Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erdomester

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
forrás: youtube.com Az utóbbi időben több bejegyzésem is a Dragon Door online cikkeinek a fordítása volt. No egyáltalán nem azért, mert kifogytak a saját ötleteim vagy ne lenne már mondanivalóm. Ehelyett a prózai ok mindössze annyi, hogy magam is csupán kezdőnek számítok még az izometria világában…..
erdomester 2022.09.08 08:04:26
@deklen1972: kettévágsz egy seprűnyelet, az egyik felére állíthatóan (pl. egy erősebb kampóval) rögzíted a láncot, és készen van az egész nagyjából ezer forintból. Ha nincsenek otthon ilyen maradékok, mert akkor ingyen van.
forrás: andrewwhitton.com Ma is egy nagyszerű bejegyzést hoztam el a részetekre a trükközés témakörében. Mivel egy viszonylag fiatal edzésformáról van szó, így nyilván sokatokban merülnek fel kérdések a témával kapcsolatban. A cikk törzsét ismét egy fordítás adja, mégpedig egy Yakri nevű fiatal…..
forrás: medium.com Talán a legnagyobb különbség egy tornászedzést végző- és nem végző személy között a nyújtott karú erő megléte vagy annak a teljes hiánya. És talán ez a legnagyobb különbség azok között is, akik a tornagyűrűt csak a húzódzkodó- és a tolódzkodó állvány helyettesítésére használják,…..
erdomester 2021.11.19 13:18:31
@Royaliver: Szia! Azért reflektálnék :) Az első lépés egészen könnyen teljesíthetőnek tűnik, gondoltam, akkor csinálunk így fekvőtámaszokat (kötél lóg függőlegesen, fogantyúk kb. 10 cm-re a földtől, lábfej a földön). Hát mit mondjak... helyre tudja tenni az ember önértékelését, mikor össze-vissza remegő karokkal sikerül öt, azaz 5 kinyomást végrehajtani. Most már megy 5-6x 10, de még van hová fejlődni. Lassan azért beiktatom a sorba második és harmadik lépést is, szépen türelmesen.
A gyűrű elhelyezése egyelőre gondot jelent, mindenhol gipszkarton a mennyezet. A TRX-et is csak az egyik ajtófélfa főlé tudtam elhelyezni a falban, egy ajtónyílásnyi hely nem túl bőséges. De még ráérek beszerezni. :)
Az eszköztáramról pár szóban: van húzódzkodó rúd, TRX, egy 16 kilós kézi súlyzó, ugrálókötél, két 20 literes műanyagkanna, tele vízzel. És a saját testem. Amennyire meg tudom becsülni, ezek hosszú ideig bőségesen elegendőek lesznek.
forrás: blogtowers.com Nagyon ritkán nézek tévét. Nem azért mert nem érdekel (amúgy tényleg nem...), de egyszerűen nincs időm belezsúfolni az életembe azt, hogy egy készülék előtt koptassam a szemem (az agyam...). Munka, edzés, barátnő és sok-sok olvasás. Az olvasás egyébként is bűnös élvezet tud…..
erdomester 2021.05.21 12:18:39
@Royaliver: felesleges reagálnod rá, hiszen avval csak a lovat adod alá. Vannak emberek, akik annyira szegényes és sivár életet élnek, hogy így kell kierőszakolniuk mások figyelmét, ez már nekik örömet okoz. Remegve várják, hogy valaki reagáljon a provokációjukra és kéjjel tudjanak dagonyázni a nyomorukban.
Én a személyeskedést elhagynám a reakciómból, mert az ismét csak felhívás keringőre, és hazai pályán egy egészséges mentalitású embert könnyedén legyőznek a rutinjukkal.
forrás: dreamstime.com 18:00 óra. Kedd délután. Edzőpark. Az idő igazán nagyszerű volt, így a barátnőmmel el is foglaltuk a kicsiny edzőpark teljes területét. Mindketten a szokásos rutinunkat hajtottuk végre. Zsanett a ketogén étrendre való átállása miatt fél évre pihentette az edzését (ennek a…..
forrás: gamblingsites.org  A blogom mindig is a testedzésről szólt és mindarról ami egy egészséges fizikum kialakításához szükséges. A címe lehetett volna az is, hogy "Egészség és edzettség", mert amiket írok, az mindig egy-egy fejezet a teljes és egészséges test kialakításának mikéntjéről. Soha…..
forrás: t-nation.com A 80-as évek egyértelműen a kigyúrt sztárok időszaka volt. Akkoriban elképzelhetetlen volt, hogy egy valamirevaló akciófilm főszereplője csupán egy átlagos kinézetű, vézna alak legyen. A korszak két abszolút csillaga Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone volt, akik szinte…..
" Mindig biztos voltam benne, hogy egy jó edzőnek nem feltétlenül kell jó sportolónak is lennie. És az élet bizony sok fantasztikus edzőnél igazolta ezt vissza. Az érvelés egyébként visszafelé is igaz. Ritkán adódik úgy, hogy egy nagyszerű sportoló később kiemelkedő edzővé váljon. Viszont úgy tűnik…..
forrás: coretrainingtips.com Az van, hogy nem feltétlenül akarok a blogomon leírt minden mondatomért megharcolni, pláne nem akarom mindenki tiszteletét kivívni! Ha nem érdekel, amiket itt firkálok, akkor egyszerűen ne olvasd tovább az írásaimat, találj magadnak más elfoglaltságot. Ennyi. Lassan már…..
forrás: thelocker.online Bevallom, imádom a "Kázmér és Huba" képregényeket! A történet egy élénk, 7 éves kisfiú szemén keresztül mutatja meg a világot. Az egyik rövid pár képkockás szösszenetben Kázmérka hóembert épít. A hóember nem több egy elnagyolt, kusza hórakásnál és pár gallynál. A kisfiú áll…..
forrás: flanderstoday.eu Sokszor látok lelkes fiatalokat az edzőparkban trehány, hányaveti módon végrehajtani gyakorlatokat. Olyankor úgy vagyok, mint "Toldi", hogy  "...tűrte, amíg tűrhette..." és odamegyek, pár mondattal kiigazítok, bemutatom, hogy mit csinálnak rosszul. Legtöbbször annak…..
erdomester 2020.02.26 08:18:16
@Royaliver: hadd álljak be a vitatkozók sorába én is :) saját tapasztalatom az, hogy a hasprés kb. ugyanaz, mint amikor a húzódzkodás valamelyik könnyített verzióját végzi az ember, segít alapozni a normális gyakorlathoz. Én már kezdem azt, hogy felhúzódzkodva emelek lábat has vagy fejmagasságig, a fiam viszont még csak álló helyzetben tudja magát meghúzni, kb. úgy, ahogy valamelyik posztodban húzta magát a jóember a kilincsre akasztott türcsivel. Sok minden másban sem minden fekete vagy fehér. :)

Én személy szerint egyébként arra lennék kíváncsi, hogy az étkezéseket hogyan érdemes összehangolni a mozgásokkal, mikor mennyit érdemes úgy enni, és mennyivel torna előtt, hogy ne akadályozzon, hanem segítsen.
forrás: pickywallpapers.com Először is hadd köszönjem meg mindenkinek azt, hogy időt szakít a gondolataimra és rendszeresen olvassa a blogomat! Ha esetleg valakit sért a cikkeim hangvétele, attól külön elnézést kérek, mert soha nem volt szándékomban senkivel szemben sértően viselkedni! Nem akarok…..
forrás: gettyimages.in Bevallom, kicsit szomorú vagyok. Pár napja írtam egy rövid összefoglaló cikket a fekvőtámaszban nyomásról. Ha még nem olvastad, ITT megteheted. Ebben megemlítettem, hogy az én zsenge ifjúságom idején, a szocialista rendszer utolsó pár évében, a testnevelés órák testnevelés…..
erdomester 2020.02.14 08:12:17
@_z_: ne a szavakon lovagolj, az értelmet nézd mögöttük. Az én fiamnak volt egy gyökér fociedzője, aki gyorsan elérte nála, hogy ne akarjon focizni. Szerencsére ezt nekem sikerült visszafordítanom, velem szeret a gyerek. Elismerem, hogy egy rossz hatást sokszor évek munkája legyőzni magunkban, de le kell tudni és baromság azért utálni valamit, mert valaki meg akarta velünk utáltatni.
Lehet, hogy erősnek tűnnek elsőre a poszt szavai, de felrázni akarnak, "érted, nem ellened" :)
Nem szoktam gyorsan csereberélni az autóimat. A Cecíliám megvan tíz éve, a Karina öt éve, a kis gagyi AE86-ot pedig örökre megtartom, de legalábbis addig, amíg létezik a világon 13-as és 14-es gumi. Ám úgy éreztem, hogy 37 évesen már ideje felzárkóznom a felnőttekhez, nem lehet örökké boroskólát…..
Azt olvastam, hogy minden ötödik gyerek igaznak gondol mindent, amit a neten talál. Vajon milyen az arány a felnőtt lakosok körében ugyanebben a témában? A választ nem tudom, de azt igen, hogy például a Ford Focus dobfékszerelését bemutató lelkes amatőrök - és ami igazán szomorú…..
Autóépítés Szívatópad 2015.02.05 20:35:13
Még most is a Volkswagen Karmann Ghia-val töltöm az időm. Egy hete volt megnézni a festő úriember. - Mindjárt kész. - jelentette ki, én meg csak bólogattam, és hozzátettem: - Hogy ha az Úr is úgy akarja. Persze nem akarta úgy. Pedig a kollégám még segített is... okoskodni.…..
Jajj,de csúnya! Bráffó 2014.12.25 10:10:00
Egy olasz "izé", vagyis valami, ami egykoron a Fiat Bravo nevet viselte. Lehetnék gonosz, és naezmieznek feladni, de az túl nagy falat lenne, pláne a karácsonyi menü után.. Én szóltam. Felismerhetetlen sókár. Lancia Thesis lámpák, BMW kerekek. A beltér letisztult és…..
erdomester 2014.12.25 20:50:58
@grunzx: szóról szóra ez jutott az eszembe
Szörnyű volt az ébredés... Úgy éreztem magam, mint Neo a Mátrixban. Az egész életem eddig nem is létezett. Azt gondoltam tisztességben élek, de kiderült, hogy egy rohadt adóelkerülő vagyok. Bevallom, én sem telefonálok már annyit, sőt a neten üzengetek ha kell. Eddig azt…..