Regisztráció Blogot indítok
Adatok
idosb

8 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudtad? Titkárnő (A nap képe) 2009.12.01 08:37:00
 ..
idosb 2009.12.01 12:25:08
@Zia1: Csak azért mondod mert nem én vagyok az a magánvállalkozó. Üdv.
Lehet-e Svájcban új minaretet építeni? Nem. Jókora pofont kapott az az általánosan elfogadott „politikailag korrekt” szemléletmód, hogy az emberek befogadóak, egyenlőek, s mindenkit szívesen várunk mindenhová. A svájci népszavazás azt mutatja, hogy nem. Ez a szavazás…..
idosb 2009.12.01 12:14:30
@Horizont:" Kötelessége beilleszkedni"-lenne!! Csakhogy a genetika nagy úr ám! A beilleszkedés csakis úgy valósul meg, mint az intelligencia szintjük növekedése esetleg, /alapértelmezetten alkalmazkodókészség/ de ez köszönőviszonyban nincs a teljes integrációhoz. Hiú ábránd azt hinni, hogy valaha is beilleszkednek normális honi törvénytisztelőként, lásd a romák. Üdv.
Tudtad? Jó reggelt kívánok! 2009.11.26 11:29:00
Mindig van új a nap alatt. A privátbankár honlapján olvasom a hírt, miszerint az ombudsman aggályosnak tartja az osztálypénz intézményét. Beszarás. Én már jó néhány évvel ezelőtt jártam iskolába, de emlékeim szerint az általános iskolától a középiskoláig, mindig kellett…..
Tudtad? Rendőrséget akarunk! 2009.11.25 08:18:00
Mindenki tudja, hogy mi történt a közelmúltban Sajóbábonyban, ezért erre nem is igazán reflektálnék. Talán csak a következményekre. Olvasom ugyanis, hogy saját rendőrőrse lesz a 3200 lakosú településnek. Mégpedig azért, mert a helyieknek igénye van a rendőrségre, és mivel a…..
idosb 2009.11.25 21:54:29
@Slanger: Tudod valamikor annó az úgynevezett KMB-ss szinte bútordarabja volt a településnek, ott is lakott és szinte ott élte az életét. Mindenkit ismert s kellően kezelni tudott. Az viszont tény, hogy nem volt úgymond túllihegett pozitív diszkrimináció, s nem volt megkötve a keze. A tekintélye a helyén volt, bizony a megérdemelt netán nemcsak a verbalitás szintjén kezelend bűnözöi tevékenységekkkel szemben. A nagy @urva demokrácia! Hatalmas tévhit, hogy nem rend a lelke mindennek, ide demokrácia, oda demokrácia. Nem kellene kificamodottan értelmezni, s pl.-ul a szabadság fogalmát összekeverni a szabadosság fogalmával.
A Sláger Rádiónak vége, ennyi, bezárják. Az USA kongresszusa meg úgy néz ki, hogy határozatban ítéli el az egészet. Két apró dolgot jegyeznék meg: Egyrészt milyen érdekes, hogy a november hatodikai Financial Times cikk hogyan agyon lett hallgatva. Ennél sokkal kisebb jelentőségű…..
Kedvenc Kolorunkat mostanság mindenféle eltűnt milliókról faggatják, őt pedig lefoglalja a hülyébbnél-hülyébb magyarázatok kitalálása, így nem ér rá nyilatkozni. Sebaj, az OCÖ nélküle sem pihenhet, Kozák János helyettesíti a vezért a médiában (is). Meglépte azt, ami már…..
Tegnap volt a híradóban egy férfi, aki ki merte tiltani a cigányokat az általa üzemeltetett benzinkútról. Tettének oka, hogy állítólag több százezer forint kárt okoznak neki a fizetés nélkül tankolók. A férfi állítása szerint az elkövetők kivétel nélkül romák. Mivel az…..
idosb 2009.11.19 21:47:29
@anarcho78: Nos ha az ő gyerekeit vernék minden nap mint az enyémeket, /minden ok nélkül úgy zsigerből/ akkor netán restaurálódna egy két emberkének a szemlélete. A más @szával verni a csalánt roppant könnyű ám!
A nap kommentje "Polgar"-tól: "A rasszista magyarok elleni tiltakozást én úgy kezdeném, hogy a gyűlölt magyarok adóforintjaiból kiutalt segélyt nem venném fel. Ezzel a magyar szélsőjobb első számú cigányellenes érvét megsemmisíteném. A cigány vezetők helyében…..
"Történeteik minden értelemben "belül" játszódnak, a személyes létszféra, a ház, az otthon és a lélek határain belül. Egy-két kivéte1től eltekintve az írásokban tökéletesen kettéválik a személyes és a politikai, a belső történések és a külső politikai események…..
"Az utolsó, ami megmaradt az együttlétekből, a finom, vasárnapi ebéd, havonta egyszer-kétszer. Amióta eltemették a férjeiket, egymásnak főznek, a gyerekeiknek meg az unokáknak. Vali asztala mindig szépen terített. A tizenkét személyes ezüst evőeszközkészletből hatot…..
Az mszp szemmel láthatóan megkezdte a 2010-es választási kampányát, hiszen már országszerte láthatóak a pártot népszerűsítő óriásplakátok. Nem megerősített hírek szerint, az óriásplakátokon kívül, egy 2010-es naptár kiadását is tervezi a jelenlegi kormánypárt.…..
Tudtad? Vállalható baloldal? 2009.11.13 07:51:00
Ha majd a jövőben megkérdezik, hogy ki volt ezen évtized legnagyobb hatású jobboldali politikusa, akkor a válasz nem lehet más, mint: … a fenét. Orbánnak kétszer is sikerült megnyert választást elveszítenie, azon túl meg meglehetősen súlytalan, olyan ő, mint egy ereklye;…..
idosb 2009.11.14 21:21:15
@elfelejtette: Igen a teória nem rossz, azomban hatalommal lehet élni, s lehet azzal visszaélni is. Innen a fóbiának aposztrofált gondolata Önnek. Egyébként teljesen pársemleges vagyok, ebből a pozitúrából szoktam gondolkodni.
Tudtad? Ajánlás (A nap képe) 2009.11.12 12:26:00
  ..
idosb 2009.11.12 21:01:16
idosb 2009.11.12 21:05:30
@Slanger: Tudod mi jutott eszembe? Fogadni mernék nem igen hiszed amit mondok pedig valóság. Annó fiatal hajógépész koromban, a nagy hajós bunda leterít a hóra, s add neki. Sajnos rég volt, s még én is azt mondanám, hogy igaz se volt. De én emlékszem mrt jó volt. Üdv.
idosb 2009.11.12 21:07:08
@Zia1: Igen! Igen! Igen!
Tudtad? Lánclevél 2009.11.10 13:14:00
Engem személy szerint rendkívüli módon zavarnak a lánclevelek. Tudjátok, amit ha nem küldesz tovább 5, 10, 20 ismerősödnek, akkor aztán vége az életednek, elhagy a szerencse, és életed hátralevő részében soha többet nem szexelsz. De ma megkaptam az első olyan lánclevelet,…..
Fontos-e a történelem tanítás napjainkban? Mit és mennyit kell tudnia egy gyereknek a világtörténelemből, az emberiség gaztetteiről? Okolható-e a Himnusz lehangoló szövege a magyarok népbetegségévé vált depresszióért? Ezekre a kérdésekre keresi a választ levélírónk, a…..
idosb 2009.11.09 13:24:08
@lyesmith: A kérdésedben benne rejlik lelki szemeim előtt, hogy nagyon jól tudod te azt.S ennek őszintén örülök.
idosb 2009.11.09 20:27:34
@lyesmith: No! Mottóként: mert ugye olyan rohadtul élhető per ma ez az ország! Pol. felhangokat félretéve, igenis nagyon sok klasszikus írónk, költőnk szavai, ráültethetőek a mai viszonyokra. Pl.-ul "ki milliókat rabol bírája lészen annak, kit a sorsa rabolni kényszerít" Nagyon látensen a rendszerváltásnak becézett káosz óta, a kialakult nyertes csoport, s az általuk szolgalelkűen kiszolgált önös érdekű piacgazdaság, globál nagytőke, bizony nyulkál a képletesen mondva kardjával, s sok embert netán távozásra kényszerít. /jóllehet ez a cél? / Igen más kor, más pozitúrák, más trendekkel tarkítottan, de anoním asszociálható szimbólikus értelemmel. Csak egy kérdés: tudod e mi az az emberi nyomorszint? Ne is tudd meg soha azt kívánom őszintén. Persze ebben a konstellációban árkus papír nem lenne elegendő kifejteni, teljes spektrumában a releváns témát. Azt pedig ne vedd zokon, ha a keményfejű szittya magyar, nem igen szívleli, ha fikázod a himnuszát. Nos tudom cinikusan hangzik, de hidd el nagyon sok emberben ezt az érzetet sugallták a szavaid. Ha nem sértettelek meg, akkor kérlek nézz ide be: 216762wififalu.blogspot.com s ne a helyesírást bírálgasd, /az szerintem olyan kisstílű/ hanem ez a valóság tükörképe, s próbáld meg ezen keresztül vizsgálni, mi is okozza az össz. társadalom viszonylatában kialakult depressziót.
Tudtad? Szőrőstalpú románok 2009.11.07 10:36:00
Biztos hallottátok már ti is a címben szereplő jelzőt román szomszédainkra. Sőt még olyat is hall az ember, hogy „ezek nem régen még embert ettek”. Lehet persze csúfolódni, de azért az vitathatatlan, hogy bizonyos dolgokban jóval előttünk járnak. Itt van például…..
idosb 2009.11.08 09:29:30
@SárgaEminenciás: Nos azt szoktam mondani, hogy a bírálatok bármely irányból, ok miatt megjelennek, ez általában azért van, mert máris láttatja, hogy csak csak leledzik az effajta gond, gondok tömkelege. A többi az egyéni érdekek mentén való elemzés, ami természetesen szubjektív.
idosb 2009.11.08 09:34:32
@Slanger: Nagyon jó a stílus, nyilván egyesek nem igen tudják elfogadni főképpen a sajtó oszlopos önmagukat félistennek képzelő tollnokai. Ha nem az van amit én mondok, én látok, csak én tudok, csak az a jó, hellyes no-no! Nem csak foci van a világon!
Tudtad? Tejet szereted? 2009.11.05 11:25:00
Remélem, hogy nem csak engem háborít fel, amit szerencsétlen tejtermelőkkel művelnek mostanság.     A tejtermelők azért elkeseredettek, mert míg 2007 végén 2008 elején még literenként 95 forint körül volt a tej felvásárlási ára, addig most 55-60 forintot kapnak a tej…..
      Kossuth rádió, esti hírekben, Bencze József rendőr főkapitány úr kivizsgáltatja, miért nem avatkozott be kellő időben és hangsúllyal Kiskunlacházán, az egyik családi ház előtti gyülekezettel szemben, akik közűl egy néhányan a gárda…..
Tudtad? Kuruc.info - kell a pénz? 2009.11.04 07:42:00
A kuruc.info színvonala olyan, amilyen. Az állítólagos függetlensége is. Most nem erről lesz szó.Ha megfigyeltétek, a kuruc.info-n állandóan pénzt gyűjtenek: hol adományokat kérnek, hol meg a hirdetési felületeiket adják el. Mert ők pár millióból működnek, s kell a pénz,…..
Tudtad? Szextippek szombatra 2009.10.31 16:56:00
Megnéztem ma a blog statisztikát, és bármilyen furcsa, elég sokan kerestek itt nálunk szexxel kapcsolatos dolgokat. Igazából elég kevés ilyen jellegű anyagot tettünk eddig közzé, de mivel nagy az érdeklődés (még jó) ezért itt egy kis videó, szigorúan "szex" címkével…..
idosb 2009.10.31 21:09:55
@Zia1: Kedves mire is céloztam a másik alkatrésszel? Mert hazudnék ha azt mondanám, hogy nincs igazad. Üdv.
idosb 2009.11.02 12:46:05
@Slanger: Tudom, hogy igazad van, természetesen érthető, no egy kis humor akkor meg ne zrikálj! Üdv. Ui: De igen meggondoltam örülök ha ilyen formában zrikálsz.
A sokkoló napi hírek,  (hazugságok, viszálykodások és bűnesetek) után kell valami, ami felvidít, ami érték és ami örök érvényű. Kikapcsolódásként szeretek verseket olvasni, klasszikusokat. Ma már "nem divatos", elfelejtett költők verseit, melyek olvasása,…..
idosb 2009.10.30 21:34:56
idosb 2009.10.30 22:13:18
@Évikati: De csak megint kiborították nálam a fiuk a bilit, s mennyire aktuális a vers, Tudod mi jutott eszemben azért nagyon sok aktuális régi szép költeménnyel lehetne jellemezni per a mai helyzet fonákságait. Speciel a "Bánk Bán" Tiborc panasza: ki milliókat rabol, bírája lészen annak, kit a sórsa rabolni kényszerít. Üdv.
idosb 2009.10.31 21:07:24
@Horizont: A túllihegett liberális nevelés /nem nevelés/ remekül strategizálja a hazaszeretet egyre inkább elsatnyulását. De ha jól megnézzük talán ez is a mai tendencia tudatosan generálva. No, hogy miért is az már egy nagyobb lélekzetű témakőr lenne.
Tudtad? Nagy a jólét, az b@zmeg! 2009.10.27 15:01:00
 Magyarország a 27. helyen áll a belga Legatum Institute felmérése alapján készült jóléti index szerint. Adja hírül az index. Sajnos a cikkhez nem lehet kommentárt fűzni, ezért ide kommentálok. Azt jól tudjuk, hogy sokan vannak akik nagyon jól élnek itthon. Még több…..
idosb 2009.10.27 22:03:55
@djdanif: Mondja kedves xy valaki a kommentezők közűl említette volt az MSZP megnevezését, Ön mégis úgy érzi netán, hogy úgy belecsapott a közepibe. Édes kedves állandó drága pártos politika! Tudniillik én speciel egy párton kívűli honi nagy nulla vagyok, s megsem fordult a fejemben az MSZP vagy a többi pártok álltal generált sok disznóság, a csodálatos társadalom centrikus politikájukkal együtt. Ki is beszélhet hát itt a tényekkel szembenézően demagógiáról?
idosb 2009.10.30 22:00:51
@djdanif: Elnézést, ha az indulataim talán kissé kiszabadúltak, szó se róla jobb a békesség, de remélem megérti, hogy a nagy válság idején, pl.-ul a bankszféra brutális nyereséggel zár, egyre másra bónuszálunk, végkielégítünk, közben természetesen dúl a válság. No persze nemcsak ebben a knstellációban kell tudom nézni a kérdést, higyje el a napi kenyerét alig beszerezni tudó nyomorult plebejjust azért irritálja a dolog. Személyeskedésről pedig szó ne essék nem ez volt a cél.
idosb 2009.10.30 22:03:31
@Zia1: Legyen úgy ahogy úri szeszélyed diktálja, de megsúgom neked nekem csak egy van, az is máshol. No sértődés remélem. Üdv.
Tudtad? Korrupció? Az mi az? 2009.10.28 09:15:00
Készített az index egy fasza videót, amelyben megkérdezik a képviselőket, hogy mi a véleményük a magyarországi korrupcióról, illetve, hogy nekik vannak e hasonló ügyeik. Élvezzétek!  Nem tudom, hogy mennyire kapcsolódik a témához, de…  …Az…..