Regisztráció Blogot indítok
Adatok
indapass2009

0 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
indapass2009 2019.05.14 19:25:19
@Barca De Real: Catlyn Stark meg hagyjan. De mi van azzal a semmibol jott Aegon Targaryen-nel akinek a Hegy elvileg szetverte csecsemo koraban a fejet? De most kiderult, hogy nem o volt es elcsereltek egy masik csecsemore? Ha tenyleg o Aegon akkor GRR behozott egy ujabb komplikaciot ha pedig nem, akkor teljesen felesleges az egesz.

Ne feledjuk, hogy a konyvekben Jon meg halott, Hodor el, Daenerys talan Meereen-ben van, stb. Ezt nem lehet ket konyvvel befejezni. Ugyhogy szerintem GRR nem is fogja.
Az Mt.12.§-a szerint a munkaviszonnyal, így különösen a munka díjazásával kapcsolatban az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. Ennek részletszabályait az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség biztosításáról szóló 2003. évi CXXV.tv. (Ebktv.)…..
„Az ilyen gondolkozású nép, mint afféle egyeduralkodó, kizárólagos hatalomra törekszik, mert nem áll a törvény alatt, despotává lesz, s így a hízelgők tesznek szert tekintélyre; olyan is ez a demokrácia, mint a monarchikus formák közt a türannisz. Ezért az erkölcse is…..
Ha nem férsz be a kikötőbe, parkolj le a strand előtt!A kis Roman csak egy hajót akart. Akkorát, amekkora senki másnak nincs. Meg egy focicsapatot a Premier League-ben. Aztán eltelt bő 30 év és azon kapta magát, hogy már nem a homokozóban tologatja a Mihail Kutuzov miniatűr…..
Egy iráni férfi, Madzsid Movahidi még 2004-ben öntött le savval egy lányt, aki nem akart feleségül menni hozzá. A súlyosan megcsonkított nő a tárgyaláson úgy vélekedett, a férfit meg kell büntetni, hogy a hozzá hasonlók is megtanulják: nem önthetnek savat a lányok…..
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kifejezettem bírom, mikor Kedves Vezetőnk a világ pénzemberei előtt beszél. Ilyenkor egy sajátosan torzító önjáró vetítőgéppé lényegül, amit nincs az a mozigépész aki lekapcsol valahogy. Nekem az is furcsa volna, ha ő maga elhinné a…..
indapass2009 2011.05.26 10:53:28
@Sanyi: "A ketkeresos csaladmodell ujkeletu talalmany a vilag nagyobbik reszen"

Ebben teljesen igazad van. Csakhogy ez nem azért jött létre amit mondtál, hanem főleg a II. világháború tehet róla.

Ugyanis míg a férfiak harcoltak addig a nők dolgoztak a gyárakban. Ezt felhasználva aztán az értelmiségi nők előtérbe kerültek és mindenféle jogokat kiharcoltak. Persze más nőket erről nem kérdeztek meg.

A nők munkába állásával a fizetések úgy alakultak, hogy 2 embernek kell megkeresnie a családnak a pénzt. Ez egyszerű kereslet-kínálat képlet. Ha a nők kivonnák magukat a munkaból, akkor a férfiak fizetése növekedne. Azt nem mondom, hogy annyi lenne a család jövedelme, mint ha mindketten dolgoznának, de közel lenne hozzá.

Amúgy én is osztom a véleményed, hogy a nőknek soha nem szabadott volna munkába állniuk. Ugyanis ezzel a kis közösségek eltüntek. Ezeknek a közösségeknek nagyon fontos összetartó szerepük volt, nem úgy, mint ma, hogy azt sem tudja az ember ki a szomszédja.
Csak a legnaivabbak gondolhatják, hogy a MOL orosz tulajdonrészén keresztül Moszkvának ne lett volna célja a magyarországi politikai események befolyásolása. (Fotó: Martin Lahousse/eu2011.hu) Tegnap Fellegi Tamás fejlesztési miniszter és magyar–orosz gazdasági kapcsolatokért…..
 Itt vagyunk Kamuton, figyeljük az előkészületeket, és el vagyunk képedve. Álmunkban sem gondoltuk volna, milyen gondos tervezéssel, összpontosítással, szinte emberfeletti erőfeszítéssel készül a falu a parkavatóra. Ott vannak rögtön a játszótéri hinták, amelyek a park…..
 Míg a magyar könyvszakma nagy része bénultan figyeli az e-könyv előretöréséről szóló híreket, gyökeresen átalakulnak a viszonyok. Az olcsó e-könyv olvasó megjelenése (a Kindle-t 26 000 Ft-ért házhoz szállítja az Amazon) előbb-utóbb az e-könyv felé billenti a…..
indapass2009 2011.05.09 10:40:24
@Syllabux: "az e-book könnyen konvertálható. A Syllabuxnál syllabux.com/ annyiszor töltöd le a megvásárolt könyvet, ahányszor szükséged van rá. Jelzem ez jobb, mint a papír, ami elhasználódik, elveszik, stb."

És ha a Syllabux bezár mi lesz? Arról nem is beszélve, hogy a nagy kiadók sohasem fognak belemenni a DRM nélküli ebook-okba.

Amúgy lehet, hogy a következő generációk másként fognak rá tekinteni, de jelenleg a könyvre az emberek értékként tekintenek. Egy fájlra, amit bármikor le lehet tölteni nem tekintenek értékként, legalábbis én nem. Remélem nem nagyon általánosítottam.

"Ami az 5. pontot illeti: ezért fontos, hogy csak legális tartalmak kerüljenek fel a kiadók kínálatába."

A példát azért írtam mert itt lényegtelen, hogy legális vagy nem legális volt-e a vétel. Az Amazonnak akkor sincs joga, hogy távolról letöröljön egy könyvet ami nem az övé.

Ja, igen van 6. pont is.

6. Egy ebook-ot hogyan tudok "használtan" eladni vagy antikváriumba bevinni?

A DRM miatt sehogy. Pont ez is a célja a kiadónak: a használtkönyv piac megsemmisitése, mert abból nekik nincs bevételük.
Megkezdődött a per, Képiró Sándor pere. A vád ellene háborús bűn, civilek kivégzésében játszott szerep, zsidók, cigányok és szerbek meggyilkolása. Megkezdődött a per egy 92 éves bácsi ellen, aki anno írásba kérte a parancsot, amikor civilek meggyilkolására utasították,…..
Nem lehet hosszú távra tervezni, mert mindig jön a választás? Lehet, hogy a politikusok igen, de az emberek nem négyéves ciklusokban élik az életüket. (Fotó: Jason Reed/Reuters) Oszama bin Laden halálát a világ megkönnyebbüléssel, az USA pedig kimondott eufóriában ünnepelte. A…..
 A majdnem 9 éves Max kalandjaiból a Nobu étteremben kihagytam egy részletet, mert nem akartam vele összezavarni azt a bejegyzést. Viszont gasztronómiai szempontból jelentős dologról van szó, így nem akarom visszatartani, akit érdekel, nézze meg, ahogy a konyhán egy élő(!)…..
GyorshírA tavasszal, még egyszer utoljára 386 fővel újraválasztott parlament ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítását, miszerint ez év szeptember 1-jétől a parlamenti képviselők tiszteletdíja nem tartozik a…..
indapass2009 2011.04.06 14:40:26
@repattila: "Vagy szerinted, ha egy magáncég elnyer egy állami megrendelést, akkor az ott dolgozók nem fizetnek adót míg ezen a megrendelés teljesítésén dolgoznak?"

Bizonyos szempontból igen. Lásd freemind93 hozzászólását.
indapass2009 2011.04.06 14:46:50
@freemind93: Ha igazából tovább visszük a gondolatmentet, akkor valójában senki sem fizet adót (csak azok aki külföldről kapják a fizetésüket).

Ez azért van, mert az állam nyomtatja ki a pénzt. A pénz az államé. Tehát kvázi csak kölcsönadja neked, hogy használjad. Ezért is kellene egy az államtól független pénz, az arany.
indapass2009 2011.04.06 17:42:39
@Bal: "ha teljesen piaci alapokra helyeznéd a közszolgáltatásokat, a szolidaritás eltűnne a rendszerből."

Csak az erőszakkal kikényszerített szolidaritás tűnne el, az önkéntes nem. Te, ha akarod annyi pénzt adhatsz a szegényeknek amennyit akarsz, de erre nem készeríthetsz senki mást. Vagy netán van ellenvetésed?

Amúgy szegények mindig is voltak, tehát ez bizonyíték arra nézve, hogy az önkéntes szolidaritás működik. Az erőszakkal kikényszerített szolidaritás csak egyre több és több szegényt eredményez.
A Csillag születik és a hasonszőrű tehetségkutatók elsődleges célja, hogy egy olyan műsort prezentáljon a nézőknek, amit érdemes nézni, amiben van kiért szurkolni, főleg az ún. rút kiskacsáknak, akiket első látásra kiröhögünk, de produkciójuk végére telesírjuk a…..
Egy KDNP-s javaslat szerint a 16 évesek is szavazhatnának. Olyanok, akiknek az önállósága jellemzően nulla, és a közéleti tájékozottsága sem sokkal nagyobb. Ez egy igen rossz ötlet. (Fotó: Scottish Youth Parliament) Ezen a héten végleg eldőlt, hogy a gyerekek utáni szavazati…..
A Lázár János által is képviselt világnézet azért olyan gyakori társadalmunkban, mivel ez maga a kádárizmus. Az élet egyetlen mérőeszköze, hogy ki mennyit keres, milyen jólétben él. (Fotó: Segesvári Csaba/delmagyar.hu) A hétvégén ismét új információkkal gazdagodtunk…..
I.Természetesen jómagam is megkaptam az új alkotmányról szóló kérdőívet. Tetszenek tudni, ez a kormány "csináljunk úgy, mintha érdekelne, rajtunk kívül más mit gondol" jeligéjű projektje. Na jó, ez így igazságtalan, őket igenis érdekli a nép véleménye - már azon…..
 Mint minden hatalom, a Fidesz kormánya is hoz ostoba döntéseket. Nem is keveset. Ám eddigi hülyeségeiken csak mosolyogtam: nem olyan könnyű végzetesen elkúrni egy országot…  Ám a legújabb baromság, ami a Fideszes ötletemberek sötét fiókjából előkerült,…..
Téveszme az a gyakran hangoztatott érv, hogy az egykulcsos jövedelemadó igazságos, mert mindenkitől azonos arányban vonják el az adót. Ez csak akkor lenne igaz, ha minden forint egyforma lenne. De nem az. A 80 ezredik forint nem olyan és nem is arra költik, mint a 800 ezrediket.…..
Mandiner blog Az államról 2011.01.06 07:01:00
 „Húnyt szemmel bérceken futunk s mindig csodára vágy szivünk:a legjobb, amit nem tudunk, a legszebb, amit nem hiszünk.” (Babits Mihály: Húnyt szemmel...)  Nos, a csodák 2010-ben is elmaradtak, bár az is lehet, hogy csak mi vártunk túl sokat. Új kormány lett, soha…..
biztonságos? Nem a tiéd 2010.12.10 12:18:00
Kedves olvasó. Remélem nem hiszed azt, hogy neked Magyarországon bármilyen megtakarításod, vagy félretett pénzed lehet? Ha eddig így gondoltad, akkor jól figyelj, mert csak egyszer magyarázom el.Az a pénz nem a tiéd. Amikor jövedelemre teszel szert, például megkapod a havi fizetésed…..