Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mó-ka

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobbegyenes A wannabe emigráns 2013.09.23 13:07:10
Sajnos szinte mindnyájunknak vannak olyan rokonai, vagy barátai, akik a reménytelennek ítélt hazai gazdasági helyzet miatt nálunk szerencsésebb országokban kénytelenek szerencsét próbálni. Ők, azok, akik akár napi 10-12 órát is güriznek, és zsíros kenyéren élnek, hogy egyszer,…..
mó-ka 2013.09.30 11:17:45
@Dzsentrisvihák: Szia, nem nagyon érthető számomra, hogy egy ember aki otthon él, az hogy ejthet ki a tollából egy ilyen írást, de azért egy kicsit el kell gondolkodni. Rengeteg ember mosogat és takarít, igen, de nagy százalékuk azért csinálja (rengeteg tanár pl) hogy a mosogatói fizujából ki tudja fizetni a hatalmas lakáshitelét a hazájában, mert sajnos a hazája nem képes olyan fizetést kreálni számukra, amiből lehet enni, számlákat és hiteleket fizetni is, sajnos választani kell, h melyiket fizesse és mivel az ember étellel működik, egy idő után csak halmozódik az adóssága. Nem vagyok tanár, félreértés ne essék, de sok tanárral találkoztam már külföldön. A másik az a nyugdíjas szülők otthon hagyása jelenti számomra a legnagyobb fájdalmat ebben az egész 'wannabeemigrant' szarkodásban, de mehetnék haza és lakhatnék a szüleimmel, mert kész idiótaság albérletet fizetni, és minőségi éhezők lehetnénk további életünkre. Én inkább próbálok segíteni nekik, ahogy csak tudok és ha bármi történik velük haza tudok rohanni és segíteni, hogy kaphassanak emberhez méltó ellátást, nem kell hozzá gyorshitelt felvennem, csak felülni a repcsire és vinni a bankkártyámat.És persze most mondhatod, h nekem a pénz számít, de hidd el nem, csak egyszerűbb vele az élet mint nélküle, mert ha nincsen akkor megmentik az életed és ennyi, mindenhol a pénz beszél sajnos, főleg otthon, ahol az orvosok, szóbe sem állnak veled, ameddig nem csúsztatod a pénzt. Ja és nem mi fizetjük a szüleink nyugdíját, hanem fizették ők 40év munkával, szánalmas ami otthon történik és nem adnak választási lehetőséget a fiataloknak. Minden nap hívom a családom, mert megszakad a szívem, annyira hiányoznak, de amikor a nyugdíjas szüleid, azt mondják, h ne költözz haza, mert itt sajnos ez a helyzet csak stresszt és szomorúságot fog okozni, akkor az már elgondolkodtató. Neked is el kellene. Én soha senkinek nem mondanám, h gyere külföldre, mert nagyon jó lesz, azt mondom, ha jönni akarsz, akkor tudd, h nagyon nem könnyű :( Ez sajnos kettévágja az életünket, de mindenki valami miatt meglépi és az legyen az ő dolga, h mért. Én nem nézem le sem őket, sem téged, de nem is tűröm el senkitől. Üdv: egy Lány, aki nem mosogat és nem lakáshitel miatt van külföldön.
mó-ka 2013.09.30 14:46:31
@monddazigazatmar: Nem várok, választ, semmit sem, de ez a stílus, ez a fogalmazás, nemhogy ide, sehova nem való.Sajnos vannak beteg emberek, és vannak nem túl betegek, undorító amit írsz. Nagyon csúnya ez az egész komment sorozat és a legrosszabb az egészben, ha választ kaptok, sem gondolkodtok el rajta, h mit ír a másik. Annyira szánalmas. A te életed ilyen, az ő élete olyan. Mért kell így viselkedni? De csak egy összehasonlítás alapján, ha beszélsz angolul, vagy németül, nézz meg kommenteket és hasonlítsd össze, h mennyi negatív komment van a német és angol oldalakon ugyan ahhoz a videóhoz százalékban és mennyi a magyar oldalon.(csak egy random videót keress) Sajnálatos, mert ezt az olyan emberek teszik, mint te akik totál be vannak poshadva az életükbe és a negatív kommentjeikbe. Intelligencia, tisztelet kellene a másik hazádból származó, vagy élő felé. Ha összehasonlítottad, akkor pedig már nem kell túl sokat gondolkozni, h sok magyar pl mért nem akar csak magyarokkal barátkozni és a többi. Mindenki ment valamiért, ha ment külföldre, ha valaki személy szerint téged bánt, akkor személy szerint neki címezd a mondókát, ha nem, akkor meg semmiben nem szabad általánosítani. A rasszizmus a saját nemzeten belül is kialakulhat s nálunk képes is, csak úgy hívják, h féltékenység. És ezt sem rád értettem, a Hazámban élő Magyar emberek 50%a biztos ebben a 'betegségben' szenved. Ki kellene mindenkinek nyitni a szemét és látni is nem csak bámulni, mint borjú arra a bizonyosra. Ha ez működne, lehet sok tehetséges fiatal nem lelépne, hanem összefogna, a tehetségtelenekkel, az idősekkel, bárkivel, aki magyar és lépne együtt, összhangban, változást csak így lehetne elérni, de a széthúzás ami a hazánkban van, az nem biztos, hogy a legelőnyösebb számunkra. AZ az 500Ezer ember aki lelép, nem hiszem, h bármit tudna tenni, de 5Millió, már lehet. Ami otthon zajlik sajnos, már nem megy el a vicc kategóriájában, és nem is hiszem, h sokan tudnak rajta nevetni, de azt mondom erre, h egyáltalán nem számít az, h valaki milyen karakterekkel ír, csak az számít, hogy vegyük észre azt, hogy minden ember, ember körülöttünk és te pl lehet megmondod és huhh, de tiszt vagy, de a másik cipőjében nem jártál le egy életet, majd ha igen, akkor tisztelni fogja mindenki amit írsz. De ameddig nem, addig neked kell tisztelned, a másik, jó, nagyszerű, szar, szánalmas vagy akár egy fillért nem érő életét is... és most, hajrá, köpködhet bárki, csak rajta, elbírom, de ezt gondolom.