Regisztráció Blogot indítok
Adatok
slivovica

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adós vagyok már egy hosszabb bejegyzéssel, de kicsit lassan ért meg ez a mai. (Ennek részben oka, hogy betegeskedtem, meg egy nemzeti ünnep miatt 1 hét szünet is volt, ami szintén inkább a kényelmes semmittevésnek kedvezett...) Mindennek ellenére most az egyetemről írok, hamár…..
tizenegyker A névtelen híd 2010.11.03 20:17:00
A Lágymányosi híd 15 éves születésnapjáról Fricy számolt be részletesen az Építős blogban. A híd elnevezéséről, vagy inkább el nem nevezéséről is érdemes lenne pár szót említeni. A XI. kerületi önkormányzat 2003-ban azt javasolta, hogy Latinovits Zoltán színészről…..
Amikor arról írtunk, hogy soha nem érjük utol a Nyugatot, akkor többen is bekommenteltek azzal, hogy igazából nincs is olyan, hogy Nyugat, azok az országok nagyon is különválasztják magukat, és különbözőek a problémáik. Na de mi az, ami létezik? Amiről elhisszük, hogy van. Ha…..
slivovica 2010.10.18 15:00:13
@jzs: Érdekes, hogy a külföldi éveid után nem érzed úgy, hogy inkább vagy közép-európai, mint német vagy francia - én, most éppen külföldön dolgozóként, sokkal több közösséget érzek a szlovák meg román kollégáimmal, mint az ausztrálokkal vagy olaszokkal. Konferenciákon is általában a lengyelekkel meg a szerbekkel szoktam elsőként összehaverkodni.

@volankombi: A cikked szinte minden szavával egyetértek. Mikor az emberek egy balkáni nyaralás után megkérdezik, hogy hogyan jutottam el Szkopjébe, nem tudják, hogy Belgrádba olcsóbban elvisz a vonat, mint Nyíregyházára, és hogy a Balkánon szinte mindenhova el lehet jutni busszal. Viszont a pezsgő belgrádi éjszakai élettel komoly kétségeket támasztottál bennem: ennyire nem működnek az ösztöneim, hogy nekem nem sikerült ezeket a helyeket megtalálnom? Négy nap, négy éjszaka jártuk a várost, és alig találtunk jó kocsmát. Kapsz egy üveg Stomakliját, ha adsz néhány tippet!

@Bogyó2: Néhány éve az Index beszámolt egy felmérésről, ahol a világ különböző országait ábrázolták egy kétdimenziós koordinátarendszerben, a közösségi és az egyéni értékek tiszteletének mentén. Magyarország ezen az ábrán Bosznia és Oroszország közvetlen szomszédságában helyezkedik el, és része az egykori szocialista tábor keleti frakciójának, míg Horvátország, Szlovákiával és Szlovéniával együtt, a "katolikus Európa" (Franciaország, Belgium stb.) blokk közelében található. A cikk címe egyébként ez volt: "Soha nem érjük utol Európa fejlett felét". Micsoda egybeesés...
A Gál Misi-féle MÁV-figyelőn olvastam a történetet, kérem olvassa el mindenki, erre szeretnék reagálni. A bejegyzés címe a "Nincs logika a MÁV bejárati ellenőrzésében", s a posztot beküldő arról panaszkodik, hogy szerinte mennyire össze-vissza van kitalálva ez az…..