Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zugügyvéd

1136 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd is ajánlja a következő lehetőséget, főleg az informatikai hátteret most kiépítő kollégáknak.A JÖVŐ ÜGYVÉDJE program a Magyar Ügyvédi Kamara támogatásával jött létre azzal a céllal, hogy a magyar ügyvédi társadalom körében is elterjedjenek a legújabb…..
Nyár van a bíróságon. A Zugügyvéd mai tárgyalási élménye:  rászerveztek a tárgyalóteremre, erre a bírónő az előtérben a folyosón felült félig az asztalra, és a tárgyalóterem előtt megtartotta a tárgyalást. A peres felek az előtérben álltak, a Zugügyvéd meg várakozó…..
A Zugügyvéd kezdetektől fogyva nagy rajingója a jogi adatbázisoknak, az egyik felhasználói kézikönyvét is ő írta egykor. Mivel ezeknek a termékeknek jelentősen megnőtt az áruk, felmerült az igény az ügyvédek részéről ingyenes jogi adatbázis használatára. De mit tudnak ezek…..
A Zugügyvéd közzéteszi az Élet és Irodalomban megjelent cikkének kéziratát, a kommentelést befagyasztó Ab. határozatról, amit szintén   belinkel a blogba.          Kommentekkel a szerb határ felé   Az Alkotmánybíróság minap hozott döntése az internetes…..
Az alábbi történetből is kitűnik, milyen trükkös módszerekkel operál az adóhatóság  a kisemberek esetében, miközben elkenődik az őszi NAV botrány.     Szia Zugügyvéd,A következő történt apósommal: volt egy üzlete, amit egy Bt.-vel üzemeltetett. A Bt.-n volt kb .…..
 A Zugügyvéd is saját bőrén tapasztalja, milyen macerás egy termőföld adásvételi szerződés átgyömöszölése a különböző hatóságokon. Kicsit hasonlít a 90-es évek cégbíróság eljárásokhoz.   Szia Zugügyvéd,Szerinted ki lehet bogozni a hatályos jogszabályok…..
Mit lehet tenni, ha mint derült égből a villámcsapás, minden előzmény nélkül érkezik egy fizetési felszólítás a NAV-tól? Figyelmen kívül hagyni semmiképpen sem tanácsos.     Kedves Zugügyvéd! Az édesanyám kapott egy levelet a NAV-tól, amiben felszólítják ca. 700…..
Az alábbi történet egy tipikus, megoldhatatlannak látszó,  közös ingatlan  ügyről szól. Mit lehet tenni a nem fizető testvérrel és az albérlőkkel?   Tisztelt Zugügyvéd!Testvéremmel van egy közös ingatlanunk, amit 50-50% tulajdoni hányadban birtoklunk. Én már 3 éve nem…..
A Zugügyvéd mennyit kaphatok rovatának újabb epizódja az alábbi kérdés. Lehet talállgatni.     Üdvözlöm! Tanácsot szeretnék kérni, hogy a fent említett ügyből milyen jogi szankciókra számíthatok. Internetes csalásba keveredtem sajnos, a kár körül-belül 40 sértett,…..
Az alábbi kérdés évente előjön a Zugügyvéden is, de úgy látszik a jogalkotók nem találtak még erre megfelelő megoldást   Még 2013-ban a legújabb szabályos adásvételi szerződéssel eladtam a gépjárművem. Az eladást igazoló okmányokat 5 napon bemutattam a lakóhelyem…..
A külföldön történő szavazással kapcsolatban sok horror történet olvasható, íme az egyik:   Kedves Zugügyvéd!   Szeretnék tanácsot kérni az alábbiak kapcsán.   Mivel Berlinben élek, ezért a külképviseleten való választási részvételhez regisztráltam. Az…..
Az alábbi kérdés elsőre elég bugyutának tűnik, de az új Ptk. szerint azért adódhatnak érdekes fejlemények.   Tisztelt Zugügyvéd!A kérdésem mindössze annyi lenne, hogy ha  valaki bebuktatja a Kft-jét, és van tartozása, akkor a cégbeli vagyonával vagy a saját vagyonával…..
Nehéz az alábbi ügyben igazságot tenni, az Zugügyvéd sem tudja elképzelni a helyzetet, hogy lehetne egy birtokháborítást tiltó határozatot végrehajtatni egy beteg gyermeken,, agy az édesanyján.       Tisztelt Zugügyvéd!   A tanácsát szeretném kérni. 3 éve…..
A közös képviselő felszólítás nélkül lezárta a fűtést, mert a kocsi beálló után nem fizette a lakó a közös költséget, miközben a közüzemi díjakat rendezte mindig. Joga van erre egy társasházi határozat alapján, vagy birtokháborításnak minősül?       A…..
A Budapesti Ügyvédi Kamara honlapján olvashatók a 2024-es tisztújítás sokatmondó eredményei. Úgy látszik a MAHIR oszlopokkal megtámogatott  kampány sem volt elegendő. Joggal teszi fel több újságcikk is a kérdést: etikus-e egy ilyen választási kampányt az utcára vinni?…..
Az úgynevezett ügyvédi összefogás formáció még plakátokon is kampányol többek közt a III. kerületi bíróság mellett.  Mindeközben a levelező listákon kortes levelek kőröznek. Soha sem volt még ilyen forró választási hangulat a kamara történetében.Íme egy levél,…..
Egy négy évvel ezelőtti poszttal kapcsolatban jött a következő levél. Milyen jogi eszközökkel léphet fel az egyszeri állampolgár az ilyen kisstílű csalók ellen? Kedves Szerkesztő!Tanult, diplomás ember vagyok, mégis sikerült beleesnem egy csapdába, és a jótét lelkem miatt…..
Egy nem túl bonyolult házassági vagyonjogi tanácsot kér az alábbi levél írója. Várjuk a hozzáértő kommentezőket. Tisztelt Zugügyvéd!27 évi házasság után 1997-ben elköltöztem férjemtől, ahol otthagytam 68 m2 lakást és az összes ingóságot. Semmit nem vittem…..
Egy sumák módon végrehajtott jogszabály módosítás következményei kiverte a biztosítékot az ügyvédek nagy részénél. Az alábbi levelet a szerző engedélyével posztolja ki a Zugügyvéd: Tisztelt Kollégák! „… a kamara a közeljövőben több történelmi kérdésben…..
Az online vásárlásoknál úgy is gondjai lehetnek a vevőnek, ha az eladó korrektnek akar mutatkozni. Kinek a költségén kell visszajuttatni a hibás árut? Tisztelt Zugügyvéd!Rendeltem egy kiságyat egy bababolt webshopjából, előre utalással 38.000 forintért.  …..
A kormány 530/2013. (XII. 30.) számon  rendeletet alkotott a  fogyasztói csoportok működéséről. A rendelet régi hiányt pótol, ugyanis a fogyasztói csoportok nagy része gyakorlatilag pilótajátékként működött, és tetemes kárt okozva  a nem bennfentes  a…..
Az alábbi kérdés a jogvégzetteknek kicsit mulatságosnak tűnik,  de valós problémákat vet fel. Érdemes-e az ingatlan eladójának is ügyvédet fogadni, ha igen, milyen esetben? A szerződés átnézése mindenképpen megér egy ügyvédet a Zugügyvéd szerint. Tisztelt…..
Ha a végrehajtó jogellenesen jár el, a visszafordíthatatlan károkat tud okozni mindkét félnek. Az alábbi ügy is egy elszabadult végrehajtótól szól. Sziasztok! Van  egy 2001.08.31 napján kelt elsőfokú ítélet , amelyben a bíróság fizetésre kötelez 15 napon belül.…..
A Zugügyvéd most rendhagyóan egy új jogszabályt posztol ki, amely végre pontosítja az elővásárlási jogra vonatkozó hirdetményre vonatkozó előírásokat.  A 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet az elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az…..
Az alábbi gyakorlatot követi a NAV, ha az ügyvéd tévesen utalt cégbejegyzési illetéket próbál visszaszerezni az ügyfelének Szia Zug,Az önkormányzat, ahol a vállalkozásom székhelye van, leemelt a számlámról többszázezer forint helyi adót inkasszóval, jogosulatlanul még…..