Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rotopass

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rotopass 2017.04.25 09:39:08
Halász úr személyisége olyan, amilyen. Mondjuk úgy érdekes a stílusa. :-) A honlapján van egy (kézzel?!) töltött táblázat. 53 nap és 660%, ami nagyon jól hangzik, dehát ez csak egy táblázat. (Az oldalra lehet regisztrálni, név, telefonszám stb. de legalább https lehetne azért, ha már ilyen nagy pénzekről van szó.) Mellesleg az egyik videóban el is mondja, hogy a jelentkezőknek csak a pénze kell neki, a többi nem érdekli. Ha valóban igaz, hogy vásárolt 7 programot (indikátort?) és abból összegyúrt valami újat az mindenképp dicsérendő. Amennyiben tényleg annyira hisz benne, hogy 100 nap alatt 100000-ből több, mint 10 millió lesz, akkor miért nem csinálja csak magának? A videóit elnézve belevághatna 1 millióval és akkor lenne 100 millió belőle röpke 3 hónap alatt. De valamiért szüksége van mások pénzére is. Pedig egy kis matekkal kijön, hogy a pénzt újra befektetve 1 év alatt felkerülne a leggazdagabb magyarok listájára. De azért fizessenek neki az emberek, jó lesz az zsebpénznek (gondolom...). Szóval se a videóival, se ezzel a cikkel (még :-) ) nem győzött meg, de gondolom a szolgáltatására igény azért van. :-) Szóval akinek van 2 gombóc fagyira pénze (bár azért elég drága az a gombóc), az vágjon csak bele, és számoljon be a tapasztalairól.
Szóba került itt a pszichológia, meg a kaszinó is. Olvassátok el Mark Douglas: Trading in the Zone könyvét. (Van belőle magyar fordítás is a neten, bár nem teljes.) Ő is megemlíti a kaszinókat. Csak kicsit másképp. Szóval kijelenteni, hogy a Forex nem tanulható, azért az így (talán) nem igaz.
Az emberek semmit nem hajlandóak megtanulni. Semmi olyanról nem hajlandóak tudomást venni, ami veszélyezteti a jóléti kényelmes érzetüket. Egy burokban élünk, amin belül baromi kényelmes panaszkodni, de kilépni belőle már annál elképzelhetetlenebb. Most ne az örömittas máról beszéljünk, hanem az…..
Kedves elvtársak! Lenin, Sztálin, Mao, Rákosi, Kádár, Nagy, Horn és Tony Blair után, úgy tűnik, újabb példaképet találatok mostanában magatoknak. Mégpedig Jeremy Corbynt, az angol munkáspárt új, a nemzetközi nyilvánosság előtt most debütált szellemi vezérének…..
Rotopass 2015.09.14 20:53:58
@aeidennis:
Attól balodali, hogy Marx csodálója:
Link: www.reuters.com/article/2015/09/12/us-britain-politics-labour-idUSKCN0RC0A420150912

Majd jól megvalósítja a kommunizmust, meg az egyenlőséget Angliában, bár ha úgy akarja, mint Sztálin, akkor annak nem biztos, hogy örülni fognak...
MegaMIND Over the Top 2014.05.18 23:33:00
Csodálatos héten vagyunk túl, a tőzsdék új csúcsra emelkedtek. Ez egy tök jó időszak most az elemzőknek, mert ki lehet agyalni különféle forgatókönyveket, hogy mi fog történni. Baromi felemelő lehet olyan cikkeket kigondolni, amiben azt fejtegeti a sok "tudós", hogy akkor most mi…..
MegaMIND 30. Hét 2013.09.02 08:50:44
Ha valaki nem ismerné a fenti filmet, akkor ez az Igenember címre hallgató felejthető alkotás. A lényeg, hogy emberünk változtatni akar vagy valami ilyesmi már nem emlékszem, és bekerül egy "szektába" ahol az a fő motívum, hogy igenekkel lehet előre jutni, gyökeresen megváltoztatni…..
MegaMIND 26. Hét 2013.07.29 09:42:32
A hét nem hozott kiemelkedő eredményt, maradt a korábbi szarakodás, leszámítva 1-1 napot. Sajnos ezek eredménye a korábbi napok mínuszát tudták kompenzálni, de legalább pluszos lett a hét. Mivel bődületes újdonságok nincsenek, így úgy döntöttem, hogy kicsit hanyagolom a…..
Rotopass 2013.08.12 11:59:10
@Megamind: Kíváncsian várom. Nem tudom ismered-e ezt az oldalt: networkmarketing-pro.blogspot.com/

Ugyan a nevében benne van, hogy networkmarketing, vagy ahogy talán többen ismerik MLM, de nagyon jó és érdekes dolgokat találtam nála. Itt találkoztam többek között Tony Robbins, Randy Gage, Tim Rohn nevével. Meg talán legtöbbet az Abraham-Hicks névvel. Persze itt már van jó adag spiritualitás is, amit valaki vagy elfogad vagy nem. De érdekes módon szerintem sok dolog van nála, amit egy trader tud hasznosítani. Most már van egy FB oldala is, amit elég sűrűn frissít. De nem akarom itt reklámozni.

Sőt akár még Eckhart Tolle is szóba jöhet...

Sok helyen olvasni a tradelés mentális részéről, meg arról, hogy változtatja meg az embert. Csak (legalábbis nálam) ez egy elég lassú folyamat és egyáltalán nem olyan látványos.

Tényleg sokszor hallani, hogy szegény emberből, hogyan lett valaki sikeres és gazdag és olvasni is lehet, hogy a kitartáson felül a gondolkozásmód is mennyire fontos. Pl. hogy míg a szegényebbek mondjuk birtokolni akarnak egy autót, egy házat, addig egy vagyonos ember használni akarja, nem kell, hogy az övé legyen. De ez csak egy dolog.

Kíváncsi vagyok a véleményedre és szerintem megérne 1-2 (több) bejegyzést ez az egész mentális, hozzállásbeli dolog. Meg perszer konkrétan Toghraie, hisz ő van a legközelebb ehhez az egész trading dologhoz talán.

Azt gondolom, aki elég kitartó és a tőkéje is kitart, az eljut odáig, hogy fejben is kell sokat dolgozni, nem elég a stratégia, a tesztelés, meg a pénz. Lehet hogy nagyzolásnak hangzik, de szerintem az ember világnézete is változik a tradeléssel. Legalábbis az enyém változott/változik.

Még egy dolog jutott eszembe, amit valahol ezen a fennt említett oldalon találtam. Olyan emberekkel kell körül venni magad, amilyen lenni szeretnél. A tradelés pedig elég magányos szakma és pl. nekem nincs senki ismerősöm, aki ezzel foglalkozna. Marad ugye az internet, fórumok pl. de ezt tudjuk hogy annyira azért nem építő jellegű. Persze azt mondják, hogy régebben más volt, meg hivatkoznak nagy öregekre, akik eltűntek, de azért ebben benne van, hogy az idő megszépíti. Így nekem marad pl. néhány blog, amit olvasok (néha hozzászólok.

Szóval ha van időd írj légyszives és Toghraie feltétlenül szerepeljen benne. :-)
MegaMIND 25. Hét 2013.07.22 08:18:58
Távol álljon tőlem, hogy bárki szellemi képességét minősítsem, DE. Úgy tűnik, és ez nem csak erre a blogra igaz, hogy egyesek vagy nem ismerik a betűket, vagy az azokból alkotott szavak értelmezése okoz gondot.  Név nélkül kiteszek ide egy kommentet, mert sokat lehet belőle…..
Rotopass 2013.07.23 17:08:57
Szia!

Szerintem ha leírnád a stratégiád részleteit (skalpolós/trendkövető, 15-60 perces vagy napos charton nézed a szignálokat, csak a DAX-ra jó vagy másra is) akkor lehetne tisztázni ezeket a félreértéseket.

Mert például ami naposon oldalazás, az másnak 15 percesen, óráson akár trend is lehet.

Másrészt a levélírónak mondom, hogy csak a múltbéli adatokon lehet letesztelni egy stratégiát, amit persze aztán lehet folytatni demo számlán valós időben. De egy idő után el kell oda jutni, hogy valamilyen szabályokat lefektet az ember, nem lehet mindig (hetente, 2 hetente vagy havonta) módosítani. Tisztában kell lenni, hogy milyen piacon működik (működött a múltban) a rendszer. Persze ha beáll valami drasztikus változás, mondjuk egy skalpolós stratégiánál a spread 3-4-5-ször akkora lesz, akkor nyilván változtatni kell. De mivel tényleg ahány ember, annyi stratégia (vagy még több :-)), mindig lesz ami müködik. Csak meg kell találni és akkor kőkeményen be kell tartani a szabályokat. Persze mivel mindenki máshogy látja a piacokat van akinek ez 1-2 szabály lesz másnál mondjuk 10-12 is lehet. De csapongani, hogy ezt most egy kicsit megváltoztatom, annak szerintem semmi értelme. Ha tényleg katasztrófális egy stratégia, azt ki kell dobni. De megfelelő MM mellett az se nullázhatja le a számlát. Ott van pl. a myfxbook.com, ahol lehet mindenféle statisztikát csinálni és ha mondjuk a Risk of Ruinnál kijön, hogy 33% az esély egy 50% vesztésre akkor érdemes elgondolkozni. Persze ennek van még ezer más módja is. De igen is egyetértek Megamind-al hogy ragaszkodni kell a szabályokhoz. Ha letesztelte és kijött, hogy működik akkor had szóljon. Ha pl. volt olyan hogy fél évig csak stagnált, vagy veszteséges is volt, de mondjuk 5 éves távlatban bőven plusszos, akkor nem szabad kidobni. Lehet, hogy pont most van neki az a félév.

Csak legyen kitartása addig is a bloghoz.

Üdv,
Géza
MegaMIND Robottal vagy kézzel? 2013.02.12 23:18:00
Ennek a kérdésnek a felvetődése teljesen helyénvaló mondjuk a habverésnél vagy tudomisén tésztagyúrásnál. De nem nagyon merülhet fel akkor ha valaki most ismerkedik a tőzsdézéssel. Igaz szerintem később se. A kérdés tulajdonképpen arra irányul, hogy saját magunk kereskedjünk…..
MegaMIND Erről beszélek.... 2013.02.08 17:05:33
Este lesz egy post, de addig is most olvastam ezt, és meg akarom osztani, mert nagyon beleillik, hogy mi ellen próbálok itt tenni a blogon. Mindenki olvassa el és elmélkedjen..... Bocs Gabi a lopásért... "Az apa fáradtan tér haza a munkahelyéről, és leroskad a fotelbe. Hétéves kisfia…..
Még mielőtt bármibe is belekezdenék, jelentem, hogy a kereskedés folyik, a számla 8% pluszban áll. DE! Ez csak annyit ér, mintha azt mondtam volna, hogy ma esik az eső vagy süt a nap, mivel azt nem tudom megmondani, hogy  holnap mi lesz. Azért annyit erről, hogy sok befektetési…..
Rotopass 2013.04.17 12:32:43
@Megamind:

Igen, de az nem -20%, csak 10, mert a kereskedési tőkéd 1000 USD! Csak nincs ott a számlán, de el van különítve.

Szerintem nyithatsz egyszerre 10 pozit is 2%-al, ha olyan a rendszered, hogy mondjuk 10 vesztes trédre nagyon kicsi az esélyed. Ha mondjuk ez 10%, ami sok, akkor 1%-ot kockáztatsz, amire mondjuk 1% az esélyed. Persze ezek elméleti számok, de pl. a myfxbook-on lehet ilyen jó kis statisztikákat lekérdezni.

De a tőkeáttétel nem vagy kényszerítve, hogy ki is használd. Persze jól néz, ki ha mondjuk 50 pip elmozdulásra megduplázod a pénzed, de ugyanerre az 50-re el is veszíthetsz mindent. (Vagy is még hamarabb, mert margin call mondjuk 20%-nál már jön is.) Persze marad valamid legalább. Szóval a kockázatkezelésnél nem számít a tőkeáttét, tulajdonképpen nem is kell tudnon róla. Mondom ezt úgy , hogy van 1:50 és 1:500-as számlám is. És a kockázat mindkettőnél ugyanaz!
Belsőség A visszatekerés vége? 2011.03.22 16:00:00
Az óravisszatekergetés lassan nemzeti sport. Hétvégi hírünk és az azt megelőző publikáció eléggé felkavarta az állóvizet, de valahol ez is volt a cél. Semmi nem véletlen, rajta vagyunk a témán, ahogy azt az ATV reggeli műsorában is láthatták. (A képre kattintva az ATV…..
Sziasztok! Még soha nem szóltam hozzá a blogban, de olvasója vagyok. Először is gratulálok WikFx-nek a munkájáért, csak így tovább! Örülök neki hogy Magyarországon is vannak már lelkes emberkék akik hajlandóak tudásukat és tapasztalatukat önzetlenül megosztani másokkal és…..
Rotopass 2009.10.07 13:06:06
@matheszabi: Letöltöttem a FF-ról az általad írt vttrs-t. (tegnapig azt se tudtam ,hogy létezik ilyen kereskedési rendszer). Tegnap ráengedtem egy demoszámlán GBPJPY-re, ma reggel pedig EURUSD-re. Az lenne a kérdésem, hogy ez zár magától?

Ugyanis a GBPJPY már volt +2200 USD-nél is (0.1 lot 18 nyitott kötés) de most már -600 nál tart. Köszi.
Rotopass 2009.10.08 09:31:39
@matheszabi: Légyszi küldd el a jó változatot a r i p o 0 5 (kukac) c i t r o m a i l . h u címre. Ráengedni nem akarom én se semmilyen éles számlára, de érdekes módon, hogy rosszul csináltad meg így is csinált nagy +. Kíváncsiságból tesztelném demo számlán, mindenféle beállításokkal. Előre is köszi.
Rotopass 2009.10.09 10:13:13
@matheszabi: Szia! Az "a" betű nem kell az elejére. :-) Köszi előre is!