hitükTebenned.   De te csak játszolHisz az élet játék:Bűvös kocka,…..
"Én nem tudom mi ez, de jó nagyon,Elrévedezni némely szavadon,mint alkonyég felhőjén, mely ragyog,És rajta túl derengő csillagok.Én nem tudom mi ez, de édes ez, Egy pillantásod hogyha megkeres, mint napsugár, ha villan a tetőn, holott borongón már az este jön.Én nem tudom mi ez,…..
Az éj elmúlt már, azt hiszem, Nincs tovább. Még most itt vagy, De nem soká’ Elindulsz, és itt hagysz Egyedül, álom nélkül. Az idő múlik, s hozzám Nem jössz vissza Soha már. Szétszórt emlékeim az Asztalon állnak, Gyűrött ruhák A pamlagon várnak Mit kérdezünk, Szó már…..
Kék az ég, de a fű zöldebbLábamon a zöldes-kékesFoltok jelzik, hányszor értem földet.   (2011. 07. 12.)..
Tegnap este furcsa álomom voltTe voltál benne, s örök ragyogásVett körbe minketHollók, s keselyűk fanyar hada.De az álom elmúlt.Kipukkant, mint egy lufi:Visszhangzik a pattanásEgyütt ébredünk, deEste már külön alszunkEgy más világban járunk,Megnyugvást ád nekünk párunkHazug…..
mémoires d'outre tombe Epilógus 2012.02.10 16:01:00
Cigarettám elnyomomAz álom véget értÉdes tudatlanságZöldes vízesésKegyetlen valóságNekem nem kellesz márKöztünk vége mindennekNem kellesz;Sohamár. (2011. 03. 15.)..
mémoires d'outre tombe Ébredés 2012.02.08 17:09:00
Álmos szél az ablakban pihenMámoros éj fáradtan piheg Mi tegnap volt, régen nincsMit tegnap tettünk,Ne keresd, ne keresdSoha már. Szétszórt emlékeim azAsztalon állnak (és csendben várnak)Gyűrött ruhákA pamlagon várnak(A csend figyel) Mit kérdezünkSzó már rég nem felelÍgy…..
Ki szereti Agatha Christiet? Kezeket fel! A fiatalabbak kedvéért: Régebben, valamikor az ősidőkben a tinik az ő regényeiben találkoztak először erőszakos halálesetekkel, rejtélyes gyilkosságokkal, őrült sorozatgyilkosokkal. Persze ma már minden 13 éves kívülről fújja a…..
Január 20-án volt David Lynch 65 éves, ez alkalomból az egyik közeli mozi "születésnapi ajándékként" egy alkalommal levetítette ezt a filmecskét - melyet egyébként a rendező egyik legjobb filmjeként tartanak számon.    Mikor megnéztem ezt a filmet, utána azt…..