Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faustb

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A tűz csiholója 2011.04.12 06:57:00
Az elmúlt ötven év apróbb megtorpanásoktól és helyi anomáliáktól eltekintve egy sikertörténet volt az emberiség életében. Atom-világháborút megúsztuk, és nőttön növekedett minden, a világgazdaság legalább három százalékkal évente, a bolygó lakossága kétszeresére,…..
Faustb 2011.04.12 09:25:36
@Walter Melone: Az emberi szervezet már most sem az itteni körülményekre van kifejlődve, hanem az itteni körülmények+emberi technológia kombinációjára. Amerikában és pl Szingapurban már egy nagy csomó ember évente egyszer-kétszer merészkedik csak ki a légkondícionált környezetből.. Ennyi erővel akár egy űrhajón is lehetnének programozók vagy bankárok, vagy egy idegen bolygón. Annyi csak, hogy nem kell kimenni..
Az idei év másik várt játéka pár hete jött ki (a Victoria 2 így egy hónappal beelőzte). Hát megnéztem, kipróbáltam, de előbb lássuk mi is ez. A Civilization annak idején egy híján 20 éve (1991-ben) jelent meg, és a maga idejében egy teljesen új stílust teremtett - igaz…..
SF.blog Lézeres atomhűtés 2010.09.14 07:30:00
A tudósok lézereket használnak atomok extrém-alacsony hőmérsékletre, esetenként abszolút nulla fokra történő lehűtésére. Egy atom akár valamennyi energiájától megfosztható ily módon. Az eljárás első ránézésre igencsak valószínűtlen, ugyanis mindezt úgy érik el, hogy…..
A nagy felhajtás közepette talán említeni is felesleges, hogy a mai napon kezdetét veszi a labdarúgó VB, és nyilván az is kevesek figyelmét kerülte el, hogy ezúttal példátlan módon a fekete kontinensen kerül megrendezésre. A házigazda állam az utóbbi években elsősorban…..
a nagybócsai Sárközy család címereElőször is szögezzük le, hogy Nicolas Sarkozy NEM magyar származású. George Soros magyar származású, meg Charles Simonyi, vagy, hogy a franciáknál maradjunk, André Kertész, Brassaï, Vasarely, vagy Joseph Kosma. De egy nem magyarnak született,…..
Azt tudjuk, hogy Vietnám a 20. században nem épp a francia „gloire” forrása : elpáholták őket a japánok és a vietkongok is. Vajon mi történt a 19.-ben, amikor az események következményeként a három indokínai ország  fél évszázados sorsa mindössze 3…..
"Wen Jiabao kínai miniszterelnök nemrégiben a Financial Timesnak elmondta, hogy nem lát esélyt arra, hogy Kína húzza ki a többi országot a pácból. Arra szólította fel az USA-t, hogy tartsa magát korábban tett ígéretéhez, vagyis őrizze meg hitelességét és vállaljon…..
Ezt a blogot negyedszerre próbálom újra írni. Nehéz. A tények nagyon röviden: itt volt két hetet, ebből egyet még le kellett dolgoznom, addig ő itt pihent Aikenben, majd megnéztük a Nagy Almát 6 napban, ma meg visszarepül Dubaiba.Nos, a tény, hogy itt volt rengeteg hozománnyal…..
Az alábbiakban Montet újabb postját olvashatjátok. A Morgarteni fiaskó után a Habsburgok nem szerveztek rögtön büntető expedíciót. Hogy miért, ennek több oka is lehet, többek között megemlíthetjük Frigyes és Bajor Lajos vetélkedését, de valószínű, hogy fontos szerepet…..
  Felcsapva gyakorlatilag bármelyik történelmi könyvet, ami a középkorral és/vagy a kora újkorral foglalkozik, a francia királyságnál megtaláljuk ezt a kedves megállapítást: a száli törvény kizárja a nőági örökösödést. Természetesen, ahogy ez lenni szokott, így…..
Laza lelki tartással Lóverseny... 2009.03.22 01:45:27
... avagy a Társadalmi Esemény. Mi is mentünk. Azt hiszem, hogy most láttam meg az igazi kultúrális különbségeket az USA és az Otthon között. (Azért nem írok Magyarországot, mert végig a román Julival és Lucival pörögtem, akik egyet értettek abban, hogy náluk is úgy van, mint…..