Regisztráció Blogot indítok
Adatok
steve71y

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor nekifutottunk az évnek, akkor az egész ország lázba került, hiszen a kormány bejelentette, majd egy hónapig a csapból is keményen nyomatta a Propagandát, miszerint minden magyar család, aki képes min. 3 gyereket összehozni valamikor az elkövetkezendő 10 évben, kapni fog 10M állami támogatást…..
steve71y 2016.06.22 12:00:41
Éppen átélem a rendszer elcseszettségét igénylő oldalról.
Röviden és tömören ha valaki nem a 10+10-es konstrukcióban gondolkodik és nincs mellette egy LTP hitele ami miatt számlákat kell gyűjtenie, neki se menjen.
Én 2 gyerek mellett bővítéshez a 1.430Mft-os konstrukciót próbáltam megszerezni mára bele fáradtam.
Előtte jól átgondoltam és csak azért futottam neki mert 8M forintról mindenképpen kellett számla LTP hitel miatt így az, hogy 1-2millióval többről kell számlát igazolnom első ránézésre jódöntésnek tűnt.
Ekkor jött a Bank az elbaszott feltételeivel a folyósítás feltételeinek a saját farkába harapásával.
Egyszerűen felkészületlenek több körös hiány pótlás és rengeteg magyarázkodás után mára nagyjából letettem arról, hogy megkaphatom ők pedig, (állam+Bank) bekaphatják.
Szaros másfél millió forint miatt támasztanak olyan feltételeket egy 15mFt-os projektnél mintha az egész pénzt adnák.
Kiadnak egy olyan csok igénylő lapot ahol rögtön az első kérdésre nem lehet jó választ adni ha egy másik cégtől pl. (LTP) hitelt veszel igénybe.

A legfontosabb kérdése pedig a barom ingatlan érték becslőnek az, hogy a bővítésben található nappali konyha együttesből ha nem egyben lennének (egyébként miért ne lennének egyben ha egyszer én így akarom) akkor az építész mekkora részt szánna külön a konyha alapterületének.

Tehát ezt a saját házamban, ha hoznék egy olyan döntést, hogy mégis leakarom választani a konyhát akkor nem én dönthetem el, hogy mekkora területet szánok rá hanem az építész.
Arról már nem is beszélve, hogy a hely egyébként a nyílászárók és egyéb technikai feltételek miatt nem tenné lehetővé a leválasztást.
Nos ennyit arról hogy esetleg az építkezésem folyamán egyébként kifiezetett több mint 2millió Ft Áfának egy részét esetleg az állam csok formájában vissza adja nekem, mert, hogy ajándék pénzt nem kapok az evidens....

2.dolog ezek után.

1. Nos én a Jobbikra szavazok, de csak azért, ha megígérték, hogy ezek lógni fognak... egyébként én kezdek akasztani ugyan kabátokkal kezdem, de vannak mellényeim is.
Bankárok, ügyvédek, politikusok és politikai újságírók
Ja a cikk kurvára elfogult öncélú és politika szagú.

2. Minden érintett a bírálatban résztvevő inkompetens idiótát megszopatok 1 éven belül panaszáradattal, feljelentéssel és kártérítési igénnyel, ez ügytől legvégső kimenetelétől függetlenül és alaposan, hogy érezzék a törődést, mert ha valaki hülye és más életével játszik annak éreznie kell a törődést és milyen az ha szívatják..
De jó pszichopata módjára csak szelíd és törvényes keretek között.
Hónapok óta megy a manipulálás a baloldali összeizé oldaláról, hogy amennyiben nem a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor-Szabó listára adod a szavazatodat, akkor Orbán Viktort erősíted. Hát persze. Az a baj ezzel az érveléssel, hogy nem más, mint ordas hazugság. Ez ugyanis akkor…..
steve71y 2014.04.05 08:04:08
Ti ezt tényleg komolyan gondoljátok?
Szerintetek szép szóval el lehet érni bármit ebben az országban?
belegondolt bárki abba, hogy a tehetséges mesterhármas mit tett volna ha az elmúlt négy évben is nekik kell kormányon maradni? Mit tudtak volna még eladni? A balatont? Az országházat?
Tudomásul kellene már venni azt, hogy ma nincs olyan politikai erő az országban ami képes lenne korrupció nélkül irányítani a rendszert.
Erről pedig nem ők tehetnek, hanem azok akik megválasztották őket, pártállástól függetlenül.
Akik nem húztak fel soha senki egyetlen lámpa oszlopra sem.
Az ország erkölcsileg és mentálhigiénés tekintetben is katasztrofális állapotba van.
Mindenki utálja a szomszédját, a munkatársát titokban irigykedik mindenkire akinek kicsivel is könnyebb.
Szégyen ha valaki kemény munkával alkalmazottként megkeres nettó 3-400ezer forintot és ő gazadag ezért igazságtalan, hogy a napi 10óra munkájával többet keres és adja azoknak akik helyette sírnak és acsarkodnak a kocsmában.
És ő kevesebbet adózik állítólag, pedig szerintem 400ezer 16%-a több mint 120ezeré.
Joga van minden megélhetési hátrányos helyzetű, elhanyagolt családból származó, viselkedési problémás, neveletlen, agresszív gyereknek betenni a valagát a normális családi háttérrel rendelkező gyerekek közé megnehezítve sok esetben teljesen ellehetetlenítve azok tanítását.
Ezt adta nekem a baloldal soha (szavaztam már rájuk a demokrácia nevében, de soha többet) semmilyen módon nem kényszerítettek korábban senkit arra, hogy tegyen a jobb sorsáért, elég volt ha csinál 4-5 gyereket és lóg a szociális hálón ezzel megosztva a normális emberek társadalmát és minden normális embert kényszerítve arra, hogy kétszer annyit adjon az államnak a keresetéből, mint amennyi igazságos lenne.
Ebből nekem elegem volt!
Ismerek olyan sötét embereket akik szerint elég lesz ha megint a Gyurcsányra szavaznak, mert akkor lesz megint hitel amiből meg tudnak majd élni.
Mikor megkérdeztem, hogy miből fogja a hitelét kifizetni akkor azt mondta, hogy valamiből majd csak...
Nos ilyen emberek szavazata is számít és ez rettenetes.
Másfelől valaki itt írta fentebb, hogy az Orbánék mindent szétbasztak!
Halkan megkérdezném volt még mit?
Félreértés ne essék nem tetszik amit manapság látok, de nem tudom elképzelni, hogy lett volna kevésbé rossz megoldás is, mert az gondolom, hogy most nem egy jó hanem egy kevésbé rossz megoldást szenvedünk el és a 2008-2012 közötti helyzetből nem nagyon volt kiút.
Ha 1990 után egy olyan utat választottunk, hogy attól függ a mi jólétünk, hogy eltudják e adni azt a szemetet amit nálunk szerelnek össze, és a szalag mellett megkeresett keserves bér 90%-át a rezsi+kaja viszi el és annak kereskedelmi hasznát pedig kiviszik az országból vagy már elve meg sem jelenik itthon akkor még is mit várunk mégis miből lesz itt jó lét?
Ki a ahülye aki azt hiszi, hogy az államnak van pénze azon kívül amit tőlünk elvesz?
Továbbá az elmúl 25 év tapaztalatai alapján ki az a hülye aki azt hiszi, hogy bármilyen élettapasztalat nélküli fiatal aki politikus lesz (jobb esetben egy friss diplomával)nem ugyan azt az utat fogja bejárni mint az elődei.
Egy dolog a parlamentbe bejutni és egy másik keresztül vinni az országon egy döntést úgy, hogy az ne fűnyíró elven működjön és ne személyes döntéseken múljon emberek megélhetése..
Ki az itt pl aki nem adott volna trafikot a haverjainak ha benne van a bíráló bizottságban, és ki az akivel még szóba állnának az ismerősei ha benne van a buliban és nem teszi meg?
Na erről szól ez az ország meg a világ is mindenki pénzért kúr csak ki többért ki kevesebbért, ki a mindennapi kenyeréért ki a harmadik nyaralóért.
Mai tesztünk kommentposztja. ..
steve71y 2012.11.15 09:43:58
@tsb: jelentéktelen mértékben terheled csak a kinyomó csapágyat ilyenkor viszont kevesebb terhelést adsz a szerkezeti elemeknek, önindítónak, motortartóbakoknak, váltónak ha kivan nyomva a kuplung.
Nem tudatosan de én is mindig így csinálom.
Amikor elolvastam Bálint levelét, nem lepődtem már meg ezen az egészen. Ő sem a büntetések jogosságát vitatja, hanem az összegeket és az eljárás menetét. Talán, ha évekig eltűrték, hogy valahol nem szabályosan parkolnak, de már szokássá vált, akkor esetleg kezdhetnék…..
Szerintem nincs köztünk olyan, akinek még nem kellett fényezést javíttatnia. Ismerjük, hogy megy ez. A legkisebb javításra is napok mehetnek rá, de nem is ez a legnagyobb baj. Egy-egy elem fényezése szakszervizben akár 60-80 000 forintba is kerülhet, speciális esetekben még többe.…..
A hétvégét elég szépen uralta az azeri-örmény dolog, de nem feledkeztünk meg Hoffmann Rózsáról sem. Az államtitkár asszony "támogatná az egyenköpenyt az iskolákban, mert a szegény gyermekeket nem frusztrálná, ha nem tudnának drága, divatos ruhákban járni." Segítsünk a…..
steve71y 2012.09.13 10:17:11
@Herbert_West:
Jó akkor a mozgásról szólnak nem a mozgás öröméről, de elsősorban arról, hogy a mindenféle kalóriákkal és élénkítő szerekkel telenyomott ifjúság ne magyarórán tombolja ki magából a felesleges feszültséget, hanem mozogjon helyette.
Az örömet pedig úgy kell értelmezni, hogy ha meghajtják tesiórán a gyerek akkor a mozgás következtében felszabadul az endorfin függetlenül a mozgás jellegétől ergo utánna jobban érzi magát kvázi örül.
örül= nem őrül meg a tespedéstől...
steve71y 2012.09.13 10:26:01
@Bambano: Én inkább előre néznék a köpeny viseléssel kapcsolatban és feleslegesen nem kommunistáznék emiatt.
Az iskolai egyenruházat egy hasznos dolog nagyon sok szempontból, ha ezt jól valósítanák meg az jót tenne az egész oktatási rendszernek.
"a fő probléma pedig az, hogy megint felülről akarják megmondani, hogy kinek mi a jó. miért erőltetik vissza a kommunista érát?"

Hát én nem tudom te milyen országban éltél eddig, de mindig mindent felülről mondanak meg minden országban.
Csak van ahol szebben csomagolják a mondandót, ebben a mi kis Viktorkánk nem a legjobb ez kétségtelen, sajnos ő egy demagógiákban fuldokló személyiség, most még a dakotákat sem mondhatja már el mert a tanácsadói megtiltották neki.
Ami a mozgás részét illeti a gyerek napközben van tele felesleges energiákkal éés azokat kell megfelelően levezetni, hogy jobban tudjon figyelni az órákon.
Ezt megint meg lehet magyarázni, de ha bemennél egy iskolába 3-4 osztálytól felfelé kétlem, hogy ott kibírnál egy évet a sok nyugtalan fegyelmezetlen gyerek miatt, akik alapvetően nem tehetnek arról, hogy milyenek...
Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt írtunk (anyablogunkon, a Kívül tágasabbon) arról a New York-i palotáról, mely a Fifth Avenue (azaz az Ötödik sugárút) egyik legszebb ingatlana. Nos, jelentjük, a ház elkelt. Az 1500 négyzetméteres, hétszintes házat Henry H. Cook…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
steve71y 2012.08.28 18:21:35
@Püspök utcai gombaszedő:
Nincs elég eszed, hogy megértsd, nekem pedig nincs elég időm, hogy elmagyarázzam.
Vannak eszközeim, te pedig ezek szerint nem rendelkezel elég ismerettel, hogy noname proxy mögül forgalmazz, vagy csak ehhez sincs elég eszed?
Muhaha.
Na mentem, mert lejárt a munkaidőm, szabadidőt meg nem áldozok a magadfajtákra.
steve71y 2012.08.28 18:22:56
@Nyulz of the World: nem kell hozzá hack vagy csak vagyok és tudok :D.
Épp csak elkötik a Porsche Carrera GT-tés az Audi R8-at, máris nyomukban a rendőrség. Minden egység a a tarkójuba liheg, még egy Hummer is bekapcsolódik az üldözésbe. Esélytelennek tűnik a menekülés, a zsaruk mindent megtesznek, hogy elkapják a csibészeket. A hajsza közben egyedi…..
Tudom, személynevek elé főszabályként csak Tuskó Hopkins ír határozott névelőt, de amikor valaki valamiben emberesen leteszi a névjegyét, már kijár neki a névelő. Van egy "öregember", akit egy közép-európai ország turisztikai hivatala az ország reklámarcának…..
steve71y 2012.08.21 09:38:29
@B. Capelluti: "A VB-menő is megtanulhatna vezetni
Magyar pilóta küldte el a rali-nagymenőt melegebb éghajlatra. Ismét bemutatkoztunk, gratulálunk!"

Nekem ez így egy egészen picit sem tűnik pártatlannak.

Az embereket leginkább az aktuális cselekedetei határozzák meg és ha egy VB világbajnok bunkó akkor annak igenis lehet megjegyzést tenni.
Ami ráadásul nem is volt különösebben sértő, ha ennyi volt.
Erre ez a "bemutatkoztunk" duma nem éppen jó komment.
steve71y 2012.08.21 11:24:47
@Peetee: Ha lett volna 1 percnél több időm valami ilyesmit írtam volna szóról szóra mint te, konkrétan ugyan ez a véleményem...

A szerzőnek: a cikk kicsit sem tárgyszerű az ajánló egy okozatról szól amit bulvárosan ellehet adni.
Minőség = 0...
Nem Amerika sötét oldaláról lesz ma szó, noha a történet Évi tollából onnan érkezett – sokkal inkább az emberi természetről, amely családon belül is képes egészen elképesztő dolgokra. Én mégis, mindezek ellenére is, Évi utolsó mondatát olvasva arra gondoltam: sikerülni…..
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
comment:com Best of Éden Pista 2011.03.25 11:30:00
Nemcsak az RTL, a Viasat3 is rendelkezik egy olyan programmal, ami naponta a képernyő elé ülteti a rajongókat, mégpedig az Éden hotel nevű realityvel, ami ha lehet, a felszínen még egyszerűbb mint a Való világ, hiszen a játékosok egy trópusi paradicsomban (Kolumbia) lustálkodnak egy…..
steve71y 2011.03.25 13:57:27
@Pécsi bölcsész: Tudod viszonylag kevés embert ismerek aki nem bassza tarkón azt aki élőben elsüti ezt.
Egy bizonyos szint felett- Konkrétan elmúltál 12 éves, volt gyerekszobád, tudsz már olvasni, stb.- ez vér ciki...
Amúgy ez a show kb 1000x jobb, mint a való világ attól szimplán rosszul lennék.
steve71y 2011.03.25 14:03:02
@protkova: Nálunk a nyírségi versenyzőknek Tirpák volt a szabvány meghatározásuk.
Egy csomó jó fejsrácot ismerek azon a környéken ezért fura volt.
Most kezdem érteni, hogy az elmúlt 50évben ez milyen emberi viselkedés normáknak köszönhetően jött létre.
Íme az élő bizonyíték, hogy még nem haltak ki...
Amit alant láthatnak, az ma már – szerencsére – történelem. Ez egy hivatalos kis oktatófilm 1987-ből. A Pontiac kereskedők agyát mosták vele anno, akiknek így könnyebb dolguk volt, amikor be kellett fűzniük az európai vagy japán autót jó eséllyel még sosem látott…..
steve71y 2011.03.09 20:20:24
Most mindenki hülyének fog nézni:
Nekem volt egy ilyen és szerettem.
89-ben cseréltem egy 85-ös Audi 80 1.6D-re.
Nagyon szar volt az audi azt meg kell hagyni.
Ha jól emlékszem 86-os gyártású volt még az elsők közül.
LA-beli kapcsolataimnak hála később kiderült, hogy 76ezer mérföldet futott az USA-ban.
én 4-év alatt kb. még 60ezer mérföldet tettem bele.
szerintem nem költöttem rá összesen 500dollárnál többet alkatrészre igaz megrendeltem mindent kintről, mert fillérekbe volt hozzá minden.
Eltekintve a ténytől, hogy nem egy sportkocsi nekem nem volt vele gondom, de tény hogy az európai példányokat halálba gányolták volt olyan, hogy megállított a pirosnál egy srác és azt mondta ad 10 rugót ha megnézheti az autót alaposabban, mert az öve annyira gány, hogy nem tudja mihez nyúljon, nyilvánvalóan nem eredeti alkatrészek vannak benne, de nem tudja mihez nyúljon.
Nos az alábbiak nem stimmeltek már első ránézésre sem, kormánymű, kipufogó rendszer, difi, főfékhenger, légszűrő.
El lehet képzelni mennyire lehetett szar az övé.
Végül ő vette meg az enyémet fél évvel később, még nem akartam eladni, de már kicsit meguntam, úgyhogy volt az az ár.
2002-ig használta igaz csak hétvégenként különösebb gond nélkul. Utána megvette tőle egy ukrán és elvitte haza.
Nem ez volt életem autója -az az R4esem volt-, de nagyon csajozott annó.
Nem evett többet 10-12 liternél, de sosem tapostam ki a belét 170 körül volt a végsebessége.
steve71y 2011.03.10 15:03:57
@Big Blaster: Mondhat bárki bármit a Calibra 2000 turbo 4x4 nem volt rossz mentem a hungaroringen egy olyannal pár kört és tetszett.
Megvan a tökéletes megoldás a futásteljesítmény hamisításának visszaszorítására, mégsem használjuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
Ismét leesett a hó, így már szinte megkerülhetetlen számunkra a jól ismert kisfilm. A helyszín az általában ködös, most azonban konkrétan havas Britannia. Ezt azért fontos tudni, mert tavaly ilyenkor a saját szememmel láttam, hogyan bénul meg kétcentis hó miatt a közlekedés,…..
steve71y 2011.01.03 13:38:08
@Virago_1000: Éltem ott pár évet 2007-ig nem sóztak hanem a kalcium nemtommit szórtak azt is csak ritkán.
Kisautó blog Csalás a Ferrarinál 2010.12.21 13:20:00
Nem tudtam nyugodtan aludni. Órákig forgolódtam elalvás előtt, verejtékben úszva riadtam fel álmomból, majd reggel, amikor szétcsúszva mentem a munkába, újra és újra bevillant a kép. Nem voltam eléggé férfi, hogy bevalljam, múltkor csúnyán kikaptam barátnőmtől a…..
Megvolt az első X-Faktor adás is, ami elől a Tv2 gyáván kitért, és péntekre menekült, oppardon, a nézők kedvéért áldozatot hozott. Jó nagy baromságot csinált a Tv2 ezzel, és most nem arról beszélek, hogy a kereskedelmi televíziózást az egész stábnál jobban ismerő…..
Ha nem ez a hónap híre, akkor semmi más: a TNT berendelte ugye a Dallas rebootját, és miközben a forgatás előkészületei zajlanak, felröppent az a hír, miszerint megkeresték Kiefer Sutherlandet, hogy játssza el Jockey (szül. JR) fiát az újrában, hiszen a Dallas 2.0 már nem az…..
Belsőség Nem védem 2010.10.02 08:00:00
Az autószalonokon egyre kisebb súllyal jelenik meg a Mercedes oldalhajtása, az über-luxuswageneket gyártó Maybach. Idén Párizsban annak ellenére ilyen könnyen áttekinthető volt a stand, hogy az előző S osztály alapjára épített 57-es és 62-es típus megújult. Eláruljam, mit…..
Bevallom, a tegnapelőtti keynote-on a HDR-es 4.1 bejelentésének örültem a legjobban, hiszen nagyon várom már az új digitális fényképezőgépemet (iPhone 4 inside), tekintve hogy a mostani gépem már épp tönkremenőben van, és már nem veszek újat, mivel az iPhone 4 minősége nekem…..