Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyurma Pappa

18 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február 18-án indul a Vikingek negyedik évada. Ott leszünk...
Mutatok egy november 13-i hírt: A TV2 2016-ot kinevezte a gyerektehetségek évének, és tavaszra ígér egy olyan műsort, amibe 5-16 éves, kiemelkedően tehetséges gyerekek jelentkezését várja. Műfaji megkötés nincs, csak a tehetség számít, folytatja a sajtóközlemény, azaz egy…..
A tegnapi nap bombahíre, hogy az Activision-Blizzard 5,9 milliárd dollárért megvette a Kinget, a Candy Crush Saga fejlesztőjét. Őrületes pénz ez, valószínűleg rekord a videojáték-történelemben, bár kétséges, hogy megérte-e ennyi pénzt adni egy olyan cégért, amit az elmúlt…..
Gyurma Pappa 2015.11.05 07:19:19
@BobaFett: nem, ezek tényleg ennyit adnak érte.

Több oka is van:
1. A "tengertúli" befektetések azért érik meg nagyon az amerikai techcégeknek, mert így nem kell hazavinniük, és 35%-kal leadózni nem otthoni bevételek. Lásd MS-Minecraft deal.
2. Sokszor nem kp-ban fizetnek, hanem részesedésben, és mondjuk az anyacég részvényeinek 2-3%-át vágják hozzá az eladóhoz.
3. Az "1-2%" megvételének semmi értelme nem lenne, akkor nem szereznének befolyást a cégben. Ezek akvizíciók, amikor az egész céget megveszik emberestül, mindenestül.
4. Amiért ilyen magasak az értékek annak egy nagyon egyszerű oka van: alacsonyak a piaci hozamok (tehát a helyettesítő befektetések várható hozama), sokszor negatívak, emiatt a cégértelések elszálltak, és jobb üzlet ma megvenni egy céget, mint mondjuk hagyományos részvényekben tartani a pénzt.
5. A Lcuas-Disney dealben azért vedd észre, hogy Lucas nem adott nagyon mást el, mint jogokat. A LucasFilm egy "üres" cég volt. És cserében kapott 40 millió darab Disney részvényt, az évente cirka 30-50 millió dollár osztalék, kb. örökre, és ebbe még nincs benne, hogy mit fog szakítani a Disney most.
6. Összegzésként: a Candy-Crush deal értékét nagyon felnyomja, hogy kb. két év alatt megtérül, és egy nagyon "cash-flow" pozitív ügylet. A CC-nél és a MC-nál is az igazi érték a felhasználók megvásárlása volt. Gondolj bele abba, hogy mennyit spórol az Activision/MS azzal, hogy nem kell ezeket az embereket már megtalálnia, csak ül és számolja a pénzt. Az említett Star Wars jogokkal még van némi munka. :)
Gyurma Pappa 2015.11.05 22:12:33
@RxMorphesz: ezt én is értem/tudom. Csak hogy itt most egészen másról van szó, mert itt nem befektetők jönnek a cég 10%-áért, hanem konkrét akvizíciók vannak, és ott meg nem lehet bemondani a felszorzott árakat (vagy valami ilyesmire utalt az előző hsz).

De itt nem startupokról van szó, ezek befutott cégek. Itt a cégértékek sokkal közelebb vannak a valódi értékekhez. Nyilván sokkal tisztább lenne a kép, ha minden cég akit itt adnak-vesznek tőzsdei lenne, de szerintem ezek az árak (nagyrésze) reális.

(A cégértékelés elég bonyolult ága a pénzügyeknek, 10 éve dolgozok pénzügy-számvitel területen (igazából sosem dolgoztam más területen :), és a felszínt is alig kapargatom ebben a témában.)
A múlt héten még úgy volt, hogy a horvát város elöljárói a helyi katolikus egyház erőteljes nyomására tök jogosan beintett a sorozat alkotóinak, amikor azok egy helyi templomban és a városka utcáin akartak meztelen jelenetet fogatni, amiben speciel Lena Headey lett volna…..
Hiába nincs semmi baja a Trónok harca egyik legelvetemültebb, de pont ezért is közönségkedvenc karakterét alakító Lena Headey színésznőnek a meztelenséggel, ha a Trónok harca alkotói a katolikus egyház miatt nem mutogathatják egy szál pinában. A dubrovnki forgatáson ugyanis egy…..
A múlt heti Vikingek-poszt után ha jól emlékszem, egy kommentelő jelezte, hogy ha Hujber Ferenc lesz Ragnar Lothbrok szinkronhangja, akkor ő köszöni, de nem kér belőle. Ezen Hujber Ferenc annyira felbaszta magát, hogy írt egy levelet, aminek közléséhez is hozzájárult, így nem…..
Gyurma Pappa 2014.08.26 12:57:56
@doggfather: i see. Ez azért érdekes, mert talán Sixx az a sorozatos szcénában, aki a legtöbb pozitív dolgot írta a szinkronról, úgy általában. Ezért voltam értetlen, de így már értem.

Teszem hozzá gyorsan, hogy tökre nem érdekel hogy ki Ragnar hangja, tökre elvonatkoztatok mindig attól, hogy "igazából" ki beszél, így Hujber sem érdekel.
Lépjünk most elegánsan túl azon a tényen, hogy sem a Sons of Anarchy, sem a The Walking Dead nem került be a nevezettek közé, ez a víz mán le bírt folyni a híd alatt, ahogy a művelt albán mondja a halott kecske teteme fölött, nem ezzel van problémánk.  Hanem. 1. Nem adtatok…..
Gyurma Pappa 2014.08.26 12:54:48
@Leadfoot: Hammet már csak azért nem nevezik, hogy elmondhassák "megint nem nyert". Ha vágyik egy Emmyre szerintem nála senki nem várja jobban a Mad Man utolsó évadát. Egyébként Hamm elég jó, bár az utolsó két évadot már nem néztem, bár állítólag nem rossz az sem.

McConaugheyt nagyon sajnálom, tv-ben ilyet még nem láttam (bár Al Pacino zseniális volt az Angles in America-ban, de az ugye nem 10 részes sorozat volt, amit ilyen szinten hozni bizonyára sokkal nehezebb, és azt is tudom hogy sokan nem értenek velem egyet).
Julia Louis Dreyfus is szerepelt benne, és rohadt vicces lett, ilyenkor az sem érdekel, hogy üvölt róla a termékelhelyezés, mert tényleg kapok cserébe valamit. Emmy-gála kedden hajnalban, az HBO adja eredeti hanggal.   ..
Gyurma Pappa 2014.08.22 10:30:23
Nem is rosszakat. ..
Gyurma Pappa 2014.06.27 15:51:44
Valamiért azt gondolom, hogy jeles alkalom, amikor valaki először vesz életében egy játékot pénzért, úgy, ahogy azt elméletileg kell. Persze, ez manapság már sokak szemében idióta hozzáállás, hát minek, ott az ncore-bolt, meg a rohadék kiadók amúgy is milliárdokat kaszálnak,…..
A hajás elé csak egy kép, mást nem merünk kitenni. Csak az klikkoljon, aki nem bánja a spoilert. Mehet? Szóltunk. A könyveket ismerő Trónok harca-fanok a negyedik évad végén azt várták, hogy jó nagy cliffhanger vágja majd arcon a be nem avatottakat, és már előre tervezték,…..
Az az én legnagyobb bajom a Kaliforgiával, hogy az istennek nem tudom elengedni, pedig arra már a harmadik évadban rájöhettem, hogy ez az a sorozat, ami kiszámíthatóbb, mint a Motörhead és az AC/DC szerelemgyereke (nem feltétlenül a Tankcsapda, még mielőtt). Mert mi az istenről szól…..
Gyurma Pappa 2014.04.15 16:12:25
@ez? mi? hogy?: nem hinném, hogy meglépik, túlságosan sok a feelgood elem ebben a sorozatban ehhez, nem egy véresen komoly dráma vagy valami, ahol szükség van egy ilyen feloldásra, mert a főszereplő túl gonosszá lett az évek folyamán. Valószínűbb a happy end.

Én viccesnek találtam egyébként az egész beszélgetést a "szereposztó" díványon, meg után a producerrel is. Nyilván Duchovny sem lubickol úgy a szerepben, mint az első évadban, de ha valaki látta (az egyébként teljesen feleslegesen leforgatott) az X-Akták filmet (Hinni akarok volt a címe azt hiszem), láthatta, hogy David annyira beleragadt ebbe a flegma farok szerepbe, hogy ott is azt hozta :)

Én nem bánta meg egy percet sem ebből a sorozatból, bár tény és való hogy voltak komoly mélypontjai (Charlie golyót kap Hankért, rémlik ugye? Vagy akár az előző évados temetéses rész. Vagy akár, amikor Charlie meleg lett. És még sok másik...), de a legszarabb részek közé is be tudott férni elég sok jó momentum (maradva az előző évadnál Manson vendégszereplése vagy "Hurley" mint dealer eléggé odavágtak, de akár a "pokolbéli" kocsmát is lehetne emlegetni, vagy minden jelentet, amiben Rob Lowe feltűnik :D), és közte van ez a sorozat azoknak, amik hiányozni fognak.
Gyurma Pappa 2014.04.17 14:48:07
@dm8: nem tudtam mosolyogni rajta, erőltetett volt minden poén, a felsoroltak közül gyakorlatilag mindegyik borzasztóan untatott.
A kamu-melegségnél annyira egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb kiderül, és a kis kopasz megint koppan (ki tudja hányadszorra), hogy nem tudott szórakoztatni a szenvedése. Nem beszélve az ellőtt összes meleg sztereotip fordulattól.
A temetésen teljesen feleslegesen erőltetett volt, hogy az ott lévő 1000 rock chickből pont a feleség kap rá Hankre, és nem is értettem, hogy ennek mi értelme volt.
A golyó elé ugrásnál pedig szabályosan dühös voltam, hogy ez mekkora értelmetlen baromság már.

Mondom, nagyon szeretem ma is a sorozatot, minden hibája ellenére, bár az előző évadnál már nagyon vártam a végét, és tényleg örülök, hogy vége lesz, bízom benne, hogy ez jót fog tenni a történetnek, hogy tudják hogy be kell fejezni a sorozatot.
Sok seggfeje van ennek az egész videojátékosdinak (a listagyártás Mekkája, a Cracked már többször is foglalkozott a témával), de akkora böszmeséget, mint Angel "ZilianOP" Hamilton csinált a héten, még mi sem láttunk. ZilianOP neve elsősorban azoknak mondhat valamit, akik…..
Gyurma Pappa 2013.04.14 19:11:58
@facepalm: így van. Én relatíve sokat nézek aréna streameket, mert sokkal többet lehet belőle tanulni, mint mondjuk egy-egy jól megszerkesztett youtube összeállításból vagy oktatóvideóból. Nem mellesleg vannak olyan arcok (pl. Reckful, aki kb. annyira híres wowos berkeken belül, mint a labdarúgók között Ronaldo), aki még emellett szórakoztató is, de vannak akik simán csak idegesítőek (pl. Sodapoppin egy kimondottan irritáló 16 éves gyerek, aki abból él, hogy borzasztóan ortó-paraszt). Vannak olyan streamerek, akik rámennek a csöcsfaktorra (igen, van jól kinéző gamer csaj, pl. Allinity), és vannak olyanok, akik ugyan kurva jó játékosok, de dög unalmas emberek (Hydra, Sodah). Én sokat tanultam belőle, ez a hobbim, így nekem hasznos nézni.

És fizetni nem kell, csak ha akarsz, ezért is hívják donation-nek.
A TV2 annak ellenére elindítja a Voice2-t, hogy a tehetségkutató első szériája hogy is mondjuk finoman, hát nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ahogy anno megírtuk, a Voice 950 ezer - 1,3 millió néző érdekelt, miközben a decemberben véget ért X-Faktor döntőjét 2,2…..
Gyurma Pappa 2013.03.23 14:00:32
@zgabi: teljesen ráéreztél a lényegre. Sőt, a legjobb lenne, ha mindenkinek nyilatkoznia kéne a műsor elején, hogy ő zsidó-e vagy sem. Ugye, a cigány az többé-kevésbé látszik. Nyilván mi sem támasztja alá az állításod jobban, mint hogy a másik, sokkal nézettebb műsort egy árja magyar nyerte.
comment:com A nap képe 2013.01.18 13:30:00
Ki kicsoda a Downton Abbey-ben? ..
Gyurma Pappa 2013.01.18 15:01:02
Az ötödik évaddal folytatódik az HBO saját gyártású, szexis, véres és szórakoztató sorozata, a True Blood - Inni és élni hagyni, melyben az Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas Alan Ball tovább szövi Charlaine Harris vámpírtörténetét, aki 2009-ben egyébként egy cameo erejéig…..
Gyurma Pappa 2012.09.20 15:22:18
Subba Sziget 1997 2012.07.20 16:56:00
..
Gyurma Pappa 2012.07.23 09:02:34
@Mashenka: miért nem? Mert három generáció nőtt fel rajta, és egyébként a borzasztó posványos magyar popzenébe legalább egy hozott egy kis életet? Nyilván.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Gyurma Pappa 2012.07.16 18:09:10
Az a helyzet, hogy a halálbüntetés nem rettenti el az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetőit. Nem úgy ment oda a lányhoz, hogy két napig tervezte, hogy megöli. Feltételezem: ittak, megtetszett neki, mivel normálisan képtelen csajozni, így próbálta meg, nem jött be, megölte (elvileg, még csak gyanúsított). Ha lenne halálbüntetés: akkor is megtenné.

Többször bizonyított tény: nem a büntetés várható mértéke, hanem annak bekövetkezési valószínűsége (lebukás veszélye) a nagyobb visszatartó erő. A halálbüntetés sokkal inkább a társadalomnak elégtétel, mint az elkövetőnek büntetés (kisarkítva a kérdést), aki volt börtönben, az tudja, hogy 2-5 év is mennyire sok, miközben megvonják a teljes szabadságot valakitől, nagyjából annyi döntési lehetőséget hagyva, hogy ma a borsó- vagy a babfőzeléket választja-e a kedves elítélt.

Nem állítom: ha megölné valaki a gyermekemet, akkor első felindulásból nem mennék oda, és tépném ki a szívét, akkor is, ha tudom hogy ezért életem végéig börtönben maradok. De azt biztosan tudom, hogy ehhez nincs jogom, sőt igazából túl heves fogadtatásra a túlvilágon sem kell számítanom. Én, mint egyén, lehetek gyarló, de a társadalom szerintem, ne legyen az. A társadalom nagy része igenis jusson el odáig, hogy nem veszi el más életét.

Nyilván, nem itt fog megoldódni ez a kérdés, a fentiek az én véleményemet tükrözik.
  „Konzervativizmus és szexuális orientáció” címmel szervezett hiánypótlónak szánt kerekasztal-beszélgetést a Budapest Pride egyik programjaként a Krétakör. A vita során Takács Judit szociológus, Dombos Tamás, a Háttér Társaság a Melegekért szervezet munkatársa, valamint…..
Két dolog van, amiben a Trónok harca mindenképpen többet nyújt, mint a többi kardozós sorozat, az erőszak és a szex - már ha a Spartacust nem számítjuk, mert az szoftcore horrorpornónak is simán beillene. Az első két évad szexjeleneteit egy 16 perces videóban szedte össze a…..