Regisztráció Blogot indítok
Adatok
londres

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbbi, tavaszi idényről és felkészülésről szóló posztomhoz érkezett egy komment, amin elgondolkodtam, és beugrott pár idézet.  Bárahogy nickname kérdezte: "Fasza edzések, kreatív, változatos, nem csoda, hogy élvezed (mondjuk sose értettem, hogy lehet unni a pályaedzéseket, csak elég gyorsan…..
londres 2017.04.27 17:37:32
király kis írás...Test lélek ügyben nekem a következő cikk ugrik be (naná, mivel most olvastam:))

waitbutwhy.com/2017/04/neuralink.html

vigyázat nagyon hosszú cucc, de megéri elolvasni...számomra a test az agytörzs, a cortex pedig a lélek

illetve az ultrázás úgy tűnik a legális drog kategóriája:)
nem azé, aki fut Maratonszerzetes 2016.05.12 09:41:40
Bárki, ismétlem, bárki elbújhat a Hiei-hegy szerzetesei mögött a maga rongyos évi pár ezer edzéskilométerével,  48 órás versenyével, vagy hatnapos self-transzcendens körözgetésével. A Kiotó közelében található hegyen már akkor megtelepedtek a buddhista hívők, amikor Európában még a besenyők,…..
Messzire jutok a végén a kezdőponttól, de szimbolikus ügyek sok elkalandozást igényelnek. A futás és a kerékpár ilyen ügyek a Nem azé-blogon. Szó lesz az akaratgyengeség egy sajátos formájáról, a szabadságfok kiterjesztéséről és annak megakadályozásáról, komplexusos és…..
londres 2015.12.16 10:18:04
köszi, izgi cikk, gondolatébresztő...nem is tudom, nyilván a főpolgi keményen demagóg...ám ez sajna nem jelenti azt, hogy nincs igaza

amikor kimegyek a szigetre futni egyet, akkor bizony olyan kalóriákat égetek el, amiket pótolnom kell valahogy...ráadásul, jellemzően nem is úti céllal futunk, hanem olyan kilómétereket teszünk meg ilyenkor, amiket egyébként nem (olyan, mintha valaki csak úgy kimenne a városba autókázni egyet). Az extra kaja - amit ezért megeszünk - is lehet mindenféle (pl vörös húsok jobban terhelik a környezetet, mint bármi más étel - sőt asszem a marhatartás egymaga akkor co2 kibocsátó, mint a közúti közlekedés összesen - , mert a marhák metánt puffognak ki magukból az emésztés során), ergo a futás simán terhelheti akár elég erősen a környezetet ahhoz az állapothoz képest, mintha otthon tespednénk. Szomorú, de ez van. Persze, ha tespedés közben befigyel egy burger, ugyanott vagyunk:)

valszeg környzetünkre akkor vagyunk a legkisebb hatással, ha nem igazán mozgunk/eszünk....amennyiben mégis szükséges...vélhetően a tömegközlekedés a leghatékonyabb, ahogyan a nagyvárosok is relatíve kevéssé terhelik a környezetet a falvakhoz/vidékhez képest...a futás, bringa, valamint a házikók az erdőszélen, mint környezetre legkevésbé káros dolgok, alapvetően téveszmék

a jólét és a masszív fogyasztás ami betesz...itt persze képbe jön az autó, mert minek is az ugye? piszok komplex rendszer ez, nehéz gombot varrni rá

akrázia ügyben pedig a viselkedés közgazdaságtan ugrott be nekem...nem vagyok benne biztos, hogy fogat mosni, vagy elveszett pénztárcát megtartani irracionális cselekvések, többet kéne vizsgálni az ügyet, pl a lebukás veszélye, vagy a fogat nem mosás vélt vagy valós kockázatainak felmérése igen fontos szerepet játszhat ilyen döntések meghozatalakor...Dan Ariely-t érdemes nézni/hallgatni/olvasni ebben a témában
Ééés ismét kedvenc vesszőparipám következik. Apropó, a szó konkrét jelentése egy gyerekjáték, csak átvitt értelemben jelent rögeszmés ragaszkodást... Tehát a szélárnyék (előzmények itt és itt) - még mindig jobb, mintha az árnyékszékről írnék. Két esetet rántok…..
londres 2015.09.01 15:13:15
@őze bálint: Hali, köszi, gondoltam, hogy ismered:)

időközben kijött a "think like a freak" is és a "when to rob a bank". Utóbbi félig átverés, mert csupán a freakonomics blogbejegyzéseket gyűjtötték csokorba.
"Szeretek futni" - válaszolt az index kérdésére menet közben Andrej Radzikowski, aki végül a 2. helyen finiselt. Ha el is tekintünk attól, hogy ilyen állapotban csak vélemény-nyilatkozatot lehet tenni, semmint  ténynyilatkozatot, akkorsem ilyen egyszerű az egész. Szájbiggyesztős…..
londres 2015.06.09 10:58:30
@őze bálint: hát Kimetto semmivel sem fiatalabb, mint Kipchoge és éppen csak két évvel idősebb nála Kipsang vagy Bekele. Úgy tűnik 30 előtt nem szeretnek maratonozni az afrikaiak, vajon azért mert nem is tudnának ilyen időket futni...vagy mert inkább 5/10k-ban több a pénz? Izgi lehet egy ilyen fickónak a terhelésélettani vizsgálatába belepillantani. Szerintem egy 2 órás maratonhoz is elég komolyan ott kell lenni fejben, amennyiben létezik egyáltalán ez a "fej" dolog...én mindig úgy gondoltam, hogy ők pénzért futnak, nem azért, hogy befejezzenek egy versenyt, tehát feladni ér, ha éppen nem jön össze a megfelelő helyezés. Amennyiben egy arab sejk egyszer gondol majd egyet és csinál egy ultra majors-t, évi 1-2 millió dodó fődíjjal, mindjárt kiderülne, hogy mit tudnak ilyen távokon. Az energiabevitelt pedig megtervezné nekik valami okosember, nekem azt súgja valami, hogy simán maradnának pipaszárak, mert úgy a leggyorsabb
Meglett férfiak futnak kitárt karral – mint könnyező gyerekek anyjukhoz – egy szobor felé. Ez a 245 kilométeres, 36 órás szintidejű görög futóverseny, a Spartathlon záróakkordja. A verseny, ahol mindenki győztes, aki célbaér, és ahol senki sem mehet biztosra - mondják.…..
Már adtam róla hírt, hogy a senior OB-n a fő versenyszámom az 1500 méter lesz és futottam egy 1000 méteres felmérőt is, ami 3 perc 7 másodpercre sikerült. Erről itt írtam. Ami az 1500-as versenyszám felkészülését illeti, az utolsó hét már főleg pihenővel telt. Hétfőn…..
londres 2014.07.30 09:21:47
A vébének vége, foci után ismét a futásé a pálya. Ez a poszt a frusztrációmról szól. Mint a szél, én is ventillálok, talán jobb lesz tőle. Ha sportról, közlekedésről van szó, a szél nem a barátom. Sőt: utálom a szelet. A huzatot, a bevágódó ajtót, az ellapozódó…..
Tavasszal a fedettpályás 3000 méterre készülve ismét kedvet kaptam a pályadzésekhez. Egy öt hetes felkészülés végén vagyok. Most szombaton lesz a senior OB, ahol ezúttal az 1500 méteres távot választottam. Beneveztem 5000 méterre is, de igazán az 1500 méteres távra…..
Mivel idén vége a világnak, és ennek ráadásul elég komoly előjelei is vannak, megpróbáltam összeszedni, hogy ebben a pár hónapban, ami még hátra van, milyen gasztroélmények vannak a kívánságlistámon. (keringett régebben az a százas lista, kicsit ahhoz hasonlít ez is, csak…..
A bűnözésnek is van közgazdasági elmélete. Nem meglepő módon azt állítja, amit a tan mindig, vagyis hogy a bűnelkövetést racionális mérlegelés előzi meg: bűnözünk, ha az elkövetés várható haszna meghaladja a büntetéssel járó várható kényelmetlenségeket. A modell…..
Cikkének megjelenése – szeptember másodika – óta több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy Paul Krugman ismét és sokadszorra nekiesett a közgazdász-társadalomnak úgy általában, mert az – egy általa kedvelt törpe kisebbségtől eltekintve – az…..
Agrária termékeny földjén minden megtermett, amit csak szem-száj kívánhatott, s a helyiek méltán voltak büszkék állattenyészésükre is. Kétakkora ország élelmiszerét is megtermelhették volna, a többletet exportálták. Persze, ahogy máshol is, a lakosságnak már csak töredéke…..
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..