Regisztráció Blogot indítok
Adatok
refakcia

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közben előkerült egy ombudsmani jelentés, ami szerint borzalmas, sokkoló, embertelen állapotok vannak a pszichiátrián, emiatt már 2 éve a kórház bezárását javasolta. Pedig patkányok akkor még nem is voltak...
A Zugügyvéd mennyit kaphatok rovatának újabb epizódja az alábbi kérdés. Lehet talállgatni.     Üdvözlöm! Tanácsot szeretnék kérni, hogy a fent említett ügyből milyen jogi szankciókra számíthatok. Internetes csalásba keveredtem sajnos, a kár körül-belül 40 sértett,…..
Judit figyelt fel egy orbitális leiterre: Kedves Jakab!A Gravitáció című filmben [konkrétan a mozis feliratban - a szerk.] figyeltem fel egy nem annyira félrefordításra, mint inkább "túlfordításra". A George Clooney alakította figura kérdezi a Sandra Bullock alakította…..
Az örömteli szexuális együttlét segítheti a párkapcsolat harmóniáját.  Mielőtt elolvassa a cikket, írja fel egy papírra az igen vagy a nem szót a következő kérdésre válaszul: Hisz a tudományos kutatásoknak? Ha igen, következzék a két dolog, ami a szociálpszichológiai kutatások szerint hozzájárul…..
Az internet kurva veszélyes hely, pár óvatlan klikkolás, és az ember menten a szellemi nyomorúság legmélyebb bugyraiban találja magát (nem, nem a valovilag.hu-n), ott ahol ilyeneket írnak:  A kauzális asztrológia a súlypontokat a horoszkóp ábrákban levő negatív karmikus…..
refakcia 2014.01.16 15:22:08
@fran7:
Szerintem azt nem veszed figyelembe, hogy ha a "valéaki megüt" példát Évára vonatkoztatod, akkor az ő esetében az történt, hogy valaki üt - a sértett a hatóságokhoz fordul, és feljelentést tesz - ezért megint megütik - ő megint feljelentést tesz - erre megint megütik, stb.
Lehet, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bejegyzésének ismételt elutasítása maga is csak afféle viccnek látszik (bár egy vicc, ha sokszor elsütik, általában kifakul, unalmassá, direkt idegesítővé válik), de elképesztő nagy baj van ott, ahol egy bíróság feljogosítva érzi…..
refakcia 2014.01.09 14:45:48
Megelégelték a sok puskázást az Óbudai Egyetem informatikai karán, és elrettentésként név nélkül kiteszik a netre, hogy ki hogyan puskázott, és ezért milyen büntetést kapott. Ezzel viszont mellesleg olyan jó dolgot csináltak, amit a MOL már régóta minden évben megtesz,…..
refakcia 2014.01.04 17:20:13
@igi1: De, ha más személyijét használod, az is közokirat-hamisítás:

Btk. 342. § (1) Aki
(...)
b) hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,
(...)
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200100.TV
Közokirat-hamisítás miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Törvényszék Liptai Claudiát: az ismert celeb több mint egymillió forintos pénzbüntetést kapott, mert elhunyt édesanyja mozgáskorlátozott-igazolványát használta egy parkolásnál. Februárban a Pesti Központi Kerületi…..
refakcia 2013.11.11 23:25:34
@Nyílméregbéka:
Ez a b) egyik alesete, a más nevére szóló (aki az anyja) valódi közokirat felhasználása.
Ahhoz képest, hogy ez 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető(a régi Btk alapján is, ami a cselekmény elkövetésekor hatályban volt), egész "jól járt" a pénzbüntetéssel, aminek a végösszegét úgy határozzák meg, hogy figyelembe veszik a cselekmény tárgyi súlyát, meg emellett az elkövető jövedelmi, vagyoni viszonyait és életkörülményeit is, ami gondolom, Claudia esetében magasabb összeg megállapítását vonhatta maga után.
A nemi erőszakot elkövető gátlástalan "férfiak" világszerte egyre újabb és vadabb esetekkel sokkolják a közvéleményt. De ezen túlmenően egyes véleményformálók hozzászólásai is sokaknál kiveri a biztosítékot. Még mindig jelen van ugyanis  a férfitársadalom egy…..
refakcia 2013.08.26 17:51:23
@neoteny:
"Sweden has the highest incidence of reported rapes in Europe and one of the highest in the world."

"reported rapes" - vagyis azok a nemi erőszakos esetek, amelyek a hatóságok tudomására jutnak.
A nemi erőszak esetében nagyon magas a látencia, vagyis a hatóságnak nem jelentett esetek száma, és valószínűleg Svédországban kevésbé van ez így.
refakcia 2013.08.26 18:21:23
@neoteny:
Ez az adat, amit bemásoltál, nem azt jelenti, hogy Svédországban ilyen magas az elkövetett nemi erőszak aránya a lakosságszámhoz viszonyítva, hanem azt, hogy 100000 lakosra 43 olyan jut, akit megerőszakolnak, ÉS ezt jelenti a hatóságoknak.

Az Egyesült Királyságban az általad beidézett adatok szerint ez az arány 23 100000 lakosra, de ez nem azt jelenti, hogy itt kevesebb a nemi erőszak, hanem csak azt, hogy kevesebben mennek el feljelentést tenni.

Pl. lehet, hogy Svédországban megerőszakolnak 50 embert 100000-ből, ezek közül 43 bízik annyira a hatóságokban/fél csak annyira az elkövetőtől/szégyelli magát olyan mértékben a történtek miatt, hogy elmegy feljelentést tenni, mondjuk 7 nem. UK-ban feljelent 23 fő, de lehet, hogy valójában megerőszakoltak 100-at. De ezt a 77-et nem mutatja ki a bűnügyi statisztika, mert nem tett feljelentést.

Tehát Svédországban nem a nemi erőszak/nemi bántalmazás aránya magas, hanem a hatóság tudomására jutott nemi erőszak. Mert az áldozat feljelentést tesz. Máshol meg nem.
refakcia 2013.08.26 18:29:51
@neoteny:
Nézd, én nem mondom, hogy nem magas, szerintem még 1 eset is sok.

Te viszont ezt kérdezted: "Akkor miért Svédországban a legmagasabb az összes európai országok között a nemi erőszak/nemi bántalmazás 100,000 lakosra eső aránya?"

És ez ilyen formában nem igaz. Csak akkor, ha hozzáteszed, hogy az ismertté vált bűncselekmények körében. Viszont ez az adat nem mond semmit arról, hogy hány eset történik összesen, a rejtve maradtakkal együtt.
Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára tegnap Debrecenben újabb kormányzati mozgalmat jelentett be: Május 26-án "Táncválasztó, párválasztó" címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy…..
refakcia 2013.04.11 11:09:32
@Gerusz:
"Mi a következő, nemzeti kámaszútra?"

Utána meg majd jöhet a szülőképes korú, de gyermektelen nők kényszermegtermékenyítése Semjén Zsolt és/vagy Harrach Péter örökítőanyagával...
Egyetlen nap, és az országos hókáosz kapcsán is csodálatosan megmutatták Orbánék, hogy milyen sajátosan gondolkodnak a magáncégekről. Utálják, szívatják, köpködik és adóztatják őket, de azért a kapacitásaikat, szolgáltatásaikat szeretik/szeretnék (ki)használni. 1,…..
A KDNP nem boldog. Pedig új pápát választottak tegnap este. De a KDNP nem boldog. Mert a neten vicceskednek az emberek. És ha nem boldog a KDNP, akkor sajtóközleményt ad ki. "A KDNP védelmezi a sajtószabadságot, tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, de arra…..
refakcia 2013.03.14 13:12:48
@ogremano:
Ez még nem lépett hatályba.
Kicsit leszakadt a csordától Doktor House-sorozatunk utolsó darabja, úgyhogy gyorsan kiteszem, mielőtt a ragadozók levadásszák (itt az első és a második rész krisk beküldéseiből). Néhány kommentelő jelezte, hogy a bemutatott találatokban nem olyan magas a leiterfaktor. Ugyan az…..
refakcia 2013.01.16 15:26:59
@Mr. Pither: elég régóta olvasom a blogot, azóta gyűjtögetem a félrefordításokat, egyszer majd küldök egy iszonyú hosszú gyűjteményes e-mailt, csak rá kell szánni magam, hogy megírjam :)
Félrefordítások Intoxikálva 2012.12.09 16:49:06
Ádám húzós brékinget küldött, sebtiben írok is belőle egy posztot, bár a két magyar oldal becsületére váljék, hogy mindketten javították azóta a cikket. A dolog úgy kezdődött, hogy hajnalban meghalt a Dallas Cowboys ifjú játékosa, Jerry Brown, és az esettel kapcsolatban…..
refakcia 2012.12.13 21:35:17
@zumm: Magyarországon két külön bűncselekmény a közúti baleset okozása (Btk. 187. §) és a járművezetés ittas vagy bódult állapotban (Btk. 188. §). Mind a két bűncselekménynek minősített esete, ha az elkövető halált okoz.
A közúti baleset okozásának alapesete, hogy a közúti közlekedés szabályait az elkövető megszegi, és ezzel gondatlanságból súlyos testi sérülést okoz.
A járművezetés ittas vagy bódult állapotban alapesete, ha az elkövető szeszes ital vagy más, a vezetésre hátrányosan ható szer befolyása alatt vezet, de nem csak közúti, hanem akár légi, vízi, vasúti járművet is. Ha így okoz súlyos testi sértést, az már ennél a bűncselekménynél minősített eset.
Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága hétfői ülésén nem támogatta azt a népi kezdeményezést, hogy legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családi belüli erőszaknak. Ez csak a szokásos, de "a fideszes Varga István azt mondta: a népi kezdeményezés…..
refakcia 2012.09.10 18:28:37
@eßemfaßom meg áll: ezek benne vannak a Btk.-ban, de komplikato az olyan esetekre célzott, mikor valaki ott akarja hagyni vagy esetleg már ott is hagyta "kedves" párját, aki ezt követően "szerelemféltésből" agyonveri, leszúrja, esetleg megfojtja.
A nyári uborkaszezon az augusztusi tűzijátéknál is látványosabb politikai eseménnyel ért véget. A hidegháború lezárulta óta nem látott eseményre került sor: Magyarország kiadta azt az azeri katonát Azerbajdzsánnak, aki baltával megölte örmény tiszttársát 2004-ben…..
refakcia 2012.09.03 14:51:26
Azt írja a közlemény, hogy Magyarország az elítélt személyek átszállításáról szóló 1983-as strasbourgi Európai Egyezmény alapján járt el.
www.kormany.hu/hu/kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium/hirek/kozlemeny-ramil-sahib-safarov-azerbajdzsan-reszere-tortent-atadasarol

De Azerbajdzsán is az egyezmény alapján járt el, mely szerint:

12. Cikk

Egyéni kegyelem, közkegyelem, büntetés átváltoztatása

Mindegyik Fél gyakorolhat egyéni kegyelmet, közkegyelmet vagy átváltoztathatja a büntetést alkotmányának vagy más jogszabályainak megfelelően.

www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=9078

Kicsit alaposabban el kellett volna olvasni az egyezményt a minisztériumban, akkor talán nem lett volna gond.
refakcia 2012.09.03 15:14:23
@Ándi bácsi: Köszi a felvilágosítást. Nem ezzel foglalkozom éjjel-nappal, csak jogi szempontból érdekel.
Az előző heti kóstoló után folytatjuk, ezúttal hagyományosan, a hogyvoltozás misszionárius pózában: az első résszel, az elejéről. Vagyunk vagy hét évnyi késésben a hogyvolttal, cserébe nem ígérhetek mást, csak verítékes erőfeszítések között kiizzadt ingadozó…..
2012. június 18-án elfogadta az Országgyűlés a jövő januárban hatályba lépő új Büntető törvénykönyvet. A komoly szigorításokat tartalmazó jogszabályból – egy kormánypárti és egy ellenzéki módosító javaslatnak köszönhetően – kikerült „az együtt élők közötti…..
refakcia 2012.07.12 14:51:29
@excopp:
Szerintem azért lenne jó egy önálló tényállás, mert figyelembe vehetné a csbe folyamat-jellegét.
Nemrég olvastam egy cikkben, hogy többszöri házastárs ellen elkövetett testi sértést egy elkövető esetében folytatólagos egységként értékeltek, (mivel uo. bűncselekmény, egységes akaratelhatározás, azonos sértett, rövid időköz), így a büntetési tételkeret felső határa nem emelkedett a másfélszeresére. Tehát az elkövető szemszögéből egy cselekménynek tekintették a többszöri bántalmazást.

Sértetti oldalról viszont nem állt volna fenn jogos védelmi helyzet, ha két verés között próbál megszabadulni a bántalmazótól, pont, ahogy Simek Kitty ügyében sem értékelték a bántalmazó nevelőapa lelövését jogos védelemként.

Ezt az anomálisát megszüntethetné egy, a folyamatos bántalmazást önálló bűncselekményként kezelő tényállás.
Szeretném, ha oldalukon tájékoztatnák az állás keresőket erről a hirdetésről. Utána néztem, a cég feketelistás, illetve az MKB felszólította a megtévesztő hirdetésének leállítására.Köszönettel:Fenyves Gabriella   Távmunka Jelentkezési határidő: 2012.…..
refakcia 2012.06.22 12:07:42
@Chamea: "és csak szólok, hogy befizetett pénz után előbb-utóbb kötelező rendőrség idézés és hatóság által megint csak kényszerített bíróságra mászkálás lesz(ami legtöbb esetben nem kevés útiköltséggel jár(Pestről Borsodba 260 km-es vonatjegy másodosztályra csak oda cirka 6-8 ezer forint magasságában van) ahogy tapasztaltam, mert befizetők alapján küldik ki a károsultaknak az idézést(amin a megjelenés KÖTELEZŐ, nem szabadon választott), szóval csak alapos szívás van az egésszel!"

Van költségtérítés:

14/2008. (VI. 27.) IRM rendelet a tanúk költségtérítéséről
www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800014.IRM
Folytatódik krisk Bones-maratonja (1. rész itt, 2. rész itt): A mai félrefordítás Dr. Csont, mégpedig s04e07, amikor is az alábbi beszélgetés játszódik le: "Sockets," "eyeballs," "boobs" - I wouldn't use these words when conferring with Dr. Brennan. Olyat, hogy "szemgolyó", meg…..
Valamiért minden évben úgy alakul, hogy Anyák Napja környékén előkerül ez a csöppet sem vidám téma. Tavalyelőtt tiniabortuszok, tavaly plakátkampány, idén abortusztabletta. Szombaton olvastam, először az MNO-n, majd az Indexen, hogy "az Országos Gyógyszerészeti Intézet…..
refakcia 2012.05.24 18:52:59
@Max val Birca:
""1, mi az ábra a nemi erőszak következtében fogant embriókkal"

Ez egy speciális eset, s vitatéma. Esetleg beleférhet az "önvédelem" kategóriájába,"

Ha ez neked belefér az önvédelem kategóriába, akkor bele kéne hogy férjen a terhesség egyéb okból való megszakítása is, hiszen a terhesség és a szülés veszélyezteti a nő testi épségét és az egészségét.
Félrefordítások Golf és Kefir 2012.05.05 09:57:00
Egy talán véleményes darab krisktől (TK, stb.): Félrefordítás a Google-ben. Mert igen, ott is van. Mégpedig elég méretes darab. Néztem az új adatvédelmi elveket, majd ezt láttam: "Ilyenkor jobban megértjük, hogy mire gondol, ha a Kefir vagy a Golf szóra keres, [...]"…..
Na, kérem szépen, megint itt vannak a pszeudo középkor lovagjai, meg az ő problémáik. Arra egy egész hogyvolt kevés lenne, hogy összefoglaljuk az első évados történéseket, nem is tesszük meg, tessék a tagre klikkolni, és egy délelőtt alatt képbe lehet kerülni - ha valaki nem…..
hogyvolt VV - 1X149 2012.02.13 23:25:00
Mit mondhatnék? Váncsa szerint a marhafarok istenbizonyíték, szerintem a homoki szarvasgomba meg a vajhal, ám semmi nincs kőbe vésve, a rövid lista bármikor bővülhet, bővült is az elmúlt évek alatt. És tegnap is. Megnyugodtam, nem igaz, hogy birka nép a magyar. Nemcsak hogy meg tud…..
refakcia 2012.02.14 00:48:32