Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csoki és steak

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO tegnap este leadta a Trónok Harca hatodik évadának nyolcadik részét mi pedig most is összeszedtük a legfontosabb eseményeket az epizódból. Spoilerek a tovább mögött...
csoki és steak 2016.06.15 13:42:23
@nota19:
az előzetes alapján egyértelműnek tűnik nekem a dolog. Megütköznek, a Boltonok nyerésre állnak, mintha körbevették volna Jonékat az előzetes végén, már ami maradt a seregből és vélhetően akkor fognak megjelenni a völgy lovagjai...
Vannak olyan epizódok, melyek megosztják a rajongókat, vannak szar részek, melyektől a rajongók a falra mennek, és vannak olyanok is, melyeknek írásába apait-anyait beleadtak az írók, de a végeredmény így sem lett kerek. És van a The Walking Dead hatodik évadának fináléja. Spoilerek jönnek...
csoki és steak 2016.04.05 13:27:17
@Scagnetti:
Totál egyetértek.
Rengeteg logikátlan lépés egymás után. Nálam már az előző rész sem tetszett, de igazából az előtte levő 1-2 sem.
Darylt, aki félig erdőben nőtt fel és évadokon keresztül a nyomolvasás királya volt csak úgy a semmiből meglepi 2 csávó a mögötte levő susnyásból, miközben mellette van még egy ember és egyikőjük se hall vagy lát semmit? Wtf? Aki 1x is járt erdőben tudja hogy mennyi nesz van, 10 méterről meghallod a legapróbb gally zörgését, pedig még kiscserkész sem voltam.
Mekkora az a rohadt erdő hogy 6 úton keresztül is meg lehet közelíteni azt a telephelyet? Hogy a picsába került pont oda minden megmentő pont akkor, pont oda, miközben saccra is vagy 50-80 km átmérőjű területen kocsikáztak egész nap, de persze gyalog is pont oda lyukadtak ki és pont voltak ott is gyalogos megmentők. Ha le akarták volna fogni ezt a hatalmas területer gyalogodokkal is, akkor min10x ennyin kellett volna lenniük.
A végén biztos izgulni kellett volna, de annyira untam már az egészet, hogy csak arra vártam, hogy üssön már le valakit, leszarom kit, de legyen már vége ennek a fosnak.
Hogy a végén még nem is mutatják kit meg röhejes. Nem e miatt fogom megnézni a következő széria első részét, sőt, a helyzet az, hogy egészen biztosan nem akarom megnézni.
Tessék, ha az kellett, hogy annyit beszéljenek a The Walking Dead legutóbbi, produkciós sorszám szerint 603-as, Thank You című epizódjáról mint a Trónok harca Vörös nászáról, akkor gratula, a küldetés teljesítve, vasárnap óta nem lehet úgy kinyitni a böngészőt, hogy ne egy…..
csoki és steak 2015.10.29 12:18:36
@Leadfoot:
hey Hombre,

nekem is ezzel volt problémám. A puskalövéseket simán hallották, a dudát is, fél órát vertek (elvileg) a hordára, ami azt jelenti, hogy saccra simán kutyagoltak 1 órát, de nem értek vissza a városba? wtf? sétatempó tudtommal kb. 6km/óra, ezek az elején futottak, ok utána a sérültek miatt kicsit lassabban, de mégsem sikerült visszaérni úgy hogy hallották a közeli puska lövéseket?
ráadásul azon a szerencsétlen fejbelövős csávón kívül senki nem tudta a városban lakók közül, hogy merre kell menni? a szemüveges nigger csávó szerint k... régóta végeznek felderítéseket folyamatosan, de annak se volt halvány lila fingja se merre van az arra.

mellesleg az a kukáról lezuhanós jelenet is rohadtul el volt cseszve. miután a csávó fejbelőtte magát és elkezdett eldőlni minek kellett megpróbálni megtartani a testét? már nem tök mindegy?! nyilván lezuhan vele együtt Glen is...

ájjj, ez az egész rész logikailag nagyon bukfenc volt.
A parizer vagy más néven párizsi az egyik legnépszerűbb felvágott. Készítésének módja, tartalma városi legendák sorát ihlette. Én persze nem hiszek bennük, mert nekem van egy saját használatú. Egyik gyermekkori haveromnak a papája szocialista összeköttetéssel - a fiataloknak:…..
csoki és steak 2015.10.16 15:52:46
@mismásológép:
cáfolom, épp valamelyik nap keresgéltem 2 német hátterű boltláncban is párizsit és megdöbbenve tapasztaltam, hogy 600-800Ft/kg áron is simán lehet kapni párizsinak nevezett valamit. Próbáltam összehasonlítani a kb. 2 dobozzal mellette levő Pick sertés párizsival (1.600Ft/kg) és alapvetően az összetétel laikus emberként nem tűnt lényegesen másnak az olcsóval összehasonlítva. Nagyságrendileg mindkettőben 50% volt a hústartalom, az olcsóbbnál kicsit hosszabbnak tűnt az egyéb adalékanyagok listája. Kíváncsiságból megvettem az olcsóbbat (eddig jellemzően a márkásabb pick-et vettem) és az íze sem volt gáz, egész ehető volt, nagy különbséget nem éreztem.
Ezt történt az előző részben, amit ott folytatunk, ahol az abbamaradt. Szinte. Előtte azért kapunk pár szép slow motion snittet arról, ahogy a teljesen kiürített suli folyosóján az igazgató lemeózza az osztálytermeket, meg a deszkásokról, akik elhúznak Alicia mellett, mire az…..
csoki és steak 2015.09.02 17:55:25
@enzo23:
Én is arra jutottam, hogy a filmben a társadalom érezhetően nem ismeri a zombi fogalmát, annak velejáróit.
Ettől függetlenül érthetetlen döntések sora zajlott le a második részben.
Szülő vagyok, amennyiben azokat a dolgokat tapasztalnám, amiket a szereplők tapasztaltak az első részben, az hót szentség, hogy a lányomnak, aki nem 11 éves elmondanám, hogy mi a szitu, mert nagy pénzt tettem volna rá a film nézése közben is, hogy márpedig ez a szerelmes liba kurvára nem érti mi a dörgés és vissza fog menni a feka palihoz egy üveg gumimaci szörppel, mert ugye csak lázas a csávó. Ehhez képest simán otthagyja anyuka a kiscsajt a kokszos tesóval mindenféle értelmes magyarázat nélkül.
azokután, hogy keresztülhajtottak oda-vissza szerencsétlen díler csávón az aluljáróban és megröptették jó 10 métert nehogymár újdonság legyen, hogy a csoszogó és hörgő diri a suliban mi is valójában?! Erre Mami csak szólogatja Ártit, hogy jól vagy diri-bácsi? Ráadásul még közelebb is megy hozzá. Pfff
Trevis telefonbeszélgetései szintén megérnek egy témát, amilyen balfaszul kommunikál, nyilván lecseszik neki a telefont, nulla infóval. Eddig se vette fel neki a gyerek, erre most mit képzelt, ha erőteljesebb hangsúllyal mondja, hogy MÁRPEIG GYERE HAZA ANYÁDHOZ, akkor most szót fogad? Nyilván megint rá foga cseszni Apucira.
Ahhoz se kell atomfizikusnak lenni, hogy egy zavargással teli városban, ahol olyan nem emberi akármik kószálnak, amikkel Trevis már találkozott, nem zárkózom be egy olyan helyiségbe, aminek 1db kijárata van. Normál paraszti logika. Ha valami bibi van, akkor sehova sem tudok menekülni.
csoki és steak 2015.09.04 12:52:07
@enzo23:
vélhetően azért is zavart ez az egész, mert az egész "lázadás" nekem túl steril volt és nem hiteles. Egy-két suhanc nekiugrált a lehúzott rolónak, meg kocsikat borítottak fel, de a tömeg a rendőrségre volt feldühödve, semmilyen egymás elleni atrocitás nem volt emlékeim szerint. A filmbéli jelenet alapján én inkább a kocsimhoz vezető utat kerestem volna meg, hogy minél előbb kijussak abból a perpatvarból, minden porcikám tiltakozott az ellen a döntés ellen, hogy abban a kis lyukban húzzam meg magam.
Valóban, ahogy beléptek és lehúzta a mexikói fazon a rolót egyből kérdezte Travis a kijáratot, de amint megkapta a választ, hogy nincs más kijárat én szintén azonnal távoztam volna. Világos volt kint, annyira nem is volt nagy a tömeg, szóval nekem ez sem jön így össze.

Na mindegy, nekem egész egyszerűen nem hitelesek a jelenetek, sem színészileg sem rendezőileg.

Ettől még megpróbálkozom a 3. résszel is, aztán meglátjuk hogyan tovább.
csoki és steak 2015.09.04 12:59:21
@csoki és steak: ja és még valami. A téren Chris mögött nagyjából 3-4 sorban állt "a tömeg", akik a statiszták száma alapján olyan 50-100-ra becsülnék. az alatt a pár perc alatt, amíg elértek a mexikói fodrászig egye fene megduplázódott a tömeg, akkor 200 ember. Nehogymár ekkora tömeg miatt be kelljen bújni, abba a kis lyukba.
KitchenPorno Befaló Bill 2015.07.01 16:29:00
Ezen a héten minden nap kint vagyunk a VOLT Fesztiválon, azzal a nem titkolt népsegítő céllal, hogy megkóstoljuk az itt fellelhető étkeket és a legfinomabbakat elétek tárjuk. Sorozatunk első részében Koltai Péterrel, a Befaló Bill családi vállalkozás tulajdonosával…..
Steak. A legjobb, ami egy marhával a halála után történhet. Míg Magyarországon még sokan félnek a rózsaszínre sütött hústól, addig külföldön már furán néznek arra, aki átsüti a marhahúst. Sokak kedvence, mégis félnek otthon elkészíteni, és borsos áron rendelik…..
csoki és steak 2015.03.23 09:37:30
@protézisesh:
hello,
én pont szombat este próbáltam egy ilyet a sparból. T-bone volt, 3290Ft/kg áron. Már ránézésre is egyértelmű volt, hogy nem egy érlelt cucc, nem is túl márványos, erős kételyeim voltak, hogy milyen lesz sütést követően. Azt kell mondjam, hogy egy közepes, vagy talán közepes alja kategória, medium-rare-re sütve nem volt rossz, semmi különös íz, nagyjából porhanyós, kb. annyit ér amennyibe kerül. Nyilván nem lehet egy lapon emlegetni egy Angus marhával, de nem is annyiba kerül.
Ma úgy gondoltam, kényeztetem kedves olvasóimat, több receptet rakok fel a www.batornyul.blog.hu oldalra. Parmezános csirkemell üvegtésztával Hozzávalók 4 személyre 50 dkg csirkemell filé só, bors (most tarkaborsot használtam) 10 dkg parmezán sajt 5 dkg vaj   25 dkg…..
Rajongok az olasz konyháért. Tésztát tésztával! Pizzát, pizzával :) Amíg kel a pizza tésztája, (amit egyébként kb. 5 perc alatt össze lehet dobni :) ) könnyedén lefutom a laza fél órás távomat. És még a pizzának is lesz helye :)     Hozzávalók: A…..
csoki és steak 2015.01.23 10:40:37
@Piszkos Freud:
egyetértek. Ilyenkor télen egy jó minőségű egész paradicsomot tartalmazó paradicsom konzerv jobb választás tud lenni. Persze ebben is van jelentős minőségbeli különbség a különböző típusok között.

Én per speciel olíva olajon futtatok meg egy kevés fokhagymát, ráöntöm az egész paradicsom konzervet, szétnyomkodom, sózom, borsozom és a végén tépkedek bele bazsalikom leveleket. Ennyi. Se cukor, se ketchup. Max. ha picit fel akarom turbózni, akkor a fokhagyma mellé rakok 1-2 szardellát, ami pikánsabbá teszi a mártás ízét.
Az El Santo a kilencedik kerület szívében, a Márton utcában található, és a sors fura fintora, hogy olyan egy éve már jártam itt, csak akkor pont komoly internetproblémáim voltak, így az a beszámoló soha nem történhetett meg. Most viszont, hála egy jó kuponos ajánlatnak, erre is…..
A Bock Bisztróban már évek óta, talán még a baconrózsás burgerforradalom kirobbanása előtt is egy kicsivel lehetett kapni a Big Bock Beef Burgert, mely emlékeim szerint sosem került fel a fix étlapra, ellentétben a heti ajánlatok között stabilan szerepel. Az étterembe ha csak…..
csoki és steak 2013.04.15 20:32:19
@speed:
szerintem tök felesleges szélmalomharcot vívsz... Úgysem érti meg. Tipikusan az a szitu, amire mindig az a mondás jut eszembe, hogy soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Egyébként érdekes a poszt, tetszik a burger is, a rántott fejhús kifejezetten izgin hangzik, a sült hagymakarikát imádom, de a 3.100Ft-os ár egy hangyaf@sznyit szerintem is húzós, Bock Bisztró és Bíró Lajos ide vagy oda.

Hogy mit keres egy hambiban lecsó? Nem szokványos, de miért ne lehetne, ha sikerül harmonizálnia a többi ízzel. Az amcsik sem csak a hagyományos hamburgert eszik, avokádós-jalapenos vagy kéksajtos hamburger ugyanúgy dívik, mint a szokványos, szóval miért ne lehetne lecsós?
csoki és steak 2013.04.15 20:44:39
@speed:
tudom, olvastam a korábbi bejegyzéseid is, nem is azt mondtam, hogy baj, hogy 3.100Ft-os hambiról írsz, sőt, jó olvasni valami különlegességről, ami nem szokványos, csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy 3.100Ft-ot én nem biztos, hogy kiadnék egy hambira, még ha ekkora és rántott fejhús is van benne.
Én szívesen olvastam a posztot...
Óbudakocsma A Pastrami 2012.11.18 13:32:52
Na, kedves kocsmalátogató gyerekek! Hol is kezdjünk neki? A blog továbbra is takaréklángon pislog, de pislog - mindössze annyi történt, hogy házasodunk, elköltözünk, összeköltözünk - a baráti kocsmalátogatások meg inkább baráti családlátogatásokká szelídülnek. Az emlékek…..
A hétvégén zajlott le a Street Food Show a Dining Guide szervezésében, a Hold utcai Vásárcsarnokban. A Burger Blog is kinn járt, a bővített beszámolót pedig a Háj Fájv gasztropodcastben tudjátok meghallgatni. A Spílerhez betérve egyértelmű volt, hogy a fogások közül az…..
Lehet, hogy igazságtalan vagyok, de a Leroytól eleve nem vártam sokat. A berendezés, a design, a logó, az egész hangulat azt sugallja, hogy olyan közönséget vesz célba, amelyik nagyon vágyik a szépre, jóra, kifinomultra, de a műveltsége, tájékozottsága nincs meg hozzá, ezért…..
A világ legöregebb 3 Michelin-csillagos séfje ugyan nem sokkal előzi meg korban a nagy francia legendát, Paul Bocuse-t (szintén 86 éves és 3 csillagos), de van közöttük egy óriási különbség: Jiro Ono, sushiséf még mindig a konyhában aktív, nem csak a vendégtérben.A képregény főhőse nem biztos, hogy…..
[Update 11:08 Megjött Lyonból is a megerősítés: a hír szerencsére nem igaz!][Update 10:30 Mivel se Párizsból, se Lyonból senki sem erősítette meg, ezért egyre biztosabb, hogy csak egy álhírről van szó, hiába terjed az egész világon, megelehetősen komoly forrásokban is!][Update…..
csoki és steak 2012.06.05 08:13:10
@martinzol:
ez egy blog, Te szerencsétlen. Megírja az illető a cikket, ha a zindex akarja kiteszi címlapra, ha nem, akkor nem, nem a tagon múlik!
Azért gratulálok a hozzáállásodhoz...
csoki és steak 2012.06.05 09:24:29
@martinzol:
gratulálok a szellemi színvonaladhoz... ezzel be is fejeztem...
Ez egy nemrecept, nem lesz hosszú leírás, csak egy gasztroötlet, amihez szinte semmi sem kell, főzési tudás végképp nem. Az eredmény viszont nagyon szuper. Kecskesajtos, mézes-körtés melegszendvics: Ami kell: -kecskesajt -körte -méz -kakukkfű -jóféle barnakenyér (lehet persze…..
Próbáljunk ki egy újítást: nem az epizód időrendje szerint haladunk, hanem helyszínek szerint, aztán majd meglátjuk, bejön-e a jónépnek. Deres: A kis hernyó Theon csak megcsinálta, és nekiesett Deresnek, ami azért nem egy nagy truváj ugye úgy, hogy Ser Rodrick minden katonával…..
csoki és steak 2012.05.08 17:21:02
@cicamaca: Jayne Westerling
csoki és steak 2012.05.08 17:57:42
@cicamaca: könyv alapján én sem! De ez részemről igaz Stannisra is...
Ahogy a legjobb tavaszi gasztroprogramoknál már jeleztem, lehet jegyet nyerni nálam egy egészen különleges főzőbemutatóra és kóstolóra, ami ráadásul még egy dedikált szakácskönyvet is tartalmaz, természetesen az előadóét. Akivel nem lehet ám minden héten találkozni…..
csoki és steak 2012.04.24 14:24:38
Dani már április vége óta próbál rávenni arra, hogy menjek el vele valamikor a hatodik kerületben található Kínai-Koreai-Ételbárba. Kissé rideg, nem túl szép kockás-terítős hely, ahol azonban fantasztikusan főznek, valami ilyesmit mondott. Valószínűleg inkább azt mondta, hogy…..