Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a petya

0 bejegyzést írt és 257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt vannak a lányok, akik a Louis Vuitton őszi/téli kollekcióját mutatták be a párizsi kifutón. Mindannyian smink nélkül. Egészen ijesztő élmény kinagyítva megnézegetni őket (tisztelet a kivételnek).Szóval, aki szeretne egy kicsit borzongani, az kattintson a képre... és utána…..
a petya 2010.03.18 22:30:21
@Piszok Alfréd: biztos csak véletlen ;)
A vascső alkatú fiúval volt először orgazmusom.Kedves Szakítós blog, Ebben a pillanatban jutottam arra az elhatározásra, hogy megosszam veletek ritka érdekes storymat... :)Nos, anno, a kapcsolat kezdetén voltam én 18, ő 23.Túl egy 4 és fél éves kapcsolaton annyira ki lehettem…..
Állítsák meg, lopják a maradék méltóságunk!!!Pár hete (gyaníthatóan szociális rászorultsági indokkal) eltulajdonították újszülött lányom első verdáját. Aki hasonló folklórban éli mindennapjait, tudja, mibe kerül egy ilyen többfunkciós csoda, de az erkölcsi, morális…..
Sorozatot indítunk, amelyben sorra vesszük a kisebb-nagyobb javításokhoz elengedhetetlen, vagy legalábbis ezekhez komoly segítséget nyújtó, relatíve olcsón beszerezhető szerszámokat, eszközöket. Volt nekünk már WD-40 napunk, ahol kissé belemélyedtünk az "ezerfunkciós…..
a petya 2010.01.11 21:18:07
a petya 2010.01.11 21:20:40
Korzo nevű olvasónknak köszönjük ezt a tíz csillagos nosztalgia videót, amelyben a britek sci-fi sorozata az Alfa holdbázis köszön ránk és követelve jogos helyét a blogon. Azt hiszem ezzel a szörny kidolgozással, ezekkel a ruhákkal és fegyverzettel tényleg nem értem, miért nem…..
a petya 2010.01.10 17:06:52
@prostatikus vogon jeltz: jaj, ez volt a másik nagy parám, talán nagyobb mit az égetős polipszörny. Köszönet érte :)
a petya 2010.01.10 17:12:59
@Winston007: a Star Trek első sorozata szerintem "gagyibb" volt.
Ellenőrző Használható tudás 2009.12.21 08:00:00
Állandó bosszankodásunk tárgya, hogy a tankönyvek nem életszerűek, kevés bennük a mindennapokban használható tudás. Egyrészt nagyon felgyorsult a világ és nem tudják a tankönyvírók követni a változásokat, másrészt van egy elfogadott tudásanyag, amit a NAT szerint minden…..
a petya 2009.12.22 10:00:08
@Void Bunkoid: miért is fontos az, hogy configolni tudjon ilyesmiket?

Szerintem egy fontos dolog van, amit az iskolában meg kell tanulni:
GONDOLKODNI.

És ehhez kell, hogy lexikális tudást is tanítsanak, meg irodalmat és nyelvet is, de lényeges, hogy összefüggésekben, hasznosnak látttatva ezeket a tudásokat, és minduntalan gondolkodásra, érvelésre késztetve tanítsák ezeket. Nem tunya lexikonokra van szükség, hanem gondolkodó emberekre.
a petya 2009.12.22 21:12:37
@Scaramella va alla guerra: a gondolkodás elsajátításában a verselemzés is nagyon sokat segít, ha azt jól csinálják. Jó műveket jókor jól kell elemezni és elgondolkodtatni a gyereket rajta.

De ezzel nem a természettudományos oktatás ellen beszélek persze, az nagyon fontos, és nagyon tetszik a fentebb vázolt Természettudomány óra, és a taglalt módszerek is tökéletesen megfelelnének az ízlésemnek. Ilyesmire gondoltam én is, csak laikusként nem tudtam ilyen jól kidolgozni és leírni.
a petya 2009.12.22 22:23:29
@Scaramella va alla guerra: szerintem félreérted ezt a kisérletezős dolgot. Én úgy értelmezem, nem az elméletet igazolandó kéne sokat kisérletezni az órákon (amikor fontos, hogy értsük az elméletet és jól tervezzük meg a kisérletet), hanem pont a kérdések felismerésére és lehetséges magyarázatok keresésére, a tanulságok levonására és elgondolkodtatásra valók. Hogy a gyerek lássa a való világ történéseit, hogy rájöjjön, a kérdéseire miként találhat választ, és hogy megtanuljon következtetéseket levonni az eredményekből.
A csoportmunka meg azért fontos, mert kevés kivételtől eltekintve manapság mindenhol szükség van rá, a Rambók kora lejárt, csapatmunka van, már a számítógépek is együttmúködnek, nemhogy az emberek. És ez tanulandó, a hatékony munkamegosztás, kommunikáció, kifejezőkészség, minden.

És bár adottság és nyilván nem is nélkülözhető módszertan a specializáció, de alapvetően az iskolában nem az a lényeg, hogy tanuljunk irodalmat, meg kémiát, meg nyelvtant, meg fizikát, hanem az, hogy felkészüljünk az élet kihívásaira, megszerezzük az alapvető tudást amivel később élhetünk, hivatást választhatunk, amivel megoldhatjuk az elénk kerülő problémákat (beleértve az egyetemi vizsgaidőszaki kihívásokat is).
Szóval nem baj, ha a természettudományok tanulása közben felhasználjuk a magyarórán tanultakat is és fordítva, ha egy mű elemzésekor analitikusan is gondolkodunk kicsit.

Önmagában a verselemzéshez pedig szerintem nem kell élettapasztalat, legalábbis a megfelelő vers elemzéséhez 8 éves korban nem kell több, mit egy 8 évesnek van. Az én 7 éves kislányommal csodálatosan el lehet beszélgetni arról, hogy miről szól a Charlie és a csokigyár, melyik gyerekkel iért is történik az ami, és ő maga is ki tud találni olyan mesét, aminek tanulsága van. Az empátia pedig tanulható és tanulandó, többek között úgy, hogy olyan helyzetbe hozzuk a gyerekeket, hogy ezt gyakorolják, például elgondolkodtatjuk őket, ki mit miért tehetett, mire gondolhatott a mese (vers) írója.
Az meg egyenesen horror lenne, ha egy 18 évestől ne lehetne elvárni szite bármilyen mű értelmes elemzését.
Az elmúlt néhány napban szándékosan kerültem, hogy a havazásról, illetve annak a MÁV-ra gyakorolt hatásairól írjak. Inkább csak megfigyeltem. De így két nappal az "ítéletidő" után engedjetek meg egy elemzést. Szombaton relatív sok hó esett, persze erről és a -20…..
a petya 2009.12.21 18:35:47
@Ákibard!: amúgy elég röhejes a MÁV és a vasút állapotát arra fogni hogy én leszarom :)
a petya 2009.12.22 01:47:22
@Ákibard!: "az ET-re kb 15000 egy jegy, ami nálunk egy hasonló távra teljesáron hasamra ütök, 3000 ft. De számoljunk IC-t és legyen 5000 a különbség érezhető."

És mennyi idő alatt teszi meg ugyanazt a távolságot az egyik és a másik?
a petya 2009.12.22 10:13:17
@Ákibard!: nézd, Budapestről Veresegyházra ma lassabban jut el a vonat, mit Petőfi idejében. Pedig a technika _annál_ azért korszerűbb. Akkor most miről is beszélünk?
Jobban kéne szervezni, nem folyton a technikára meg az alacsony fizetésre mutogati, hanem dolgozni, tisztességesen.
...legalábbis az amerikaiak szerint. Itt az év vége, szépen jönni fognak az év legjobb Top10 összeállításai. A Mr. Skin oldal is előrukkolt egy videóval, amiben 2009 legjobb meztelenkedéseit láthatjuk. Illetve az csöppet túlzás, hogy láthatjuk, mivel kitakarják a fontosabb…..
Nick Fry igazgató szerint érdekes lenne a német visszatérése, hárítás helyett hosszan elemezte a felvetésről a monacói F1-fórumon.”Michael vagy egy másik korábbi világbajnok is érdekes lenne. Tud valaki 40, 41 évesen versenyezni egy 24 évessel?  Más sportokban már…..
a petya 2009.12.11 16:43:34
@prometheus_X: talán
Eddig az SZDSZ esélyeiről csak „szóra sem érdemes” módon írtam, ami ha nem is udvarias, de a valósághoz közel álló megközelítés. S bár formailag szegény Retkes Attila elnök nevéhez kapcsolódik majd az egykor szebb napokat látott párt kivezetése a parlamentből, az…..
a petya 2009.12.08 15:44:26
@TH: sajnos semmilyen szempontból nem követtek semmilyen elvet.
Filmdroid Rejtély 2009.11.30 19:52:00
Közeledik az év vége, és egyre-másra készítenek a filmes portálok listákat arról, hogy mik voltak az évtized legjobb filmjei.Miután több listában viszontláttam a Rejtélyt a legeslegjobbak között, eszembe jutott, hogy tényleg milyen jó film volt. Kritika…..
Én költő vagyok és harcos. Ő álmodozó és katona. Majdnem passzolnitudott volna. Majdnem. A kép innenSziasztok! Muszáj megírnom újra és újra, ugyanazt. A szakítást. A Velevaló szakítást. Ami mindenhová visszavezethető, csak ahhoz nem, mitakartam. Pedig én mondtam ki. De…..
a petya 2009.12.02 13:49:24
 Hihetetlen eredménnyel zárult a Ferrari Challenge 2009-es szezonja! Válint Tibor, aki második szezonját versenyzi idén, a bajnokság zárófutamán megerősítette második helyét, így ezüstérmesként végzett a Ferrari Challenge Shell Kupában. A Warm Up Racing szintén ünnepel,…..
Főszerepben Louis CK, azaz Székely Lajos, magyar származású komikus, a Lucky Louie című HBO-sitcom egykori, és a Louie című jövőre bemutatkozó F/X-vígjáték jelenlegi húzóneve. Ez az a videó, ami miatt érdemes legalább pornóangolul megtanulni. ..
A német csomagküldő cég az Otto, megállapította, hogy egy egyszerű fehér hosszú ujjú pamutpóló teljes életciklusa alatt 10,75 kg széndioxid kibocsátásáért felelős. Az Ecotextile News arról számolt be, hogy a mosás, a szárítás és a vasalás miatt jelentős szédioxid kerül…..
Ez mostmár annyira péntek 13, hogy el sem hiszem. Rövid is, Verás is, ezt már tényleg nem veszem le, jó hétvégét mindenkinek.Kedves Szakítós!A blog eredeti szellemiségehez illő dolog történt a minap. Összeröffentünk a baráti társasággal egy kellemes sörözgetésre,  ott…..
a petya 2009.11.13 13:39:53
 A párom/nem párom három éve csalja velem a feleségét. Gyereket akarok tőle - hülyék az emberek teljesen?Sziasztok! Na hát az én sztorim nem egészen a szakításos kategóriába tartozik, mivel még most is "gyűrjük" egymást.Van nekem egy pasim. Illetve nincs nekem egy…..
a petya 2009.11.11 13:27:06
Az ilyesmire mondják azt, hogy ne csak szopd a f@szt hanem tátott szájjal szaladj neki...

Hívjátok MP-t :)
a petya 2009.11.11 13:37:14
@Kedves Nard: pont ezen gondolkoztam, honnan is hallottam ezt a mondást :D
a petya 2009.11.11 13:54:40
@Ami429: egy körülményt kihagytál. A pasi nem szereti a posztírót.
 Szerintem ez túlírt és kamu, de döntsétek el.Sziasztok Szakítósok!Sokáig érlelődött bennem az elhatározás,de végre rászántam magam,hogy mint olyan sokan,a szakítós közönsége elé tárjam a magánéletem.A történet a Pécsi Tudományegytem közgáz karán…..
a petya 2009.11.10 14:12:40
@nairobi1: nem a te hibád, hogy megjelent :D
a petya 2009.11.10 15:47:30
@Elemózsia: flanell akart az lenni szerintem.
Ha valaki azt gondolná, hogy a játékok azért jók (szemben mondjuk a való élettel), mert bármi történik a programban, az ránk nincs hatással, az üljön le, és gondolja újra. A Lose/Lose című játékkal kapcsolatban az orosz rulett jutott eszembe előszőr, lévén ebben a shoot…..
a petya 2009.11.10 14:24:34
Tisztelt MT blog! Központi közigazgatás egyik szervénél dolgozom, férfiként, család (azaz feleség, gyerek) nélkül. Az állami ünnepek előtti munkanapokon a munkaidő a CSALÁDOS hölgyek részére 12 óráig vagy 14 óráig tart, a hivatalos 16.30 óra helyett. Sajnos leírva ez soha…..
a petya 2009.11.05 16:40:46
@ave: de hát ez nem így van. Árverseny van, meg bérverseny (lassan cérverseny is lesz), nincs olyan, hogy azonos munkáért azonos bért. Annyit, amennyit kiharcoltál magadnak.
Mellesleg azonos munka se nagyon van.
a petya 2009.11.05 16:44:36
@Szibarita: nem helyette dolgozol. Csak dolgozol. Te is, ő is a főnöknek tartoztok elszámolással, nem egymásnak.
a petya 2009.11.05 16:46:54
@Csmh: igen, _is_. Meg kurva agy mázli is. Legalábbis egy ekkora sikerhez, amilyenről most beszélünk. Egészen egyszerűen töredékannyi ennek megfelelő állás van, mint ahány potenciálisan sikeres (tehát okos, tanult, szorgalmas, kitartó) nő.
Az előző részben megismerkedtünk a Benkő Dániel göcsörtös térdére és (egyelőre) be nem mutatott nemiszervére ácsingózó nőhaddal, amiben van ilyen is meg olyan is, szerelmes meg nem szerelmes, kis butuska, kicsit kurvás, nagyon kurvás, ahogy azt a műfaj szabályai megkövetelik.…..
Ilyen reklám is volt? Ugye nem?  A kép innen Kedves Szakítós! Nemrégóta olvasom csak a blogot...és sosem gondoltam, hogy egyszer Én is megírnám a sztorim....De most itt az idő :-)2008 decemberén kezdődött... Nevezzük a fiút G. -nek...Regisztráltam egy…..
a petya 2009.10.20 16:10:21
@Frigyesur: pedig elobb utobb ugyis az lesz a vege :) Mindegy, egy kis hejehujadinomdanom sosem art :)
a petya 2009.10.20 16:12:05
@tuli_: talan mar regisztralt is ide, most hogy megtudta hogy van ez a blog
a petya 2009.10.20 16:22:09
@Frigyesur: en csak boldog akarok lenni :)))
Subba A karmánkért 2009.10.16 12:17:00
Azért nekünk is vannak érzéseink, az a rengeteg retek amit értetek kell megnéznünk, és posztolnunk! Helyre is billentyjük a karmánkat ezzel a dilis kis kanadai videóval. Valahol belül mindenki szines vicces kis diák akar maradni örökre.    ..
Remélem ez nem egy reklám sztorija átírva.A kép innenKedves Szakítós, Tisztelt Blogolvasók!Sajnálattal közlöm, hogy egyenlőre ez az utolsó történet amivel meg tudlak benneteket örvendeztetni. Érdekes, hogy valamiért fordított időrendben írtam meg nektek a történeteimet, így…..
a petya 2009.10.19 15:19:20
@elmoro: ez igy tul komplikalt, mert vegulis mindent felsorolsz mint miertet, a korulmenyeket es a ket felet. Persze, annak is vannak okai, miert johet egy harmadik, de mivel ez ennyire komplex, szerintem leegyszerusithetjuk a dolgot arra, hogy a harmadik fel jelenti a miertet. Legtobbszor ugyanis, ha nem jelenik meg megfelelo harmadik, akkor az amugy ellaposodott/kiuresedett/barmilyen problemaval terhelt kapcsolat folytatodik.
a petya 2009.10.19 15:43:45
@BARI: en mar tobbszor is, sikeresen. Csak nagyon stabil alkat vagyok :)
a petya 2009.10.19 16:32:50
@raszt@: tenyleg, a pokeres fasz hol marad?