Regisztráció Blogot indítok
Adatok
indanick

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért létezik a tér és az idő? Merthogy nem léteznek, azért! Megjelent egy riport ezzel a James Orr nevű filozófussal. Általában fenntartással fogadom a filozófusokat, hisz annyi "rossz filozófia" van a világban, hogy igazából már szinte lehetetlen "jó filozófiát" találni, de ez a riport pláne…..
indanick 2022.05.13 16:06:01
@TanBá:
Köszi, én már kezdek megvilágosodni.
Most már biztos, h. szimulációban élünk :)))
    Az elmúlt évtizedekben a (mindenkori) magyar kormány az orosz import gáz melletti hosszú távú elköteleződést választotta, átmeneti szerepet szánva a fosszilis földgáznak, 80%-ban az import gáznak. Ez azonban a fosszilis energiahordozóktól való függőségünk kiváltását elodázza, és a mai…..
indanick 2022.05.04 12:56:02
@MTVSZ_Alexa: A "2. tévhit"-re:
Elon Musk mintaprojektje Ausztráliában ". A 129 megawattórányi elektromossággal körülbelül 30 000 háztartás energiaellátását tudja biztosítani az akkupark, kicsivel több mint egy órán keresztül. "
Vajon hány ilyen tudna megbízhatóan kiváltani egyetlen 100MW-os gázerőművet? ui az 1 óra nekem elég kevésnek tűnik erre.
Csak azt az áramot lehet irányítgatni ide oda (egyes szakértők szerint nem is olyan könnyű megoldani) ami a rendszerben bent van.
Persze szeretném én is azt hinni, hogy ez gyorsan megoldható, csak a realitását nem látom. A hidrogént gondolnám jó útnak az akkuk helyett, talán az infrastruktúra egy része még használható is lenne hozzá, de sztem évtizedekre vagyunk a megoldástól.
Írolvasgondol Cogito 22/2-1 2022.02.14 07:44:00
  Láttuk a Ne nézz fel című Netflix-robbantó filmet, és rögtön lefordítottuk kis hazánkra. Végveszély közeledik, de felkent vezetőinket csakis saját imázsuk és bizniszük érdekli, komoly tudósokból celebeket akarnak csinálni, és ha feltámad bennük a lelkiismeret, elhallgattatják őket. Legfőbb ember…..
indanick 2022.02.15 11:02:28
@Iván Gábor IGe:
Az egyetlen módja pedig az lenne a változtatásnak, hogy képviseled a vékemémyedet, nem visszahúzódsz vele és várod, hogy maguktól megváltozzanak az emberek. Kár ezért a jó kis filozófiáért.
Történt egyszer, hogy megelégeltem a jegypénztárok előtti sorban állást és a jegyautomaták tökéletlenségét, ezért egy applikáción keresztül a lehető legkényelmesebben vásároltam meg a BKK havi bérletemet. Olykor előfordult, hogy ellenőrök kérték, és a náluk lévő leolvasó igazolta a jogosultságomat…..
Futótűz Adózott áramadó. 2022.01.15 11:55:34
Adózott áramadó. Az elektromos művek által szolgáltatott elektromos áramért, a saját fogyasztásmérőnk aktuális állása alapján fizetünk havi szinten. Ez így rendben is volna. De már hosszú évek óta bevezették az áramszolgáltatók, a rendszerhasználati díjat. Ami havi szinten egy olyan változó összeg,…..
indanick 2022.01.16 22:12:30
@Aureliano Buendía:
ha cseréltek volna bármit akkor igazat adnék neked. és értem a fizikát, plusz ott álltam mellettük.
indanick 2022.01.19 21:30:57
@Aureliano Buendía:
Nem vitatom, hogy követni kell a szabványokat. Viszont én azt írtam, hogy akkor, amikor a >10 éves régi órákat lecserélik újakra, úgy, hogy a vezérelt áramnál még technológiát is váltanak, akkor az elműnek nem kötelező a szabványosítás, csak nekem, amikor fél évvel később jelzem, hogy 25-ről 32-re szeretném bővíteni. És persze ellenőrizték, hogy elbírja-e és azt mondták, nem kell az óráig változtatni semmit, elbírja, kivéve a megszakítót. És aki a dobozt szerelte, nem is rakott be semmit, levette a féléves órákat, feltette a dobozt, visszatette az órákat.
Így tegyél ingatlan ajánlatot ingatlanra, ha közvetlenül a tulajdonossal tárgyalsz Megnézted egyszer-kétszer, elhívtad a családi hozzáértőt, ő is áldását adta a vásárlásra. Még mindig tetszik,  szeretnél ajánlatot tenni a z új otthonodra, de kicsit tanácstalan vagy. Nézzük mit kell…..
indanick 2021.12.28 23:24:12
@Hülye aki elolvassa!:
próbáltam rákeresni mi is ez a bánatpénz, de mindenhol úgy találtam meg hogy az egyik fél eláll a szerződéstől!!! visszamenőlegesen.
Ez ugye lehetetlen lenne egy egyszerű ajánlatnál - gondoltam mint bárki más hétköznapi ember-, de kiderült h. mégsem, mert továbbkerestem és ezt találtam:
Ha valaki írásbeli ajánlatot tesz vásárlásra, az eladó pedig a válaszában elfogadja, létrejön az adásvételi szerződés, annak minden kötelezettségével együtt, mielőtt a vásárló jó eséllyel még ügyvédet sem keresett meg!!!
Erről az apró tényről vajon melyik ingatlaniroda ad korrekt tájékoztatást, mikor gyakorlatilag kényszeríti (saját tapasztalat) a vásárlójelöltet a az írásbeli ajánlat megtételére "mert náluk ez a rendszer"?
forrás:
www.bacskougyved.hu/ingatlan-adasveteli-veteli-ajanlat/
Lumière-galaxis Hiba a Mátrixban 2021.12.25 11:27:11
Most azonnal töröljük az emberiség kollektív memóriájából a Mátrix: Feltámadások című filmet. Szubjektív kifakadás következik. ..
indanick 2021.12.28 09:16:40
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Köszi az idézett definíciót.
Pont ezen agyaltam, hogy akkor a scifi-nek hívhatók köréből egyre több mű szorul ki, ahogy fejlődik a tudomány. Vagy mindig oda kell tenni az évszámot ha valamit scifi-nek mondok.(?)
Mondjuk amíg írók és nem tudósok írják az ilyen történeteket, szerintem kár azon rugózni, mennyire kell tudományosan hitelesnek lennie a műnek ahhoz, hogy scifi legyen, az ilyen besorolás csak egy cimke, hogy majd az olvassa/nézze, akit érdekel. A hitelesség hiánya úgyis mindenkinél más szinten veri ki a biztosítékot, ez az eddigi kommentekből is látszik,ráadásul ez a szint vsz. még egyénen belül sem állandó az idő múlásával. Én pl. el se hiszem milyen vackokat tudtam fiatalabb koromban megnézni és még tetszettek is, ma meg elkapcsolom a tv-t, ha egy ilyen megy.
Eldönteni, hogy egy ingatlant kibérelj vagy megvásárolj, számos olyan dologtól függ, amit a jelenlegi élethelyzeted befolyásol. Ahhoz, hogy meghatározd, pontosan melyik a kedvezőbb számodra, vizsgáld meg, milyen havi költségeid, megtakarításod, és jövőbeni céljaid vannak...
indanick 2021.12.06 14:23:35
@Rubasov et.:
a hitel megadhatja az életben azt, amit egyébként ugyanannyi munkával nem érhetsz el, pl saját lakást, ha nincs.

pl van 2 ember ugyanannyit keres
az egyik 100eFt -ért bérel ma egy lakást
és van 7M megtakarítása.

a másik ugyanilyen de inkább lakást venne 20M ért.
Mindketten 20 évig fognak ugyanolyan lakásban lakni.
És az a közös bennük, hogy nem tudnak félretenni több pénzt, elfogy hó végére a pénzük.

az infláció 2% 20éven keresztül, ennyivel emelkedik a bérlet ára is
20 év múlva:
az első 29 MFt-ot fizet ki, és a végén csak a 7MFt ja van, tegyük fel, hogy max csak értéktartó módon fektette be, és
az utolsó évben 146eFt ot fizet havonta a lakásért.

a másiknak van egy saját lakása, havonta 100at fizet a végén is, a köv hónaptól 0Ft-ot, ő összesen 26MFt-ot fizetett ugyanolyan lakásért.

ha a lakás akkor 30MFt-ot ér, akkor
több, mint 3x annyi a hitellel a megtakarítás, ezzel együtt az anyagi biztonság is.

nem a számok pontossága a lényeg, hanem az elv.

ha bajba kerülnek az első 2-3 évben, kétségtelen, hogy a lakást eladni és felszabadítani a megtakarítást nehezebb és veszteséggel jár.
Ezért a lakáshitel az első pár évben rizikósabb lehet,
de ahogy telik az idő az előny hamar átbillen a saját tulajdonban lévő nagyobb értékre.
Azaz ha pl az utolso évnél kerülnek bajba akkor a hiteles már kibekkeli valahogy a végéig havi 100 befizetéssel, ami 20év mulva annyi mintha ma 69eFt lenne a 2%inflácio miatt, és utána csak a rezsit kell fizetnie.

Persze mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takaró ér, de a pénzügyi lehetőségek kihasználása szerintem nem hiba, sőt.

Minél nagyobb az infláció annál nagyobb a különbség a hiteles megoldás javára és ő annál könnyebben is él/takarít meg a vége felé.

Szerintem félretenni lakásra csak addig lehet ésszerű míg az önrész nincs meg egy olyan hitelhez aminek a törlesztőrészlete nem nagyobb teher mint amit most is lakásra költ az ember.
indanick 2021.12.06 14:27:06
@CyberPunK:
az aki hitelesített szerződéssel adja ki a lakását nem balkáni módszerekkel intézi az ügyeit :)
indanick 2021.12.06 14:49:04
@Nancsibacsi:
BP elértéktelenedése elgondolkodtatott.
Ez a HO dolog szerinted nem fog visszaszorulni, ha elmúlik a vírushelyzet? (én komolyan bízom benne, hogy vagy kihal, vagy lesz rá valami amire azt mondják: ezt kapjátok be és minden ok)
Venni szerettem volna egy panelt befektetési céllal, de így átgondolom.
Szép nagy olvasótábor összeverődött a blog körül. Sokan kíváncsiak voltatok a híreinkre, érdekességeinkre. Sok minden történt, amikről mi mégsem írtunk. Hosszú ideje tartozunk nektek sok féle helyzetjelentéssel. A magyar drón szabályozásról, a nemzetközi helyzetről, meg sok minden másról is...
indanick 2021.08.03 17:05:43
@Sörnyelő: igazad is lenne, ha a büntetés oldalára is sz@rnának. Én csak azt remélem, hátha a köv. kormány korrektebb lesz és EU-s szintre enyhíti a szabályokat, bármilyen szinű is :)
Szép hely az, ha csak ezredannyi pénzem lenne, mint Lölőnek, mennék is körülnézni, még okosodnék is belőle, többet, mint egy mézeshetes-magángépes, Maldív-szigeteki kiruccanásból. De én már csak olyan földhözragadt, meg csóró ember vagyok, hogy ha már utazhatnék, inkább megspendíroznám, hogy a…..
indanick 2021.08.01 10:27:17
@padlogaz: biztos az oltások egyik mellékhatása a memóriavesztés, de volt idő amikor szó se volt arról hogy aki 1-2 hetet vár az választhat bármit. Aki tartott a megbetegedéstől, az elfogadta amit kínáltak mert akkor az volt a fontos hogy legyen védett. Akkor azt mondták , aki nem fogadja el, az a sor végére kerül és lehet hogy hónapokat kell várnia. Én legalábbis így emlékszem, és szerintem a posztolo is igy járt, mert ln nem látom hol írja, hogy utazáshoz válsztotta a szputnyikot. Utólag persze mindenki hülye aki nem azt kapta ami jó utazni is...
    "Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös…..
indanick 2021.07.14 12:38:03
@11 Favágó: azért ha a favágó szó szerepelne a pedo tv-ben, pl kiskorút nem viheti erdőbe a favágó csak ha állami engedélye van rá, az favágóknak is fájna, hogy miért vannak benne. Pedig csak a rádőlő fától védik a gyerekeket...
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
Az AnyVision nevű izraeli biometrikával foglalkozó StartUp, szabadalmi bejelentést nyújtott be az Egyesült Államokban olyan technológiáról, mely képes úgy irányítani a drónokat, hogy jobb képeket készítsen egy személyről arcfelismerés céljából...
indanick 2021.02.28 19:56:55
@midnight coder: az Snowden óta köztudott, hogy egy megfigyelésre szakosodott intézmény mennyire bele tud szarni abba, hogy tiszteletben kellene tartania a nem bűnöző polgárok magánélethez való jogát. Nem egyedi esetek voltak, hatalmas mennyiségű, jogtalan megfigyelés történt. Ha egy civil végez ilyen megfigyelést, az bűncselekmény.A jogvédő a magánélethez való jogot védi, mert az állam azt leszarja. Az hogy téged nem zavar, hogy pl. néznek ahogy meztelenül napozol a saját teraszodon ahova más nem lát és közben ezen röhögnek,nem biztos, hogy mást ez nem zavar. + A totális megfigyeléstől már csak egy technikai lépés a pontozás. Abban meg nem lehetsz biztos, hogy ha egy adott kormánynak "jó állampolgára" vagy, a következőnek is az leszel.
Nem csak gyakorlatilag lehetetlen feltörni, de megjegyezhető is...
Akármennyire is reménykedtünk, hogy nem lesz, a második hullám már a nyakunkon van. Ezúttal a kormányok inkább az egyéni védekezésre helyezik a nagyobb hangsúlyt, azon belül is kiemelt szerepet kap a maszkviselés. Ahogy azonban mi is látjuk, vannak, akik a nyakukon, az állukon vagy az orruk alá…..
indanick 2020.09.15 11:43:31
@Fülig José, Érted amit írsz? Hamarosan eléri az 1000 000-t a halottak száma a világon. Gondolom te pezsgőt bontasz, mert azt hiszed jubileum.
Ha se védekezés nem lenne (bár tudom részedről nincs, de mások azért igenis védekezni próbálnak), és védőoltást sem próbálnának kifejleszteni, pár év alatt elvinne annyi embert, mint spanyolnátha, mert 6-8 havonta újra megfertőződhetsz.
Az hogy "csak" eddig ennyi ember halt meg az nem rajtad és nem a víruson múlt, hanem mert sokan megpróbálják fékezni és 100 évvel későbbi az orvostudomány. Tehát a matek neked nem megy, meg vsz az ok-okozat összefüggések se. Pl szerinted mennyi lélegeztetőgép volt 1918-ban?

A politikát se látod át szerintem mert mindenfélét hadováltál, hogy a vagy ezt vagy azt hazudik a kormány a fertőzésekről mert nyáron semmi se volt. Politika biztos van a szabályok bevezetésében, de szerintem gazdasági okok miatt hagyták a nyarat szabályozatlanul, hogy ne dögöljön meg teljesen a turizmus és a vendéglátás. Szomorú, de azért nincs még kijárási korlátozás, és idősávok, mert inkább beáldoznak több embert, minthogy teljesen leálljon a gazdaság. Az hogy mikor mennyire kell/lehet engedni, az a kormány döntése. Jó arány nincs, csak kényszerű rossz.

Ez veled szemben gondolkodásra utal. Te egyszerűen azért nem hordasz maszkot, mert szerinted felesleges, és nehogy már te szívasd magad mikor ez egy "felfújt hiszti",meg kik neked azok akiket megvédhetnél attól hogy megfertőzd.

Ez a hozzáállás meg a megnyilvánulásaid a szociopatákra jellemzők. (wmiki nem tudom szociopata-e, nehéz eldönteni, mert neki még normális érvei sincsenek, csak debilezik :). Ő talán tényleg csak egy ostoba troll.)
Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Ahogy az alábbi térképen látszik, Magyarországot a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják.  Ezzel mi személy szerint…..
indanick 2017.07.19 09:50:32
@d.j: xviii keruletben, Szentimren lakom es a csapviz valtozo mertekben, de budos. Mar az is felmerult bennem, hogy idonkent beledoglik valami allat valami nyitott tarozoba, annyira furcsa szaga van.
Vettem vizszurot, az megszunteti a szagot. Nem klorszag, hanem valami nyomott savanyu rohadas szaga van. Ugyanezt ereztem mar a xiiii keruleti munkahelyemen is a vizen, de nem folyamatosan, olyan mintha idonkent vegyszereznenek, de nem klorral.
Tékozló Homár Ez taxi, nem Uber 2016.01.19 10:11:09
Második napja várják az utcasarkon a taxisok, hogy valaki az Tarlós-Netanjahu tengelyről végre "oldja meg és kész" a problémájukat. A problémát, ami nem más, mint az Uber, a techológia villámgyors fejlődésével és a szabályozás lomhaságával egyszerre élő fuvarmegosztó szolgáltatás. Ami többek között…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
indanick 2015.12.11 08:14:07
@indanick: amugy engem a meghittseget forszolo magyar kardaloknal a szancsengos
indanick 2015.12.11 08:16:22
@indanick: amugy engem a meghittseget forszolo magyar kardalokkal szemben a szancsengosok abszolut vidamma tesznek.
Meglehetősen megrázó videót tett ki a minap Essena O’Neil. A 19 éves ausztrál lány a YouTube egyik sztárja a maga negyedmillió követőjével (az Instagramon nem kevesebb mint 700 ezer ember látogatja oldalát). Most kitálalt a valóságról. Essena O’Neil immár hét éve van…..
"Bevándorlók? Ugyan, ne röhögtess!" Az emberiség jövőjébe bámulni, elmélkedni a lehetséges eljövendőkön szerintem kiválló intellektuális szórakozás. A kiváló szórakozás lehetősége abból is adódik, hogy jövőbe bámulni sokféle időhorizonton és többféle…..
indanick 2015.10.22 22:36:39
Es mi van, ha nem is ott vannak? Ha a fenyingadozast az okozza, hogy vagy 1000 eve felenk tart egy raj urhajo, es hol a napjuk es a fold között vannak hol kicsit arrebb. A mi tavcsöveinket figyelembe veve sotet urhajok akar a naprendszeren belul is lehetnek, akkor se latjuk innen. A Kardasev skala meg szep emberi talalmany, rank szabva, es tul rovid fejlodesi mintabol kifejlesztve. Ha ok nem emberek, nem foldi kornyezettel, maris csak a skala iranya valoszinu, a fejlodes sebessege, egyenletessege nem. Az, meg hogy mi elinduljunk vagy nem egy masik naprendszerbe, akarmennyi idon belul megvaltozhat kulso kenyszer vagy varatlan talalmanyok, tech attoresek miatt. Pl: jovore valaki csinal ontudattal rendelkezo MI-t. Azonnal elinditnam az urbe, mert nem kar erte, olcsobb, mint az emberes repules, egy csomo dolgot nem kell vinnie es megbizhatobban mukodik. Ha ez tarsul egy fejlettebb targyreprodukcios fejlodessel (direkt nem 3d nyomtatast irok) akkor nem is kell, hogy az elkuldott urhajo es egy robot utasa erkezzen a celhoz, hanem egy komplett gepi kolonia, akar menet kozben sokszor jobbra fejlesztett technikaval, sokkal rovidebb ido latt, mint az ut elejen akarki elkepzelhette. Az otthoniak es a felfedezo gepek pedig megoszthatjak a felfedezesek eredmenyeit, persze egyre ritkabban, de akkor is. A tergorbiteses utazast mar nem is merem hozzairni, ami ha lehetseges lesz, nem is kell olyan messzire menni. Persze lehet mondani, hogy ezekbol meg semmi sincs, de mindegyik szukseges teruletet vadul kutatjak, barmikor megvaltozhat minden.
A szombathelyi kötélugró csapatnak állítólag légkondicionálatlan helyiségben kellett 12 órát várakoznia az RTL Klub legújabb műsorának, a Hungary's Got Talentnek a hétvégi forgatásán, ezért még a fellépésük előtt hazautaztak, írja a Nyugat.hu. A csapat májusban volt egy…..
Nemi erőszakkal képtelenség viccelni, én most fejből csak egy komikust tudok, akinek ment (Louis CK-ről van szó), de ő sem azon a borzasztó bűncselekményen pattogott, hanem inkább saját magán, hogy milyen borzalmas gondolatai vannak. Maksa Zoltán pedig nem egy Louis CK, úgyhogy az…..