Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qhanti

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Brutálisan számító, kegyetlen és skrupulusok nélküli emberek tekintetében a szovjet/orosz történelem tényleg nem szorul importra; a Rogyina históriájának évszázadai során a Nagy Földön bőven termettek olyanok, akik – mindössze egy emberi élet időtartama alatt –…..
Sok szó esett már az arctalanná vált felsőoktatásról, illetve arról, hogy egyes főiskolák és egyetemek diplomagyárrá alakulva ontják magukból a felkészületlen hallgatókat. Levélírónk saját tapasztalatát osztja meg velünk, megmutatva, hogy az oktatóknak is nehéz ebben a…..
qhanti 2009.12.26 11:43:22
@lyesmith: A pici probléma ezzel az, hogy kb. 15 éve sok jogászra volt szükség, rá is álltak az egyetemek. 5 év alatt be is telt az ország jogásszal, most már nem kell, de ettől még nem végez kevesebb jogász. Természetesen nem kell magyar szakot végezni ha szereted az irodalmat, ugyanakkor ha igazán érdekel, akkor ott kapod meg azt a tudást amire vágysz, már ha jó az egyetem. Arról meg ne is beszéljünk, hogy nem minden állásnak van szakja az egyetemen, tehát mindenhol működik az, hogy orvosi egyetemet végzek mert orvos akarok lenni. Sok munkához bölcsész diplomát kérnek, mert műveltség és jó kommunikációs képesség kell a betöltéséhez.
qhanti 2009.12.26 12:06:43
@lyesmith: Miért is? Csak az tud számolni aki matematikus? Csak az beszél angolul aki angol szakot végzett. Szerinted amíg az egyetemeken a társadalom 0,00001% végzett, addig senki nem értett semmihez?
De mondhatok konkrét példát (bár úgyis azt mondod majd, hogy a kivétel erősíti a szabályt)
Gerald Durrell semmilyen biológia, zoológia szakot nem végzett, még is kiváló zoológus lett, amit több egyetem is díszdoktori címmel ismert el és mellesleg jó író is volt (irodalom szakot sem végzett)