Regisztráció Blogot indítok
Adatok
palpatin

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiborg hódok veszélyeztetik a Föld utolsó épen maradt erdejét a Woodsman Strikes Back-ben. Amint a névből is sejthető, nekünk az erdész bőrébe bújva kell megállítani az ellenséget és megakadályozni gonosz tervük végrehajtását. Természetesen a menet közben összegyűjtött…..
Tombol a nyár, itt a hőségriadó, ilyenkor eltompul az ember agya és semmi megerőltetőre nem képes. Ezért lesz a mai játék a Handless Millionaire 2, ami bár kétségkívül igényel némi koncentrációt, de egyszerű mint a szög: a guillotine-on átnyúlkálva kell összefogdosni a…..
Meg tudom érteni ha sokatoknak csömöre van az imitt-amott felbukkanó dungeon crawlerektől, de a Dungeon Dashers mellett akkor sem akarok szó nélkül elmenni mert üdítő színfolt a palettán.A Trine-t idéző történet és a két bevezető pálya után ölünkbe pottyanó négy karaktert…..
palpatin 2013.06.19 11:56:40
Az e heti betevő Tower Defence a Giants and Dwarves TD, ami egy oldalnézetes megoldással próbálkozik színt vinni a TD világba. Négyféle torony van, katonás, nyilas, mágusos és ágyús. Ezek mellett van még egy hős is, akit lehet ide-oda rendelgetni a pályán. Bevallom, jómagam…..
Bizony, ha az ember meglátja a Battle Without Endet, könnyen hiheti, hogy csak a hétfő reggeli kóma tréfálja meg, vagy valami tévedés okán a forráskódot látja futni, de nem, ez bizony a játék. Ami nem is az. Vagy mégis. Szerencsére Kappa küldött egy jó alapos (és terjedelmes)…..
Subba Nyan Orbán Viktor 2011.05.13 00:34:00
thx Illnes!..
Az Acceleracers egy aranyos kis gondolkodnivaló hétvégére mindenkinek, akinek még nem főtt meg az agya ebben a kánikulában. A játékban hat autót kell eljuttatni balról jobbra úgy, hogy a pályaelemekből utat építünk nekik. Mindez időre megy, a későbbi szinteken akadályok…..
palpatin 2010.08.05 14:16:47
A légi csaták a háborúk fontos elemei - a SteamBirds-ben mi is irányíthatjuk flottácskánkat, hogy megsemmisítsük a gonosz németeket. A térképasztalnál ülve a célunk az, hogy minél kevesebb sérüléssel megússzuk a 15 küldetést, amit a játék csillagokkal honorál. Nem…..
palpatin 2010.03.12 01:02:30
@freddyD: nem, ugyanez a koncepció - felülnézetes körökre osztott stratégia, csak valamivel bonyolultabb. Valami abandonware oldalról szedtem annó.
palpatin 2010.03.27 00:36:33
@Trejo: Mindig elfelejtem a címét :)
Nehéz a mélytengeri rákok élete. Nem elég, hogy irtó sötét van a tengerfenéken, még a fenti lakók is az elpusztításukra törekednek, nem beszélve a ledobott, sugárzó anyagokkal teli hordókról. Kész szerencse, hogy vannak, akik felveszik a harcot. A Craqua kelles disztroj,…..
A lufipukkasztó kis majmot már több játékban megismerhettük, eddig elég nagy népszerűségnek örvendett. Íme, itt egy újabb változat: ezúttal a szupermajom a levegőben repdesve lövöldözi le a trükkös lufikat. A fegyverzete akár a hullám kellős közepén is fejleszthető, a kis…..
A logikai játékok közül a kedvenceim közé tartoznak az olyan hurokrendezgető játékok, mint a Loops of Zen, az Entangled vagy a Colourshift. A műfajban a Grid volt eddig a mindent vivő favoritom, mert ügyesen megfejelte a játékmenetet egy fényforrással – csak azokat az elemeket…..
palpatin 2009.12.11 15:20:35
Biztosan sokan emlékeztek még az I Love Traffic nevezetű játékra, amiben a közlekedésirányítóként kellett helyt állnunk. A fejlesztők most a másik oldalról közelítették meg a kérdést, és elkészítették nekünk az I Hate Trafficet. A játék roppant egyszerű, az előre…..
palpatin 2009.12.02 12:22:37
@Ishikawa: van manual timeout
Valamikor a kilencvenes évek közepén jelent meg a Magic: The Gathering című gyűjtögetős kártyajáték. Hancu kollégával nagyon rákattantunk, több vizsgánk ráment arra, hogy tanulás helyett a kolesz tetején napoztunk a hozzánk hasonló léhűtőkkel, és vertük a blattot. Aki nem…..
palpatin 2009.11.05 13:16:13
@paráznabillegető:
Fake godok ellen is gyakori az elemental mastery, ha sikerül egyáltalán lenyomni :)

Hát igen a denial paklik azok kemények. Amúgy ezt próbáltad fake god ellen?

Szférák közül meg tipikusan használatlanul marad pár, ha nem csak 60 lapod lehetne persze akkor más lenne a helyzet *ördögi vigyor*
palpatin 2009.11.05 17:20:02
@paráznabillegető: Műxik :D mármint mind ellen mindig ? :D

Fallen elffel támadni is lehet, a túl sok hps lényekre, meg boneyardból előbújó csontikat mutálni.

Lobotomize az muszáj pl. gemini ellen a momentumokat le tudja szedni a massive dragonokról - hacsak nem mutálod le mindet. Persze el is lophatod az electrocutorját.

Persze 1000 dolog működik csak az a kérdés hogy mekkora az esélye hogy olyat húzol hogy semmi se jön össze.
palpatin 2009.11.06 13:42:27
@paráznabillegető:
Ha használsz hourglasseket akkor valamivel kevesebbet számít hogy milyen az osztás (egyszerűen ellapozol a szükséges lapokig).

Fallen elf az kb muszáj gemini ellen (bár lehet ha ellopod az electrocutorját leszeded a momentumokat a massive dragonokról és van egy dissipation shielded rengeteg towerrel, az is használ).
Hermes ellen kell egy emerald shield (vagy bármi ami spell reflectet tud). PVPben is vicces :)
Ha time markod van akkor egy anubis is elég hasznos tud lenni.
Stone Age még megvan valakinek? 17 évvel ezelőtti cucc volt, egy dinoszaurusszal kellett benne különböző pályákon végigmenni, miközben az egyes pályaelemekkel csak faltól falig lehetett közlekedni. A Guardian Rock hasonló logikai játék, csak főhősünk egy mágikus sziklatömb,…..
palpatin 2009.11.04 16:10:16
Elérkezett a halloween, kigyulladnak a töklámpások, a gyerekek pedig mindenféle ijesztő jelmezekben járnak házról háza abban a reményben, hogy minél több cukorkával zárják majd az estét. Idilli, nem? Azonban nem mindenki örül ennek ennyire. A Halloween Sugar Rush főhőse is ezen…..
A KMK-kollektíva megint ad egy balhorgot a hazai GDP-nek, a HypeGames ugyanis flash verziót készített az fps játékok ősatyjából, a Wolfenstein 3D-ből! Most már munkaidőben  is kaszabolhatunk egy jót az okleveles náci- és zombivadász Blazkowicz ügynökkel, a csoffadt művirágok…..
palpatin 2009.10.19 15:18:51
Hazánkban is egyre nagyobb tábor rajong a Texas hold'em típusú pókerért, most két ilyen játékot ajánlok figyelmetekbe. Azoknak, akik még nem ismerik igazán a játékot, nyauuuuu kolléga talált egy gyakorlási lehetőséget, a Texas Hold'Em Poker: Heads Up nevűt. Ez egy…..
Régen volt már rendes stratégiai játék a blogon. A Hex Empire se tegnapi darab, de itt eddig nem találkoztam vele. A hatszögekre osztott pályán különböző, valós nevű városok találhatóak (sajnos magyarral nem találkoztam). Kétféle van belőlük: a kikötővárosokon keresztül…..
palpatin 2009.05.15 17:21:47
@Pwee: Nem az xbattleről beszélsz?(en.wikipedia.org/wiki/Xbattle) Annyit toltuk, még modoltuk is kicsit.
Kellemes logikai játék a Chroma Circuit, bár láttunk már sok hasonlót. Egymással érintkező síkidomokat kell forgatni úgy, hogy minden oldalon egyezzenek a színek. A feladat egyszerűnek tűnik, de aztán jönnek a színváltó elemek és a bombák, amik nem passzoló színek esetén…..
A Főpolgármesteri Hivatal olyan flashjátékot készíttetett, amelyben a játékos Budapest költségvetését állíthatja össze. Iparági szakértők szerint a játék fejlesztői igen jó pénzt kaptak a programért, ennél olcsóbban is meg lehetett volna úszni a projektet. Folytatás itt,…..
palpatin 2009.03.27 14:31:55
@huje: Azt mondod ez 9 nap meló és megcsinálnád 100ezerét? Ezek szerint egy emberhónapnyi melóra kiszámlázol mondjuk 250ezer forintot?

Ha tisztán megy a cucc ebből fizethetsz mondjuk egy százast a dolgozó embernek egészen egy hónapig amig szépen elmegy máshova dolgozni, kétszerannyiért és még akkor is szívja a fogát hogy kevés. Arról nem is beszélve hogy a kereskedőnek a tervezőnek meg annak aki a sok szöveget összeírta hozzá még egy fillért sem adtál.

Amatőrökkel persze akármit lehet fejlesztetni akármennyiért, és ez valóban nem egy komoly alkalmazás, még db sincs mögötte :)
palpatin 2009.03.27 16:04:12
@Archenemy: ja, 10es volt a "támogatás" és szerelemből csinálták az arcok, nem megrendelésre.
Kezdjük a hetet egy pörgős ügyességi cuccal, az egészen eredeti The Line Game: Orange Editionnel. Egy narancssárga vonalat kell végigvezetnünk a labirintusszerű pályákon, mielőtt kifogy belőle a nafta. A vonalat a pályákon elszórt narancsgerezdekkel lehet feltölteni, és…..
palpatin 2009.03.25 14:21:04
Az Arachnid Wars 1.5 fehér holló a flashes stratégiai játékok között, ugyanis nem lövegtornyos, de még csak nem is real-time cucc, hanem körökre osztott. Az ellen legyakásával evolúciópontokat gyűjthetünk, ezekből egységeket fejleszthetünk, gyárthatunk, a cél természetesen az…..
palpatin 2009.03.25 14:19:29
@buGhunter: Ja, sajna a ranged unitokat is primitíven használja a gép.

Valamiért én átlőhetek tereptárgyakon ő meg nem, szóval le lehet szépen szedegetni a bogarakat, miközben pár tankjellegű pókkal véded a kaszáspókod - ergó megint csak criticaloknál vesztesz pókot, meg ha nem akarosz már a végén óvatoskodni.
Kétéves szorgalmas linkelgetés és posztolgatás után elérkezettnek látom az időt, hogy a KMK saját erőforrásaival is hozzájáruljon a gazdasági világválság mélyítéséhez. Olvasói levelekben visszatérő téma, hogy miért nem írunk ki játékkészítő versenyt, elvégre a…..
palpatin 2009.03.18 12:49:38
Mindenképp multiplayer játékot kéne csinálni szerintem.
Pl ami viszonylag egyszerű lenne az egy multis defender of the crown a hülye királylánymentős meg lovagitornás részek nélkül csak a stratégiára koncentrálva.
Van is ilyen single playerben, Yokka Wars néven valaki lefejlesztette.
(
download.cnet.com/Yokka-Wars/3000-7489_4-10584424.html)

Több map, több játékmód: ffa, turbo, normans vs. saxons, szabadon szövetkezős, különböző rulesetek. Kicsit a Diplomacyra hajazna, persze nem 2 nap hosszú körökkel.
Online ranking, stb. stb. stb.

Természetesen ebbe a két hónapos határidőbe nem férne bele, de hát ez nem meglepő :)