Regisztráció Blogot indítok
Adatok
árnyékgyuri

2 bejegyzést írt és 266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudjuk, hogy pontosan ki és milyen célból szivárogtatta ki az osztrák szélsőjobb bukását előrejelző videót, pedig ez veti fel a legfontosabb kérdéseket. A Spiegel annyit közölt csak, hogy bár nem egy postaládába dobott anyagról van szó - akár tehát tudhatják is, hogy kitől kapták, viszont a…..
"A keresztény kultúra megvédése ügyében nincs kompromisszum" Ezzel a címmel tudósított a kormány.hu Orbán Viktor (Isten kegyelméből magyar miniszterelnök) beszédéről. Ez Soltész Miklós államtitkár szerint magában foglalja azt is, hogy "Őrizzük meg keresztény szigetként térségünket" A keresztény…..
árnyékgyuri 2019.05.01 18:44:14
@sefatias: Lk. 13:32 Jézus simán rókának nevezi Heródest. Ez egy dehonesztáló kifejezés egy személyre. Tehát: 1. Lehetőség: Jézus egyszer ezt mondja egyszer azt. Saját magának is ellent mond. Nem érdemes hivatkozni rá, mint koherens keresztyén tanításra. Se pro se kontra, mert nem érv, ugyanis a tanítás nem koherens.
2. Lehetőség. Szó szerinti értelemben kell venni: haragot tartani, ostobát, bolondot mondani tilos mert megégetés jár érte, de ezen kívül, rókát, hülyét, kettyóst lehet, mert azért nem jár semmi. 3. Figyelembe vesszük a kontextust: mikor, kinek, pontosan mit és miért mondott Jézus. 1. Eset. Mt.5-7 hegyi beszéd: a szitu: ő a rabbi (hatalmi pozíció) a tömeg hallgatja őt: és ő valóban azt mondja: óvatosan az ítélettel. Mondom, lehet szó szerint is venni: aki ostobát mond, gyehenna, de akkor nem lehet a mondat egyik felét tágítani (ostoba és társai) a másikat meg szó szerint hagyni: gyehenna. Hanem mind a kettőt a kontextushoz kell igazítani: óvatosan az ítélgetéssel, különösen hatalmi poziból (pl. férfi-nő Jn. 8.) 2. eset: Fentről leüzentek Jézusnak: baj lesz veled kishaver. Jézus válasza: nanemáhogy becsicskuljak tőled, te kis báb. Majd akkor lesz vége, ha befejeztem, nem akkor amikor a kamukirályok hisztiznek.
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
árnyékgyuri 2019.04.22 22:35:33
@paráznabillegető: Bocs, de pont erről beszélsz. Nekem van ismerősöm, akinek a szülei a brexitre szavaztak, aztán amikor a lányok elmondta, hogy a saját vejük ellen szavaztak, akkor néztek. A saját vejükkel, a szomszéddal semmi bajuk, de általában a keletiekkel, akik ezerrel csörtetnek a jobb helyekért már van bajuk. Nem tudom, hányan szavaztak a gyermeked osztálytársai szülei közül a brexitre, de gyanítom, hogy néhányan igen, és pont "miattad": a paki nem gond, mert nem versenytárs. Segélyből él, borzasztó, de a "helyén van". De a lengyel-magyar építőmunkás, orvos vagy mérnök fia, már marhára nincs a "helyén".
bizony. Anyunak fájdalmai voltak, nem annyira fiatal már, és sikerült azonnal időpontot kapnunk egy szakorvoshoz, a kórházi szakrendelőbe. Amíg várakoztunk  a folyosón, hogy fogadjon, gyülekeztek a páciensek. Egyik hölgy megkérdezte, mi mennyi pénzt adunk az orvosnak? Mondtuk, semennyit. Ja, ő is…..
árnyékgyuri 2018.10.13 20:14:13
@gumicukor1: Én viszont nem vagyok a több biztosítós modell híve, mert akkor az a 100 ezer forint, amit kézbe adsz, kb. 5 kézen megy keresztül és 5-20% lesz az egészségügyé. Lásd: tb, adó egyebek. Szóval, valahogy inkább legalizálni kéne a közvetlen pézadást, meg lehetővé tenni, hogy a kórházi infrastruktúrán maszekolhassanak. A nagy béremelés is jó lenne, de szerintem arra semmiféle fedezet nincs. Nem vagyok biztos benne, hogy a magyar egészségügy ár-érték arányban olyan rossz lenne.
Ass blaster Voks 2018.04.20 16:59:49
Magyarország választott. Rosszul választott jót. Vagyis a választás végeredménye az ország számára jó. A választás mikéntje nem jó. Mire gondolok? A Fidesz nyert. Miért ne nyert volna? Egyedül indult. Nem volt ellenfél. Vagy volt? Bolondozol polgártárs? Ki a tököm volt ellenfél? Az a bagázs amelyik…..
Szél Bernadett, aki kint is van meg bent is   A Magyar Nemzet online így láttatja Szél Bernadett LMP elnököt - és a főcímük is sokat mond Az LMP társelnöke minden bizonnyal azt gondolja, hogy most ő áll a centrumban, ő integrálja az ellenzék erőit és viszi győzelemre őket Jobbiktól a DK-ig –…..
Érdekes a téma, bár sokan és sokat foglalkoztak már a 2010 óta nyomon követhető oktatáspolitikai rendelkezések, döntések és reformok értékeléseivel. Ha ezeket vizsgáljuk, bizonyos szempontból érthetőek az alapvető kormányzati szándékok. Szeretnék, ha sokkal több szakmunkás végezne a magyar…..
árnyékgyuri 2017.11.13 11:26:36
Nem, nem, nem. Totális hazugság minden olyan poszt, amelyik a magyar oktatást ekézi. A magyar oktatásnál ár érték arányban nem sok jobbat ismerek. Mi egy 500 fős borsodi faluban lakunk, az egy főre esőnk soha sem érte el a 100 ezeret, mégis mind a három gyermekem top Budapesti egyetemen végez(get). És bárhol a világon szakmájukban el tudnak helyezkedni. A szomszéd faluból a testvérem gyermekei meg már igen tehetős emberek a világ különböző pontjain. OK. mi egy törekvő keresztyén család vagyunk. De! a magyar oktatás megadja a szegény embernek a státuszváltás lehetőségét. Ha tesz érte. Pl. USA-ban lakik egy barátom, neki nem lehet orvos a gyermekéből mert, - bár 5X annyi a jövedelme mint nekem - nincs pénze rá. Amit meg kellene csinálni, de a sok korlátolt suttyó nem meri: felszámolni a 400 fő alatti iskolákat, nagy iskolacentrumokat létrehozni fullos felszereltséggel, egy osztályban egyszerre több tanárt alkalmazni, hogy ott és akkor zárkóztassanak, fegyelmezzenek, tehetséggondozzanak stb. A mi nagy húzásunk az volt, hogy az igénytelen kóstolóvivős, korrupt falusi iskolába nem írattuk be a gyermekeinket, hanem a városban szocializálódtak: iskola, tanulás, zene, sport, művészetek stb. Ezt kjellene megadni mindenkinek, hogy amennyire csak lehet, kifuthassa magát. De leszögezem: a magyar iskolarendszer messze nem olyan ótvar, mint ahogy fikázzák. Toll ceruza, excel tábla: számold ki hol mennyiből lehet orvos, mérnök, közgazdász a gyermeked a pestiekkel egyenértékű diplomákkal.
Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a bull típusú kutyák, ezért kiemelt figyelmet kell fordítanunk a képzésükre. Három évvel ezelőtt fogadtam örökbe egy karcagi telepről mentett, game vérvonalú, domináns pitbull terriert, Shae-t. (Game típusúnak azt a kutyát nevezzük, ami szikár,…..
Kiabálás és röpködő papi pofonok, erőszakkal és kirúgással fenyegetőzés, kötelező misék és körmenetek hétvégén és az ünnepek alatt, megfélemlített és tehetetlen tanári kar. Így festette le számunkra egy kétségbeesett szülő egy Bács-Kiskun megyei általános iskola mindennapjait, mióta pár éve egyházi…..
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
A demokratikus ellenzék, a civilek, és szinte mindenki, aki az oktatásügyben érintett, tiltakozik a tervezet ellen, amely csökkentené a gimnáziumi férőhelyek számát. A tiltakozás, Kedves Barátaim, helyénvaló. Volna. Ha és amennyiben elfogadjuk, hogy a jelenlegi oktatási rendszer megreformálható, és…..
    Nem ülnék le Gulyás Mártonnal sörözni, mert rengeteg dologban nem értenénk egyet és nem akarnám, hogy veszekedés legyen belőle. De anélkül nem lehet elmenni szó nélkül, ahogy vele a magyar állam majd a kormánypárti lakájmédia járt el...
Egymást érik a a fővárosi tüntetések, demonstrációk és tiltakozások a CEU ellen folyó kormányzati fellépés kapcsán. Persze az elmúlt években volt már hasonló helyzet: emlékezhetünk az alkotmánymódosítás miatt zajló megmozdulásokra, a netadós ügyre és még néhány egyéb, állóvizet felkavaró esetre.…..
"Ti dolgoztok. Ők lopnak." - a dolgos állampolgárok vs. bűnöző oligarchák tipikus esete. Egyértelmű az üzenet, hiszen olyan világrendet mutat be, amiben mindenki másodpercek alatt el tudja helyezni magát. A Jobbik rágalmazással vádolt plakátkampánya jól ki van találva, még akkor is, ha egy hiba…..
30/40 Kincsem - filmkritika 2017.03.18 00:06:48
Mit kíván a magyar nemzet? Többek között egy jó közönségfilmet. Mert jönnek díjak formájában az elismerések, működőképesnek látszik a rendszer, azoknak mindenképp, akik forgatni tudnak, a színvonalban is láthatunk már erősen pislákoló reménysugarakat. Csak egy valaki hiányzik még nagyon: a néző.…..
Jóój, de gyöngy ez, taknyom-nyálam összefolyt a nevetéstől,nem igaz!! Mécs jános jogász-politológus csúnyán fején találja a szöget a vidéki-pesti kínlódásban. Meg hogy ez az egész dolog csak a vidéki arcokat érdekli. "Mécs János Vidékiek istenkém, hogy rühellem a…..
Rájöttek a kormányban, hogy Tállai András teljesen fogalmatlan. Illetve erre csak Varga Mihály - aki miniszterként Tállai főnöke - jött rá, de ő meg már régen rájött. Valamint Orbán miniszterelnök is tisztában van az államtitkár képességbeli korlátaival, de ő meg pont ezért tartja...
Láttál mostanában parlamenti közvetítést? Ismered a lakóhelyed politikailag aktív helyi arcait? Furcsálltad, hogy miért lehetett két ilyen színvonaltalan jelölt az amerikai elnökválasztáson? Feltűnt, hogy helyi, országos, és talán globális szinten is hülyülnek és öregednek a politikusok? Ijesztő…..
árnyékgyuri 2016.11.30 22:12:27
Én is voltam politikus, nem illettem a közegbe, abba is hagytam. De! Tállai Bandi: 1. Nem hülye. Faluról Pestre ment főiskolára (nem a Károly Robin végzett), könyvelőirodája volt, ami simán megélt a piacon.
2. Bárki cserélne a mezőkövesdi körzettel képviseletet illetően. Tényleg a kisujjában van a körzet, mindenütt ott van, és fullra "benne él" a körzetében. Kb. a helyi politika Nagy Ádámja: ha mindenki minden oldalról, ennyit dolgozna és ilyen arányérzékkel (a komcsik is alapjában elégedettek vele, mert őket se szívatja ideológiai alapon: kb: megadja ami nagyon kell). akkor nem itt tartana az ország. Elismerem: csúnya sőt ronda ember, a focival is egy tulok, meghát kiskirály is. De sokat dolgozik és nem rosszul. Ha komcsi lenne, akkor is elismerném a teljesítményét. Ebben a közegben eddig ő az egyik legjobb. Az más kérdés, hogy a színvonal eséssel egyetértek: Orbánék (dee a komcsik vénkara is) abban királyok, hogy ők még nappalin végeztek az Elte jogon, közgáz, szeged, debrecen, pécs stb. Az első mdf kormányt rendes diplomások alkották. Azóta csak ökrök mennek politikusnak (nemcsak itthon). Én pl. itt laktam a faluban, 10 évig voltam polgármester, de átlagos voltam: se jobb se rosszabb a többinél, pedig én nem loptam, nem sumákoltam, de akik igen, azok kb. velem egy szinten teljesítettek. Aki kért a kivitelezőtől pénzt, annak is megcsinálta meg nekem is, csak engem a hátam mögött kiröhögött, hogy neki több pénze maradt. Semmi előnyöm nem volt a becsületeskedésből se nekem, se a falunak. Bennünk pesten a rendszerváltáskor felmerült, hogy politikusok legyünk (első 200-ban vagyok a fideszben). Ma már, aki írni olvasni tud eszébe sem jut ez a cserélhető, leváltható, basztatható izé, amit politikának hívnak. Tényleg a hülyék játékszere lett.
  A legmegnyugtatóbb válasz a címben feltett kérdésre az lenne, ha rögtön rá is vághatnánk a megfelelő választ: mivel neki mindig, mindenben igaza van. Ezt az első ránézésre tetszetős kijelentést azonban illik kissé árnyalni. Az aktuális magyar miniszterelnök ugyanis meglehetősen gyakran…..
A március 15-ei pedagógustüntetés szervezőinek, a Tanítanék Mozgalomnak véleménye szerint a tankötelezettség csökkentése és a szabad tankönyvválasztás eltörlése két rendkívül rossz döntés volt a kormányzat részéről, amelyet azonnal vissza kellene vonni. Sőt, az iskolai szegregáció ellen is fel…..
Mindig is az volt a közvélekedés Magyarországon, hogy a pedagógus tanítson, az orvos gyógyítson, a nővér ürítse az ágytálat, a melós dolgozzon, a fodrász vágja le az ember haját, kivéve, ha nincs neki, a takarítónő takarítson, a diák tanuljon, a nyugdíjas kártyázzon. És fogják be a szájukat. Ez a…..