Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amarokian

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
10. hetünket tapossuk, és eljött a várva várt 5 napos szabadságunk. :) Autót béreltünk, és körbeutaztuk szigetünket, Isle of Harris-t.  Újabb nyertes kérdés: Ki fedez fel valamit a képen?    Bizony az első negyedóra egy picit bizonytalanra sikeredett Eszterkának a hirtelen…..
Amarokian 2014.08.23 10:58:09
Üdv, lányok!

Csak most találtam a blogotokra, de egyből végigolvastam nosztalgiából. Nekem ez az egyik kedvenc részem Skóciából...

Szerintem másszatok még fel a Clisham tetejére, amíg találtok egy szép (szabad)napos alkalmat. Kicsit kihívás felmenni, kicsit szeles odafenn, de megéri a kilátás miatt!

A közeletekben levő Hushinish és Luskentyre homokos tengerpartjai sem rossz helyek.

kirándulás tervezéséhez, ha még nem ismernétek:
www.hebwx.co.uk ;)

A fesztiválról meg semmit nem írtatok... Highland Games megvolt?

Harris Tweed: ha eljuttok South Harris keleti partvidékére, Plockrapool környékére, akkor ott olcsóbban találtok igazi Harris Tweed cuccokat, és még meg is nézhetitek, milyen gépen készítik a szövetet. (Legalábbis 2010-ben így volt... ;) A nagy boltjuk Tarbertben a kikötőtől nem messze van.

www.visitouterhebrides.co.uk/see-and-do/shopping/harris-tweed-and-knitwear-p527221
Danny MacAskill méltán sorolható korunk legtermékenyebb kerékpáros alkotói közé. Tiszta, mégis összetéveszthetetlenül egyedi stílusa népszerűvé tette úgy a tengeren túl, mint az öreg kontinensen. Legújabb munkájában a fiatalabb korosztályt szólítja meg. Az Imaginate-ben…..
Ha bármikor az olvasás folyamán esetleg az jutna eszébe, kedves olvasó, hogy a posztoló idióta, aki a legalapvetőbb összefüggésekre sem képes, kérjük, erősen koncentráljon a címre! Rogán Tonyesz megmondta, hogy nem ám csak a gázárnál fogják megnézni, hogy mi a stájz, hanem…..
Amarokian 2013.01.09 14:51:16
@VT Man:

>BKV havi bérlet: 10500 Ft/hó
>Ausztriában: Bécsi "bkv" havi bérlet: 13000 Ft/hó

Átlagkereset:
Budapest: 140e Ft
Bécs: 2000 euro
Amarokian 2013.01.09 15:00:45
@Ándi bácsi:
KSH.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_zhc006b.html

Ha átlagosnak vesszük a két felnőtt két gyerek összetételű családot és figyelembe vesszük, hogy átlagosan a nők kevesebbet keresnek, akkor kb. itt tartunk...
December 30-án még Shanghai is avatott, két vonalat is meghosszítottak. A 9-es vonal egy új 6.5 km-es szakaszt kapott, a 13-as pedig 8.5 km-eset. A bolygó legkiterjedtebb metróhálózatának térképe manapság így fest. A szaggatott részek épülőben vannak. Nagyban katt ide: LINK..
 Középkori ítélet Geréb Ágnes nemzeti bába ellen A Centrifuga tiltakozik az ítélet ellen és felszólítja dr Schmitt Pál után Áder János köztársasági elnököt is dr Geréb Ágnes bába, szülész-nőgyógyász szakorvos, pszichológus tavaly elutasított kegyelmi…..
Amarokian 2012.02.11 23:36:23
@Irsai Olivér: Pedig nem is beszéltünk össze... ;)
Amarokian 2012.02.11 23:57:42
@billy reed: "Szóval te mint látnok, pontosan tudod, hogy melyik szülés lesz komplikációmentes."
Igen, a születés egy olyan valami, ami előbb vagy utóbb halállal végződik. :)
Na de komolyan. Minden szülésben van rizikófaktor, teljesen biztonságos szülés nincs. Amikor a kérdés, hogy mi az esélye egy komplikációmentes szülésnek, azt szerintem meg lehet saccolni: rendezett családi körülmények, egészséges anya, a várandósság idején nem merült fel probléma stb. (-hadd ítéljék meg ezt nálam okosabb szakemberek). Ezek esetében ha a szülést kísérő emberek TÉNYLEG odafigyelnek a vajúdó anyára, akkor nem szokott kialakulni hirtelen olyan állapot, ami azonnali beavatkozást igényelne. Ha valami gond látszik, van idő eljutni a legközelebbi kórházba, s ha az tud a várandós anyáról, a beérkezésig elő is tudják készíteni a segítséget. Azaz normális esetben a baba megszületik minden komplikáció nélkül, ez lenne az optimális, mamabarát. A komplikáltnak tűnőknél pedig figyeljenek az orvosok, s ha szükséges, akkor avatkozzanak csak be.
Amarokian 2012.02.12 00:06:45
@Amarokian:
ez lenne az optimális, mamabarát ÉS bababarát.

Elég nagy stressz az egy újszülöttnek, hogy ki kell bújnai a jó meleg, sötét helyről egy fényes, hidegre. Minél simább az átmenet, minél több közvetlen szeretet és kevés változás veszi körül a babát a megszületése utáni időszakban, annál nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz később.
Serbia Insajd Burek 2.0 2010.10.17 16:22:00
Vannak kaják, amelyek egyszerűen nem működnek, ha külföldre viszik őket. Az istennek se lehet eladni például a BurekOT Magyarországon. Legalábbis úgy nem, ahogy azt Szerbiában teszik. A topolyai piacon még mozgó burekos is volt korábban, úgy 10-20 éve. Nem valami kis kosárból…..
A kis népek önérzete függőlegesen sem ismer határokat. Ilyen szempontból tökéletes példa az Estrella hegység legmagasabb csúcsa, amely (ahogyan azt Csuri korrekt módon írja) 1992 méter. Igenámde: a portugál kebel nem bírta elviselni, hogy az egész országban nincs egy tetves…..
Amarokian 2010.09.07 15:07:41
@is: Azt hiszem, ott inkább 100 láb (kb. 300 méter) volt a hegy definíciója. Igaz, ott ezen múlt, fennmaradnak-e a térképen mint megírás vagy sem...
Már csak pár nap és egy egész hónapon át a legújabb, legmodernebb stadionokban követhetjük nyomon a 2010-es Foci VB mérkőzéseit. Számos látványos, modern technikai megoldásokat használó stadion van világszerte, melyekre joggal büszkék a bennük játszó csapatok és szurkolóik.…..
Elméletnek nem rossz. A napokban a szörnyű tragédiát követően sokan megfogalmazták a jegyzetet készítő blogokban, hogy nagyon gyanús a történet. Elképzelhetetlennek tartanánk, hogy egy állam a vezetőinek felét egyetlen szörnyű katasztrófában veszítse el. Olyan…..
zamat Az E nem öl meg 2010.01.12 11:00:00
Ha érdekli, hány kalóriára van valójában szüksége, ha fontos, hogy ne egyen több zsírt a kelleténél, és tudni szeretné, mit takarnak a rettentő E betűk, akkor nincs más dolga, mint elolvasni, mi van az ételcímkéken. A telített zsírsavak, habzásgátlók és emulgeátorok…..
"Habár a nők túlnyomó többségét a kórház nyugtatja meg, van évi párszáz kismama, aki az otthonszülés mellett dönt. Az ő jogaikat tiporja sárba az egészségügyi kormányzat, mely évek óta nem rendezi megnyugtatóan az otthonszülés jogi szabályozását. A hatályos…..
Amarokian 2009.11.30 23:46:01
@gyz: "Lehet, hogy Geréb volt, férfinak öltözve?"
Szerintem igen. :))))
Amarokian 2009.12.03 08:05:35
@aronsatie: Szia! Geréb Ági tőlünk sem kért és szerintem nem is fogadott volna el pénzt a szülésért.
A demóból nagyjából kiderül minden előnye az új, androidos telefonokon ingyen elérhető Google Navigation-nek:  hangalapú keresés (egyelőre csak angolul) élő, online útinfó adatok (egyelőre inkább csak az USA nagyvárosaiban) útvonalérzékeny keresés (azon az…..
Amarokian 2009.10.29 08:44:36
@b p: Mikor néztél GoogleEarth-t? Rajta van néhány hónapja... Speciel a térkép a TeleAtlas-tól jön ha jól látom, nem is gugli. Gondolom ennek is van némi átfutási ideje.
Amarokian 2009.10.29 08:55:10
@Binsz: >A TeleAtlas feljövőben...
Ha jól tudom, minden csinnadratta nélkül nyitottak irodát Magyarországon, s új csapat tartja kézben a dolgokat. A hírhedt Fekete Pákó utca is eltűnt a térképről, nem hiszem, hogy a főhadiszálláson javították ki az index nyomására :). Egyébként is, szerintem az még akkor kerülhetett az adatbázisba, amikor még a TopMap szállította a térképet a TeleAtlas-nak...
Nemrég volt hír az is, hogy láttak felmérőkocsikat cirkálni az utakon országszerte, ebből meg arra lehet következtetni, hogy lehet, észrevették a hiányosságokat, s nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőben Magyarországra.
Folytatódik a kiválasztás. Ez most a Hajdúszoboszlói forduló, de akik innen továbbjutnak, felkerülnek Miskolcra a harmadik körbe. Tehát B-oldal álomzenekar. Először augusztus 3-án Baján a tornacsarnokban az énekest választottuk ki, a szavazataitok 28%-a alapján Freddie Mercury…..
 Beannachtam na Feile Padraig, céad míle fáilte! Hey Teebor, how's she cuttin' oul' fella? Wha' can oy getcha, wha' 'bout a luvely poyn' av Guinness ar a soyda? (írül: Boldog Szt. Patrick-napot, százezer üdvözlet! "angolul": Hé Tibor, mi a pálya, öreg…..
Amarokian 2009.03.17 10:07:06
@Amarokian:
Na utánanéztem, magamat is javítva :)

Röviden:

Goidel (másnéven Gael) kelta nyelvek:
Irish (Gaeilge), Scottish Gaelic (Gàidhlig) és a Manx (Gaelg). Azonban a régi irodalmi skót és ír kelta annyira hasonlít egymásra, hogy egy azonos nyelv különböző nyelvjárásainak számítanak.

Bővebben:
hu.wikipedia.org/wiki/Gael_nyelvek
Amarokian 2009.03.18 09:37:35
@DrJohnson: Néhány sör és whisky jelentősen javítja az angol nyelvtudást :)))