Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ninezero

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Park Life sorozatunk újabb vidéki helyszínnel bővül: ezúttal Balatonfüred közel 1 km hosszú, szép parti sétányát mutatjuk be.Balatonfüredet már az őskortól kezdve folyamatosan lakják, a középkorban a Tihanyi apátság birtoka volt, de jelentősége a reformkorban nőtt meg. Ebben…..
ninezero 2011.09.12 15:31:13
Tizenkét éve, 1999. augusztus 11-én volt az eddig utolsó teljes napfogyatkozás Magyarországon. A mi generációnknak az utolsó. Mindenki emlékszik rá. Egy időben szoktam azt mondani, hogy három időpontra emlékszik kristálytisztán mindenki ebben az országban, mindenki tudja, hogy…..
Mindig is filmnagyhatalom voltunk. Ez onnan is látszik, hogy Budapestnek szerves része egy olyan díszletkomplexum, mint a KÖKI, ahol csak azért nem forgathattak volna atomháború utáni sci-fiket tucatszámra, mert a nézők nevetségesen valószerűtlennek találták volna az egészet.…..
"Maci 4 éves házicirmos, igazi fotómodell alkat, Zizi 6 hónapos sziámi,(kis rendbontó) és nem szeret fényképezkedni.(Ezért elég nehézértékelhető fotót csinálni róla, mert azonnal elmozdul, ahogy meglátjaa kezemben a gépet, persze néhány hónap alatt azért sikerült…..
Kedves olvasók, Stöki egyéb irányú teendői miatt a héten megint alibi van, viszont cserébe igyekszem megint valami olyat megragadni, ami beindítja a nosztalgiázást. Összeszedtem pár dolgot, amik régen szerves részét alkották a játékidőnek, de mára szinte teljesen kivesztek -…..
ninezero 2011.03.10 23:04:07
@bioLarzen: az UGH-nak tényleg ez volt a becsületes neve :)
A közszférában szokásos rabszolgamunkáról már több bejegyzés is született. Most egy pedagógus jogi panaszait olvashatjuk.Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi téma remélem tanulságos lesz az olvasóknak és természetesen bízom benne, hogy lesznek hasznos és használható kommentek is a…..
Afganisztánt a hatvanas években hippiföldnek hívták, állítólag rengeteg fiatal jött ide a világ minden tájáról, nem kevesen a jó minőségű hasis miatt... akkor még biztonságos volt az ország, sokkal szabadabban éltek a nők is. Aztán jöttek a háborúk, a szélsőséges…..
ninezero 2010.11.16 16:13:08
@newnt55: ez a "takarjuk le, tartsuk idebent, biztonságban, nehogy elcsábítsák" pont az a része ennek a szokásnak, amitől, mint nyugati embernek, fel kéne álljon a szőr a hátadon :P

attól még, mert ilyen romantizáló, szépelgő dumába bújtatják ("védelmezni kell", "elrejteni a szépségét", "nehogy a látványa felizgassa az idegen férfiakat"), attól még az egésznek az a lényege, hogy a nő tárgy, gyerek, tulajdon, aki teljesen vagy félig döntésképtelen, és ha öt percig sétál egyedül az utcán, akkor tuti elcsábítják, vagy megerőszakolják, vagy kurva lesz.

a férfinak persze semmi felelőssége nincs, mert ugye, ő nem tud uralkodni magán, ha lát egy nőt, ezért inkább húzzuk zsákba a nőt... :P

ennyi, a többi csak szépelgő körítés.
Miskolc a jelek szerint kemény hely annak, aki önfeledten akar vásárolgatni, akár csak élelmiszert is. KecskeDotyi fél órán belül bement egy Tesco Expresszbe és egy Sparba, az első helyen a kiírthoz képest háromszoros áron akartak eladni neki egy virágot, a másodikon pedig olyan…..
Na, akkor tegyük fel, hogy egy afrikai, vagy latin-amerikai országban, esetleg valami kis távoli óceániai szigeten úgy dönt a parlament, hogy ezentúl a helyi kultúrának, hagyománynak és éghajlatnak megfelelően mindenki köteles anyaszült meztelenül járni.- Nincs abban semmi –…..
ninezero 2010.07.14 17:28:44
@Ratius: szerintem nem, mert bizonyos jogaidról nem mondhatsz le. természetesen nem csak egy ruhadarabról van szó. az a felfogás, amit a burkát viselő nők és családjuk képviselnek a házasságról, nem egyeztethető össze alapvető európai értékekkel. az más kérdés, hogy miért itt próbálnak fogást találni rajtuk a törvényhozók - gondolom, a burkára könnyű rámutatni, és valahol el kell kezdeni.
A Homár sem értette, hogyan lehet legálisan pénzt szedni egy soha meg nem rendelt szolgáltatás után. Az Ingatlandepo.com zsarolós szolgáltatása Krisztina szerint a Versenyhivatal véleményel szemben több pontot jogszabályba ütközik: Olvastam az indexen az ingatlandepo.com jogtalan…..
ninezero 2010.05.11 13:59:46
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
ninezero 2010.02.11 11:59:07
@Tecumseh: tényleg nem, mert panelban lakom :P (ha más frappáns dolog nem jut az eszedbe, nyugodtan kifejtheted, hogy evolúciós zsákutca vagyok :D)

úgyhogy elfogulatlan kívülállóként tartom totál felháborítónak a kéményseprőmaffia fent leírt tevékenységét. a mókás erőlködés, amivel egyesek a kommenttömeggel szemben szeretnének pisálni, általában csak megerősíti az embert a kiinduló állítás igazában :)
Ez igen! Az Ogylvy reklámügynökség és a Pannon szakítanak, amit előbbi ezzel a filmmel ünnepel meg. Úgy látszik, a magyar reklámszakembereket hülye helyzetbe kell hozni, és rögtön képesek valami épkézláb alakításra. Érdemes egyébként megfigyelni, hogy a hazaireklámszpotokban…..
Vásárolt a felettünk lakó frissnyugdíjas (vagy munkanélküli, fogalmam sincs) egy bazijó hangfalszettet. 5.1 lehet, vagy mi a fene. Viszont érdekes módon nem zenét hallgat rajta, hanem MSN-ezik és szjkájpol éjszaka, tőhangerőn. Aludnék (panelnyelven: döglenék), mert hétfőn…..
A múltkori poszthoz fűzött kommentekből kiderült, hogy a kismegszakító: fegyver. Éjszakai mosás, porszívózás, zenehallgatás esetén lehet bevetni.   "Simán, lakáson kívül van úgyis" - mondja szemig jimmy. "Panelban lakni ősi román szokás. Én is gyakoroltam…..
A Borsonline-nak megint sikerült megdöntenie a taplósági rekordot. Hogyan lehet egy tragikus halálesetet minőségjelzőként használni, hogyan lesz egy elhunyt emberből mindig bevethető, bulvár hívószó: "a bolt előtt agyonrugdosott férfi". Ez az a furkóság, amihez…..
A népmesének is van napja, merthogy szeptember 30-a nem csak simán a mese napja, hanem egyenesen a magyar népmeséé. Ugyanis Benedek Elek, az erdélyi származású író és népmesegyűjtő születésnapját, szeptember 30-át a Magyar Olvasástársaság 2005-ben a népmese napjának…..
ninezero 2009.09.30 13:58:31
@guerillero: szerintem ez nem az iskolás korúaknak szól, hanem a kisebbeknek. gondolom, azok is vágják azért, hogy valami van a hold meg a csillag alatt, de ha ilyen a körítés, akkor az biztosan szép és jó dolog :) szóval, csak annyit akartam mondani, hogy ez a népmese se nem prűd, se nem alpári, úgyhogy ha így mesélnek egy kicsi gyereknek az intim részekről, azt csak helyeselni lehet.

az Egyesült Államokat meg csak amiatt hoztam fel, mert ott tényleg beteges dolgokat produkálnak a nagy össznépi pedofíliaüldözés során... képzeld el, mit kapna ez a mese :P
A Homáron gyakran szerepelnek dühös ügyfelek, sőt ugye a vadak meg a trágárak sem ritkák. J. OTP Bankhoz írott búcsúleveléből több szenvedély süt, mint bármelyik agresszív, anyázó, vagy fenyegetőző levélből. J. ugyanis mélyen csalódott: nem káromkodik, nem emeli föl a…..
ninezero 2009.09.04 16:15:23
@b[ALien] a kopasz baba: lécciclééci, hogyan kell macskákkal költözni? :) nemsokára nekem is muszáj lesz, egy eléggé morcos és nem túl fiatal macskával, már előre rettegek :) amikor legutóbb két hétig máshol laktunk, három napig nem jött ki a kád alól, és még most is ott lenne, ha erővel ki nem szedem... mi van, ha sosem szokja meg az új helyet? :( vagy olyan nincs?
A Homár teljes ollószélességben támogatja a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége önszerveződő és csak a helyi viszonyoknak megfelelően őrült bankbontási érdekvédő tevékenységét. A "válságon" ugye szénné keresik magukat a bankok, hiszen árfolyaveszteségre…..
ninezero 2009.09.03 12:32:01
@É2I: pont ilyesmin gondolkoztam... ha, ahogy írod, a bank 20 milla hitelt ad a 80 ezer nettóra Kis Kovács Ödönnek és dörzsöli a tenyerét, és feltételezzük, hogy a bank nem hülye, akkor az azt jelenti, hogy a bank adott esetben a kockázatos hitel költségeit _rajtam_ tervezi behajtani, aki kisebb összeget vett fel, normális fizetéssel, lakásra, és szó nélkül csengeti a megnőtt törlesztőrészleteket a csökkentett fizetéséből. ki van ez találva. (a rendszer apologétáival együtt.)
A szegény, aknába zuhant kisfiú tragédiája természetesen meg- és beindította a Homár levélíróit is, hétfői lábrepesztős posztunk után jó pár levél csattant a  postaládánkban. Itt van kettő. Az elsőből az derül ki, hogy milyen kicsinyesen járt el az Aquaworld azzal a…..
ninezero 2009.07.28 17:40:23
@BRandom: jaja, termeld csak nekik a profitot, megérdemlitek egymást. ha magadtól nem érted/érzed, hogy ezt a helyet miért nem kell porig égetni és a helyét sóval beszántani, akkor hiába is magyarázná neked bárki.
Igazi antiválságbombát kapott Roland az AXA Magánynyugdíjpénztártól, akik légkalapácsálló mosollyal, töretlenül hisznek egy alternatív jövőben, ahol még mindig és egyre inkább megéri az ügyfelüknek lenni. Persze csak ha nem zavarja, hogy évente többet bukik, mint amit…..
ninezero 2009.07.03 16:37:58
ninezero 2009.07.03 18:36:46
@blamm: aa, ezt az ábrát ismerem. a képen nincs rajta, de azokban a pénztárakban, amik csillaggal vannak jelölve, nem voltak eddig választható portfóliók.

(most már vannak, a tegnap kapott értesítő alján apró betűkkel közölték, hogy 2009. jan. 1-től növekedési portfólióm van. bár erről engem nem kérdeztek.)

szóval, kötelező volt belépni, és akkor még nem voltak választható portfóliók sem. hiába, felelőtlen barmok vagyunk, ahogy a tanult szakember megállapította fentebb :))
Paramilitáris jó délutánt minden Homár-olvasónak, Aki nem olvasta volna a korábbi posztot: Gábor levelet írt nekünk, mert egy vérmes, civil fickó rendőrnek képzelve magát le akarta állítani a kocsiját a Velencei tó mellett, melléhajtott, ráhúzta a kormányt és komolyan…..
ninezero 2009.07.02 17:10:11
ninezero 2009.07.02 17:26:11
@szalontüdő: ez az elmázolt arc elég komoly :D

@havajj: ja, csak én rögtön kettőt próbáltam, de talán most? (bocs a spammért)