Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferenczi István

15 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán mindenkinek vannak már élményei, tapasztalatai arról hogy a klímaváltozás milyen hatással van az életünkre, környezetünkre. Volna értelme az ezzel kapcsolatos tényeket, adatokat kerületi szinten összegezni?..
Gajda Péter polgármester programjában megígérte, hogy a helyi civil szervezettel (Wekerlei Társaskör Egyesület) közösen dönt a Wekerlei Sporttelep jövőjéről, majd meggondolta magát. A kispesti városházi többség inkább pályázatot írt ki a telep üzemeltetésére. Szép egyszerű pályázatot: aki többet…..
„Jó lenne, ha mindenki tenné a dolgát: a politikusok, a közgazdászok, a rendőrök, a titkosszolgák. És az egyházak. Ki-ki a magáét. Mi nem mondhatunk mást, mint amit Jézus tanított.” Fabiny Tamás evangélikus püspök írása. Néhány hete egy rémisztő videó került fel a világhálóra. Egy magyar sofőr…..
Ferenczi István 2016.04.04 10:55:11
@consul: az európai életszínvonalért keményen megdolgoztak, rengetegen meghaltak a gyarmatokon és most is így van ez a globális kapitalizmus újragyarmatosításának idején.
Megígérték, megszegték, megpályáztatták, meglepődtek, a vita lehetőségét kizárták, a pályázatot visszavonták, most éppen újragyúrják.A sport körüli zavaros ügyek nem kerülik el Kispestet sem. Ha voltak bárkinek illúziói.2014-es polgármesteri programjában Gajda Péter azt ígérte, hogy a Zoltán utcai…..
Kispest Önkormányzata kérdőíven várja a kerékpárosok visszajelzéseit február 15-ig.   Kerületünk az alábbi linken elérhető kérdőív révén szeretne képet kapni arról, hogy milyen a kerékpáros infrastruktúrával való elégedettség és hogy mire van a következőkben szükség. Kérlek - ha használtok…..
Az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatai a törvény értelmében közérdekből nyilvánosak, de ez csak annyit jelent, hogy ha valaki kéri, akkor kötelesek megmutatni. Azt nem feltétlenül jelenti, hogy a nyilatkozatok közvetlenül elérhetők a kerületi honlapon. Azt pláne nem jelenti, hogy a vagyon…..
Elszállítják végre az Illatos úti egykori BVM telephelyén szakszerűtlenül tárolt több ezer tonnányi mérgező, környezetszennyező vegyi anyagot. Akkor mégis mi a probléma? Elmondom, és elmondom azt is hogy mit várok a Pest Megyei Kormányhivataltól, vezetőjétől Tarnai…..
Ferenczi István 2015.12.15 12:34:24
@nyisztor:
Sorban visszafelé megyek a megjegyzéseiden:
- Az idézet értelmezhető egésze így szól: "Tudjuk tehát, hogy bőven lehet az Illatos úti telepen az anyagból." - Tudjuk, hogy _lehet_. Azt hiszem kellő mértéktartással és óvatosan fogalmaztam.
- A káros hatásokról csak ízelítőül:
"A DDT kitettség növeli az emlősök májdaganatának kockázatát" (enfo.agt.bme.hu/drupal/node/11503)
- Ami pedig az ipari ellenérdekek szerepét illeti, jogos a felvetésed, de az, hogy egy konkurens cég mószerolja a DDT gyártóját, még nem igazolja, hogy a DDT kockázatait nem kell figyelembe venni.
És még egy: az, hogy az emlősökre milyen közvetlen hatással van, csak egy dolog. Ha az Illatos útról kijut a helyi ökoszisztémába, akkor a hasznos rovarok által elszenvedett károk révén is szenvedhetünk el károkat mi, emberek. Egy összefüggő rendszerben élünk, nem elszigetelten.
Lehet Más Kispest! Több bért! 2015.11.24 08:42:20
Tegyünk együtt a dolgozói szegénység ellen, a tisztességes bérekért!Konferencia és műhelymunka az érintettek, érdekvédők és szövetségeseik részvételével.REGISZTRÁCIÓ:https://docs.google.com/forms/d/1io4fhB5hlj3uCv67-HaOTFrMnJp6WG2KaBN0sIZ8hL0/viewform?c=0&w=1Meghívott…..
Az önkéntes-közösségi vízvizsgálattal párhuzamosan megpróbáltam a hivatali utat is kijárni azért, hogy minél több információnk legyen, hogy minél világosabban lássunk csapvíz ügyben. Kezdeményezésemre az Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságában vendégül láttuk és…..
A wekerlei bekötési vízmérők felszerelése kapcsán újra felmerült a vezetékes víz minőségének kérdése. A bennünket közvetlenül érintő vízminőség gyorsabb és pontosabb megismerése végett közösségi vízvizsgálatot kezdeményeztem. Tizenhárom wekerlei, két kispesti és…..
A kerület oktatási bizottsága tegnapi ülésén az mszp-együtt-dk frakció képviselőinek igen szavazataival 5-4 arányban megszavazta a Napraforgó és a Mézeskalács óvodák összevonását. A végső döntés a képviselő-testület kezében van. Túl sok meglepetésre a többség tegnapi…..
Az érvényben lévő, helyi népszavazásról szóló kispesti rendelet  (7/1991) felett eljárt az idő meg a NER, változott a helyi népszavazások törvényi szabályozása, ezért meg kell újítanunk az ezzel kapcsolatos kispesti rendeletet. Erre várhatóan a március 26-i testületi…..
A wekerlei volt Ady Mozi újratöltéséért, közösségi célú hasznosításáért dolgozó civil csoport, az Ady Mozi Baráti Kör az utóbbi hetekben nagy fordulatszámra kapcsolt. Két hete a civil érdeklődők - helyiek és Wekerlén, Kispesten kívüliek -járhatták be az épületet és…..
Február 17-én reggel Patek Gábornak, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjének és Bakos Gézának, a Városüzemeltetési Csoport vezetőjének mondtam el azokat a közlekedéssel kapcsolatos kérdéseket és javaslatokat, amelyek nálam összefutottak.Reméljük a…..
Ferenczi István 2015.02.22 19:09:24
@G. Wolf: Autóval, gyalog, vagy bringával szoktad használni? Esetleg buszon ülve? És melyik irányokból? Azért kérdezem, mert én is hajlok arra - laikusként - hogy a sárga villógó, a körforgalom pláne, esetleg az egyszerű jobbkézszabály folyamatosabb haladást eredményez összességében, mint egy lámpa, de közben próbálom kitalálni, hogy mi lehetett az a jó indok, ami miatt oda lámpa került.
Ferenczi István 2015.02.22 21:52:45
@G. Wolf: Patek szerint a bolt és a hozzá tartozó parkoló megépítése indokolta, avagy azzal indokolták a lámpát.
A korábban máshol publikált választási programunkat idézem most itt meg a folytonosság, a mihez tartás és az önazonosság végett: A Lehet Más a Politika Kispesten arra vállalkozik, hogy az itt élőkkel közösen kitaláljuk Kispest jövőképét és a víziónkat lépésről…..
Aszongya a hírek, hogy Osztolykán Ágnes sem akar újrázni az LMP frakcióból. Előkaptam az archívumból ezt a kétezertízes frakcióképet és a napi állásnak megfelelően kiszíneztem: Nem tudom kell-e ehhez bármi kommentár, mikor a legendás Kim Dzsong képen nincs ennyi iksz. Ha…..
Kedves Választóim! Önök, négyezer-hatszázhatvannyolcan 2010-ben szavazatukkal bizalmat adtak nekem és akkor még szinte újszülött pártomnak. Velem együtt azt remélték, hogy az LMP-vel megújulhat a magyar politika, elkezdődhet egyfajta csoda: túllépés a marakodós, megosztásra…..
Az LMP tegnap éjjel többek között a következő döntést hozta: Az LMP a 2014-es országgyűlési választásokon nem köt választási együttműködést a jelenlegi  parlamenti pártokkal, és más szervezetekkel is ezen az alapon tárgyal. És ezt: Az LMP nem kíván…..
Jávor Benedek az LMP történelmi felelősségéről beszélt a közelmúltban. Ritkán van érvényes tartalma az efféle mondatoknak, a frakcióvezető azonban kivételesen jókor hangsúlyozta: sorsdöntő jelentőségű döntés előtt áll pártja. A Lehet Más a Politika közelgő…..
Meglehetősen ellentmondásos információk érkeznek az LMP háza tájáról a Bajnai-féle választási szövetséggel kapcsolatban. Scheiring és Doroszi együtt szurkolt Bajnai leleplezési szertartásán, Jávor Benedek - aki nemrégiben már tárgyalt is Bajnaival - azt nyilatkozta, hogy…..
Ferenczi István 2012.11.11 14:56:38
@nu pagagyí: elveikre egy bajnai-rezsim éppúgy fenyegetést jelent.
Lehet mondani, hogy a törvény rossz, de amíg érvényben van, be kell tartani. Nem igazán értem a tiltakozók problémáját. A tudósítások szerint az ozorai pszichedelikus bulin a publikum nyíltan, bódéban árusított és vásárolt illegális kábítószereket, a rendőrség pedig…..
Proszektúra Bayerrel együtt élni 2012.07.19 11:23:00
A Magyar Hírlap online a mai napig is legolvasottabbja Bayer Zsolt Viharfelhők című július 17-űn megjelent írása, amelyiknek egyik jellegzetes bayeros hevületű mondata: Ezért kell nekünk kimondanunk: az a gyilkos állat cigány volt. És nem valami szexuálisan aberrált pszichopata.…..
Ferenczi István 2012.07.19 13:25:18
@radikalisviccek: nem felülreprezentáltak, olvass utána.