Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amby

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyáltalán nem triviális és nem is egyszerű hatékonyan vinni egy projektet, megszervezni a munkát, menedzselni a feladatokat. A szoftverfejlesztés sokszor rapid döntéshozatalt és rugalmas projektszemléletet kíván meg. Az elmúlt években egyre kiforrottabbá váltak az úgynevezett…..
Amby 2010.05.18 06:43:09
@bodozs: mi történik akkor, ha az ügyfél fix áras ajánlatot kér?
Amby 2010.05.19 12:12:37
@bodozs: egymondatos osszefoglalasnak talan akkor erdemes lenne ezt hasznalni. (Valtozo scopebol a legjobbat kihozni.)

Nekem a definicio azert erdekes, mert az agilis szervezesi modszertanok nem csak szoftverfejlesztesre ervenyesek, vagy alkalmazhatoak.

Trening teruleten iranyitok egy kozepes meretu projektvezetoi irodat es a projektek kis resze izolalhato jol merheto folyamatra. Legtobbszor nincs eselyunk 2-4, de gyakran 12 hetnel gyakoribb releasekre (meropontokra) se. De keressuk a lehetoseget, hogy azokban az esetekben is el tudjuk vallalni a feladatot, amikor az ugyfel nem tudja mit akar.
Amby 2010.05.21 17:04:05
@bodozs: ha otthon járok, benevezek majd :)
Folytatjuk a beszélgetést Bodó Árpád Zsolttal, a Sprint Consulting alapítójával. Az interjú első részében a Scrum szoftverfejlesztési modell működéséről és sajátosságairól esett szó. (Akik nem annyira jártasak a témában, mindenképpen olvassák el az interjú első…..
Amby 2010.05.19 07:43:53
@rozyka: hopp, nem az én azonosítóm ;-)

@Marhefka István: azt tudom, h nem mindenre alkalmas a Scrum, csak az interjúban olyan szépen hangzott a "projektvezetés rossz, Scrum jó" kijelentés, hogy igyekszem tanulni ;-)

A linket köszönöm, olvasok.
Amby 2010.05.21 17:00:53
@bodozs: szerintem, amit emlegetsz ostorozás szinten, az mindössze vezetési technika, ami nincs fixálva PM-ként se ;)

Én legalábbis egy kommunikáció és együttműködés alapú megközelitést tanitok a PMjeimnek. Saját példa alapján, amikor ügyfélkérésre agilis megközelitest kellett alkalmazni, akkor az addig tanult PM technikakat siman fel tudtuk hasznalni, nem volt kulonbseg.

(megjegyzes: szoftverfejlesztesben egyebkent sokkal több értelmét látom az agilis technikáknak - mig az üzlet többi részében még mindig a PM megközelites életszagúbb.)

Arról szivesen vitatkoznék, hogy az agilis megközeltés projekt megközeltés-e egyáltalán - de az ilyet jobb egy sör mellett. ;)
Ha emlékeztek még, volt az a teszt, amikor a különböző okostelefonok érintőképernyőjének pontosságát mérték úgy, hogy rajzolóprogrammal vonalakat húzogattak a kijelzőre először erősen, majd gyengén. A kirajzolt vonalakból következtettek arra, hogy mennyire tudja a telefon,…..
Nincs is szebb, mint amikor az iroda önjelölt Casanovája elkezdi tenni a szépet a legfrissebb dolgozónak, aztán pedig jön a kötelező pofára esés. Figyeljük azért a szöveget, tanulságos! Ráadásnak van ott még azért újabb négy thai reklám, kíváncsi vagyok, kinek melyik a…..
Az egyik legnépszerűbb iPhone-alkalmazás történetét járja körül a Slate. Immár 50 milliós felhasználótábora van a Shazam mintaelemző zeneszolgáltatásnak. Akinek van iPhone-ja vagy Blackberryje, esetleg androidos készüléke, minden bizonnyal kipróbálta már az alkalmazást. A…..
Olasz fórum Olasz eszperente 2009.09.06 16:00:00
Eddig Pannónia földjén termettek csak az eszperente mondatok, mától azonban talán a Csizmán is rálépnek a Karinthy útra. Ecce eszperente!Az első olasz zsengék:Ester ebbe belle credenze (idee helyett): per essere credente deve essere sempre fedele.Eszternek szép gondolatai voltak: hogy…..
Még egy utolsó sajtószemle - a reakciók száma miatt -a teljesség igénye nélkül. Lassan eloszlik a köd: A bloggerigazolvány kiadásával a Magyar Bloggerszövetség (MBSZ) olyan befolyásra tesz szert a hazai elektronikus sajtóban, amilyenről Széles Gábor vagy Tel Aviv még csak…..
Amby 2009.07.24 14:36:29
@pappito: true, true ;-)
Az Egyek csoport végre rangjához és súlyához méltó témát talált a magyar internetvilágban, olyan ügyet, amellyel kapcsolatban elkerülhetetlennek találja elvi, morális és szakmai nyilatkozat közzétételét. Az Egyek alapító elnöke, Balla D. Károly, úgy is mint Első Piréz,…..
Amby 2009.07.23 13:26:17
Megdöbbentő, hogy Egye(se)k csak a pályázati pénzek lenyúlása és saját politikai céljaik érdekében megpróbálják kisajátítani a külföldi magyar bloggerek már korábban beindított törekvéseit!

theitalianjob.hu/archives/2009/07/22/elnemitott-hangok-nyilt-level-a-blogminiszternek/

De hogy lássátok, mi nem vagyunk azok az árokásó és bitfüggönyt húzó antipirézek, javasoljuk, hogy egyesítsük erőinket, egészítsük ki a mi 4 pontunkat a fenti 2-vel és Új-Zélandon, Olaszországon és Ukrajnán átívelő egységfronttal csapjon le a blogger-ököl!

Ui ;-)
Amby 2009.07.23 14:20:11
@BDK piréz: gyönyörű lesz, bár szerintem a leendő pályázati pénzből merjél nagyobbat is álmodni!
A Magyar Bloggerszövetség múlt pénteki sorsfordító összejevetele kapcsán (Uj Péter Elnök teljes beszéde elolvasható itt) lapszemlézzük a beérkezett reakciókat.  A legelső reakció Angelviától jött órákkal az esemény után: Bloggervizsga és igazolvány. Sajnos…..
Amby 2009.07.23 08:09:40
@muratitaiwan: nem csak hazugságokat állítanak, hanem kifejezetten lejárató kampány folytatnak mindazok ellen, akik nem értenek egyet ezzel a kapkodva, inkompetens módon meghozott rendelettel.

Nézd meg, már a bejegyzésben ássák az árkot, húzzák a bitfüggönyt Magyarország köré, amikor kijelentik, hogy a jobbító szándékért szégyellnünk kellene magunkat!

Pedig mi csak arra igyekeztünk rámutatni, hogy a magyar külképviseleteket felkészületlenül érte a rövid határidejű új szabályzás. Nagyszámú külföldről blogoló magyar honfitársunkkal együtt szeretnék lerakni a bloggervizsgát és jogosultságot szerezni a blogolásra - jelenleg azonban erre nincs lehetőségünk hazautazás nélkül.

Ciao, Amby

U.i.: Azt pedig már csak csöndben jegyzem meg, hogy a hazautazás követelménye (és az ingyenpia mellőzése) ellentmond az Európai Unió 4.8.15/16-23/42-es, a Bloggerek szabad áramlásáról szóló direktívájának.
Volt már sokszor arról szó, hogy az elfogyó sávban szabad-e és illik-e előremenni, ha a másikban szép libasorban gurulnak előre az autósok. Erről megoszlanak a vélemények, sokszáz kommentben feszültetek már egymásnak. László most egy érdekes dologra figyelt fel. Amikor egy…..
Olasz fórum Nápolyi civilprogram 2009.06.20 14:00:00
Szerintem az úgy van, hogy ha a hivatalos hatalom nem csinál meg valamit, azt így vagy úgy megcsinálják az emberek. Többnyire. Most, itt a tisztaságról van szó! Nápolyban, a belvárosban, a centro storicóban, egy téren – neve Santa Maria la Fede – a gond megoldódott egy…..
Amby 2009.06.21 00:39:10
@bertrane: dehát Nápoly nem is nyugat, hanem dél! ;-)
Néhány napja Szigeti András személyében magyar alelnököt választott a Nemzetközi Étkezőkocsi-szövetség (IRCG). Az Index vasútbarátfórumairól aszigetiként ismert fiatal szakembert, a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési vezetőjét először a szövetségről, utána cégéről…..
Maradi az a felfogás, hogy a borravalóval a nyújtott szolgáltatás minőségéről és mondjuk ár/érték arányáról mondok ítéletet? Vagy a borravaló automatikusan jár és kész? Az a tapasztalatom, hogy a vásárló, aki a szolgáltatást igénybe veszi, az első módon…..
Bocsánat, hogy ilyen későn kerül ki az aktuális poszt, de eddig nem voltam gép közelben. Nem is szaporítom tovább a szzót, következzen Lakle levele. Kedves Munkahelyi Terror olvasók! Én nem a történetemet szeretném megosztani, hanem a tanácsotokat várom. Pályakezdő vagyok,…..
Oké, én tévedtem. Azt hittem, hogy ezek a béna spotok, amikben különböző emberek kapnak pénzt azért, hogy többnyire valamilyen HP-laptoppal távozzanak a boltból, szóval hogy ezek hatástalanok lesznek. Sőt, közös vélemény volt ez, hiszen bár a kommentekben voltak, akik szerint…..
Amby 2009.05.21 11:32:27
@Dewla: "Szerintem érvekkel kell vitatkozni, nem utálkozni, meg anyázni. A PC-k nagy többségéhez képest a Mac-ek egy felsőbb kategóriát képviselnek."

És akkor itt máris elbukott az egész. Egyetlen megoldás van: nem kell vitatkozni. Hitkérdésben minek?
Tudjuk, hogy a motorháztető alatt mindent megbütyköl az Apple, az új operációs rendszer okosabb lesz, gyorsabb, stabilabb, a hivatalos közlemények szerint azonban a dizájnhoz nem nyúlnak. Egy ideje viszont tudjuk, hogy ez nem igaz, hiszen kikerült már egy-két olyan fotó a Snow…..
Mostanra eljutottam odáig, hogy ez a civakodás egész helyes. Mint a testvérek, vagy a szerelmesek, úgy csipkedik egymást a a redmondiak és a cupertinóiak. Eddig főleg a Microsoft reklámjaival kellett beérnünk, amikből kiderült, hogy a pc-k bár nem jobbak, mint a Macintoshok,…..
Jogos volt a bosszú? Lehet abban a korban picit elhamarkodottan döntünk? Döntsön a közösség. Az alábbi eseménysorozat akkor történt mikor még vidéken éltünk, jó  8-10 éve. Még 12 éves koromban kaptam egy gyönyörű kuvasz kiskutyát a szuleimtol. Eletem elso kutyája volt,…..
Amby 2009.05.11 14:12:19
Offtopic bejegyzés következik: szeretném bejelenteni, hogy a KMK blog teljes mellszélességgel Angelday Plastik József budapesti állampolgárt támogatja a twitterversenyben. Egyrészt azért, mert jó arc, másrészt azért, mert a három versenyző közül ő a legnagyobb gameboy. Egyúttal…..
Amby 2009.05.08 07:15:38
@gibson: a verseny célja nem az, hogy megismertesse az átlag magyar júzerrel a twittert, hanem hogy 2009 követője legyen angeldaynek (vagy a másik két versenyzőnek).

Érdemes elolvasni az első bejegyzéseiket.
Az Invitel állítólag Kínában érzi magát. Bár első fokon elítélte a Pirate Bay üzemeltetőit egy szerzői jogi aktivista, tehát bizonyára nem elfogult bíró, a torrentoldalt nem záratták be, tehát az zavartalanul üzemel. Az Invitel Zoli szerint azonban nem tűrheti meg a…..
HamPLÓ A lovasberényi nemgyors 2009.04.20 21:14:00
Vajon mit csinál ez a sok ember a képen? Nem, nem a Pátkai-víztározót fotózza - a csodás látvány csak háttérként szolgál ahhoz a valamihez, ami a kép jobbszélén inkább csak sejthető: egy vonathoz. Ami nem kimondottan megszokott látvány errefelé, hiszen az itt futó…..
Gyere Pugliába táncolni (Caparezza - Vieni a ballare in Puglia) A delfinek a partra mennek táncolni. Az elefántok ismeretlen temetőkbe mennek táncolni. A felhők a láthatárra mennek táncolni. A vonatok fizetős múzeumba mennek táncolni. És Te, hova mész táncolni? Gyere táncolni…..
Amby 2009.04.07 15:42:13