Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spica

156 bejegyzést írt és 179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat ajánlani a figyelmetekbe a hazai aukciós oldalak kínálatából.Szerintem ezen a héten is egészen szép kis ötöst sikerült összegyűjtenem nektek,…..
1902. A Bukovina területén élő kilenc etnikai csoport saját viseletében. Felső sor: hegyvidéki ruszin (hucul), magyar, cigány. Középső sor: orosz-lipován, zsidó, lengyel, német. Alsó sor: román, ukrán..
Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben ismét igyekszem öt érdekes és jó áron megvásárolható régi játékot a figyelmetekbe ajánlani.Szerintem ismét megakadt néhány érdekességen a szemem, így érdemes átböngésznetek a heti kínálatot. Tartsatok velem…..
Lukrécia indul a szezon 2019.03.18 16:01:24
... mégpedig Parkoló Parádéval. ez még a beeresztés előtti várakozásnál készült - de ugye implicite magában foglalja, hogy a kocsi eljutott addig lábon, önszántából :-) az első párszáz méteren volt egy kis kevéshengerezés, aztán egy nagyobb egyenesben kihuzatásnál egy pukk, és onnan meglettek a…..
Lukrécia elektronok 2019.01.08 14:30:49
tavaly október végén járt utoljára hosszabbat az autó, voltunk vele Székesfehérváron egy Autók&Kávén (marhára hideg volt), és a visszaúton egyértelműen kevés henger üzemelt. ezt betudtam a hevenyészve beállított befecskendező rudazatnak (mikor nyáron szétlazult a nem lehúzott kontraanyák miatt),…..
Négy kerékkel a halál mezsgyéjén A mai Napi érdekes ismét egy tematikusan szerkesztett képsorozat lesz, melyben sokszor teljesen hihetetlen pillanatokat örökített meg a kamera. Csodás megmenekülések, repülő alkatrészek. Gépek, emberek és halál. Száz év balesetei az autósportban...
Spica 2018.12.09 13:21:00
@Tejinashi: mert meg lehet benne halni? kb. csak a sakk a sport akkor.
Lukrécia székek 2018.10.01 23:26:55
elutaztam 2 hétre, és a srácok rávették a kárpitost, gyorsan húzza át az üléseket ... persze szerelni sem volt egyszerű, közben hegeszteni is kellett. de most szép és kényelmes és gyárihoz közelítő!..
Lukrécia nyár van 2018.08.27 10:19:50
méghozzá egyre forróbb nyarak vannak, meg egyébként is ki van ülve a 45+ éves szivacs, és hullik belőle a sárga por, úgyhogy megteremtettem az előfeltételt egy téli programhoz: ülésfelújítás lesz. az új huzat textil betétes, és a gyárihoz hasonlóan perforált hátú, úgyhogy kevésbé lehet majd…..
Lukrécia megy tovább... 2018.07.16 18:43:30
...a találkozók sora, szombaton reggel Autók & Kávé volt az Aeroparkban - természetesen péntek esténél előbb nem jutottam hozzá, hogy visszaállítsam a gázrudazatot. gyorsan összehangoltam újra, az alapjárati csavart csak úgy tessék-lássék beállítottam, mert ahhoz be kellett volna melegíteni a…..
Lukrécia második út 2018.07.11 15:42:53
...amely pedig Zánkára vezetett, a 2018-as AlfaCityre. tulajdonképpen minden probléma nélkül abszolváltunk újabb 300 km-t, egyetlen gondot a túra végére ismét megemelkedő alapjárat jelentett. hiába kukkoltam megint a levegőcsavart, az korrektül a helyén volt, és nem is nagyon érdekelte a motort, ha…..
Lukrécia első út 2018.07.06 12:04:27
lett papír, hazaértem időben Tbilisziből, és el tudtam autózni tegnap a Montival Zsámbékra egy Alfa Romeo élménynapra. ez ugye kb. 2x30 km autózást jelent, egy része pályán. tapasztalatok: - húz rendesen, nem fullad, stabil az alapjárat, nem melegszik, elindul, veszi a lapot menet közben. - a…..
Lukrécia forgalmi... 2018.06.30 22:06:28
Na, az még nincs. Volt sikeres fékmérés, aztán volt sikeres műszaki vizsga, de... Ez egy túl ritka autó, nincs benne a vizsgabázis lokális adatbázisában, szóval központilag kell lekérni, azaz nem kaptam meg az érvényességi bejegyzést, majd a jövő héten... Kicsit szorosnak tűnik a menetrend, mert…..
Lukrécia papír 2018.06.28 11:45:35
éljen a magyar stílusú ügyintézés, ahol a 2 hét alatt megjövő papírt végül 3 hét után magadnak kell megszerezned belsős összeköttetések igénybe vételével ... de van 4. számú melléklet végre! lesz egy fékpad teszt ma délután, és ha az sikeres, akkor holnap hajnalban megy az autó műszaki vizsgára...
Lukrécia haladás! 2018.06.06 14:38:13
két dolog történt az utolsó bejegyzés óta: - sikerült majdnem tökéletesen beállítani az autót! az A és B gyújtásköröket ellenőriztem oszcilloszkóppal, és tökéletesen 45 fokban vannak egymáshoz képest, ezzel nem volt gond. kapott mégegy rudazat-beállítást, mert a hangolási leírás magyarra fordítása…..
Ahogy ígértem, dokumentálok... Svájci németből fordítva. Kéretik pontról-pontra követni! 0. Gyújtáselosztót beépíteni 1. Pumpa beépítése - Az adagolás kezdetének beállítása (1. henger gyújtásra, aztán tovább tekerni cca. 3/4 fordulattal az "I" jelig a lendkeréken). Az elosztó rotor alsó karja…..
Lukrécia visszaesés 2018.04.20 13:33:04
ugye ott hagytuk abba legutóbb, hogy: "további tervek: bemelegítés, üzemmelegen alapjárat állítás, fordulatszámon további gyújtás-hangolás, gyújtáskörök 45 fokos relatív eltolásának precíz kimérése." na, ebből az eleje megvolt, de nem lett stabil alapjárat. mivel Sepp teljesen más metódust írt le…..
Ha már elkezdtem a kínai játékokkal a sort, akkor természetesen a hazai játékgyártók sem maradhatnak ki a sorból. Kezdjük rögtön a legnagyobbnak számító Lemezárugyár játékaival, amelyek között tényleg nagyon sok klassz játék található.Persze ezek között is van ritkább és gyakoribb darab is, de a…..
Száguld tovább a nosztalgia vonat a 60-as évektől egészen a 80-as évekig megállás nélkül. Ezúttal is a Fortepan archívumából válogattam játékokkal ilyen-olyan kapcsolatban lévő fényképeket.Remélem sokatokat késztetnek nosztalgiázásra és egy kis múltidézésre a fényképeket és szívesen tartotok velem…..
A kínai játékoknak tényleg se szeri-se száma, azonban van néhány igazán érdekes és mindenki által ismert darab köztük. Természetesen ezeknek jó részét megtalálhatjátok majd a múzeumban és néhány különlegesebb darabot is.A mai napon egy olyan kínai lemezből készült játékot mutatok be nektek, amivel…..
- prokee - Madonna a postán 2017.09.07 11:44:06
Madonna vagyok, és megint a csomagom miatt telefonálok - mondta Madonna. Én meg már megmondtam magának, hogy ne velünk szórakozzon - válaszolta a csomagküldő szolgálat. Madonna on Twitter When you've been arguing with fed-ex all week that you really are Madonna and they still won't…..
Egyenlőre a mai napon fejezzük be az időutazásunkat a katalógusok világába - persze elképzelhető, hogy a jövőben is kerülnek még hozzám hasonló régi ritkaságok, akkor majd folytatom a sorozatot.A mai napra az 1971-es Matchbox katalógus maradt már csak hátra.A vaskos füzetecskét JPG formátumban,…..
Lukrécia gyújtás a helyén 2017.12.01 15:29:24
úgy hozta az élet meg a munka, hogy nem jutottam hozzá, hogy tovább szereljek, pedig nem volt tökéletes a beállítás. nehezen indult az autó, strobival sem találtuk a jelet a lendkeréken. a probléma gyökere a gyújtásoszlopban volt elásva, az elfokolást biztosító excenter mechanizmus (6 fok…..
A Volkswagen T1-esre már szenteltem egy bejegyzést a blogon. Igaz akkor a hazai gyártású Lemezárugyárnál készült változattal ismerkedhettetek meg.Ezúttal egy másik gyártó játékát mutatom be nektek. Ezúttal a CSVD Praha által gyártott lendkerekes Volkswagen T1-es teherautóval ismerkedhettek meg.Egy…..
Retro játékmúzeum HELP! 2017.10.03 00:03:49
A Thold családtól kapott játékok között bújt meg ez az építőjáték. Az egyértelműen Legora hajazó figurák azonban egészen biztosan nem a dán gyárból kerültek ki sok-sok évvel ezelőtt.Tudom sokan jártok az oldalra és sokatoknak voltak építőjátékai és remélem akad köztetek olyan, aki felismeri a logó…..