Regisztráció Blogot indítok
Adatok
külön.remek

3 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy városrészhez hozzátartoznak szerintem a fix viszonyítási pontok, amik kiállják az idők próbáját, nem változnak. Karaktert adnak a környéknek, dacolnak a divattal. Budapestre költözésem óta, az egyik kedvenc helyem a volt Moszkva, ma Széll Kálmán tér. Az itt szerveződő spontán  szombati…..
Tombol a nyár, én meg kis családommal nyaralok a Balatonon -már ha egy 4 és egy 1 éves fiú gyermek egész napos ámokfutását nyaralásnak lehet nevezni... Gondoltam beülünk egy vendéglátóegységbe, eszünk, iszunk, jót mulatunk. Mit is kérjek inni, a cukrozott szénsavas szóba se jöhet, hiszen egészséges…..
külön.remek 2018.08.03 11:54:35
@külön.remek: Amúgy magával a tartalommal mindenben teljesen egyetértek.
Sok helyről hallottam már, hogy ezek a tojássütő formák csak a mesében csinálnak szép végeredményt. Mégis régóta izgatták a fantáziámat, csak ki kéne próbálni, hátha mégis...
Porsche rendőrautó; postaláda a villamoson; kakaó, amit a magyarok sugárban köpnek ki; halott emberek fényképei a fákon; bevásárlás guggolva; pár év alatt felépített 32 metróállomás - Bulgária másképp működik...
külön.remek 2017.01.26 23:08:20
A klasszikus méretű, és színű, bár már kissé koros metró csempe biztos  befektetés a konyha- és fürdőszoba burkolatok széles kínálatában. Időtlen varázsa révén határozottan jó választásnak bizonyul, ha az ember hosszú távon szeretné kialakítani otthonát, ráadásul bizonyítottan bármilyen stílussal…..
külön.remek 2017.01.23 20:47:15
@Péter Ambrus: Ez egy reklámblog, a blog nevével megtalálod szerintem.

Amúgy nem rosszak, nekem bejön az ilyen csempe.
Kezdem egy kicsit úgy érezni, hogy minden egyéb defekt mellett, a manapság társat keresők, egyedülállók sokasága, egy alapvetően melankolikus, önsajnáló, a saját szemében a gerendát sem észrevevő, de másokra vagy a másik nemre ujjal mutogató generáció, s minden tiszteletem a kivételé. Egyszerűen…..
Már az ókori rómaiak is amforákban tartották azokat az ételeket, italokat, amelyet hónapokig szerettek volna tárolni. Ennek a duplafalas cserépedény módszernek a továbbgondolásával mi is kialakíthatunk egy hűtőtáska helyett használható tárolóedényt, amelyhez elektromos áramra…..
Micsoda időjárás! Egyik nap még majd' megsülünk és kitikkadva nyúlunk a jól megérdemelt sörünk után, a másik nap meg már szinte árvízvédelmi guminadrág kell ahhoz is, hogy a sarki kisboltba eljussunk. Közülünk is van olyan, aki inkább a hűvösebb időt kedveli, így a…..
külön.remek 2016.08.01 08:38:49
külön.remek 2016.08.01 08:39:29
Tavasszal megindult az élet, és folytatódott az építkezésünk is :) . Mivel Péter nem kőműves, sosem építkezett még előtte, ezért kőművest fogadtunk, hogy majd mellette Péter lesz a segédmunkás. Jött a kőműves az édesapjával, hogy majd milyen jól fognak dolgozni. Jöttek 2004 március 14én és 15-én,…..
Néha meglepő dolgokra lehet bukkanni az interneten. Véletlenül találtam ezt a kis faházat és annyira megtetszett, hogy úgy gondoltam, megosztom veletek. Tele van olyan ötlettel, amelyek akár nyaralóban, akár kis alapterületű lakásokban segítenek élhetőbbé tenni a teret. Ezen a…..
A Facebookon posztolt képekből már kiderülhetett, hogy twentydigitcombinationnel, bloggertársammal Belgiumban jártunk, minek kapcsán már született is bejegyzés egy Georges Simenon regényéről. A minap beugrott, hogy Belgiumhoz más könyves téma is kapcsolódik: A világirodalom talán…..
külön.remek 2015.11.07 18:49:32
külön.remek 2015.11.07 18:51:21
Az angliai Windsorban található ez a régi kis csónakház, amely eredeti állapotában egy sötét, ablaktalan, hosszú kis épület volt - ezt alakították át egy kényelmes nyaralóvá. Szerintem rengeteg ötlet elleshető ebből a felújításból. Egy ilyen aprócska kis házról…..
A lakásfelújítások alkalmával egyre bátrabban gazdálkodunk a terekkel. Itt elbontunk egy falat, ott építünk egy másikat, a lakberendezési elképzeléseknek megfelelően. Számtalan prémiumkategóriás lakás született már így a lerobbant nagyobb alapterületű lakásokból. A nem…..
Elindult az 1939-1945 weboldal Tumblr oldala is! Rengeteg érdekes kép, videó és a 75 évvel ezelőtti események követése. Csatlakozz és kövesd Te is!..
Trendek jönnek mennek, legyen szó öltözködésről, ételről, sminkről vagy frizuráról. Akiknek nincs házi kedvencük, el kell áruljuk, hogy van a kutyanyírásban is divatirányzat. Tajvanban például a legújabb őrület a szabályos mértani testre nyírt kutyafej. Gömb fejű és…..
1939-1945 Egy éves a blog 2015.04.20 00:01:00
1 éves az 1939-1945 blog!   Egy éve indult az 1939-1945 blog azzal a céllal, hogy valós időrendben végigkövesse a második világháború 75 évvel ezelőtti eseményeit. Az első bejegyzés Adolf Hitler 50. születésnapjáról számolt be, majd az azóta eltelt egy évben megjelent…..
Ezúttal különleges státuszú országokat/városokat gyűjtöttem egy csokorba - tisztázzuk a speciális földrajzi fogalmakat, majd ismerjünk meg néhány enklávét és exklávét! Enklávé olyan ország (vagy terület) melyet teljes egészében egy másik terület vesz körbe. Enklávé…..
külön.remek 2015.04.19 19:23:12
A következő videók után, jogosan gondolja 1-2 törzsolvasóm, hogy az aranyásó tanfolyamot, mint korábbi posztjaimat, bátran lehúzhatom a wc-én. Minek kell az, amikor itt a megoldás? Igen ám, de köztudott, hogy akármekkora aranyásó valaki, orrba-szájba hirdeti a büszkeségét (ami…..
1939-1945 Három hadsereg katonája 2015.03.27 03:00:00
Lauri Allan Törni, a finn katona legenda   Vannak emberek, akik katonának születnek, akik egész életüket a szolgálatnak szentelik, akiknek lételemük a harc és a háború. Folyamatosan keresik a kihívásokat és teszik kockára saját életüket. Mindeközben kimagasló tudásra és tapasztalatra tesznek…..
AKIK 1990 ELŐTT SZÜLETTEK, AZOKNAK KÖTELEZŐ VÉGIGOLVASNI – NAGYON IGAZ!!! (A közösségi oldalakon időnként felbukkanó, a "régen minden jobb volt" közhelyes nosztalgia-érvelésekkel teletűzdelt írás paródiája.) Mi még tudjuk, milyen az, hogy trágyás talicskával menni a…..
külön.remek 2015.03.27 20:43:37
Emlékül az 1939-1940-es szovjet-finn téli háborúban elesetteknek   Emlékül az elesetteknek és emlékeztetőül az élőknek, hogy a háború nem dicsőség, a harc nem hősiesség. Halált hoznak, fájdalmat, nyomort és pusztulást. Finn katona egy átlőtt szovjet rohamsisakkal (kép forrása: SA-Kuva) Figyelem!…..
Az ádáz és kimerítő februári harcok után a márciusi moszkvai békekötéssel véget ér a téli háború   Az 1939. decemberi és 1940. januári előzmények 1939. decemberében Sztálin és a szovjet vezérkar várakozásai ellenére a Vörös Hadsereg nem volt képes néhány hét alatt szétverni a finn hadsereget és…..
külön.remek 2015.03.15 10:33:40
külön.remek 2015.03.15 10:56:00
Az internet hajlamos felrobbanni, ha Simicska úr röviden jellemzi régi haverját, vagy sejteti, hogy Viktor Mihály trónörökös korában aláírt az ördögnek. Találgatások, megmondások, vágyak mindkét oldalon. Lehet, nincs igazam, de engem elsősorban a dolog emberi oldala…..
Megtalálták a világon valaha létezett legnagyobb csatahajó nyughelyét   A felfedezés 2015. március 4-én az amerikai milliárdos és Microsoft társalapító Paul G. Allen és tengeri kutatócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy 2015. március 2-án felfedezték az 1944. október 24-én elsüllyedt…..