Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NightH

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem igazán halad a korral a Go Print, de nem is a legrugalmasabbak. Simán elhajtják a nyomtatni és pénzét náluk hagyni vágyót, ha nincs nála az anyag CD-n vagy floppyn.Szóval, szombaton elmegyek nyomtatni, a MOM Parkba, a Go Printbe. Odasétálok, köszönök, mondom, hogy, hát…..
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
NightH 2011.06.06 18:29:26
@veny: Valóban ez az egy betarthatatlan szabály, de van még egy pár értelmetlen. Ha van rá értelmes magyarázatod, mondd el, hogy miért kötelező, hogy fent legyen a lámpa nappal?
Miért kötelező felrakni a csengőt, ha a használata már messze nem kötelező?
Miért kell 35-90cm között lenni a lámpának? Sok esetben már a kormányon is túl magasan van, a fejlámpák pedig sokkal nagyobb biztonságot adnak.

Az a baj, hogy a sok értelmetlen szabály miatt a lényegesekre sem figyelnek az emberek. Ezek a szabályok egy 80as években üzembe helyezett camping kerékpárra íródtak. Miért fáj az bármelyik autósnak, ha a modernizálásáért szólalnak fel az emberek?
Nyilvánosságra hozta a rendőrség a gyöngyöspatai cigánysoron lévő térfigyelő kamera felvételeit. Érdekes dolog ez, mert elsőre azt mondtam, hogy nem is volt semmi. Most egy kis pisilésért, meg néhány keresetlen szóért nem kell valakit így elagyabulálni. De aztán a második…..
Mint a számtalan beszámolóból már mindenki tudja, az Origo Zrt. több fronton is erősödni kíván 2010-ben. Kezdve az Origo induló blogszolgáltatásával (Postr ejtsd: poszter). Amiről előzetesen csak annyit, hogy egy inkább a Tumblr-re hajazó közösségi szájtról van szó, ami…..
Létezik online kerékpáros térkép. A bicikliut.hu magánkezdeményezésként öltött testet nagyfelbontású jól kezelhető verzió formájában. A bringautak néhol viccesen, a valódi nyomvonaltól független helyzetben, de jól követhetően vannak berajzolva. A zöld csík jóval a…..
A Google szombaton saját - nemrég finomított - logóját alakította át Pac-Man játékká annak alkalmából, hogy a videojáték harmincadik szülinapját ünnepelte. Az akció annyira sikeres volt, hogy a Google egy aloldalon kint is hagyta az amúgy teljes egészében JS-ben írt online…..
Túl erősek lettünk, összefogott az egész világ ellenünk, ez van. Illetve hát ennél kicsit bonyolultabb a helyzet. Hogy mi is az az eRepublik, arra most különösebben sok szót nem vesztegetnénk: ez egy böngészőben játszható online stratégiai játék, ahol egymás ellen harcolnak…..
NightH 2010.05.19 14:36:37
@algi: Az a jó benne, hogy megteheted. Nem olyan, mint a többi netes game, hogy ha egy pár hétig nincs rá időd (vizsgaidőszak, leadási határidő, stb.), akkor már fényévekre le vagy maradva.

A legjobb az egészben amúgy a közösség. Nagyon sok barátságról tudok, amik az eRepublikon köttettek! Segítőkészség, közös cél, közös erőfeszítés, közös izgalmak. Magyarország jobb lenne, ha az IRL életben is lenne legalább ennyi összefogás.

A mai napig nem tudom elfelejteni, hogy milyen jó volt, mikor még "kicsiként" kint melóztam eIndonéziában, az ottani magyarokat pedig két szervezet fogta össze. Az egyik volt a HunLegion, aminek az egyik vezetője anno saját pénzből osztott fegyvereket nekünk kicsiknek, hogy fejlődjünk és hogy támogassuk szövetségeseinket! Sok ilyen egyéni lépés van az eRepublikon, ami nem a személyes érdekeket, hanem közösségi célokat szolgál!

Viva eMagyarország!
Vannak ezek a szájtok, amik kereshetővé teszik a facebookos státuszfrissítéseket. Amik persze amúgy is kereshetők. Bárki eléri őket. Mint az iménti link alatt is látható, sokan nem is sejtik, hogy amiket megosztanak magukról, azok az információk mások számára is elérhetőek.…..
NightH 2010.05.19 01:55:18
@hcpeter1: Adatvédelmi beállítások / Ismerősök, Címkék és Kapcsolatok / Fényképek és videók rólam
Itt egyénileg beállítod, hogy a neveddel megcimkézett képeket csak te láthatsd.
Nyilván az olvasók többsége tudja, hogy hogyan kell helyesen beszúrni egy html sablonba egyetlen sornyi iframe-et, de biztos vannak olyanok is, akiknek ez nehézséget okoz.A Facebook új "Like" buttonja azért jó, mert ha blogunk olvasói erre a gombra kattintanak, ennek a postnak a…..
Kedves kommuna, szerettem volna mást írni ide ma – hiszen ma van a blog harmadik születésnapja –, de bizonyos körülmények miatt egy elég rossz hír az idei születésnapi ajándék. A KMK mostantól határozatlan ideig szünetel. Lehet, hogy napokon belül újraéled, lehet, hogy…..
Elkészült a kockafej-ébresztős játék folytatása. A játékmenet nem változott, legfeljebb annyiban, hogy időnként több fejet kell felébresztenünk, és ezúttal nem mindegyik kocka alakú. Megmaradt viszont a játék egyik legnagyobb gyengesége is: sokszor néhány pixelen múlik, hogy…..
Justinsfreeknek a jelek szerint nem tetszik, hogy áprilistól megszűnik minden ingyenes szolgáltatás az extrán, így a modern népművészet legelterjedtebb eszközéhez nyúlt, hogy kiöntse a bánatát. Nem dalolt keseregve, nem hímzett, nem táncolt és nem faragott fát, hanem…..
NightH 2010.02.04 02:41:17
Ugye nem csak én sajnálom nagyon Paris Hiltont, hogy nincs egy igazi barátja? És ez még semmi, még Brittanyról, az előző "öribari"-széria győzteséről is kiderült, hogy csak a hírnév miatt barátkozott Parisszal. Hát ezt mélyen át tudjuk érezni így a gazdasági…..
NightH 2010.01.13 14:44:10
Hát igen, sajnos ez az MTV már fényévekre van a 10-15 évvel ezelőtti MTV-től, amin jópáran felnőttünk. Ajánlom figyelmetekbe:
www.madatoms.com/site/blog/mtv-through-the-ages
Még jó, hogy a társkeresős, nyugati szappanoperás, celebes, mutassuk-meg-hogy-ki-a-leggazdagabb műsorok között néha leadnak 1-1 klippet is...
Mindig öröm, ha egy hazai készítésű játékot mutathatunk be a KMK-n. A Car Parkot Mediakurva, az egyik fejlesztő ajánlotta a kommentek között, hogy mondjunk/mondjatok róla véleményt, építő jellegű kritikát. Maga a játék nem hoz semmi extrát a parkolós játékok…..
NightH 2010.01.04 15:09:35
Még is be lehet hozni Párizst 20mp alá:
i.imgur.com/bB75d.jpg

Berajzoltam kb. az útvonalamat, a piros előre, a fekete a tolatás.
i.imgur.com/2TjpV.jpg

A lényeg, hogy amíg a kék kocsi mögé érkezel, addig lassítás nélkül végig lehet menni. A végén még szenvedni kell, hogy megtalálja a kocsi a helyét, de 20mp elég...

@mediakurva: a kocsi sarkai érzékenyek, akkor is koccot jeleznek, ha a grafikán még arrébb van a fal vagy a másik kocsi.
ROFL-net Képregény 2009.12.12 06:58:00
NightH 2009.12.14 12:49:11
@freddyD: xkcd.com :) Ha eddig nem ismerted, akkor nagyon-nagyon érdemes visszanézni a teljes archívumot, eszméletlen cucc :)
Bábumegsemmisítős játék szerepelt már a blogon (legutóbb a Fragger), most ezekből szeretnék egy csokornyit ajánlani. Tulajdonképpen egy játék három részéről van szó, ezek közül az első a Roly-Poly Cannon. Ebben 25 pályán kell vigyorgó arcokat eliminálni egy ágyú…..
Éééés, ezzel a pillanattal lezártam a szavazást az I. KMK Játékpályázat műveire, már csak az eredményhirdetés van hátra, illetve természetesen a nyerteseknek a díjeső. Úgy tűnik, a KMK látogatóinak véleménye egyezik a véleményemmel, mert kottára azt a rangsort…..