Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tigga

7 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Common Sense SocietyBESZÁMOLÓ - Lorencsics Emese, Kiss IstvánVálasz nincs, a kérdés – ha kérdés – sem egyértelmű, sőt, már azt sem tudjuk mi az a feminizmus.  A Common Sense Society februári beszélgetésén jártunk.  A Common Sense Society februári…..
Tigga 2012.03.05 21:16:19
személy szerint azt gondolom, amit a többség, a nőknek kijár az egyenlőség minden tekintetben.

Kapjanak egyenlő munkáért egyenlő bért, legyen politikai és egyéb jogaikban ugyanannyijuk, mint a férfiaknak.

A másik fele a mondandómnak nem lesz ennyire népszerű: Ne legyen diszkrimináció, se pozitív se negatív.

Tudom, hogy csak a pozitív diszkrimináció megengedett (ideológiai és jogi okokból) de én ezt is károsnak tartom.

A jogoknak és a kötelességeknek egyensúlyban kell lenniük, csakúgy, mint a lehetőségeknek és a vállalásoknak.

Azt írjátok: "a nőknek legyen joguk eldönteni, hogy főzzenek, vagy sem" (értsd: otthon maradjanak, vagy karriert építsenek) Ez oké, de ha ezt akarjátok, akkor a férfiaknak is legyen ehhez joguk. Ne járjon a nőknek automatikusan a lakás, a gyermek, ha nincs objektív ok, akkor az alapján az előítélet alapján hogy "az anya alkalmasabb a gyermek nevelésére" ne döntsünk, ne hozzá kerüljön a gyermek, hanem jobb, ha a bíróság feldob egy pénzérmét.

A nőknek is jár természetesen az üvegplafon áttörésének a lehetősége, feltéve, ha vállalják ennek az árát: egy bizonyos szint felett ugyanis - és erről az üvegplafonra panaszkodók szeretnek elfelejtkezni - a magánélet rovására kell menjen karrier, tehát bizony be kell vállalni a 16 órás munkanapot a hétvégét is beleértve, és nyilvánvaló, hogy nem lehet több hónapos (nemhogy éves) szülési szabadságra elmenni, hiszen mire visszaérsz, már nem vár rád a helyed. (ugye Magyarországon törvény garantálja, hogy több év után is visszavegyenek illetve ne rúghassanak ki visszavétel után, gondolható, hogy kulcspozícióba szülőképes korú nőt nem szívesen vesz fel emiatt a munkaadó)

Szóval a kép sokkal árnyaltabb, de a konklúzió ugyanaz marad akárhonnan közelítjük meg a kérdést: a jelen helyzethez képest a többletjogokat kiérdemelni kell (többlet kötelezettségek vállalásával) mindkét nem részéről és nem kikövetelni, mert a kikövetelt többletjogok előbb utóbb ellenállást szülnek a hátránnyal érintett csoport részéről.

Nyilván egy férfinak sincs ellenérzése amiatt, ha egy nő ugyanabban a munkakörben ugyanannyit keres, mint ő, de nyilván bosszantó, ha nem dolgozik ugyanolyan jól, vagy ha családi okokra hivatkozva a munkatársaira hárítja a többletmunkát (mintha nekik nem lenne családjuk). Nyilván nem probléma senki férfiember számára, ha meg kell hívni egy harcos feminista hölgyet vacsorára, moziba, nyaralni, ha ugyanannyiszor a hölgy is meghívja őket, vagy szó nélkül kicsengetik a program felét.

Az egyenjogúság harcos képviselőinek ugyanis nem bátortalanul "fel kell ajánlani" a terhek közös viselését, hanem határozottan tenni kell érte (ahogy a jogok megszerzéséért is képesek harcolni, úgy nyugodtan erőszakolják például ki a programok árának akár teljes kifizetését is.

Hasonló a helyzet a női nem sajátosságaival. Sok kellemetlen feladatot azért nem vállalnak a nők, mert állítólag nem elvárható tőlük azok elvégzése a fizikai különbözőség miatt. Ugyan már... fizikai erő vonatkozásában sokkal nagyobb a különbség férfi és férfi között, mint egy átlagférfi és egy átlagnő között, és az a férfiak számára is nyilvánvaló, hogy egy rekesz ásványvíz cipelése, néhány vízhólyag a tenyéren, a hölgyek számára sem semmivel nagyobb teher, mint a férfiak számára lenne.

Amíg a hölgyek a "nőies viselkedésnek", "a női nem sajátosságainak" álcája mögé bújva húzzák ki magukat bármilyen kötelesség viselése alól, addig nem különbek, mint azok a hímsoviniszták, akik szerint a házimunka nem férfidolog.
 Középkori ítélet Geréb Ágnes nemzeti bába ellen A Centrifuga tiltakozik az ítélet ellen és felszólítja dr Schmitt Pál után Áder János köztársasági elnököt is dr Geréb Ágnes bába, szülész-nőgyógyász szakorvos, pszichológus tavaly elutasított kegyelmi…..
Tigga 2012.02.11 13:44:18
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: jó analógia. Ha én se támadtam meg a járművezetéstől eltiltó ítéletet, kevésbé hal meg az általam elgázolt gyermek?

Szándékosság - gondatlanság: valóban, Geréb véletlenül vezetett le szüléseket? Arra járt épp, és hopp megszült egy nő, és ő nem tehetett mást, mint elővette a számlatömbjét?
Tigga 2012.02.11 13:49:01
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ami nem tilos, azt szabad. Valóban. Otthon szülni szabad.
Szakmától eltiltottan azt gyakorolni nem szabad.
A gyermek felett rendelkezni szabad, de ha az a gyermek emberi jogait sérti (élethez, egészséghez, testi épséghez való jogát pl.), akkor azt nem szabad.

Annyira azért nem bonyolult a helyzet, egy kis jogérzékkel minden szakismeret nélkül felismerhető a bűnösség.
Teljesen meg tudom érteni József dühét, hiszen úgy akarják megbüntetni, hogy nem ő hibázott. Ráadásul ezt még bizonyítani is tudja, mégsem akarják tőle elfogadni. Vajon van illetve lesz igazság? És ha másfél év alatt nem sikerült egy táblát pótolni, vajon hányan lehetnek…..
Tigga 2012.02.06 16:00:54
@hagyma: ez nem így működik. Csomó település van, aminél a település vége kinn van az utolsó ház után sokszáz méterre (mert ott valamelyik házhoz tartozó kert-legelő-tudomisénmi van)
Tigga 2012.02.06 16:03:48
@hagyma: bizonytalan vagyok, hogy csak trollkodsz, vagy tényleg nem érted. Gondolkodj picit pls, ne write only módban nyomd.
Tigga 2012.02.06 16:28:17
@hagyma: nem, tényleg nem érted. hát akkor részvétem...
  „A politikával alig foglalkozók számára is világos, hogy a Schmitt Pál köztársasági elnök ellen irányuló lejáratási kampány része annak a szocialista, liberális, nemzetközi pénzpolitikával átszőtt, jól szervezett támadásnak, amelynek végső célja…..
Tigga 2012.01.30 17:12:55
@szekertabor: Így van! Nagyon jól mondod!

Egyébként sem az idézett rész számít, hanem az utána következő következtetés, ami nélkül nem lenne teljes a mai tudományos irodalom. Megérdemelte a doktoriját, kérdés sem lehet, hogyha korábban mások is loptak, akkor neki miért kéne egy ilyen kis jóhiszemű, véletlenül elkövetett, tévedés miatt lemondania.

Nem sejthette, szegény Schmitt Pál, hogy annak a kis résznek az átvétele ekkora gondot okoz. Nagyon is jól teszi Orbán Viktor, hogy kiáll nemzetünk vezetője mellett akkor is, ha éppen be akarják lopással vádolni a balliberális csürhe fizetett kommentelői.

Egyértelmű, hogy ha miniszterelnökünk, vagy a kormány hivatalos nyilatkozaban azt mondja, hogy Schmitt dolgozata nem tartalmaz elítélendő szellemi lopást, akkor az úgy is van, ezért hiába mondana mást pár begyepesedett akadémikus.

Amúgy sem érthetik a közemberek, mik a követelmények egy doktori dolgozatnál, így ne is szóljatok bele! Örüljetek, hogy Schmittnek van doktorija, így emeli az országunk fényét, szemben a doktorival nem rendelkező, börtönviselt Göncz Árpáddal.
Miért van, hogy a B-csoportról mindenkinek a Lancia 037 és Delta S4, az Audi S1, a Peugeot 205 T16, és a Ford RS200, esetleg az mg Metro 6R4 jut eszébe. Pedig van egy ikonikus darab, ami a magyar ralisport történetének is kitörölhetetlenül rész: A Renault R5 Maxi Turbo. Középmotor,…..
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
Tigga 2012.01.21 09:16:25
@Void Bunkoid: én nem követtem el semmiféle bűncselekményt.

Megjegyzem Schmitt Pál ügye se volt bűncselekmény (ha egyáltalán elkövette a plágiumot, még nem láttam a bizonyítékot, mert sajnos megsemmisült a disszertáció eredetije), most hoztak nemrég egy büntetőjogi normát, de ez szerencsére nem hat vissza államfőnk vélt elkövetési idejére.
Tigga 2012.01.21 09:29:38
@frontember876: bocsáss meg az egyenes szóért, de te ezt nem értheted.
Tigga 2012.01.21 16:28:35
@egyérintő: az összeboronálás és a szó szerinti fordítás teljesen más dolog. Az előbbi kíván némi alkotó tevékenységet az utóbbi nem.

Éppen ezért nem is hiszem el, hogy Magyarország államfője efféle dolgot elkövetett volna, amíg nem látom a saját szememmel, nem ám mindenféle másodkézből kapott információkból.

Persze hogy nem akar már Schmitt Pál válaszolni az efféle provokatív kérdésekre, nyilván nincs takargatnivalója, ezért nem is érdekli a dolog.

Az itteni horda nem tudja felmérni annak jelentőségét, hogy végre nemzetközi kapcsolatokban jártas, az ország hírnevét öregbítő, és döntéseiben csak annak érdekét néző (nem ám valamiféle szocialista pártkatona) a legfőbb közjogi méltóságunk.

Ha mégis bűnös Schmitt, az szomorú, de ne feledjétek a korábbi elnökökben is lehet kivetnivalót találni, a börtönviselt Göncz Árpádnak még doktorija se volt, ha már jelenlegi köztársasági elnökünkkel vetjük össze
  Csodálatos véletlen, vagy összeesküvés? Két olvasónk, cs.mate és DanielMurphy egy napon belül két pókeres írást küldött - a mai, egyesített posztot nekik köszönhetitek. -Szevasz Ferikém, de rég találkoztunk. Mi a helyzet, asszonnyal jól megvagytok? -Vagyogatunk, persze.…..
Tigga 2010.02.09 13:15:13
@Walmer: még két dobásod van, mert bár nem érdemli meg, az előző hozzászólást egye-fene beszámoltam egynek.

próbálkozz tovább...

Saját magad - a "modoros fórumos" - karikatúrája akarsz lenni? Ne (így) tedd, van ennél jobb alakítás is - lecsúszol lassan a dobogóról :)
Tigga 2010.02.09 13:16:52
@Tigga:
ja bocs, kettőt írtál. Akkor tehát már csak eggyel kell előállnod, amiben hozod a tőled elvárható szinvonalat :)
Tigga 2010.02.09 13:34:56
@Walmer: ez jobb volt kedves Wicomte, de szépíteni is kevés lenne.

(művelőggyé vazze)

Vicomte:
"Majd lesz! Mondok én neki
Olyat, de mindjárt, hogy a vére fagy!...
Önnek az orra... hm... az orra... nagy."

Cyrano(komolyan): Igen nagy.

Vicomte(nevetve): Ha!

Cyrano: Ez az egész?
Lássa, Ez szimplán hangzik... Így nincsen hatása! Mondhatta volna szebben, kis lovag, más-más hangnemből... Így ni, hallja csak:
Kihívón: „Én nem járnék ám vele!
Sebészt hivatnék, hogy metélje le!”
Barátilag: „Hisz findzsájába ér!
Igyék vederből, abba belefér!”
Leírón: „Csúcs, mely veri az eget!
Hegyfok! Mit hegyfok? Roppant félsziget!”
Kíváncsian: „Mit rejt e hosszú tok?
Tollszár van benne, vagy gyaníthatok
Papírvágó kést, ollót is talán?”
Kecsteljesen: „Ön nagy barátja, lám,
A madaraknak! Póznát tart nekik,
Hol magukat jól kipihenhetik!”
Kötődve: „Kérem, ha pipázik ön,
S a füst orrán át gomolyogva jön,
Kéménytüzet szomszédja nem jelez?”
Intőn: „Vigyázzon túlsúlyára! Ez
Lehúzza önt s fejjel bukik előre!”
Gyöngéden: „Lássa, megfakul a bőre
Színét a napfény durván szívja ki
Egy kis napernyőt venne tán neki!”
Pedánsul: „Hallott az Arisztofánesz
Nagy állatjáról uraságod? Tán ez:
A Hippokampelefantokamelosz,
Hordott ilyen hús-díszt elől... e rossz
Hangzású lényen volt ily hosszu csont!”
Gavallér módon: „A manóba, mondd,
Ez a fogas jött most divatba? Ej,
Kalap számára pompás kicsi hely!”
Föllengzően: „Hatalmas, büszke orr,
Egy teljes náthát csak a bősz, komor
Mistráltól kapsz! Más szél ott meg sem érzik!”
Tragikusan: „Vörös tenger, ha vérzik!”
Bámulva: „Ó, eszembe jut, ha nézlek:
Micsoda cégér egy illatszerésznek!”
Lírailag: „Kagyló ez, s ön Triton?”
Naivul: „Mondja, mert én nem tudom,
Mikortájt nézik ezt a műemléket?”
Mély tisztelettel: „Gratulálunk néked
Tornyos házadhoz, nagyságos barátom!”
Parasztosan: „Hékás, a számat tátom!
Orr az? Fenét orr! Ördögadta dolga:
Kis dinnye jaz, vagy óriás iborka!”
Hadászilag: „Szuronyszegezve áll!
Lovas-roham ilyet készen talál!”
Üzletszerűn: „Tán lutrit rendez? Én
Sejtem, hogy ez lesz a főnyeremény!”
Végül, torzítva Pyramus kriáját:
„Ez dúlta szét az arc harmóniáját,
E szörnyeteg!... Pirul az áruló!”
Így ömlött volna szájából a szó,
Ha volna önben szellem és tudás.
De szellemet, boldogtalan dudás,
Ön sose látott s tán azt tudja csak,
Hogy hülye fráter is lehet lovag!
De hogyha önben annyi lelemény
Lett volna mégis, hogy kivágja szépen
Mindazt, amit most összehordtam én
E díszes, úri hallgatók körében:
A kezdő mondat első negyedét
Éles kardommal vágtam volna szét!
Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tűröm el.

____________________

ennyi volt a Füles mára, Sári, Erzsi, Kata, Klára, valahány név a naptárba, hogyha a nap újra felkel ismét látjuk egymást reggel - egy más topicban. (ez befulladt, így tényleg nem érdemes verbálkungfuzni)

Tied lehet az utolsó szó Walmer, csak írj be egy "szó" tartalmú kommentet :)
Információ.Minden erről szól - mégsem értjük. Erőforrás, ami maga mögé utasítja a génmanipulált ethanolkukoricát és a termonukleáris fúziót, ami a XXI. század központi tényezője.Már tudjuk, hogy genetikai azonosságunk, személyiségünk anyagi alapja csak egy programkód,…..
Pókertanulságok blog Összeomlás 2009.03.15 23:12:00
Láttátok az Összeomlás című filmet? Amikor egy nyakkendős gyógyegér egyszer csak besokallt és a dugóban kiszállt a verdájából, mert tele lett a pöcse a világgal. Aztán persze eljátszotta Jasont a péntek 13-ból - láncfűrésszel, bészbólütővel, rakétavetővel, ahogy a…..
Pókertanulságok blog Barbárok 2009.02.09 17:26:00
Fejlődünk.Internet, génsebészet, CERN, őssejtterápia, Nobel-békedíj, lézeres szemműtét.Egyenlősítünk, legalizálunk, emberi jogok egyetemes nyilatkozatára hivatkozunk. Szociális hálót építünk, kisebbséget diszkriminálunk. Pozitívan persze.Nem akarok cigányozni.Móricz ha…..
 A minap beálltam egy, az Üllői úton levő benzinkút mellett levő dögburgeres autós kiszolgálórészlegébe, hogy feltöltsem vitaminokkal szervezetem lemerült raktárait, és megvásároljak valami pofátlanul túlárazott, de éhségérzetem azonnali kielégítését lehetővé…..
Minap történt:Estefelé jöttem haza kislányommal az utókarácsonyi körútból. Ezen tulajdonképpen a rokonságnál pukkadásig való zabálást kell érteni, némi kínos mosolygással egybekötve: "nahát mekkorát nőtt ez a lány!", "milyen szép nyakkendő! pont ilyen…..
Üdv Néked nyájas olvasó! Köszönöm, hogy megnyitottad a blogomat!Kérlek ne fogd vissza magad, ha kommentelésre érdemes bejegyzést találnál, és bátran állj majd elő a kritikai észrevételeiddel is......