Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tpapa

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez hosszú lesz... Nem, nem a poszt - a folyamat. Ha magadra ismertél ebben a posztban, vagy felismerted a tanult tehetetlenséget a politikai viselkedésben, akkor lehet, hogy érdekel, hogy mi ebből a kiút. Engem is érdekelt és keményen olvasgattam - de nincsenek jó híreim. Van megoldás, persze.…..
tpapa 2017.12.01 13:07:11
@Diorella Queen: Úgy vélem, sokaknál még a megfelelési kényszer is ott van ebben. Maga a bukás is lehet félelmetes, még sokkal inkább az, ha a környezeted is megbélyegez érte.
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkárnak igaza van: "Az ellenzék és holdudvara "gyűlölködő csetepatét kíván csinálni" a március 15-i nemzeti ünnepből...olyan messziről jött embereket utaztat be szervezetten, akik talán életükben először jönnek…..
tpapa 2012.03.13 12:25:18
@Könnyen elkaptuk, uram!: Lehet, hogy félreértem, bár nem látom, hol?

Ha ma meg lehet ünnepelni, hogy akkor valakik mertek tüntetni, akkor ma is lehet tüntetni, a kérdés az, hogy mi ellen/mellett?

Szerintem egyszerűen hülyeség, hogy valaki kisajátítson egy napot, amikor "nem szabad" tüntetni, csak a kormány mellett menetelve felvonulni*, mert az "nemzeti ünnep", amin mellesleg pont azt ünnepeljük, hogy anno valakik mertek tüntetni. Egyszerűen nincs ilyen reláció bennem. Lehetne akár fordítva is mondani, számomra semmi jelentősége.

Vagy ezentúl azok a diktatúrák, akik nem akarják, hogy ellenük tüntessenek, minden napot nemzeti ünneppé nyilvánítanak majd és kész? (Persze, hogy nem lesz mind munkaszüneti nap...) :D

*-lásd még '89 előtti május elsejék. :(
autózz! Az előzés veszélyei 2012.01.04 07:58:00
Az előzés nem kötelező, de nagyon utálom azt a jelenséget, amiről babel is ír. Mennek az úton és addig nem jut eszükbe gyorsan menni, amíg valaki utol nem éri őket és meg akarja előzni, és a gázra lépnek. Baleseteknél a legtöbbször kihozzák az előzést végrehajtót…..
tpapa 2012.01.06 10:20:54
@Büszke_troll: OK. Ebben meg biztosan az én szubjektumom van akkor benne. Nekem úgy tűnt, hogy a történetben szereplő viszonyok közt megcsúszhat a 4x4; velem történt már ilyen.

Ne írd le még egyszer, hiszen abból eddig sem értettem meg. :o) (147) Írd le egyszerűen, mi a Te állításod, és mi az a másik, amin kiakadtál? Mert nekem továbbra is gyanús, hogy itt egymás melletti elbeszélés esete foroghat fenn.
Amikor tegnap olvastam, hogy megszűnik a 4 napos matrica, már meg sem lepődtem igazán, újabb lehúzás a burzsuj autósokról, róluk még mindig van mit. Nem is értem, mit tökölnek ezen ennyit az okosok a kupolás házban, miért nem csak éveset lehet kapni? És legyen kötelező is…..
tpapa 2011.12.09 17:50:03
@Leadfoot: Látom, népszerűségi díjra hajtasz. :o)

Aki nem szakember, annak hiába magyarázol szakszerűen, csak annyit lát, hogy az alagút ugyanolyan, mint a Szlovén, csak ellopták föntről a hegyet. ;o)

Korrupció, túlárazás, ár-egyeztetés, versenyszabályok kijátszása stb. meg tutira volt valamekkora, a kérdés csupán a mértéke.

Tulajdonképpen kit akarsz meggyőzni és miről? Jó megoldás az alagút? De hát tényleg nem jó! (Szellőztetni, világítani kell, tehát nagyobb a fenntartási költsége, menekülőjárat is kell mellé, tűzbiztos ajtókkal, megfigyelő kamerás rendszer emberekkel a képernyők előtt, aztán még így is nagyobb biztonsági kockázatot hordoz stb.)

Olcsóbb, mint az alternatíva lett volna? Lehet, de ez itt szemlátomást nem érdekel senkit, téged meg utálnak miatta. Most miért is jó ez neked? Félre ne érts! Csak kíváncsi lettem, felőlem folytathatod, nem fáj.
tpapa 2011.12.09 17:53:44
@SomyTomy: Éppenséggel trutyiba is lehet alagutat csinálni, csak másképp kell, mint sziklába. A szikla azért "jó", mert megáll magában, ha belefúrsz a pajzzsal. De ügyes mérnökök megoldják máshol is, tessék több Discovery-t nézni, ha bejön a TV-n! :o)
Abban a pillanatban öregedtem meg végérvényesen és visszavonhatatlanul, amelyikben már sehogyan sem tudtam megkerülni annak a beismerését, hogy bizony, irigylem a fiatalokat. Nem jön ez ennyire hirtelenül, csak ugye addig a bizonyos pillanatig még tud az ember hárítani: ugyan, miért…..
Varánusz 2012: a mutyiadók kora 2011.09.28 05:43:00
Megtárgyalta a jövő évi költségvetést a kormánykoalíció, mondja az MTI. Csupa vidámság minden, nagyon boldogok, hisz tovább folytatódik az egykulcsos kétkulcsosra egyszerűsítése, 200 ezer naplopónak mondják: Start! - irány a munka világa! Amúgy a kormány kompenzál…..
Gyakorlatilag erre szólította fel írásos utasítás formájában a blog egyik olvasóját az egyház.Most kapta kézhez a mellékelt "etikai utasítást". Feketével van kisatírozva a feleség, pirossal a férj neve.Annyit lehet tudni a házaspárról, hogy mindketten…..
  Akár európai alapelv is lehetne az, hogy az abortusz helyett az örökbefogadást részesítsék előnyben Carlo Casini, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának (néppárti) elnöke szerint  – írja a Magyar Kurír. Az ügy azzal kezdődött, hogy a magyar kormány…..
Belsőség Mitől döglik a légy? 2011.01.23 14:40:00
Naná, hogy egy pöpec tuningladától. Nem, ne ijedjenek meg, nem egy újabb, sokezer karakteres Lada-poszt következik, csupán egy apró, kellemes emlékeztető arra, hogy idén is lesz nyár és jó idő. Igaz, ezekhez a képekhez kicsit messze kellett utaznia Törköly László olvasónknak, a…..
tpapa 2011.01.24 16:20:45
@tib00: Csak ismételni tudom, helyi születésű, angol nyelvű idegenvezető a forrás. Én ugyan le nem csekkoltam, hogy mi a kötelező szöveg belőle, és mennyi az igaz. :)
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
Elég nagy jóindulat kell ahhoz, hogy elismerjem Kozi igazát abban, hogy a lenti képen látható tábla ki volt takarva, nagyon olyan szögből kell nézni, de még úgy is látszik. Lehet, hogy hülyén helyezték el, de nem vagyok benne biztos, hogy jól jár azzal, hogy a feljelentést…..
Most fejeztem be a munkát, nem kicsit vagyok hulla, úgyhogy ne várjatok most tőlem nagyon tartalmas bevezetőt. Íme Nabukodonozor levele: A történetem rövid lesz. Ma (okt. 27-én) reggel békésen haladtam első megbeszélésem helyszínére, amikor is elhagyva a Könyves Kálmán körutat…..
tpapa 2010.10.29 18:10:44
@SilentSound: Ma már "holnap" van. Voltál? ;)
Túl nagy, túl hangos, túl szennyező. Sok mindenért kárhoztatják a teherautókat, pedig a társadalom számára nélkülözhetetlenek. Európában az áruk több mint 80 százalékát kamionon szállítják! A gabonát a reggelihez, a gyógyszert a családnak, a benzint a kúthoz, hogy…..
Tpapa majd 3 hónapja vár egy garanciális hiba kijavítására, de a Media Markt rendíthetetlenül hárít. Szerinte valami történhetett a hangfallal, ugyanis az ügyfélszolgálat ajándékutalvánnyal próbálja rendezni a dolgot, amivel ő nem igazán lenne kisegítve. Vettem egy pár Dali…..
tpapa 2009.10.26 12:45:34
No, én vagymok a posztoló, akit lehet már, és amúgy purból és humuból véttettem, azzá is leszök majd, mindegy.

Köszönöm az észrevételeket, a többség ugyan használhatatlan, de legalább jó volt olvasni. :D

- EZ volt a legolcsóbb ajánlat a párra, szétnéztem jól.
- DALI őstermelő, igaz Kínában is termeltet, de hát ki nem manapság???
- Az egyik fő gond, hogy a hangfal náluk(MM), javítás nuku. Jó lenne nekem a javított, nem köll új, annak is csak összekarcolnám a hátát, amikor felakasztom a falra, mint eztet.
- A visszafizetett vételár jogilag biztosan rendben van, de nem kapok belőle másik hangfalat. (Utalvány nincs rendben, de elég jól tudok üvöltözni, csak ritkán szoktam.)
- Hangfal fizikából alapszinten elég jó vagyok, elöl nem is ilyen szól, hanem jóval nagyobb, ez a bal hátsó csatornán volt, oda nekem elég.
- Erősítő is jó fizikából, Marantz 6003, van neki automata szobakalibrálási funkciója, az hozta ki a hibát, mert én vénségemre már elég süket is vagyok. (Értem a felvetést, és jogos is, természetesen kipróbáltam, hogy szól-e, csak nem cserélgetéssel, hanem másik jelforrással.)

A kérdés lényege, hogy kinek van arra ötlete, mi a nyerő stratégia ilyenkor? Jogilag gondolom a forgalmazó köteles az alkatrészről gondoskodni, de itt importőr váltás volt, azt írta valaki. Én az üzlettel állok viszonyban nem? Akkor is
besz@ptam? Fogadjam el a pízt? (Utalványt azt már nem!) És nyeljem be, hogy ami elsőre kedvező üzlet volt, az így már sux? (A plazmaTV-k falról leszaggatása nem tetszett, bár ha megesküsztök, hogy ez az egyetlen hatásos módszer...) :)))
tpapa 2009.10.27 11:58:48
@door open: Így van, erősítő "mindent megpróbált" a cél érdekében, de ez kevés volt, mert a dóm egyáltalán nem szólt. (Csak ennek a megállapításához közel kellett menni. A hangfal a hely adottságai miatt fejmagasság felett van elhelyezve, sajnos.)
A hibát fülre meg tudtam állapítani a kalibrációs során. Amikor mozi-effektek szóltak, akkor nem volt feltűnő a hiány, de a mérőjelnél már simán, annyira süket azért még nem vagyok. :D
Jó tett helyébe jót ne várj, ezt most már László is tudja. Szegény csak azt szerette volna jelezni a nagy ködben egy másik autósnak, hogy legyen szíves felkapcsolni a lámpáját, mert anélkül ilyenkor különösen veszélyes közlekedni. Cserébe az audis bepöccent és mindkettejük…..
Ha Róbert nem lenne az Index gyémántkoszorús törzslevelezője, és ebből következően nem láttam volna tőle hasonlókat, el sem hinném, hogy az alant olvashatóhoz hasonlóen részletes panaszos levél létezik. De mégis, így, bér extrém hosszú, a Kocsis Istvánnak címzett…..
A Homár mások ügyeiben hivatalból gyanakvó, a sajátjában ennek megfelelően olyan naiv, mint egy maszületett olvasó. Majdnem egy hónapja füstölögtem arról, hogy a környékünkön, a Rózsadomb Moszkva tér feletti részén teljesen értelmetlen fizetős parkolási zónát jelöltek…..
tpapa 2009.10.28 11:32:54
Pont egy hete került szóba az a kereszteződés, aminek a közelében a mai történetünk is játszódik, akkor videót mutattunk egy köcsög fócvágenesről, aki tökön paszulyon át beverekedte magát a jobbra kanyarodó sávba, majd ment onnan tovább egyenesen. Feuer most egy ennél is…..
tpapa 2009.10.14 14:29:22
@SickBoy: B@szki, most jól belerúgtam az asztalba miattad!!! :oD
autózz! Takarodj fel a járdára! 2009.10.09 07:46:00
Az nem igazán jött le nekem Vuk történetéből, hogy ha elképzelt sztoriról van szó, akkor miért is írta meg nekünk, de annyiban biztosan maradhatunk, hogy ilyen sajnos van, mint ahogy dudál boldog-boldogtalan mindig, ha nem tud olyan tempóban haladni, mint ahogyan szeretne. Azt sem…..
tpapa 2009.10.09 15:27:42
@Zsurmi: Nono! Veszélyes az még sok minden mástól is... :D
Vannak nehéz esetek a közlekedésben, ami vidéken két falu közt nem annyira tűnik fel, viszont egy kétoldalt parkoló autókkal teli utcában gyakrabban fagynak le azok, akik még nem vagy már nem tudnak vezetni, esetleg soha életükben nem tudtak, csak megvolt a megfelelő összeg, amit a…..
tpapa 2009.09.28 11:06:48
@csak john: Valaki végre figyel! (Tényleg visszahíztam egy 10-est, sajnos. Meg öregedtem is.) :P

@RaveAcE: Ez viszont egyáltalán nem az én bűnöm, én még a történés napján küldtem a postot, csak az átfutási idő, ugye. :)

@schdl: Ha te tudnád, amit én...

@cs666: Látom, te gennyes kurafi. (Csak gyakorlok én is.) :D

@forrórágógumi: Akkor tudom majd letenni a terepjárót, ha az otthonom előtt megfelelő lesz a terep minősége ehhez. (Amit amúgy nagyon várok már egy ideje, de csak nem jön össze, pedig a fogyasztás miatt megtenném. De így legközelebb is ez lesz. Max. hybrid vagy gázos. Ez van.) Amúgy pedig a kiskocsik szélességével van bajom. Vállban is szűkek. :P
tpapa 2009.09.28 13:23:53
@forrórágógumi: 1, Te már csak tudod. 2, Miért költöznék le? Jó nekem itt. 3, Kisebb fogyasztású, környezetbarát terepjárót akarok, nem kényelmetlenséget. :P

Segíthetek még valamiben, van amit még mindig nem értesz? ;)
Ma délelőtti posztunk ugyan nem túl terjedelmes, mégis valós problémára hívja fel Ferenc a figyelmet. Gyalogos átkelőhelyeknél már megszoktuk, hogy sok helyen van a lámpa oszlopán egy gomb, amivel jelezhetjük, hogy szeretnénk átmenni a túloldalra belátható időn belül. Van ennek…..