Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sombokor

200 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az úgy volt, hogy az időjárás miatt visszahúzódó életünket föl akartuk pörgetni, hát kitaláltuk, hogy random elindulunk egy moziba, és ami ott szembe jön, azt a filmet megnézzük, lesz, ami lesz. Így futottunk bele a jelenleg legjobb magyar filmbe, aminek a címe: Larry. A történet röviden mesére…..
..... ha megnézitek ezt a filmet: Beszélnünk kell Kevinről. Egy édesanya megszüli első gyermekét, és nem tud mit kezdeni az új helyzettel. Nem tud ÚGY szeretni, ahogy az elvárható lenne. Nincs körülötte senki (bár házasságban él), aki látná, aki támogatná, aki segítené, aki lazítaná, kikapcsolná.…..
Second-hand kultúra 12 2021.01.17 16:13:04
Henning May, Christopher Annen, Severin Kantereit kölni srácok. 2011-ben alapították meg az AnnenMayKantereit együttest, mikor még mindhárman iskolások voltak, utcazenélésből éltek. Mára már stadionokat töltenek meg, köszönhetően a zenéjüknek, a sokatmondó szövegeknek, és nem utolsósorban Henning…..
Belefutottam egy igen izgalmas északi filmbe: 2020-ban Európa legjobb filmje lett - és a színészek is bezsebeltek egy rakat díjat. A film izgalmas, de nem úgy, mint egy thriller. Azért izgalmas, mert rengeteg síkon vet fel kérdéseket. Ezeket jó lenne társaságban - alkohol mellett - megvitatni. A…..
Az egyetemen ismerkedtem meg a tanatológiával, a haláltannal. Azóta érdekel, hogyan lehet azzal megbirkózni, ami szerves része az életünknek, de amiről a többség mégsem akar tudomást venni: a végével. A diploma védéshez is ezzel kapcsolatos kérdést kaptam, svéd szakirodalomban kutattam a válaszért.…..
A kialakult korlátozások okán sokkal több időm jut takarításra, kifli sütésre, olvasásra, filmekre. Úgy vagyok ezzel, mint bárki más, aki nem akar mindig sírni, mindig összetörni, aki szeretne ebből a helyzetből a lehetőségekhez képest a legtöbbet kihozni, azok között a keretek között, melyek…..
Azzal kezdem, hogy nem nevezem meg a helyszínt, az eseményt. Aki tudja, vagy ráismer, az se tegye. Célom nem a lejáratás, a negatív reklám, hanem inkább annak a végig gondolása, hogyan is van ez és hogyan lehetne másképpen. A kultúrházak működési képtelensége a mai kultúra (nem) támogatás…..
Nehezen indultam a filmhez, mert annyi mindent olvastam: hideget-meleget. Nem működött rendesen az iránytűm, ritkán fordul ez elő velem. A filmben is nagyon erős a pletyka szerepe, a szóbeszédé, ezért nem bánom, hogy nem tiszta kíváncsisággal közelítettem. Átélhettem (kicsit más aspektusból ugyan),…..
Egy októberi esős pihenőnap a legtökéletesebb egy mozilátogatásra. Nem is hagytam veszendőbe menni. A hullám. Szabadság, szerelem. Holt költők társasága. Pál utcai fiúk. Valamelyik filmet biztosan ismered. Ha mindet, akkor nem biztos hogy érted, miért hozom ezeket ide, hiszen az egyik '56-ról szól,…..
A cím nem egy 20. századelejei nagypolgári, mondén hölgyre utal. Nem. A cím nem utalás, valóság. Pátyon 1805 és 1850 között pincék épültek, hogy a 300 hektáros szőlőnek legyen helye folyékony formában. Ám jött a gonosz filoxéra és mindent vitt. Mondjuk, a pincéket nem. Azok az első világháborúban…..
Komoly feltöltődésben volt ma este részem a Várkert Bazárban az immár rendszeresen megrendezésre kerülő Képmás Est sorozat újabb rendezvényén. Kati barátnőm hívta fel a figyelmem egy filmvetítésre, és az azt követő beszélgetésre.De mielőtt elmesélem, meg kell jegyeznem, hogy hiszek a folyamatos…..
Egy vallomással kezdem. A posztban található kép Alma Mahlerről, melyet Gustav Klimt festett, nem az én ötletem, lenyúltam. De annyira jó ötlet volt, hogy élek vele, másolom. De elmesélem, ha van időd, dőlj hátra kicsit! Tegnap este a Várkert Bazárban jártam. Az esemény címe: Nagy Magyar Versek…..
Van egy nagyon különleges magyar film, a létrán egyre tör fölfelé. Enyedi Ildikó valami igazán mást alkotott, valamit, ami Oscarra is érdemes lehet akár - viszont nem fogok meglepődni, ha a szobrok szobrát mégsem kapja meg végül. A film címe: Testről és lélekről. A film mellett nem lehet szótlanul…..
Ízelítő A Játékszín évekkel ezelőtt nagy fába vágta a fejszéjét. Musicalt készítettek az Illés együttes nagy dalaiból. Külföldön ennek nagyon nagy hagyománya van már, létezik pl. Queen-musical (nem az, amit most itthon, Kentaúr közreműködésével láthatunk). Itthon a nyolcvanas évek végén…..
Egy héten belül másodszor részesültem abban a szerencsében, hogy az Erkel Színházban jártam. Sir Elton John zenéjére alkotott Billy Elliot c. musical-t néztem meg, ami már régi vágyam volt. Magam sem értem, hiszen musicalról van szó, amit hamis csillogása, gyenge zenéje, átlagos megoldásai miatt…..
Hirtelen jött elém a lehetőség, nagyon hirtelen, egy igen fontos nap koronájaként. Kicsit sajgó fejjel, fáradtan - magam mögött hagyva egy emberpróbáló időszakot - indultam az Erkel Színházba. Húzós napjaim voltak, így nem tudtam felkészülni arra, mi vár rám, nem olvastam kritikákat például. Tudtam,…..
Az egyetemi félév zárás kellős közepén hirtelen két rangos eseménnyel készülődtem a karácsonyra. Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új lemezüket a Zeneakadémián mutatták be december elején. Harcsa Veronika torkán ősi néger dallamokat véltem hallani, erős, hihetetlen hangterjedelmű éneke ringatva…..
Gyerekkoromban nem szerettem a cirkuszt. Azt éreztem, valami túlságosan nem igaz. És hiába az izmok duzzadása, a vállak feszülése, a lányok spárgái, mégsem hihető, amit látok, mert fura fehérek az arcok, szélesre rajzolt szájakon csüng az álmosoly, és szól a tarára bumsztiré. És a hazugságot láttam…..
Kerestem valamit, valami képet, zenét, filmet, hogy színesebbé tehessem a bejegyzést, de a mai estéhez semmi nem méltó, vagy egyszerűen csak nem fedi azt le. Pár hónap elteltével ismét a komfortzónám legszélső sávjában találtam magam - és ezúttal sem bántam meg. Egyik kedvenc budapesti helyemen, az…..
Nem, nem énekelek, ne ijedjetek meg! Vagyis de, de kizárólag a 4 fal között és csak kiemelt személyek számára. Nem így követem őt, sokkal egyszerűbben: RAJONGÓvá váltam. Hiába az arany középút, amit tartani kellene, mert attól lesz az ember decens, polgári, kevésbé zsarolható........ A kelleme, a…..
Fogd meg anyukád kezét, és vidd el moziba. Erre a filmre, mert evvel tartozol neki. És Magadnak……….. Fekete Ibolya méltó emléket állít édesanyjának, emberi búcsút rendezett egy szeretett lénynek. Kifejezetten jót tett a filmnek hogy a kamerát Gózon Francisco kezébe adta (és…..
I. Géza magyar király sírhelyére bukkanhattak rá a váci középkori templom feltárásán dolgozó régészek. Az ásatás vezetője, Batizi Zoltán a Múlt-kor kérdésére elmondta, hogy teljes bizonyossággal nem állítható, hogy az Árpád-házi uralkodó temetkezési helyét találták…..
És megint egy film, ami elgondolkodtat és a billentyűkhöz ültet. Igaz, nem akármilyen, Oscart kapott január végén, de volt olyan Oscar díjas film, amit semmi esetre sem néznék meg – különböző okok miatt. Ezt megnéztem, és bár nem vágyom arra, hogy többször egymásba botoljunk…..
A magyar filmgyártással történt valami. Nem tudom, mi vagy ki az oka, esetleg több pénz jutott, vagy az alkotók szeméről esett le valamiért most a hályog, de mostanában egyre több olyan film kerül a vászonra, amikért érdemes moziba menni, sőt, már olyan is akad, amelyikért…..
Van egy színész, akit médiában ismertetett tettei miatt, a hibákra tett reakciói okán nem kedvelek. Tulajdonképpen előítéletekkel átitatva leírtam magamban. Aztán három epizód arra kényszerít, hogy válasszam ketté a dolgot. Be kell ismernem, meg kell fogalmaznom, hogy bizony,…..