Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. HáziMacska

0 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi és téves sztereotípia, hogy a macskák csak a kajáért vannak az ember mellett. Nyilván nekik is fontos a pocakjuk megtömése, de minden cicagazdi tud olyan sztorit mesélni, hogy a cicája vacsora után hogyan bújik hozzá, lefekvéskor mellé fekszik, napközben az ölébe ül, ezeknek pedig semmi közük…..
dr. HáziMacska 2021.02.17 10:14:59
@Gery87: És sajnos emiatt a szomorú tény miatt soha nem történt olyan, hogy gazdátlan macskát be lehetett volna fogadni, és házi kedvencé vált... Oh,wait. De.
Szép elmélet, csak a tények mást mutatnak.
Roppant izgalmas kutatást folytat jó ideje a Massachusetts Institute of Technology (mit). Bárki kitöltheti az alábbi linken azt a 13 véletlenszerűen kiválasztott kérdésből álló űrlapot, ami a jövőben segítheti az önvezető autók programozóit. De milyen kérdésekben is? Olyan morális döntések…..
Két lámpa csap össze egymással a mai tesztben. A Cree Q5 sokkal inkább otthoni felhasználásra készült, csiptetővel ellátott elemlámpa, amelyet 940 forintos ára is tükröz. A Convoy S2+ sokkal komolyabb szerkezet, 18650-es Li-ion akkuval üzemeltethető, akár túrázásra is alkalmas fényforrás, ára 4.200…..
Rengeteg munkahelyi stresszt, félreértést és konfliktust el lehet kerülni azzal, ha az ember odafigyel a kommunikációjára. Főleg ha a beszélgetőtárs a főnök...
Az elmúlt évek gasztroforradalmához kapcsolódóan generációváltás is zajlik a hazai vendéglátós szakmában. Ennek kapcsán egyre inkább úgy tűnik, hogy a minőségi, igényes, kézműves és dizájn szavak mentén alapított új egységek általában fiatal, gyakran más szakmában már sikeres tulajdonosainak nemcsak…..
dr. HáziMacska 2016.05.25 18:34:12
@Nácibácsi:
aztan jott volna homarra a 2-3 level, hogy milyen bunkok hogy ossze vissza zavarjak a mar leult vendeget...
A magyar kormány jelenleg azt a taktikát alkalmazza, melyet Kutuzov tábornok Napóleon ellen az oroszországi hadjáratban. Folyamatosan hátrál, közben a felperzselt föld módszerét használva gyengíti az előre törő ellenséget. Kérdés, hogy Borogyinónál sikerül-e döntetlenre kihoznia a csatát, így hiába…..
dr. HáziMacska 2016.05.13 14:09:06
@BircaHang Média szerkesztősége:
Ezzel egyetlen komoly baj van. Az, hogy Magyarorszag jelenleg (már) keptelen onelleto lenni, a "kizsakmanyolo nyugat" konyoradomanya nelkul (eu alapok) most jelenleg semmi sem epul, hiaba a rekor afa, meg a rekord elvonasok. A egesszsegugy nem a nyugat miatt haldoklik, peldaul.
Szoval, tegyuk fel, hogy az elszakadas mint irany jo - de ha nincs rendesen elokeszitve (es gazdasagilag nincs) akkor az orszag ugy jar, mint a 18 eves, aki nagy egoval elmegy othonrol, aztan radobben, az utcan nincs tele huto, amibe a eltartok vasaroltak...
dr. HáziMacska 2016.05.13 17:04:31
@BircaHang Média szerkesztősége:

Az a baj, hogy a te megoldasod jelen pillanatban olyan, mint a rakot azzal gyogyitani, mint teljes egeszeben kivagni a beteg szervet.
Teny, hogy onnantol nem lesz beteg szerv a paciensben, de siman belehal.
Szoval, nem, a gondolkodas nelkuli "jo irany" nem megoldas.
Az üvegszálas optikai kábelek biztosítják jelenleg az egyik leggyorsabb szélessávú internetelérést, így nem mindegy, hogy mekkora a hálózat lefedettsége. Magyarországon a távközlési szélessávú kábelek 15,5 százaléka ilyen, amivel egész jó helyen állunk az OECD országai…..
dr. HáziMacska 2016.02.28 12:12:41
@wrstjnethn:
Es azt tudod, hogy a pc-be is lehet wifi kartyat tenni?
(Es milyen hangrendszer az, aminek kell/van lan (internet) elerese?)
Na, ezt vajon hogy gondolta a kedves színházpedagógus? És az előadásnak helyet adó intézményben sem volt senki, akinek eszébe jutott volna, hogy sem jogilag, se morálisan nem oké az egész? A hosszú ő-k hiánya meg már tényleg szóra sem érdemes. „Egy norvég felsőoktatási intézmény magasról tesz a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror!   Lehet, hogy kissé „nevetséges” lesz a probléma, amellyel önökhöz fordulok, számomra azonban cseppet sem az. Új munkahelyre kerültem 2015. szeptemberében, a…..
Vannak, akiknek fejtörést okoznak a kiégett villanykörték, és sokáig gyűjtik őket, hogy utána egyszerre adják le a szelektív szemetesekbe. Mások csak egyszerűen kihajítják őket a kukába. De én ennél sokkal jobbat tudok, Spurcikáim!Első körben ki kell szedni az izzószálat az…..
dr. HáziMacska 2015.10.02 10:31:00
@verkli: A hol kaphato, es a hol lehet rendelni ket kulonbozo dolog. Mindenesetre... "jo draga" :P
dr. HáziMacska 2016.01.12 10:37:05
@cirrmurr: 3:13, ahol miutan lehutotte azt a muanyag izet, (es ki is feheredik) leveri rola az uveget? Azt latod? :P
A Belügyminisztérium tesz még egy utolsó kísérletet arra, hogy kimentse Hajdú Jánost és csapatát a slamasztikából. Belügyminisztérium rendészeti államtitkára szerint ugyanis kormánytagot akart "kivégezni" a Terrorelhárítási Központ (TEK) által a múlt hétvégén elfogott…..
dr. HáziMacska 2015.11.29 01:48:42
@maxval bircaman meghízott szerkesztő:
Mar elnezest a profansagert, de mit csinaljon a nep egyszeru fia, ha az a helyzet, hogy a nemzet okle csak a nemzet faszat veri, ahelyett, hogy szepen odabaszna annak a pofajara, akinek kell?
És mi van, ha Sanyi épp szabadnapos? Hát ez. (Azokba a még borzongatóbb, rendszer-kiakasztó helyzetekbe bele se merünk gondolni, hogy Sanyit esetleg áthelyezik, vagy horribile dictu kirúgják/felmond.) Bementem a Magyar Telekom Allee üzletébe és megrendeltem az…..
II. Erzsébet brit uralkodó unokatestvére, a kenti herceg felesége ezt kérdőjel nélkül jelentette ki a minap. A főnemes ugyan saját állítása szerint nagy állatbarát, ezzel együtt úgy véli, nem kellene túl nagy jogokat tulajdonítani nekik. Az állatvédők persze kiakadtak. A…..
A londoni albérleti árakról sok rémtörténet kering, ám olyat, mint amiről ma beszámolunk, még nem nagyon láttunk. Nem csoda, hogy a történet főszereplőjét is sokkolta... A 23 éves Alex Lomax a délnyugat-londoni Claphambe ment szobát nézni magának. Az 500 fontos havi bérleti…..
dr. HáziMacska 2015.10.02 02:04:15
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: mert az, hogy ~20.000huf-ert, extra kiakaszto, ha meg jon az hogy "de azert ott tobbet is keresnek" akkor jon a "hol dragabb elni" picsogas-verseny... gondolom.
dr. HáziMacska 2015.10.02 13:11:07
@EeZ: Jah, valahogy lecsuszott egy 0 az osszegbol. :/ Lehet, lassan neznem kellene egy uj billentyuzetet?
Szándékosan Egyiptomban hagyott a Wizz Air 50 csomagot, nem szólt róla, majd magasról tett szopóágra került utasaira napokig és még ma is kamu információt adagolt. Egy olvasónk három napon át próbált valami infóhoz jutni, de senki sem foglalkozott vele. Az Index cikkéből tudta…..
Mindegy, milyen drága egy telefon, mindegy, milyen biztonsági rendszer van rajta, az emberi hibák ellen semmi nem véd. Egy magyar üzletember vagyona jó részét elbukhatja, mert túl drága telefont választott. Vertut használt ugyanis, melynek forgalmazója a mobiltulajdonosokat exkluzív…..
dr. HáziMacska 2015.05.29 15:19:47
@phaszfej: Es azon mar alapbol van gyuru, tehat nem visit erte?
dr. HáziMacska 2015.05.29 15:24:48
@Guadalupei Szűz: Jah, van neki egyfajta termeszetes tehetsege. Valahol remelem, hogy valojaban egy nagyon magas intellektusu tag, aki hobbibol csinalja, amit. Bar. Ha nem? Komolyan, ha osztonosen bir ezzel a stilussal, az is sokmindent megbocsathatova tesz neki. :)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot! Tisztelt cím   Tanácsot szeretnék érni feleségem ügyében. A…..
Ritkán posztolunk trailereket, mert ez nem hírblog, de a Deus Ex: Mankind Divided előzetesének itt a helye. Nekem a hideg futkosott a hátamon, és nagy kedvem lett végigtolni az előző Deus Exeket. A játék valószínűleg csak jövőre lesz kész, és két évvel a Human Revolution után…..
Nekem megvan erről a kérdésről a véleményem, mert elég sok macskát mentettem már, ezt ki is fogom a poszt végén fejteni. De azért igyekszem tárgyilagosan felsorolni a pro és kontra érveket a benti és a kinti tartásról. A benti tartás és a kijárás hívei között komoly viták szoktak lenni, nézzük…..
dr. HáziMacska 2015.04.07 00:38:37
@phaszfej: Sajnalom, de nem megyek bele ebbe a jatekba oyanokkal, akiket csodalok az elert sikereik miatt az altaluk valasztott muveszetben. :)
dr. HáziMacska 2015.04.07 00:45:32
@Téngér: extra kerdes: most tenyleg azert regeltel a blog.hu-ra, hogy ezt a velemenyedet megoszd a vilaggal? Akarsz meselni arrol a traumarol, ami arra inditott, hogy egy hol legyen a macska kerdes miatt regeljel?
dr. HáziMacska 2015.04.07 02:17:04
@Téngérr: Jo, persze, igazad van.
Olvasónk húsvétkor egyedül van és 175 forintból kénytelen átvészelni az ünnepet, mert ennyi maradt a tartalék pénzéből, a cége pedig, ahol korábban dolgozott, nem hajlandó elutalni neki az utolsó bérét. Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete?…..
dr. HáziMacska 2015.04.04 20:42:49
@bibi bibi: Hol van az irva, hogy a iro othonrol irta ezt a dolgot, es onnan is kuldte el? Szamodra teljesen elkepzelhetetlen hogy konyvtarbol vagy hasonlo irta?
Masreszt, oszinten szolva, ha en lennek ilyen helyzetben akkor inkabb a netet valasztanam, mint hogy egyek, nem azert, hogy kommentelgessek, hanem mert ott meg lehet allast keresni, es egy email elkuldese lenyegesen olcsobb, mint telefonalni?
Mondjuk, mindig is "szerettem" ezt a "a szegeny haljon ehen szep csondben, mi az, hogy a neten hirdeti, hogy szar neki?" hozzallast.
"Pogátsa Zoltán közgazdász szerint az alapjövedelem kielégíti azt a szociálpolitikai kritériumot, hogy biztonságot ad, viszont arról nem győződött meg, hogy motivál-e a munkára, de ez szerinte kalibráció kérdése. A közgazdász felhívta arra is a figyelmet, hogy azok az…..
Egy steril tű 25 Ft-ba kerül, egy hepatitis C vírussal fertőzött vagy HIV-pozitív ember gyógykezelése pedig több millió forint évente. A drog terjedése ellen nem lehet csak tiltással és rendőrökkel fellépni. A tűcseréhez hasonló ártalomcsökkentő programok nem csak a…..
dr. HáziMacska 2015.03.26 17:56:12
@Sir Galahad:
"akkor kapjon komoly börtönbüntetést" Hat ez egyre jobb. Csak szolok, a borton sincs ingyen.
Annyira imádtam a Commodore 64-emet, hogy el nem tudom mondani. Gyerekként még a gagyisztikus grafika is elképesztően csúcsnak hatott. Naphosszat ültem előtte, és toltam a bonyolultnak nem nevezhető játékokat. Aztán jött a Gameboy őrület. Mindenáron szerettem volna egyet, nem csak…..
Levágott szarvasfejek és szétszórt béldarabok - az elmúlt hetekben több ilyen eset is sokkolta a közvéleményt. Ezeket a maradványokat társas vadászatok helyszínein találták meg pár nappal a vadászatok után turisták vagy kirándulók (Szarvaskő, Felsőtárkány, Őriszentpéter).…..
dr. HáziMacska 2015.01.26 16:22:08
@mirko vosátka: Siman hiheto, hogy odakuszott.
Jah, nem.
Minden mas csak tereles. Csodalatos, hogy a sok igazzy vadasz nem iteli el egy emberkent az ilyesmit, hanem egybol elojon azzal, hogy milyen fontos is a vadaszat, meg stb...