Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roeder

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mezítlábas kisfiú, pikula, fahasábok, nagy mező, havas mező, idős bácsi, kiskút-kereskút, falusi tájház. Folk! Ezüstös hajnal Szivárványos reggel Komor délidő Búslakodó fejjel   Ment-mendegélt Büszkén az úton De jött a teve És röhögött a púpon   Amit az élet Adott rája Nem kérte, de…..
Roeder 2016.02.21 14:27:37
@metalpanda: "nem hiába hívják el őket egyre többet külföldre és nem csak magyarlakta területekre, annak ellenére, hogy egy kukkot nem értenek a szövegekből."

szerintem pontosan ezért népszerűek külföldön. nem derül ki, hogy mennyire bugyuták a szövegeik. a hajdútánc dalszövegétől például én szégyelltem magam, pedig semmi közöm a zenekarhoz
Paksi Endre vezetésével a heavy metal átvette az uralmat a MAHASZ albumlistája felett. Múlt héten jelent meg az Ossian Lélekerő című lemeze, ami annyira lázba hozta a rajongókat, hogy a régebbi lemezeket is vették, mintha ingyen adnák. Az első hat helyen csak Ossian van, de lejjebb…..
Nahát, közel egy évvel azután, hogy a The Satanist albuma megjelent a lengyel Behemoth-nak, készített a csapat most egy videoklipet is a Messe Noire című dalhoz. Tavaly röviden kifejtettem, hogy a Behemoth zenéje leginkább mosogatáshoz jó, és a klipet megnézve és újra hallgatva a…..
 Itt tart ma az úgynevezett blackmetalnak hívott műfaj.  A Carach Angren a legalja a mainstream blackmetal vonulatnak, tinik példaképei ők, teljesen érthetetlenül. A hamarosan megjelenő This is No Fairytale album There's No Place Like Home című számához elkészítettek egy szöveges…..
Pompás találat a Bold Italic nevű oldaltól: mindenféle metálzenekart el lehetne nevezni a Trónok harca szereplői nyomán. 1. Dothraki - középtempós doom. Nótacímek: Horse Lords of the Apocalypse, The Red Waste, Blood Khalasar. 2. Sandor Clegane - kelta folkmetál hegedűvel és…..
Még a kutatókat is foglalkoztatja, hogy miért van az, hogy például a skandináv országokban olyan sok metálzenekar van. Azért rejtély ez, mert ugye az emberek fejében Skandinávia = borzasztó jólét, metál = lelkisérült munkásosztály. Állítólag azért van ez, mert a skandináv…..
Roeder 2014.05.28 01:06:25
@pingwin: ezt a floridai death metal színtér egyből kizárja. meg a meglepően sok görög zenekar
Roeder 2014.05.28 18:30:42
@Bori Wó: az ilyen lovagmetálos meg egyéb nevetséges műfajok zenészei valóban a fasorban sincsenek, de azért a legtöbb extrém metal igencsak megköveteli a kiemelkedő hangszeres tudást.
csak pár példa:

www.youtube.com/watch?v=vjX2AzMVh_A

www.youtube.com/watch?v=N261Y2EKcIA

www.youtube.com/watch?v=J_upsl1e9FI

www.youtube.com/watch?v=wj1jipKvSnY
Divatos közhely lett, hogy "régen minden jobb volt". Ha elolvassuk a lenti cikket szomorúan fogjuk azt is hozzátenni ehhez, hogy "semmi se az már, aminek eddig hittük". Hiperszuper blackmetal konteó Vikernessel, Savanyú Leventével, lángoló templomokkal, góbésan. (A nyitókép csak…..
Az Agalloch négy év után ismét be akar vinni minket az érzelmek sűrűjébe legújabb, The Serpent & the Sphere című albumukkal. Elsőre még akár jó is lehet, van málházás, maszatolás, feneketlen mélységbe zuhanás és szépség; mindez majd' egy óra hosszan. Már most üti az…..
Johan Edlund (a képen koponyás pólóban, mi másban) a Tiamat fő terroristája egy józanul eltöltött estéje után képtelen volt reggelig aludni és hajnali négy órakor a zenekar hivatalos Facebook oldalán egy bekezdésnyi búcsúlevélnek tűnő megjegyzésben tudatta a rajongókkal,…..
A képen bal oldalt látható Angela Gossow lépett le, és jött helyette a jobb oldali Alissa White-Gluz, aki ezért kilépett az Agonistból, ahová meg Vicky Psarakis szállt be. Mindezt egy napon jelentette be mindkét zenekar. Gossow állítólag marad az Arch Enemy mellett, mint…..
Tavaly azt írtuk a Thirty Seconds to Mars voltos koncertje után, hogy aki véletlenül odakeveredik Jared Leto rockzenekarának egyik fellépésére, az mindenképpen nézzen bele, mert ennyire grandiózusan még nem láttuk eladni a nagy semmit. Na, idén ezt bárki megteheti, ugyanis megint…..
Roeder 2014.02.28 00:45:59
@Kynthia Lowell: és mi a fasz köze van az arctic monkeys-nak a post-rockhoz?
A Blikk infói szerint nem sokáig kell a munkanélküliek keserű kenyerét ennie Szebeni Istvánnak. A köztévé Híradójából egy óvatlan, adásba is bekerülő bazmegelést követően kirúgott tévést állítólag a SportKlub látná szívesen. A lap megjegyzi, hogy Szebenivel jól jár a…..
Imádjuk a listákat és a közönségszavazásokat, így imádjuk a Rolling Stone legutóbbi felmérését is, amiben megkérdezték az olvasóikat, hogy szerintük melyik minden idők tíz legjobb metállemeze. Ez alapján megállapítható, hogy szerintük a Metallica lehet a világ legnagyobb…..
Sindzsi Kagawa a Manchester United idei legnagyobb fogása, a Borussia Dortmundtól igazolt japán középpályás új színt vihet az MU előző szezonban kissé akadozó támadógépezetébe. Azt még nem tudjuk, hogy fog muzsikálni a fürgeléptű japán Manchesterben, szaftos sztorikban azonban…..
Nesze!szer Touchdown magyarul 2012.02.07 18:06:00
 Mi még mindig ízlelgetjük a vasárnap éjjel látott NFL fő eseményét, a Super Bowlt. Amellett, hogy a meccs nézettségi rekordot döntött az USA-ban, Madonna fergeteges show-val lépett fel a félidőben (114 millióan látták) és még egy jóképű magyar játékosra is…..
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
Roeder 2010.08.13 18:21:39
@Lojzi_:@hellmutth: nekünk régebben a upc directen volt vagy 15 német csatorna,közte ard és zdf,de néhány hónapja ezek a faszok átálltak valami másik műholdra,és most nézhetem a szlovák,román és szerb csatornákat...kurvára boldoggá tettek
Roeder 2010.08.16 20:56:15
@értelmetlen_nevű: szerintem Müller nem volt rossz az első félidőben,volt pár jó elfutása a szélen,csak sajnos mindig azzal értek véget hogy valamelyik védő felrúgta/lerántotta.legalább 4-5 ilyen volt mikor megverte a védőt,csak aztán visszahúzták.
a második félidőre aztán látványosan visszaesett mindenki.nem erőltették.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Legó- és/vagy Guardian-buzik (szerencsés esetben az átfedés is tetten érhető) már biztos felfedezték maguknak Európa legzseniálisabb szerkesztőségének neologisztikus futball-interpretációját, de a legutóbbi darabot közkinccsé tesszük. Háthiszen azért, mert kevés viccesebb…..
Roeder 2010.06.29 16:39:32
@mickeyknox: az egy dolog hogy faszságot beszél,de még bele is bonyolódik és elkezdi magyarázni. kiborító
Meddig lehet húzni kapott gól nélkül? vs. Meddig lehet menni bírók nélkül? ..
Roeder 2010.06.26 17:07:14
@gergo a kolyokkutya: csak érdekes módon ők sose csalók,meg mocskok,de ezek a szerencsétlenek mindig megkapják
Roeder 2010.06.26 17:24:43
Nou San Trafford H-csoport, 20.30 2010.06.25 19:20:00
Az izgalmas latin csoporttal zárjuk a körmérkőzéseket, melyen a spanyolok nem igazán válogathatnak, nekik a csoportgyőzelemre (vagyis a portugál-ágra) kell hajtaniuk, a brazilokkal akkor kerülhetnek össze, ha verik Chilét, mialatt Svájc gálázik Honduras ellen. Ha vetünk egy…..
Roeder 2010.06.25 21:10:12
Egy percig sem volt izgalom nélküli az utolsó csoportkör második napja, még akkor sem, ha szerző erre csak az utolsó pillanatban jött rá. A nap végére minden és mindenki a helyére került; a jók elnyerték méltó jutalmukat, a rosszak pedig egy-egy vuvuzelával a hátsójukban…..
Kisvártatva valóra válik, amit igen sokan szeretnének: Franciaország válogatottja nem rontja tovább a világbajnokság légkörét és a két futballozni hajlandó amerikai csapat továbblép a legjobb tizenhat közé. A világbajnokság előtt közzétett jóslataink is…..
Banánültetvényen, vagy a hegyoldalban lehet jobban megtanulni futballozni?..
Valamilyen érthetetlen oknál fogva mindenki azt gondolja, hogy a brazilok a futballvilág bohócai, létezésük célja nem lehet más, mint a nyálcsorgató tömegek felhőtlen szórakoztatása. Ronaldinho így, hol van Adriano, Ronaldo meg Pato, pfejj, mocskos Dunga. Nem tudom, hogy végül…..
Roeder 2010.06.15 22:26:19
@simoo: nso fórumon százak bizonygatták,hogy az ázsiai selejtezőkből a magyar válogatott is kijutna a vb-re...na azok az okosok remélem látták ezt. lószart jutnánk ki
Roeder 2010.06.15 22:37:05
@ddrum77: mert ide nem agyhalott emberek írnak. de azoknak magyarázhattam,hogy nemhogy a két koreát és japánt,de még iránt,bahreint és kínát se tudnánk megverni. max sokkal több pénzbe kerülne az utazás