Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anr96

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Google Mapsen a Rákóczi téri (valójában Józser körúti) nagyposta képén a melléküzletági termékeket bemutató gondolák tömkelege mellett az a legfeltűnőbb, hogy egy nagyon szépen felújított, hívórendszerrel is modernizált postáról van szó.  Ki gondolná, hogy XXI. század ide, 2018 oda, a korszerű…..
anr96 2018.07.11 23:51:37
@Balfredo Alfredo: Látom nagyon fáj a friss regednek ez a kínai szar téma.

Ha annyira szép lenne minden (aka Kína fizetne, mint a katonatiszt) mit te állítod akkor pl. a dánok sem adóztatnának meg ezeket "küldeményeket". Pedig ott kicsit talán jobban működnek/mennek a dolgok, mint itt és nem csak 4 éve...

Igazából szerintem a világon egy posta sem volt erre az áradatra felkészülve, nem tudom mi lenne a megoldás de a Dán minta alapján adóztatás és szerintem (szvsz) egy jól olvasható egységesített nemzetközi címzés és itt Mo-n. egyedi "küldeményazonosító" talán segítene. Talán nem véletlen, hogy már itthon is komolyan veszik a külföldre szóló árutartalmú leveleket és zöld CN22 matricás izét kell kitölteni és nem nyomkövetett azonosított raknak rá, ha valamit kütyüt megpróbálok eladni az ebayen.

Címzésre pl. tipp: én pl. cím kiegészítésnek megadtam pl. az ebayen a becenevem (vagy amit gondolsz, hogy be tudnak azonosítani), tehát ha elmosódott, nem olvasható a nevem vagy a címem akkor is megtalál a postás.

Egyébként volt "szerencsém" nemrégiben látni a bp-i nagyobb postát, ezerszámra állnak halomba ezek a féltenyérnyinél is kisebb kínai szarok és ha csak a sajátjaim címzését veszem alapul akkor az a szerencse kell is.
anr96 2018.07.15 21:32:26
@a lekvár neve puffin: Elmúlt néhány évben rendeltem Bulgáriától-Elefántcsontpart-USA-Kína-Skandinávia vonalon akármit is. Ha már ilyen szabályosak/hivatalosak vagyunk nemzetközi "könyvelt küldemények" minding előkerültek még ha késve is, mert X ország nem adta át Y az adatokat vagy nem tagja a nemzetközi postai akárminek. Frankón láttam, hogy az ajánlott levelem pihen 2 hetet hollandiai kínai raktárban vagy megjárja Németországot keresztbe-hosszába, vagy itthon nyaral a nemzetközi kicserélőbe, vagy az osztrákok elfelejtették felvinni a rendszerbe. Az, hogy a kínaiak ráragasztanak valami vonalkódot a szaromra attól az még nem lesz ajánlott se nem csomag, sőt még nyomkövetett se. Még attól se, hogy ők képesek is követni a köteget azonosítójával amiben jön, mert nem szabványos nemzetközi postai azonosító és Kínán kívül csak egy semmit se jelentő vonalkód.
anr96 2018.07.15 22:32:49
@Balfredo Alfredo: Ha posta hirtelen holnapra a világ legjobban felszerelt, képzett és szabályos postája lenne ami emberileg csak elképzelhető, akkor a holnapi napon kb. senki sem kapna egyetlen levelet, csomagot semmit sem. Mert kellene pár hónap mire az ország is ilyen lenne.

Mennyire tervezhető az, hogy az egyik nap van 100 hellyel-közzel jól olvasható és jól megcímzett levele Józsinak a másik nap meg még plusz szedett-vedett címzésű 1000 kínai szara aztán oldja meg. Ki oldaná meg? A közmunkások?

Előbb vagy utóbb ezek korlátozva lesznek, még talán szerencsésebb lesz az osztrák példa, hogy az pl. utalványokat csak kéthetente viszik ki. Ha már osztrák példa, milyen érdekes, hogy az itt szidott magyar postások ott keresett munkaerő (és rendes osztrák fizetésért), mert pl. megbízható és becsületes.
Viktor beszámolója szerint valami nagyon furcsa dolgot vezetett be a Magyar Posta a múlt héten: a cégekhez érkező küldemények közül csak az ajánlottakat viszik ki, a simán feladottak részére a kézbesítő postán "elkülönítenek egy nagy zsákot, és ha az megtelik, akkor egy ember a cégtől bemehet egy…..
A Durex az egyik legrégebbi és legismertebb óvszermárka. El is hisszük nekik, ha azt mondják: "nem egyszerűen betartjuk a világszerte érvényes biztonsági előírásokat, de túl is teljesítjük azokat." Mégis kipukkadásteszt ide, vízteszt oda, több romániai - köztük számos magyar nyelvű - lap is…..
Azt hitted, hogy a nyomkövetéssel biztosan mindig tudni fogod, hol a csomagod? Micsoda naivitás! Bár arra a vezércselre semmilyen nyomkövetéssel nem nagyon lehet felkészülni, hogy a Magyar Posta kiadja valaki másnak a motyót, de ennek részleteiről semmiféle részletet nem hajlandó…..
Tamás nyár közepén jelentkezett nálunk azzal, hogy menjünk el egy gyártói tesztmosásra vele, mivel megelégelte, hogy márkás és nem is olcsó mosógépe nem képes maradéktalanul megküzdeni a 3 gyerekes családban keletkező foltokkal. Panaszt tett a bolban, majd a gyártónál, végül a Békéltető Testületig…..
Tékozló Homár Micsoda Posta! 2017.09.11 10:43:03
Szegény Magyar Postát elég sokat osztjuk, pedig tudjuk, hogy az elmúlt 15 évben az emailezés, az online bankolás, a webshopok és a nagy csomagküldő szolgálatok megjelenésével - hogy csak a legmarkánsabb változásokat vegyük - alapvetően kellett új alapokra helyeznie a szolgáltatásait, miközben…..
anr96 2017.09.12 02:03:53
Akinek van sejtelme arról, hogy hogyan működik a közigazgatás azt szorozza meg vagy 4x és közelítőleg megkapja a postát. Agyament törvényi kötelezettségeken felül a gyakorlatban alkalmazhatatlan szabályzatot (családod semmire sem jogosult, vegyél ki egy nap szabit, vagy mindenki elvárja, hogy egy százasért a kézbesítő megoldja és aztán legelső alkalommal feldobja, jó esetben csak kirúgják és nem kell vagy az éves fizetését kipengetnie és bíróságra járnia), amik nem arra vannak kitalálva, hogy egyszerű és ésszerű szolgáltatás nyújtson, hanem posta minden felelősséget hárítson az ügyfélre és a dolgozókra (pl. egyszemélyes postákon a postavezető az ötszázadik nyilvántartásban nem húzott ki egy négyzetet, leveled milliméterrel nagyobb, mint a sablon...).

Fókusz egyébként is értékesítésen van, magyarul a biztosítás (persze ha az államnak már nem adsz el elég állampapírt akkor EXTRA büntit kapsz a tervből, és a terv alapján ítélik meg a postád) és mellékesen a sorsjegy, levél és csomag csak egy mostohagyerek.

Bónusz állami meglepetések (Erzsébet utalvány, választási kiadvány és propaganda) pl. ünnepi szezonban amikor a futárszolgálatok is letérdelnek.

Aki szeretne bizonyítani és letenni a névjegyét ("make a difference"), van üresedés dögivel, minden területen, diplomások is jöhetnek. Sokak által szidott kézbesítők egy ésszerű és effektív rendszerben pl. Post AG keresett megbízható munkaerők, szinte komplett posták mondanak fel. Most már talán nem véletlen, hogy mindenki megkapja a szakmunkás minimálbért a különböző tanfolyamok elvégzése után, mert a tavalyi nettó 90 ezer elég gyenge az új osztrák kézbesítő központok 500 kilójához képest (mindent fizetnek, a német órákat is). Ismeretlenek azok a magyar horror történetek, ahol defektet kaptál és az útba eső első helyen (15-20+km-re Salakszentmotoroson ahol még számlát is kaptál Dunavirág utcára és nem u.-ra, megjavíttattad és aztán felelősségre vonattál, hogy nem kértél előzetes engedélyt, és ezt követően engedélyt és nem a legközelebbi (?) piaci árrést használó helyen persze ezt, NEM TOLERÁLJÁK, ofc mind saját zsebből hitelezed).

Az a szépséges főváros a budaörsi központtal együtt egy fekete lyuk, az ország átellenében levő legutolsó kis falvak között megfordul szinte (20:1) minden időben feladott csomag (még a 2 napos is) 1 azaz egy nap alatt.

Sokan csodálkoznak, hogy miért létezik/nem szűnt meg működni (mert pl. Kína... = aha az ahol az állami fizeti a szállítást, hogy minden 200 forintos szart megvegyél és néha csak a holland raktárban rohad izé... tölti az időt), ez az "építmény" még azért áll, mert saját idejüket és anyagiakat nem kímélve magyar virtusból, aka majd megmutatjuk mi nekik dolgoznak a postások (amire épít is a vezetés) és egy politikai melegedő a legfelsőbb szint.
anr96 2017.09.20 22:50:48
@Gyűjtőjegyes: Utolsó kis posta a halálf.-án a határ mellett, napi 16 kilóért kell eladnia sorsjegyet, hogy meglegyen az éves terve.
Ebben a levélben nem az az érdekes, hogy a postás anélkül viszi vissza a csomagot, hogy megpróbálná kézbesíteni. Sőt még csak ennek a miértje sem, bár számomra tök rejtély, hogy ha odáig elviszi, miért nem kísérel meg legalább megszabadulni tőle. (Azt el sem merem képzelni, hogy eleve ki sem viszi…..
A posztba betettem szegény Homár-olvasónk levelét is, de valójában teljesen elég lett volna a fenti kép a webshopon még csodálatos és meggyőző Slimming belt fogyasztó öv helyett a korcs kis szürke gumiszorítót postázó XLO.hu oldalának linkjével. Kedves Homár! Őszintén megmondom, nem tudom hova…..
A tegnapi postás posztnál felmerült a Posta Pont, mint lehetőség. Hát ott is érhetik kellemetlen meglepetések az embert.  Feleségem webáruházból rendelt karácsonyra egy csomagot postapontos kiszállítással a Budapest Nagytétényi út 136-on lévő postapontba. Hamarosan…..
anr96 2016.01.01 09:39:44
@MrZed001: Ha vidéken (főleg egy kis faluban) jön egy idegen (bármely szolgáltató helyre), jó eséllyel ellenőrnek fogják nézni és betűre be fognak tartani minden szabályt. Amúgy meg pont NEM KELL kiadnia. Ha ilyen stílusban adod elő magad mindenhol akkor nem csodálom, hogy nem is néznek ügyfélnek.
Szegény Magyar Posta minden évben megkapja a magáét, és bizony sokszor tök jogosan. Mariann december 23-án este küldte méltatlankodó levelét. Mint a másnapi frissítésből kiderült, idén az ő problémája végül még időben megoldódott, de azért a szokásos kérdések…..
anr96 2015.12.30 23:03:55
@Kondom Keselyű: Ez valahogy úgy működik, hogy bemegy reggel az Öccse, aztán az ünnepi időszak miatt kapásból kinéz neki a 2-3 fizetetlen túlóra (ezzel együtt a közvetlen feletteseinek is). És felveszi a zsemlészacskó minőségét alulról verdeső csomagolással rendelkező dolgokat, megpróbálja elrendezni, hogy ne legyen sérülés ami miatt még őt vonják felelősségre és kártérítést kell fizetnie. Többit (2/3+, a szabályokat betartva) simán elzavarhatna a picsába. Spórolásról: egy postai közepes buborékos boríték még száz forint sincs, multinál még olcsóbb is.

Facebook... LOL... Internet csak az engedélyezett postai portálokra/oldalakra, ha szerencséje van. Egy egyszerű postás aka kézbesítő még céges telefont sem tapogat, ha véletlenül mégis kap akkor még az is simán kifizettetik vele, hogy az ügyfeleket hívta.
"Mostanra már mindenki ideges itthon" - írja Tamás, és teljesen érthető a dolog, mert már olvasni is idegölő a levélben sorjázó próbálkoztunk, kerestük, telefonáltunk, kérdeztük stb. szavakat. A legszebb az egészben még így is a postán kiküldött, de a postás…..
TComment Biciklizel? Megöllek! 2013.08.14 06:51:13
Miért utálja az autós a biciklistát? És fordítva? Hülye biciklisekről hülye autósoknak. És fordítva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ki gondolta volna, hogy a 200 forintos pizza után a 300 forintos melegszendvics jobb lesz? A Nyugati pályaudvar metrókijáratától jobbra van egy Noodle Mix névre hallgató vendéglátóipari helyiség.(1. fotó) Szakmai gyakorlatom során a hely közelsége miatt többször voltam náluk…..
Esztergomban már évek óta tesztelik, hány napot lehet kihúzni közvilágítás nélkül, mielőtt elszabadul az anarchia, amire az ELMŰ-nek is van válasza. Ők 8 napos határidővel javítják a 3 darabnál egyszerre több meghibásodott lámpát: Tegnap vaksötétben sétáltattam este a…..
Régóta rá vagyok kattanva az RC autókra. Sajnos amikor az életkorom indokolta volna, akkor még egy normális készlet bőven 70-80 ezer forint magasságában mozgott, nekem pedig már volt egy drága agybajom, így a téma parkoló pályára került. Persze továbbra is foglalkoztatott,…..
anr96 2013.08.10 10:11:22
Már tudom mi lesz a karácsonyi ajándékom. De találtam egy ilyet: www.amazon.com/toys-games/dp/B009ALIJEO amíg spórolok addig tökéletes lenne ökörködni. Igaz lehetetlen beszerezni, mivel szokás szerint nem szállítanak ide (reshipping meg vagy 20 ezer forint).

Valaki nincs véletlenül kint az USA-ban?
Ahogy a WTCC warm up edzések szoktak, álmosan kezdődött a mai is a Szlovákia Ringen. Aztán kicsit, de tényleg csak kicsit, felpörögtek az események. Mivel a bemelegítés rövid, foglalkozzunk először azzal, ami minket legjobban érdekel. Norbi már eléggé a vége felé jött ki a…..
A Spar egyik ügyvédjének múltkori kioktató hangvételű elbocsátó üzenetét egy 20 ezer forintos ajándékcsomaggal korrigálta a vállalat: Április 17-én elküldtem a spontán robbanó narancslevek történetét, ami meg is jelent blogban, köszönet érte. 2 nap múlva megkerestek a…..
Amíg kiderítik Brüsszelben, hány ponton jogsértő az összes még működő iparág kommunistoid államosítása, naiv ügyfelek azért próbálnák használni, ami van. A SZÉP-kártyához hasonlóan az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyei is érdekesek lehetnek azoknak, akik vissza tudják…..
anr96 2012.02.21 22:16:23
@Madarsky: Igaz valóban volt cégnév is.

Más(lehet, hogy volt róla szó fentebb):

Nálunk január 10-15. környékén lett megrendelve, aztán amikor egy hét múlva a kolléganőm megkérdezte, hogy miért nem jött még díjbekérő, azt válaszolták, hogy még nem is dolgozták fel a rendelést.....
Erre megkérdezte, hogy miért tart eddig, amikor a so... izé másik cég 2 munkanap alatt le is szállította a cuccost. Válasz: (felháborodva) mert azok X éve működnek már és ők meg egy új cég!

Február elején még le sem gyártották a kártyákat, mert állítólag egyedileg, megrendelésre készítek el őket. Ez abból állt, hogy fejenként külön borítékban érkezett és a boríték ablakában egy üres kártyán látszódott a cégünk neve...

Végül múlt hét elején kaptuk meg a kártyákat... De állítólag gyorsulni fognak...

Úgy döntött a főnök, hogy inkább előre megrendel egy pár hónapot a végtelen várakozás helyett.
Belsőség Hazahoztam a Mercit 2012.01.22 08:00:00
Tudják, az elmúlt négy hónapban – hogy is mondjam, hogy ne tűnjek teljesen őrültnek – afféle küldetéstudatom lett. Lehetetlen dolgot készülök megvalósítani: oldtimerrel szeretnék járni. Persze nem minden nap, hiszen hűséges és szintén öreg Honda Spacy robogóm az…..
anr96 2012.01.22 10:10:11