Regisztráció Blogot indítok
Adatok
külön.remek

3 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy városrészhez hozzátartoznak szerintem a fix viszonyítási pontok, amik kiállják az idők próbáját, nem változnak. Karaktert adnak a környéknek, dacolnak a divattal. Budapestre költözésem óta, az egyik kedvenc helyem a volt Moszkva, ma Széll Kálmán tér. Az itt szerveződő spontán  szombati…..
Tombol a nyár, én meg kis családommal nyaralok a Balatonon -már ha egy 4 és egy 1 éves fiú gyermek egész napos ámokfutását nyaralásnak lehet nevezni... Gondoltam beülünk egy vendéglátóegységbe, eszünk, iszunk, jót mulatunk. Mit is kérjek inni, a cukrozott szénsavas szóba se jöhet, hiszen egészséges…..
külön.remek 2018.08.03 11:54:35
@külön.remek: Amúgy magával a tartalommal mindenben teljesen egyetértek.
Sok helyről hallottam már, hogy ezek a tojássütő formák csak a mesében csinálnak szép végeredményt. Mégis régóta izgatták a fantáziámat, csak ki kéne próbálni, hátha mégis...
Porsche rendőrautó; postaláda a villamoson; kakaó, amit a magyarok sugárban köpnek ki; halott emberek fényképei a fákon; bevásárlás guggolva; pár év alatt felépített 32 metróállomás - Bulgária másképp működik. (Frissítve: 2024. 03. 11.)..
külön.remek 2017.01.26 23:08:20
A klasszikus méretű, és színű, bár már kissé koros metró csempe biztos  befektetés a konyha- és fürdőszoba burkolatok széles kínálatában. Időtlen varázsa révén határozottan jó választásnak bizonyul, ha az ember hosszú távon szeretné kialakítani otthonát, ráadásul bizonyítottan bármilyen stílussal…..
külön.remek 2017.01.23 20:47:15
@Péter Ambrus: Ez egy reklámblog, a blog nevével megtalálod szerintem.

Amúgy nem rosszak, nekem bejön az ilyen csempe.
Kezdem egy kicsit úgy érezni, hogy minden egyéb defekt mellett, a manapság társat keresők, egyedülállók sokasága, egy alapvetően melankolikus, önsajnáló, a saját szemében a gerendát sem észrevevő, de másokra vagy a másik nemre ujjal mutogató generáció, s minden tiszteletem a kivételé. Egyszerűen…..
Már az ókori rómaiak is amforákban tartották azokat az ételeket, italokat, amelyet hónapokig szerettek volna tárolni. Ennek a duplafalas cserépedény módszernek a továbbgondolásával mi is kialakíthatunk egy hűtőtáska helyett használható tárolóedényt, amelyhez elektromos áramra…..
Micsoda időjárás! Egyik nap még majd' megsülünk és kitikkadva nyúlunk a jól megérdemelt sörünk után, a másik nap meg már szinte árvízvédelmi guminadrág kell ahhoz is, hogy a sarki kisboltba eljussunk. Közülünk is van olyan, aki inkább a hűvösebb időt kedveli, így a…..
külön.remek 2016.08.01 08:38:49
külön.remek 2016.08.01 08:39:29
Tavasszal megindult az élet, és folytatódott az építkezésünk is :) . Mivel Péter nem kőműves, sosem építkezett még előtte, ezért kőművest fogadtunk, hogy majd mellette Péter lesz a segédmunkás. Jött a kőműves az édesapjával, hogy majd milyen jól fognak dolgozni. Jöttek 2004 március 14én és 15-én,…..
Néha meglepő dolgokra lehet bukkanni az interneten. Véletlenül találtam ezt a kis faházat és annyira megtetszett, hogy úgy gondoltam, megosztom veletek. Tele van olyan ötlettel, amelyek akár nyaralóban, akár kis alapterületű lakásokban segítenek élhetőbbé tenni a teret. Ezen a…..
A Facebookon posztolt képekből már kiderülhetett, hogy twentydigitcombinationnel, bloggertársammal Belgiumban jártunk, minek kapcsán már született is bejegyzés egy Georges Simenon regényéről. A minap beugrott, hogy Belgiumhoz más könyves téma is kapcsolódik: A világirodalom talán…..
külön.remek 2015.11.07 18:49:32
külön.remek 2015.11.07 18:51:21
Az angliai Windsorban található ez a régi kis csónakház, amely eredeti állapotában egy sötét, ablaktalan, hosszú kis épület volt - ezt alakították át egy kényelmes nyaralóvá. Szerintem rengeteg ötlet elleshető ebből a felújításból. Egy ilyen aprócska kis házról…..
A lakásfelújítások alkalmával egyre bátrabban gazdálkodunk a terekkel. Itt elbontunk egy falat, ott építünk egy másikat, a lakberendezési elképzeléseknek megfelelően. Számtalan prémiumkategóriás lakás született már így a lerobbant nagyobb alapterületű lakásokból. A nem…..
Trendek jönnek mennek, legyen szó öltözködésről, ételről, sminkről vagy frizuráról. Akiknek nincs házi kedvencük, el kell áruljuk, hogy van a kutyanyírásban is divatirányzat. Tajvanban például a legújabb őrület a szabályos mértani testre nyírt kutyafej. Gömb fejű és…..
Ezúttal különleges státuszú országokat/városokat gyűjtöttem egy csokorba - tisztázzuk a speciális földrajzi fogalmakat, majd ismerjünk meg néhány enklávét és exklávét! Enklávé olyan ország (vagy terület) melyet teljes egészében egy másik terület vesz körbe. Enklávé…..
külön.remek 2015.04.19 19:23:12
A következő videók után, jogosan gondolja 1-2 törzsolvasóm, hogy az aranyásó tanfolyamot, mint korábbi posztjaimat, bátran lehúzhatom a wc-én. Minek kell az, amikor itt a megoldás? Igen ám, de köztudott, hogy akármekkora aranyásó valaki, orrba-szájba hirdeti a büszkeségét (ami…..
AKIK 1990 ELŐTT SZÜLETTEK, AZOKNAK KÖTELEZŐ VÉGIGOLVASNI – NAGYON IGAZ!!! (A közösségi oldalakon időnként felbukkanó, a "régen minden jobb volt" közhelyes nosztalgia-érvelésekkel teletűzdelt írás paródiája.) Mi még tudjuk, milyen az, hogy trágyás talicskával menni a…..
külön.remek 2015.03.27 20:43:37
Az internet hajlamos felrobbanni, ha Simicska úr röviden jellemzi régi haverját, vagy sejteti, hogy Viktor Mihály trónörökös korában aláírt az ördögnek. Találgatások, megmondások, vágyak mindkét oldalon. Lehet, nincs igazam, de engem elsősorban a dolog emberi oldala…..
Hányszor kapunk olyan kéretlen reklámlevelet, ami annyira rámenős, hogy még maga sem tudja, mit is akar eladni nekünk. Az értelem kibogarászása az MLM eme életigenlő reklámkölteményeiből a mi feladatunk. A szerző sok izgalmas felsorolással és pontba szedéssel próbálja…..
külön.remek 2015.03.02 18:11:41
A helyszín a Kalinyingrádi terület, Oroszország exlávéja a Baltikumon. Egy sokáig poroszok lakta föld, ami a második világháborút követő leosztásban a Szovjetunió része lett, de leginkább orosz. A háborút kis számban túlélő németeket a sztálini vezetés pillanatok alatt…..
külön.remek 2015.02.14 20:07:28
@románc cuvée: pont ez van folyamatban... mármint az újrakezdése.
Kovács Imre 31 éves író, parasztpárti politikus Rákosszentmihálynál az átvállalt batyut visszaadtam öreg tulajdonosának és elbúcsúztam a zsidó csoporttól. A Thököly-úton elértem a Keleti-pályaudvart, átbukdácsoltam a térre borított, romos törmeléken, a Rákóczi-úton…..
külön.remek 2015.02.10 19:24:28
Mindannyian utáljuk a tájba nem illeszkedő, giccses kacsalábon forgó palotákat, na most egy olyan házikót mutatok, ami nemhogy elcsúfítaná a tájat, de észre se venni. Mutatom:   Nem látod? Na, akkor talán így:   Így sem? Oké, segítek:   A házikó annyira…..
Ökoházban élni nem pusztán nekünk, embereknek felüdülés, de a természetnek is könnyebbség. Talán bele sem gondolunk, de az építőanyagok "pályafutásuk" során egy sor különböző fázison (előállítás, szállítás, használat, bontás, újrahasznosítás) keresztül gyakorolnak…..
külön.remek 2015.01.07 10:35:43
@cserepfalva: Nagyon egyszerű: árnyékoló, ami nem az ablakot takarja. Erős napsütésben - a jól hőszigetelt - energiatakarékos ház pillanatok alatt túlmelegszik, hiszen az a feladata, hogy az ablakokon bejutó napfényből származó hőt ne engedje ki. (A túlmelegedést légkondival kellene kezelni, de az ugye nem energiatakarékos.) Szóval az a célja, hogy a nyári, magas szögből érkező napfényt ne engedje be a házba, így nem melegszik túl és nem kell hűteni. Sőt, továbbmegyek. Néhol tényleg csak építészeti szerepe van, de egy teraszon is van értelme, nem melegíti túl a napsütés a teraszburkolatot, élvezhető a déli fekvésű terasz nyáron is. Ennek ellenére nem feltétlenül mutat jól, ebben mindenképpen igazad van.
Szinte minden valamirevaló mesében megjelenik az erdő, mint motívum, mely a legtöbb esetben a lélek jelképe. Manapság egyre több család határoz úgy, hogy életüket, távol a "világ zajától", egy olyan házban élik le, mely egy erdő szélén áll. Számos előnye lehet annak, ha…..
külön.remek 2014.12.30 09:32:37
@HgGina: Tekintve, hogy ez egy ilyen blog, közmegegyezés lehet, hogy a nm nem nanométert, hanem négyzetmétert jelent. De csak jártatom a számat.

A "házikók" nem mindenben jönnek be, de alapvetően nem rosszak (szerintem).