Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crane (törölt)

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Panasz a MÁV felé 2013.06.02 17:01:44
Maninger nénike, hozzá teszem teljesen jogosan, akadi ki ezen a hangfelvételen a győri állomás jegypénztáraira. Úgy a harmadik perctől kezdi el rángatni a prikezsia, de a hab az í-n, a pont a tortán, a mindent elsöprő stilisztikai katarzis mégiscsak az utolsó fél percben elhangzó…..
Crane (törölt) 2013.06.02 21:46:14
@Samu1: www.mav-start.hu/nemzetkozi_e_ticket/index.php

Kezüket csókolom össze vissza! 7/24-ben. Győrben ott a nyomtató automata.
Ha van okostelefon nettel, meg egy normális bankkártya (Master, vagy VISA) 15 perc KV szünettel együtt a jegy vásárlás bármelyik időpillanatban.
Crane (törölt) 2013.06.02 22:01:25
@Totof: Nagyon tökéletesen működik. Én itt veszem a jegyet.

Tíz éves a felvétel?! Akkor most mennyire korrekt egy tíz évvel korábbi dologgal fikázni MA a MÁV-ot? (még akkor is ha nem egy tökéletes "cég").
Mennyire korrekt elmaradottnak tekinteni azt, hogy 7/24-ben interneten bármikor megvetjük a jegyet?

Szerintem nagyon-nagyon nem korrekt.

Vagy most mit vársz? :D Bólogassak: Igen, zurvannyát a mávnak, hogy tíz évvel ezelőtt hétvégén zárva volt a pénztár, meg most is, SŐT hétköznapokon 8-től 5-ig vannak csak... meg hogy ki van írva, meg lehet venni interneten jegyet bármikor... de akkor is a zurvaannyát nekik! :DDDDDDDDDD

Noooormááális?!
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Crane (törölt) 2012.11.07 11:26:51
Édes jó Istenem! Ennél ostobább blogbejegyzést rég olvastam. Még a közléskényszert is kihozta belőlem.

Kedves Bornai Úr,

1: A Kárpát medencére kiterjedő időjárás jelentésnek, és a trianoni események között NINCS összefüggés. A Kárpát medence időjárás szempontjából (is) egy egységet képez. A medencében zajló természeti jelenségek összessége alapján lehet következtetni a hazai időjárásra.

2: Élénk fantáziájával ellentétben a valóság az, hogy az MTV1 időjárás jelentésében NEM jelenik meg nagy Magyarország kontúrvonala.

Tény:
videotar.mtv.hu/Kategoriak/Idojaras-jelentes.aspx

Aki ebben nagy Magyarország kontúrt lát az sürgősen menjen elmeorvoshoz, de legalább is szemészhez.

3: Gondolom a BBC az egész világra kiterjedő időjárás jelentése alapján már a III. Világháborút vizionálja. Elmeorvosa számát megadná? Csak szólnék neki az Ön érdekében, hogy az állapota romlik.

Házi feladat: Ismerkedjen meg a határon túli magyarok élethelyzetével, és írjon róla bejegyzést. Addig pedig a posztrét tessék magát szépen összeszégyellni.

(Jézusom... és az Index címlapra is teszi! Bahhhh! Agyhalottak klubja.)
Peter Thiel, a PayPal megalapítója és a Facebook első befektetője mindig őrült ötletekkel áll elő, most éppen egy „törvényen kívüli” vízi államot álmodott nemzetközi vizekre, nem messze San Francisco partjaitól. A vízi államban nem lenne szociális rendszer és…..
Gyurcsány Ferenc egyhetes éhségsztrájkba kezdett a Kossuth téren. Az első nap reggel megkukkantottuk, mi a helyzet. Képriport. Termosz, Stephen Hawking-könyv, tesco-szatyor és egy jó vérnyomásmérés - így is kell. Molnár Csaba, betartva a hierarchikus viszonyokat, a mester…..
Crane (törölt) 2012.09.10 14:06:03
@egyharmad: Kellett volna akkor tenni amikor lehetősége lett volna. Nem magáért, meg az ő pénzügyi érdekköréért, hanem az Országért.
Orbán se jobb hozzáteszem, és az egész, rohadt agyú, tróger, csürhe banda akik a Parlamentben meresztik a seggüket az adófizetők pénzén, és mocskosul hazudnak (mind!) megállás nélkül.

Két dolog miatt viszont nagy jó, hogy Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkba kezdett:

1) Nőtt az esélye, hogy éhen pusztul.
2) Ha mégsem, most legalább megtudja, milyen érzés a hó vége!

Éhségsztrájkba kezdhetne Matolcsy György is, hogy megtudja milyen érzés 47.000Ft-ból megélni.

...én kérek elnézést.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Crane (törölt) 2012.09.01 11:41:35
"...A munka soran Microsoft SCCM-mel kell dolgozni, illetve ezt kell felugyelni, testreszabni, javitani, ha valami gond lenne vele. Ezuton is koszonom a Unix/Linux rendszergazdak, supportosok, Java-fejlesztok es szamtalan egyebek jelentkezeset, de ok nem kellenek. Ha kamionsofort keresek, ne jelentkezzen B kategorias jogsival senki, mert kirohogteti magat..."

Akkor egy kicsit álljunk meg mert ezen szakemberként én is felröhögtem. És sajnos az IT szektorban ez a tipikus hozzáállás a munkaerőt keresők részéről.

Reménykedve abban, hogy pár HR-es szakember olvassa ezen sorokat kifejteném a lényeget:

A hasonlatnál maradva: Olyan ez, mintha a munkaadó olyan kamionsofőrt keresne aki 2010-es évjáratú MAN TGX nyergesvontatón, fenyő-faáruk fuvarozásában végtelen mennyiségű tapasztalattal rendelkezik.

Ilyen nincs! Olyan van csak, hogy kamionsofőr, akinek kell majd 2-3 hét amíg megszokja az új gépet, és az új környezetet.

A számítástechnika a világon az egyik leggyorsabban fejlődő tudomány, ráadásul rettenően szerteágazó.
Nekünk ezért specializálódni és folyton tanulni kell, és még így se mindig tudjuk tartani a lépést a rohanással.

Olyan nincs, hogy mindenhez azonnal értünk. Olyan van, hogy jó logikával, problémaelemző készséggel, és gyors tanulással rendelkezünk.

Pl. tuti, hogy egy Unix/Linux rendszergazdai munkakörben dolgozó jó szakember 1-2 hét alatt kenni-vágni fogja az MS SCCM-et, még akkor is, ha előtte életébe nem látta.
De kell neki 1-2 hét. És nem azért, mert az MS SCCM-et kell megtanulnia, hanem mert meg kell ismernie a környezetet amiben az MS SCCM-et használják.
Ebbe meg nincs két egyforma cég. Szóval ezt senki ne várja el egy IT szakembertől se, hogy azonnal tudni fogja.

És inkább ezt kell betervezni a munkába állás segítésénél, nem a költöztetést.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Crane (törölt) 2012.08.26 10:25:32
Hogy mire jogosult a munkáltató, az egy dolog. Kérdés az, hogy az intézkedése milyen eredményeket fog hozni.

Szerintem, ha egy munkaadó azért telepít kamerát, hogy megfigyelje a dolgozókat, akkor az már eleve meg van b*szva. Ugyanis már azzal, hogy maga az igény jelentkezik igazolva van, hogy a munkavállalók nem dolgoznak rendesen vagy a vállalkozás irányítása sikertelen.
Ha a dolgozók sumákolnak, akkor kamera felszerelése helyett lehet jobb lenne végig gondolni, hogy mi az oka. Motiválatlanok (alulfizetettek) vagy egyszerűen tényleg lusták? Előbbi a munkáltató hibája, utóbbi a munkavállalóé. Viszont a trehányságot és a lustaságot nem kamerás megfigyeléssel lehet igazolni, hanem tényszerűen, személyenként a leadott és elvégzett munka arányával. Arról nem is beszélve, hogy jogilag így még jobban alá is támasztható az elbocsájtás miértje (már amennyiben az elvégzett munka hátrányára dől a mérleg).
Az hogy egy munkáltató a dolgozók teljesítménymegfigyelésére szereltet fel kamerákat csupán annyit jelent, hogy képeteken felülkerekedni a saját vezetői hibáin. Vicc az, hogy később rá fog jönni, hogy a ezekkel az eszközökkel egy centivel sem lesz beljebb. Sőt: a helyzet tovább fog romlani a dolgozók frusztráltságával, és helyzet jelentős bizalmatlansági feszültségeket szül: mindez az elvégzett munka kárára.
Tehát a munkáltató pont azt fogja kihozni a dolgozókból mit meg próbál megelőzni.

Összegezve: Jogilag adott a lehetőség, gyakorlatban a legrosszabb döntés.

Természetesen teljesen más a helyzet, ha a kamerák biztonsági okokból kerülnek fel.
Valami ilyesmi volt az esszenciája annak a telefonhívásnak, mely tavaly januárban zajlott le az NRO (Nemzeti Hírszerzési Hivatal) és a NASA között. Az NRO felelős az amerikai kémműhold-flottáért, melyek között jó pár Hubble-méretű űrtávcső is található - épp, csak nem az…..
Végre kipróbálhattuk, mit is tud a Toyota GT86, de ami még ennél is érdekesebb, megtudtuk kiknek szánják. Ki nem találnák. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Crane (törölt) 2012.05.22 14:14:23
Nos hát, hosszas várakozás után (hol van már tavaly december...) szombat hajnalban eljutott a tényleges visszaszámlálásig a COTS 2/3 misszióra készülő Dragon űrhajó, de a közvetlenül a hajtómű-gyújtás pillanatában a biztonsági rendszer leállította a folyamatot, mikor a…..
Crane (törölt) 2012.05.22 10:01:17
Az már eddig is eléggé nyilvánvaló volt, hogy a Vegával felküldött hét Cubesat közül mind technikai, mind publicitási szempontból a Masat-1 pályázott a vezető helyre. Aztán hirtelen előrántottak egy sor, odafentről készített fotót, egy kamerával, melyről csak pár beavatott…..
A profi csillagászat nem a csillagos ég alá, a távcső okulárjához kitelepülő kutatókról szól már. A legnagyobb távcső sem ér sokat jó detektorok nélkül, az élvonalhoz pedig csúcstechnológiát kell a tükrök mögé illeszteni. A két Keck távcső Hawaiin pedig egyértelműen…..
Crane (törölt) 2012.02.18 09:11:20
Az már egyértelmű, hogy mind a Vega, mind a MaSat-1 eddig hibátlan küldetést teljesített, de mi a helyzet a többi misszióval? A kép egyelőre nem teljesen tiszta, de úgy tűnik, hogy négy CubeSat rendben sugároz. Változó, hogy az egyes projektek mit árulnak el magukról, ebben a…..
A Fobosz-Grunt, legalábbis ami maradt belőle, már a halakkal alszik, viszont továbbra is zajlik a találgatás, miért nem indult el a Mars felé novemberben. Már az előző posztban is írtam, hogy a Roszkozmosz vezetője nem volt híján bűnbakoknak, a legelképesztőbb, hogy az amerikaiakat…..
Az előrejelzések szerint várhatóan úgy egy hét múlva, január 16. körül zuhanhat le az orosz űrszonda. A novemberi egy-két sikeres kapcsolatfelvétel után a további kommunikációs kísérletek már nem jártak sikerrel, nem tudták ismét szóra bírni a Fobosz-Gruntot. Bár az oroszok…..
Akár a brief.blog rovatunkban is megállná a helyét az a párbeszéd, amely az argentin elektronikai eszközöket forgalmazó BGH és ügynöksége, a Saatchi & Saatchi között zajlott le még pár hónappal ezelőtt. A márka arra kérte a kreatívokat, hogy népszerűsítsék legújabb…..
Crane (törölt) 2011.12.07 09:15:32
addict McDonald’s vs Burger King 2011.12.04 09:00:00
Egy friss hazai kutatás szerint a gyorséttermek ismertségét tekintve a fiatalok 70%-ának a McDonald's jut először az eszébe, nem pedig a Burger King. Ez az arány külföldön valószínűleg alacsonyabb, ám így is jól látszik, hogy a Meki magabiztosan tartja pozícióját a világban.…..
A helyzet az, hogy a NASA már rég túl van mindazon, amitől a Holdon porosodó műemlékeit óvni próbálja. (Előzmények: itt és itt.) Az ajánlás, amivel két kilométeres sugarú demarkációs körön kívül szeretnék tartani az újabb expedíciókat - így a Google által szponzorált…..
Ha pasi vagy, valószínűleg azok közé tartozol, akik sosem fognak ilyen rendszerüzenetet kapni a Facebooktól. Te szerencsés vagy, ellentétben néhány a São Paulo-i férfitársaddal, akik nem mondhatják el ugyanezt magukról. Az óvszerforgalmazó Olla Condoms ugyanis egy rendkívül…..
Puli Space blog Tiszta Fehér Ház 2011.11.30 09:30:00
Van pár megkerülhetetlen eleme a holdraszállásnak: minden kétséget kizáróan ilyen a felszínre ereszkedés. Ez egyike az olyan eleve elrendelt dolgoknak, mint amilyen például a csirkepaprikás - elkészítése nem nélkülözheti az életellenes cselekményeket.Az Apollo program 1972-es…..
Crane (törölt) 2011.12.01 13:16:26
@Pascal: Én kezdetektől figyelem a Puli csapatát. Nagyon szervezetten, és átgondoltan dolgoznak, viszont az eredmények nem azonnal születnek, és közel sincs szó arról, hogy már MOST építik a végleges rendszert (leszálló egység, rover). Nagyon valószínűsítem, hogy amiket látunk most csupán egy teszt rendszer, amit később optimalizálnak, és olyan struktúrában véglegesítik, melyek megfelelnek a küldetés céljának.

A project előrehaladtával ők is tanulnak. Épen ezért - szerintem - nagyon nem etikus a partvonalról "bekiabálni".
Én is ráncoltam a homlokom a 3 kilós motorokon, de nem teszem szóvá. Szerintem komoly és elhivatott emberek dolgoznak a projekten, és pontosan tudják mit miért tesznek, és ha valahol hibát követnek el (mert ez természetesen beletartozik), akkor majd kijavítják.
Másfelől nem egy csapásra történnek a dolgok, és saját szabadidejüket áldozzák a feladatra minden fizetség nélkül. Szumma, bármit is tesznek azt csak megköszönni lehet.
A Hold elérése egy remek cél, mert serkenti az innovációt. Fel hívja az ország figyelmét, hogy gazdaságunk egyik nagyon erős hajtómotorja lehetne az űripar (nem pedig a rabszolgamunkába audit meg mercit gyártani külföldi alkatrészekből külföldieknek).
És nem utolsó sorban nagyon komoly oktatómunkát végeznek, mely bizony nagyon elkél a magyarnak! A kezemen nem tudom megszámolni, hány ismerősömnek kellett anno elmagyarázni, hogy miért nem lesz a Mars telihold nagyságú! ;)

Szóval a 3 kilós motor mögül érdemes kicsit kinézni, és meglátni az egésznek a lényegét!

Hajrá PULI!

Ja igen: Remek a blog, de a fenti félreértések elkerülés véget, javaslom, hogy a sok cicomás szóvirág közzé néha kerüljön be egy kis mérnöki magyarázat is, mert a humorkodás jó dolog, de nehogy csak a komolytalanságot lássák belőle! ;)
Crane (törölt) 2011.12.01 16:48:51
@Pascal: Abban teljesen egyetértek veled - és ezt írtam is a hozzászólásom végén - hogy a blog bejegyzéseken érdemes lenne kicsit változtatni. Úgy érzem, hogy a blog írója nem lát a tudományos munka mélyére, amit nagyon tetszetős körmondatokkal igyekszik (akarva/akaratlanul) pótolni.
Ez olyan szempontból jó, hogy azoknak, akik tényleg nem értenek semmit az űrtechnológiához (vagy úgy a technikához), azokhoz közelebb hozza a projectet.
De ahogy mondod, akik tényleg kíváncsiak lennének az igazi mérnöki munkákra és a tervezésre, azoknak szerintem is kicsit elbizonytalanító ez.
Én mondjuk videókból meg a Facebookon található morzsákból apránként összepakoltam, hogy valójában mi folyik(folyhat) a kulisszák mögött, de én is csak arról bizonyosodtam meg, hogy komoly szakemberek dolgoznak rajta és tudják mit és hogyan akarnak. Ennek ellenére én is szívesen látnék valami tudományosabb/mérnökibb beszámolót a fejlesztésekről, és akár veled is elbeszélgethetnénk a megoldásokról amit a Puli csapata választott.

Még annyit, hogy a Puli csapatának nem célja a rakéta építés. A verseny kiírásában szerepel, hogy a Holdig való eljutásra bérelhetnek eszközt. A Puli csapat feladata egy leszálló egység, és egy rover megépítése. Ahogy a sorok mögött olvasok, egyenlőre a főmérnök úr valami nagyon strapabíró hosszú életű szerkezetben gondolkodik. Azaz nem csak a Google kiírását szeretnék teljesíteni. (nem tudom, csak tipp)
Crane (törölt) 2011.12.01 18:13:39
@Pascal: :D :D :D ... Ja, igen. Persze. Ez így megy. :)
Sikeresen elstartolt Floridából a NASA rovere, és már el is kezdte fogyasztani a kilométereket a vörös bolygó felé. Az Atlas-V rakéta bármiféle fennakadás nélkül, tankönyvszerűen indult, ismét tökéletes startot produkálva. Videó itt.     Az izgalom most véget ért,…..
Crane (törölt) 2011.11.26 21:59:40
@merzo: Én csak tippelni tudok, de szinte biztos, hogy szintetikus anyagokat használnak, esetleg teflont. Talán lacalaca tud súgni, hogy a Puli mérnökei milyen kenőanyagokban gondolkodnak. ;)
Crane (törölt) 2011.11.30 17:10:28
@hold01: Azért általánosságban írnak róla, mert nincs kijelölve egy adott programnyelv, hogy na most csak ebben írják az űrszondák/roboteszközök programját.
Az hogy mely programnyelven dolgoznak végül is a fejlesztői környezettől függ. Ez pedig nagyon széles palettán mozog. Hogy mit választanak, ráadásul attól is függ, hogy milyen költségvetésből dolgoznak, milyen üzleti kapcsolatok vannak, és attól is, hogy az adott mérnökök mely fejlesztő környezetet preferálják.
Vicces, hogy a NASA legkomolyabb Mars roverének startját alig lehet belenyomni a hírekbe a Fobosz-Grunt kálváriája okán, de azért emlékeztetnék mindenkit, hogy a Curiosity holnap délután fog startolni. Magyar idő szerint 16:02-17:45 között tart az indítási ablak (10:02-11:45 EST, ha…..
Sokszor merül fel az Augmented Reality technológiával kapcsolatban, hogy igazából nincs sok értelme. A Moosejaw ruházati cég alkalmazásáa viszont rácáfol ezekre a vádakra, hiszen végre arra használja az AR-t, amire az való: Levetkőztetni egy csomó csinos modellt! A cég…..
Hogy két ellentétes közhellyel jellemezzem a Fobosz-Grunt sagát, ilyen csak a mesékben van, viszont az élet írja a legjobb forgatókönyveket. Az űrszonda ugyanis két héttel a start és két nappal a marsi indítási ablak bezárulta után végre kommunikál a Földdel. Az ausztráliai…..
A legtöbb ember meg van győződve arról, hogy a főtt tészta olasz találmány. Tény, hogy a pasta Olaszországban alapvető ennivaló, de valójában Marco Polo, a nagy világutazó jóvoltából került oda Kínából 1295-ben. Ám Marco nem csak Kínából “lopott”, hanem…..