Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kishawa

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alitraveling Habarovszk 2014.08.25 08:01:55
„Vörös zászlónk leng, lengeti a szél” – zakatol a fejemben szüleink generációjának megunhatatlan indulója, ahogy a vonat rágördül a felfoghatatlanul hosszú hídra az Amur folyó fölött, Habarovszk határában. Oroszország legnagyobb területű és legkevesebb lakosú…..
  Vigyázat függőség alakulhat ki már az első kóstolás után. Mindenhez fogyaszthatjuk, étkezés előtt, után, és közben.  Az érlelés igen rövid idő alatt megtörténik, egy kis praktika segítségével, és már másnap élvezhetjük ezeket a fantasztikus paradicsomokat.…..
Barátnőmmel együtt töltöttük a délelőttöt, és kávézás közben azon elmélkedtünk, hogy mi mindenben változtunk a gimis éveink óta. Felelevenítettük a régi időket, és kutattuk az okokat, hogy miért érezzük mostanában magunkat ennyire fáradtnak és enerváltnak. Mármint…..
kishawa 2014.01.07 19:02:34
A rendszeres cékla fogyasztás az egyik legjobb egészségmegőrző módszer, egyszerűsége mellett nagyon finom és különleges ételek készíthetőek belőle,  a cékla leves kapcsán szó lesz a cékla hatóanyagairól és gyógyhatásáról, és arról miért jó ha a céklalevél is…..
Arctic Monkeys - AM(Domino/Neon Music) Ahelyett, hogy megint lejárnánk a kötelező köröket az eddigi Arctic Monkeys-albumok kapcsán, sokkal egyszerűbb mindet egy-egy gimnáziumi osztályhoz hasonlítani. A Whatever People Say I Am, That's What I'm Not az első éved középiskolában, amikor…..
Weöres Sándor 1oo éves! Isten éltesse a Költőt! Aki mint gitárosoknak Mohai Tamás vagy Gadó Gábor, mint zenerajongónak Bartók Béla, festőknek mint Csontváry (mindenki illessze be a magáét) jelent felnézni való hegycsúcsot az életben. Weöres azért is olyan kívül eső még a…..
A kérdést ugyan többen fölvetették, de elfogadható magyarázatot nemigen lehetett olvasni sokáig. Végül mostanára eljutottunk egy olyan elképzeléshez is, hogy a Sorstalanságot a korabeli kritika elhallgatta. Ám ez a vélekedés még mindig mintha csak a városi legenda szintjén ülne,…..
Nem is olyan rég morgott Tarlós, hogy 180 millió mozaikdarabkát építettek be a metrómegállókba, ami elsőre soknak tűnik, de hát a képen úgy látszik, Budapesten a hajléktalanszállókat is ezzel rakják ki. Vagy várjunk csak. Ez nem hajléktalanszálló, hanem egy leendő…..
Huszonöt éves pályafutását ünnepli Kate Moss a decemberi Vanity Fairben. A 38 éves szupermodellt a '80-as évek végén fedezték fel, akinek karrierje azóta is töretlenül ível felfelé. A modell és szinte legenda a magazinban félmeztelenül egy szőke parókában pózol Mert Alas és…..
kishawa 2012.11.05 07:34:58
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..
Fricz Tamásnak Kedves Tamás! Szóval egy új kor jött el, amelyben lehetséges, arról beszélni, hogy... És itt felsorolsz néhány témát, amelyekről eddig is lehetett beszélni. Nemcsak Magyarországon, hanem a szabad világban mindenhol. Legfeljebb kritikák érték, akik…..
kishawa 2012.08.11 20:09:35
@Erneszti: "legszavahihetobb", just like that.
Nagyon szeretjük a marhapörköltöt! A legjobb az benne, hogy nem kell sokat bajlódni vele, egyszerűen fel-tesszük főni, néha egy kicsit megkavarjuk, és jó sokáig hagyjuk főni! Minél tovább, annál jobb! Így tettem most is! Már előző nap délután összekészítettem, el kezdtem…..
Gondolom, sokan ismerik a tanulságos mesét a rókáról és a skorpióról. Valahogy így szól: „Egy skorpió sétált a folyó partján, át akart jutni a túlsó oldalra. Egyszer csak meglátott egy rókát, odament és megkérte, hogy vigye át a hátán. A róka ellenkezett: - Ha…..
A Dal című köztévés dalverseny első adását felettébb kínos technikai bakik, hiteltelen és unott zsűritagok, no meg a 10 indulóból legalább négy esetében gyanúsan ismerős (értsd: már létező felvételekre hajazó) dalok jellemezték. A három továbbjutó mellett Tóth Gabi Nem…..
kishawa 2012.01.30 23:55:53
@the_daver: "nem kell, hogy válaszolj", ill. "nem kell válaszolnod". Így van magyarul. Erdélyben mondják tóthgabisan is, de ez nem erdély.
Mottó: Ha a magyar médiában meghallom a BBC-t emlegetni, menten a revolveremhez kell kapnom. Természetesen nem a brit közszolgálat világszerte — méltán — modellértékűnek tekintett működésével van baj. Hanem azzal amire fel- és kihasználják. Mióta 1996-ban az…..
kishawa 2012.01.30 10:46:09
@Kurt S. Earp: szambol vette ki a szot.
Tegnap friss hír volt, hogy Muri Enikő az X-faktor csillaga musical szerepet kapott a Madách Színházban! Rövid 3 hónap alatt ő a harmadik X-faktoros, akit a musical színházak színpadán láthatunk, így úgy gondoltam végzek egy összesítést, hogy ki és miben látható?! Kezdeném…..
kishawa 2011.12.05 12:52:25
kishawa 2011.12.05 17:31:07
@musicalfan: Attól, hogy valaki "musicalfan", még nem kell minden mondatban háromszor leírni, hogy musical, vagy három soron belül kétszer, hogy "musical színpadon elképzelni". Lehet ilyesmikkel változatossá tenni a stílt, hogy "az 56 csepp vérben" vagy a "Nyomorultakban" - senki nem fogja azt gondolni, hogy a regényre gondolsz. Simplicity, ahogy Matolcsy György mondta volt.
Pár hete leírtam a személyes véleményem Budapest nevének kiejtéséről Ná­das­dy Ádám hasonló témájú cikke kapcsán. Most egy másik írását fogom bon­col­gatni, de ezúttal szakmai szemmel, tárgyilagosan. A Modern Talking címet vi­se­lő…..
 Nemrég tudtam meg, hogy a divatos penthouse-lakás honnan kapta a nevét. A tetőtérben, a liftakna mellett általában csövestanya volt a New York-i bérházakban, egészen a múlt század elejéig, amikor egy nap valami tőzsdecápa nagyobb tisztaságú kokaint kapott Pablótól a…..
Azt hiszem, az előzményeket mindenki ismeri: a március 11-ei földrengés által keltett cunami a mellett, hogy több tízezer ember életét követelte, erősen megrongálta a fukushiamai atomerőművet is. A meghibásodások következtében több reaktorban is megolvadtak a fűtőelemek,…..
 Elmarad a bajnokság ötödik fordulója, jelentette be mai sajtótájékoztatóján az AIC (Olaszországban szereplő játékosok érdekeit képviselő egyesület), mert a játékosok így kívánnak tiltakozni a Serie A új kollektív szerződés-tervezete  ellen. A benyújtott tervezet…..
Ha nemzetkarakterisztikánktól elszakadva pozitív beállítottságúak szeretnénk lenni, akkor a Pécs két terére kiírt köztéri művészeti pályázatról azt mondanánk, hogy fő célja a magyar furfang és leleményesség erősítése. Amit a másik oldalról hívhatunk egyébként a…..
Piroslap Orbán és az aranyhal 2010.07.30 17:08:00
A 20 éve gödöllői polgármester Gémesi Györggyel sokáig kellett helyi népszerűsége miatt  a Fidesznek, aki 98 óta mindig megállapodott vele. Most viszont, hogy eljött az Új többség és az Együttműködési Rendszer, már saját jelöltet indítanak. Semmilyen konkrét ok nincs,…..
Nou San Trafford Mocskos Bayern! 2010.05.19 13:00:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nem nyerhetik meg a mérkőzést.) A szerencse fogalmát (értsd: orbitális disznó mák) Münchenben találták föl, de a bajorok…..
kishawa 2010.05.19 20:06:24
...nem is akármilyen elismerésben részesül az elbaszott Schumacher. Stohlt a Gundel művészeti díjjal -másnéven a magyar Oscarral- tüntetik ki. Ezzel többek között olyan nevek közé kerül, mint Bács Ferenc, Garas Dezső, Tordy Géza, Tőrőcsik Mari. A díjat Csörgheő Csuli…..
kishawa 2010.05.19 10:57:18
Éppenhogy lezárták az urnákat, a baloldali értelmiség (például Tamás Gáspár Miklós, Hrabák András, Bakó András, Galba-Deák Ádám, Vajnai Attila, Droppa György) körlevelet küldött többek között a Stop.hu szerkesztőségének. Ebben azt ecsetelik,…..