Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bastian

0 bejegyzést írt és 552 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A blogbejegyzések hozzászólásai között, illetve sok más fórumon is olvasom, látom, hogy laikusok, nem ebben a szakmában dolgozó, az ingatlanközvetítőkkel csak érintőlegesen kapcsolatba kerülők, mennyire rossz véleménnyel vannak erről a szakmáról, illetve ennek a szakmának a képviselőiről.…..
bastian 2020.03.02 03:17:45
Ezt írod "mennyire rossz véleménnyel vannak erről a szakmáról, illetve ennek a szakmának a képviselőiről".

Ezek után azzal akarod bizonyítani a negatív vélemények indokolatlanságát, hogy az irodák kinézetéről, meg a hirdetések fényképeiről és információtartalmáról beszélsz.

Mi köze van ennek azokhoz a személyekhez, akikről rossz a vélemény? Az ingatlanközvetítő személlyel van általában a baj. Semmilyen információt nem tud hozzátenni a dologhoz, ami az interneten amúgy is fent van, mert nem is tud semmit. Általában teljesen képzetlen, szakma nélküli emberekről van szó, akik jobb híján elmennek közvetítőnek, mert más nem adna nekik semmilyen munkát, takarítani meg nem akarnak... Ahogy a foglaló kp-ben előkerül, rögtön számla nélkül nyúlja le a részét és többet nem látod. Ez az alap eljárás.

Kivételek vannak természetesen, csak nem sokan.
Ezért szerinted jogos milliókat kifizetni valakinek, aki csak ott téblábol és tartja a markát?

Szerintem olyan esetekben van értelme közvetítőnek, ha pl. az egyik fél külföldi (akár mindkettő) és nem beszélik a nyelvet, nem ismerik a helyi jogszabályokat, stb..., vagy a tulaj külföldön dolgozik és nem ér rá itthon mutogatni a lakását, meg intézni az ezzel kapcsolatos ügyeket, vagy annyira vacak a lakás, a lokáció, stb... hogy ötletek kellenek az eladáshoz, átalakítás, stb.... tehát meg van a közvetítő szerepe, csak nem egy sima adásvételnél, mert ott manapság már semmi értelme.

Ma már idős emberek is vidáman neteznek, úgyhogy erre hivatkozni kár, mert annak az időnek vége, ahol idős embereket tájékozatlanságuk miatt be lehetett húzni a csőbe....
Hihetetlenül sok féligazság, sőt, olykor káros tévhit befolyásolja az étrendünket. Még azokét is – vagy az övékét csak igazán – akik figyelnek arra, hogy egészségesen étkezzenek. Néhány közismert  táplálkozással kapcsolatos hiedelmet gyűjtöttünk össze. Az olívaolaj az igazi Az olívaolaj…..
Hát ja, a fránya környező társadalom, amit nekik kellett volna projektalapon civilizálni… (...) a civil elit csak médiakampányokban kommunikált vele, nem hozott létre és működtetett tömegesen bázisközösségeket, amelyeken keresztül  fokozatosan elérhette volna a tömegeket.…..
   Akik úton járnak bizonyára tudják, vagy már hallottak róla, hogy a meditáció mennyire hasznos, jótékony és segíti a folyamatot. Jómagam már több éve meditálok szinte napi rendszerességgel. Most megosztom tudásom, tapasztalataim, mely segítségül szolgálhat mind azoknak…..
bastian 2015.01.31 15:57:47
@beszélő majom:

Nem szoktam belekontárkodni okostóniként olyan témába, pláne határozott álláspontot képviselve, amihez lövésem sincs. (pl. nem fogok agysebészeket kioktatni)

Szerintem te se tedd!

Ha érdekel, akkor tanulj a témáról, ha meg nem, akkor ott van neked a "térdeplős, keresztetvetős, szőnyegen fetrengős, stb... rituálék, pont a hozzád hasonlóknak lett kitalálva, fantasztikusan lehet vele irányítani a népeket, mint egy távirányítású kisautót...
Darwin evolúciós elmélete óta keresik a hiányzó láncszemet ember és állat között. Amikor 50 évvel ezelőtt megtalálták Olivért, úgy tűnt, vagy egy rendkívül fejlett majomfaj első példányával, vagy egy félig ember, félig majom hibriddel találkoztak. A majmok bolygójának…..
Ezt a hírt ma reggel hallottam a Tv-ben, ahol két hölgy arról a kimutatásról beszélt amit 13 fővárosi és 12 vidéki helyszínen készítettek, közel 100 nő megkérdezésével, akik abortuszra vártak. Állítólag többen beszámoltak arról, hogy még a második tanácsadáson is…..
Az RTL Klub a Blikk információja szerint azért fizet havonta százezres nagyságrendű összeget a színésznek, hogy ne legyen képernyőn. Ezért történhetett, hogy Stohl nemrég visszautasította a Tv2 10 millió forintos ajánlatát is. Korábban Kolosi Péter, az RTL Klub…..
“Ez a Big Mac száraznak tűnik és egyáltalán nem olyan mint a képen. Tudnál egy olyat csinálni, mint a fotón?" – Emberünk rejtett kamerával vette górcső alá a gyorséttermeket. A nagy kérdés, hogy tényleg azt kapjuk -e, amit a hirdetésekben látunk. Videó.    ..
Délután csörög a telefonom. Mit viszek magammal este a CEU Business Schooljának könyvbemutatójára – hangzik a kérdés. Soros György is ott lesz, a biztonságiak aggódnak. Megnyugtatom a pr-est, hogy csak a telefonom lesz nálam, majd eléggé meglepődök a Greshamben, amikor minden…..
Éppen egy éve, tavaly júniusban írtam egy blogbejegyzést "A magyar jövő megtekinthető Örményországban" címmel. A bejegyzés a mai napig kering a Facebookon, arról írok benne,hogy mennyire pontosan leírják a kaukázusi ország jelenlegi viszonyai Magyarország egyik lehetséges…..
bastian 2014.06.22 13:07:12
"nem ismerek rá a saját hazámra".

Miért, megváltozott valami Izraelben?

Egyébként mindenhol ez történik, azaz felüti a fejét a bizalmatlanság, ahol tradicionális (értsd: még nem szétrombolt) társadalmakra ráerőltetik (próbálják) a nyugati (értsd: romboló) viselkedési, gondolkodási mintákat.
Afrika a legjobb példa erre, a gyarmatosítás előtt egy nyugodt édenkert volt. Mi maradt a gyarmatosítás után? Szétvert társadalom káoszban és pusztulásban.
Érdekes módon, azok az afrikai országok vannak még úgy-ahogy elfogadható állapotban (a többihez képest), amik angol gyarmatok voltak,mert ott hagyták meg leginkább az eredeti társadalmi viszonyokat. A francia gyarmatok erőszakos társadalomátalakítása, az "egyenlősdi", "mindenkinekjogavanmindenbebeleugatni" iszonyatos pusztítást végzett és azóta ezek horrorállamokká voltak.

Csak hierarchikus társadalmaknak van hosszú távú jövője. Ahol mindenki azt hiszi, hogy ő is lehet király, az pusztulásra van ítélve. Ahol analfabéták is beleszólhatnak az ország ügyeibe, ott mindig lesznek akik felhasználhatják őket egyéni céljaik érdekében. Akinek nincs semmije (proletár), az könnyen vezethető, irányítható. Ezt hozta a "nyugat". (Nem, a polgárosodás az bizony előbb volt...)

Ahol a májsejttel elhitetik, hogy lehet ő agysejt, meg szívizomsejt is (mert joga van hozzá) ott a az alkotóelemek lázadásáról (lázításáról) beszélhetünk, aminek csak egy eredménye van: a végső pusztulás.

Tehát, a neoliberalizmus nem fejlődés, hanem pusztítás és ilyeténképpen a "halál kultúrája" és ennek felkent papjai semmi mások, mint hóhérok, az emberiség hóhérai.
bastian 2014.06.22 13:34:22
@rockjano:

Ez egy óriási tévedés.

Te azt látod, mint amikor valaki pillanatfelvételt lát egy felugró emberről. Azt a látszatot kelti, hogy az illető tud "lebegni" a levegőben, holott csak az időintervallum olyan kicsi, hogy nem látni az egész folyamatot.
Így van ez az un. kapitalista, nyugati rendszerrel is. A működés látszatát kelti. Olyan rövid ideje létezik, hogy életképtelensége nem mutatkozik meg a rövidtávú szemlélő számára. Ez kizárólag a világ más társadalmainak és a föld (fogyó) kincseinek gátlástalan kifosztásán alapul. Ha ez nem lett volna, már rég eltűnt volna (ki sem alakult volna).

Aki azt képzeli, hogy ez a rendszer működőképes és akár csak megközelítheti pl. az 5000 évig fennálló egyiptomi birodalom élettartamát, az egy illúziónak esett áldozatul és egy működésképtelen rendszerrel példálózik, azaz kártyavárra alapozza az érvrendszerét.
Az 1971-ben született zenész, zeneszerző, gitárépítő, újságíró és író soha nem járt iskolába. Nem részesült otthoni taníttatásban sem, hanem szülei lehetővé tették, hogy képességei szabadon, a saját ritmusában bontakozzanak ki. Élményeit két könyvben örökítette…..
Ez a bátor újságírói kiállás?   A HVG.hu átlépett egy határt. Mert lehet és kell is egy demokráciában kritikával illetni a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Lehet újságírói véleményként akár patás ördögnek is beállítani, sőt le kell leplezni -  ha vannak -…..
Bár nem a közelben ...  2.000.000 forintból nem hogy Magyarországon, de az általában olcsóbb ingatlanárakkal bíró Thaiföldön sem megyünk sokra - főleg, ha teljesen új, ráadásul egyedi házat építenénk magunknak. Gondoltuk ezt eddig... azonban Steve Areen fotós és zenész 6…..
Pár éve felütötte a fejét a H1N1 vírus, majd azzal a lendülettel jött a megoldás is rá: védőoltás. A média minden forrásából, óránként erről lehetett hallani. Figyelmünket felhívva a fokozott veszélyre, esetenként megemlítettek néhány áldozatot, amit a vírus…..
Elképedtem, amikor életemben először láttam termeszvárat. Ezek az apró rovarok hogyan hordanak össze egy ember nagyságú kupacot? Félelmetes, ahogy ott zsizsegnek körülötte. Itt valami nincs rendben, ha így folytatják, bekebelezik a következő falut. Nézd már, ott az a hatalmasra…..
Is It Racist to Date Only People of Your Own Race? Rasszizmus-e, ha csak a saját fajtáddal randizol? – teszi fel a kérdést Reihan Salam a Slate-en. A válasza tömören: „igen”. Magyarán: randizz a haladás szolgálatában! Tegyünk egy-két gondolatkísérletet a felvetés kapcsán!…..
Hiába mondta az ellenzék egyre hangosabban, hogy Brüsszel nem Moszkva, a kormány egyre egyértelműbb válasza az volt erre: „őszinte sajnálatunkra”. Ahogyan haladtak előre az elmúlt hónapok eseményei Ukrajnában, úgy kellett volna egyre világosabbá válnia a ténynek: a keleti út…..