Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svensk

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsz év szünet után az NHL visszatér az egykori Szovjetunióba, két mérkőzés is lesz. A Stanley-kupa-döntő előtti sajtótájékoztatón Gary Bettmant, az NHL első emberét faggatták az újságírók: hangsúlyosan került szóba az NHL-játékosok olimpiai és világbajnoki…..
Ismét Oroszország vezeti a világranglistát. Az olimpia után Kanada került az élre, de a rossz vb-szereplés miattOvecskinék visszaelőztek. A dobogó alsó fokáról a svédek a finneket küldték eggyel lejjebb. Ezzel a 2011. évi vb csoportbeosztása is megvan. A szlovákok remek olimpiai…..
svensk 2010.05.25 22:23:09
@jágör68: Hát én sem vagyok meggyőződve, hogy sógorék labdába rúgnak norvégok ellen. Norvégia (és Dánia) egy szinttel feljebb lépett, USA pedig nem fog még egyszer ilyen gyalázatosan szerepelni.
Jégkorong Minden azonnal kell 2010.04.22 18:25:00
Kéri Rudolf, a magyar válogatott felszerelésmenedzsere idegbecsípődés miatt szerda reggel kórházba került. Az orvos pihenést írt elő, ezt a magyar–brit mérkőzés feléig be is tartotta, de úgy érezte, a hotelszoba helyett a jégcsarnokban van a helye. Itt is meg kell említeni,…..
svensk 2010.04.22 19:44:06
  Autópályán a legkönnyebb közlekedni. Az ember csak tartja a gázt és a kormányt, és nem történik szinte semmi, de mi képesek vagyunk rá, hogy még itt is veszélybe sodorjunk másokat. Vélemények az azonos című írásunkról...
svensk 2010.03.17 10:20:52
@hardw: Baszics! Ennyi erővel azt is írhattad volna: "Ha valaki tolat a belsősávban, akkor mi van?"
Az üzenet, hogy ne fékezz feleslegesen. Csak tudnám, hogy minek kell a szőrszálhasogatás?
Inkább küldd tovább a cikket olyanoknak, akik rossz szemlélettel vezetnek. Hátha megmentik az életünket.
svensk 2010.03.17 10:42:50
@SteviBoy: Igazad van, de azért ha kooperatívan vezetnének, akkor sok mindenre rá lehetne jönni.
Pl. mi fog történni, ha nem gyorsítással előzi meg a kamiont, és mi van ha nem veszi észre, hogy valaki beszeretne sorolni a felhajtó sávról.
Nekem ez nem tűnik nagy elvárásnak, még sem sikerül.
A szemlélet a rossz, és ebben igenis felelősek az oktatók is.
A negyeddöntők legnagyobb meglepetése a negyedik párban született meg, Szlovákia búcsúztatta a három nagy esélyes közé sorolt Svédországot. Az oroszok után egyik másik óriás távozott. A dekoncentrált svéd védelmet remek kontrákra építve többször is átjátszotta a szlovák…..
Legutóbb azt hittem, az utolsó bőrt húzom le szegény Léderer Ákos kommentátorról, akit szakmaiság miatt meszelt el munkaadója egy jégkorong-közvetítés után, de muszáj volt meggondolnom magamat. A Magyar Sportújságírók Szövetsége ugyanis néhány hét spéttel úgy döntött,…..
svensk 2010.02.18 15:44:03
@Legoman: Nyilván egy osztrák és egy horvát bunyóját nem így közvetítte volna. Az NHL és a vb-közvetítést nem lehet párhuzamba állítani ezzel az esettel.
svensk 2010.02.18 18:15:26
@MakoG: Az a durva, hogy bőven van lehetősége a játékvezetőknek, hogy megelőzzék a bunyót, de inkább hagyják, hogy rendezzék le egymás között. Ennyire a hoki része a bunyó, mégha ez nem is tetszik. Nem véletlenül nem nézek boksz közvetítést.
A női jégkorongtorna Kanada–Svédország mérkőzése szorosabb csatárt ígért az eddigieknél, de a hazaiaknak mégsem  jelentett nagyobb akadályt a skandináv csapat. Nem mindenkinek tetszik a macska-egér harc. A kanadai válogatott megállíthatatlannak tűnik, ismét két…..
Amikor nyolc nappal ezelőtt, közvetlenül a Fehérvár–Jesenice jégkorongmeccs után azt írtam, engedjék szárnyalni Léderer Ákost, a legkevésbé sem arra szerettem volna utalni, hogy hadd repüljön. Ehhez képest főnökei majdnem kirúgták szegényt. Történetesen az év…..
svensk 2010.02.11 12:49:39
@lakáskulcs: Nem-nem! Az első ütést sem Gergő vitte be. Oda ment számon kérni, de nem tett semmit, Susajn ütött először. Nézd meg: www.youtube.com/watch?v=08SxIF3buyA
svensk 2010.02.11 19:08:56
@lakáskulcs: Ja, minden sportágban vannak olyan játékosok, akik nem tudják hol vannak a határok, és megpróbálnak sérülést okozni. Na, tipikusan ők azok, akik nem értenek a szép szóból.
Egyébként szerintem azt mindenki megérti, hogy a bunyó a hoki része. Arról lehet vitatkozni, hogy hogyan viselkedjen a kommentátor, és teljesen természetes, hogy nem fog mindekni egyetérteni, de ne mondja senki, hogy olyan súlyosan vétkezett volna, hogy keresztre kellene feszíteni.
svensk 2010.02.12 08:06:01
@titok84: Igen, vitatkozni lehet, de ha olyan demagógiával jössz, hogy párhuzamot vonsz egy hoki bunyó és gyilkossági ügyek közé, akkor nem csoda, hogy részben sem lesz egyetértés.
Másrészt meg a kommentátor legyen részben szurkoló, csak ne káromkodjon, ne szotyizzon, ne szidja a játékost, de mondjon szakmai információkat és érdekességeket. A hoki bunyó ilyen közvetítése nyilván határeset (ezért van a vita), és lehet, hogy a többség el sem tudja dönteni, hogy szabad-e ilyet, de vannak, akik úgy tesznek, mintha súlyosan megsértette volna a közvetítői etikettet.
Jégkorong A jövő sztárjai 2010 2010.01.08 10:16:00
Nem mindennapi bravúrt hajtott végre az Egyesült Államok juniorválogatottja. Az amerikaiak a kanadaiak jó ideje tartó egyeduralmát szakították meg a saskatchewani világbajnokságon. A torna sok látványos meccset hozott, és idén is feltűnt egy-két tehetség. Hagyományainknak…..
svensk 2010.01.08 13:17:07
@AG 2.0: Na de hát akkor ennek így se füle, se farka. Akkor tényleg rossz a cikk címe, ha bizonyos elvek mentén kimaradnak valós tehetségek és bekerülnek olyanok, akiknek bizonytalan az NHL jövőjük.
Bengt-Ake Gustafsson szövetségi kapitány vasárnap kijelölte a svéd válogatott keretét a vancouveri olimpiára. Nagyobb meglepetésre bekerült a csapatba a MoDo centere, Peter Forsberg illetve Daniel Alfredsson, akinek szereplése legalábbis erősen kérdéses. Forsberg hosszú évek óta…..
svensk 2009.12.28 23:23:15
@kovacsistvan: OK, Hedman ott lesz korábban is, de amúgy inkább optimista voltam. NHL-es tapasztalat nélkül nehéz bekerülni az olimpiai csapatba, főként harminc alatt, közben pedig jönnek a fiatalok, például Magnus Pääjärvi-Svensson.
svensk 2009.12.29 08:26:57
@csatoimi: Naná, hogy nem fogadok. :) Lehet, hogy addigre Ő is a tengerentúlon lesz. (Omark egy kalibarű Niklas Bäckström-mel és Patric Hörnqvist-tel.)

@kovacsistvan: Én sem értek egyet ezzel a gondolkodással. Ha meg csak mutatóba kell betenni Európában játszókat, akkor Forsberg és Weinhandl helyett inkább fiatalokat kellene menedzselni.
svensk 2009.12.29 09:28:53
@csatoimi: Gondolom azért, mert kisebb rendezvényen sem volt még felnőtt svéd válogatott, Elitserien helyett AHL-ben edződött, és az NHL-ben is csak az idei lesz az első teljesértékű szezonja.
Arra kértük kedves olvasóinkat két napja, tervezzék meg a Winter Classic logóját. Már eddig is szép számban kreatívkodtak, de még mindig van idő, szombat éjfélig lehet elküldeni a terveket a fenti link alatt olvasható módokon. Ízelítőül, egyszersmind kedvcsinálóul három…..
svensk 2009.12.11 12:37:59
@laszla: Igen, igazad van, és nyilván jobban jártunk volna, ha az amerikaiak szabadítanak fel, de valójában nem törték össze magukat Értünk (jaltai konferencia, 1945). A mai felirat: "Mindazok emlékére, akik életüket áldozták Magyarország függetlenségéért, szabadságáért és boldogulásáért." Szerintem ez szép, és az én felfogásomban az említett csoportba nem tartozik bele egy másik megszálló hatalom. Mindig felviszem a külföldi vendégeimet a szoborhoz, akik meghatódnak, hogy náluk ilyen miért nincsen. Próbáljuk mi is szépnek látni! Kérlek!
A kanadai Joel Kwiatkowski az előző szezonban a Szeversztal Cserepovecben játszott, elég jól, ezért szerződést kínált neki a szentpétervári SZKA. A védőnek bejött az ajánlat, aláírt két évet. Aztán megkínálta korábbi NHL-csapata, az Atlanta Thrashers is, ő pedig megint…..
svensk 2009.07.08 07:10:32
@advocatusdiaboli: Egy másik sportágban a korábbi csapatnak ki kell adni egy igazolást, hogy a játékos szabadon igazolható. A saját szövetsége ez alapján engedélyezi a nemzetközi igazolást. Amennyiben a fogadó szövetség nem rendelkezik ezzel a licensszel, akkor nem adhat versenyzési engedélyt a bajnoki szezonra. Ha ezt mégis teszi, megsértette a nemzetközi szabályokat.
Ez a modell tehát nem akadályozza meg a kettős szerződést (például ha vki leszerződött, de még nem kérték ki a versenyzési engedélyét), viszont két előnye van: 1. nem engedi játszani a vétkes játékost, 2. a könnyen szankcionálható szövetségre helyezi a felelősséget.
Oroszország vb-győzelmével a világranglistán is átvette a vezetést. Ezzel az is nyilvánvalóvá vált, hogy alakulnak a 2010-es világbajnokság csoportbeosztásai. 358 nap múlva, 2010. május 7-én a Németország–Egyesült Államok találkozóval kezdődik a torna. A Winter Classic…..
Mikor lehet alkalmazni, milyen technikai feltételet támogatják döntését, ki is ő valójában, és ki mondja ki a végső szót? Ezekről lesz szó fotókkal illusztrálva. Érdemes felkészülni, mert a következő szezontól az EBEL-ben is kötelezően bevezetik ezt a rendszert. A…..
svensk 2009.05.11 20:44:42
@durex26: igen, mintha valamelyik vb-meccsen (talán orosz-svéd) meg is nézték volna, hogy nem-e korcsolyáról ment be.
Svájc és a vb többi résztvevője nem hiszi, amit lát. Amit a magyar szurkolók produkálnak Klotenben, az állandó beszédtéma mindenütt, és túlzás nélkül  elsöprő erejű bizonyítéka egy kis ország hokiimádatának. Képben és hangban foglaljuk össze az eddigieket. A 20…..
Jégkorong Svájc–Lettország 1-2 2009.05.01 00:15:00
A lettek minden jel szerint komolyan gondolják a negyeddöntőt, ezt a svédek után a svájciak bánták. A baltiak megint büntetőkkel kerekedtek ellenfelük fölé, hiába lőttek sokkal többet a házigazdák, örülhettek, hogy a kapust lehozva sikerült egyenlíteniük az 59. percben. Ez is…..
svensk 2009.05.01 05:40:08
Jégkorong Finnország–Dánia 5-1 2009.04.27 22:27:00
A dán válogatott előbb a csehtől kapott öt gólt, aztán a finnektől is. Az első harmadban igen szépen helytállt a kevésbé esélyes csapat, megszerezte a vezetést, és húsz perc után is döntetlenre állt. Később beleerősítettek a finnek, de az is lehet, hogy a dánok fáradtak el,…..
Fantasztikus sorozata van a Färjestadnak a svéd bajnokság, az Elitserien rájátszásban. A Brynäs után a Skellefteát is 4-0-val intézték el. Jonas Gustavsson a kapuban nyolc meccsen négy gólt kapott, közte négyen egyet sem. Új svéd rekordot állított fel. Megállíthatatlannak…..
Hétfőn befejeződtek a svéd bajnokság negyeddöntői. Mint már megírtuk, a Farjestadnak sikerült leghamarabb rövidre zárnia a dolgot, Vas János csapatát, a Brynast intézte el négymérkőzéses söpréssel. A Frölundának csupán egy meccsel kellett többet játszania az…..
svensk 2009.03.19 00:09:19
@forestjr: Valóban. Linköping végig fölényben volt, de Dahlberg nagy formában védett. Egy-két védése a tengeren túlon top saves-be kerülne.