Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cnere

0 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki korlátlan felhatalmazást szavaz meg magának korlátlan időre, akkor korlátlan felelősséget is kell vállalnia a döntéseiért. A kormány így járt a járvánnyal kapcsolatban, ezért most megnézzük, hogy felelőssége teljes tudatában vajon milyen munkát végzett. Tényleg kiemelkedően eredményes volt…..
Cnere 2020.05.16 20:22:06
Rengeteg magyar dolgozik Ausztriában, van, aki ingázik, akad, aki kiköltözött közülük. Nekik (és a külföldi munkavállalást még csak tervezőknek) sem mindegy, mi vár rájuk, amikor nyugdíjba mennek, így különösen érdekes lehet Tamás írása, amely az osztrák nyugdíjrendszert mutatja be...
Cnere 2020.05.12 19:42:49
@nemecsekerno_007: "Mert az egy vicc, hogy szabad a munkaerő-áramlás, de a szociális teher arra az országra hárul amelyik kiképezte közpénzből a munkaerőt. "
Mert például az EU a szabad munkaerőáramlás miatt (is) EUR milliárdokat ad az országnak, amit ilyenkor elfelejtünk. Mondjuk értem kissé az okát mert a neresek szépen csapolják ezeket a pénzeket és kevés jut el a végén a polgárokhoz, de a nagy képhez ez is hozzá tartozik.
Amikor német ismerőseim kérdezik, hogy mire költjük az általáluk beadózott EUR-t, akkor meg szoktam neki mutatni a helyi büszkeséget a térkövezett főteret meg a szőkőkutat, amit már csak ünnepeknél kapcsolnak be, mert spórolnak, de elvileg tudja a vízsugár magasságát szabályozni kompjúterrel ahogy egy képviselő magyarázta.
Meg ezek mellett megemlítem én is, hogy a munkerő kiképzési ára, akik innen mennek oda dolgozni.
Helyszín: egy vidéki, Dél-magyarországi nagyváros egyik szakklinikája, főszereplő: egy rangos - neves, megbecsült főorvos, aki magánrendeléseken is praktizál és naponta százakkal találkozik. Mellesleg a Koronavírus-bizottság feje és a kormánypárt egyik legmegbecsültebb helyi támogatottja a…..
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
Cnere 2020.02.03 10:17:40
@különvélemény: Igazad van, ez az ingatlanos felhajigálta az igénytelen képeket és a hirdetés szövege se meggyőző. Én erre azt tudom mondani, hogy aki a testvéremnél volt ingatlanos, az tényleg szép képeket csinált meg egész jó hirdetési szöveget írt meg, de ebben ki is merült a tudása. A végén rávette a testvéremet az alacsony árra, de nagyon profin csinálta, folyamatosan duruzsolt neki, adagolta.
Jó, hát mondhatjuk, hogy ez is egy hozzáadott teljesítmény, hogy elfogadtatta az alacsonyabb árat a megrendelővel, csak mondon a tesómnak a végén, hogy akkor te most tulajdonképpen a fotókért meg a szövegért meg a kényelemért meg a hirdetési költségek megspórolásáért fizettél ki 7 számjegyű összeget?
A világon nem sok ilyen hasonló munka van, hogy ennyire kicsi hozzáadott értékkel szemben ilyen brutális összeget elkérjenek.
Zoltán igen érzékletesen megírt kálváriája kellemes olvasmány, kár hogy a végén nincs ott a happy end, vagy legalábbis egy halvány reménysugár. Olvasónk az ajándékba szánt notebook-ot időben próbálta megvenni, de azzal, hogy a Telekom flottás ügyfele, minden reményét elvesztette arra, hogy…..
Kórházi kezeléssel végződött egy átlagos hétköznap a blogunknak nyilatkozó Dunakeszin élő lány hozzátartozója számára. Riportalanyunk névtelenséget kért, de röviden elmesélte, hogy közeli családtagját elgázolták egy olyan helyen, amiről évek óta lehet tudni, hogy zebráért kiált. Mégsem történik…..
Gábor könnyen röhög sírva, illetve sír röhögve január közepén az elromlott kazánja mellett, de ha nem lenne infra panel, boiler, kandalló és fűtő klíma a házban, az ő mosolya sem lenne őszinte. Mit tehetünk, ha pont időben, a tél elejére beszerelt, jó sok pénz és időt felemésztő vadiúj kazán az év…..
via GIPHY Bármilyen körültekintően is vásárolunk, vannak azok a helyzetek, amiket nem láttunk jönni. A webshop rendben van, nem találunk rossz véleményt a kereskedőről sem (kivéve, hogy tavaly nem volt együttműködő, na), aztán valahol, valami mégis elcsúszik. Olvasónk rokona a kinaimobilwebshop-ról…..
Cnere 2019.11.10 00:56:18
@élhetetlen: mindig minden poszt alatt előjönnek az okosok, akik szerint aki okos, az addig nem fizet, amíg nem bontja ki a csomagot és nem üzemeli be a cuccot. Ja, hogy az ilyen emberek az életben nem vettek még át futártól csomagot, na igen. Már az MLP-s csomagost se lehet meghívni egy kv-ra, mert annyi melója van. Munkaerőhiány. Pár éve még simán elszívott egy kv-t velem.
Az emag-nál volt vagy még mindig van olyan, hogy ők megállapodtak és a csomag kibontását meg kell várnia a futárnak és emiatt elméletben a futárnak adnak plusz időt a terhelés elosztásnál. A gyakorlatban a srác szerint ugyanannyi csomagot kap, senkit nem érdekel, hogy emagos vagy másmilyen.
sőt blackfrájdén jön egy külső vállalkozó, aki azt se tudja, hogy eszik vagy isszák, mondja, hogy felőle kibonthatom de ő nem tud vele mit kezdeni.
Pár kezdő futár esetleg megengedi, hogy fizetés előtt kibontsa a megrendelő a csomagot, de az első nagyobb balhé után letesz róla gyorsan.
A rutinos futárok meg már egész komoly külső doboz sérüléssel is át tudják adni a csomagot, mindig úgy forgatják, terelik a figyelmet. Utána meg 1 percen belül már túl vannak hetedhatáron, esélytelen rajtuk leverni.
Bele is csöppenünk Zsófi és TC békülésébe. Nyilván ennyi pénzért Zsófi el tudja viselni a bocsánatkérést. Az egész jelenségből a legizgibb rész ez az alul kabrió top:..
Ma kéne edzenem - szól Helga, hogy Tibi figyelmét magára vonja - ma fogok edzeni - javítja magát azonnal érezve a rosszalló levegővételt. Ettől Tibi kap is egy érzelmi flow-t, amitől ilyeneket bír mondani, hogy vibrál, meg hogy oficális pár. Lényeg a lényeg, nagyon kajli lett Helgába, aki ezt…..
Kivételesen végignéztem az ez történt eddig összefoglalót, és csak kapkodom a fejem, hogy ez ki, meg az ki a faszom, Diát bezzeg el tudom helyezni a térképen, mert valóságshow/trash reality/kibaszkodós párkeresős műsorokban kiemelkedő műveltségre tettem szert az elmúlt években a Hogy volt online…..
Cnere 2019.10.03 00:41:40
@megvagyhadnagy: 15 perc hírnév, de a srácok egy része szeretne egy jót kúrni is, csak nincs olyan nő, aki ebben a konstrukcióban bevállalná. Mert alig vannak külön és eddig mindig az ment, hogy aki kúr, az nagyon nehezen tud utána nyerni egy ilyen valóságsóban.
Ezúttal nagyon furcsa epizód jutott nekem. Az adás fele egy vihar a biliben jellegű kavarás nagyon hosszú és fájdalmas kibontakozásával telt (aminek azért voltak tanulságai), a másik fele meg a hozzátartózók üzenetivel, amik helyenként kicsit megbolygatták az állóvizet. Viszont végre voltak valódi…..
via GIPHY A futár is ember. Ez egy nehéz nap volt, sok csomag, kilométerek, dugó, türelmetlen ügyfelek, ez meg itt folyamatosan hívogat? Hát kiszakadt belőle, na. Tamás meg hiába várta a csomagját, az csak nem akart megérkezni. Az Express One futárszolgálatnak küldött panaszlevele következik,…..
Cnere 2019.09.29 22:51:56
@Gyúrótermi BUNKÓ: esetleg azt, hogy a kapu nyitva és a roti is elengedve. Gyere be nyugodtan, nem kell csöngetni.
Kora reggel 10 környékén Stricián ébreszti Zsófit és biztosítja arról, hogy továbbra is szereti, ezt a macho-nő egy tudommal nyugtáz. Ezután egyből Zsanér panaszáradatába csöppenünk, Izom már nem szereti annyira.. nem igazán értem mit mond, mert olyan mintha szájzára lenne, szerintetek tud ásítani?…..
Cnere 2019.09.26 22:33:13
@Chuck Νorris: az ilyesmi sokat segít a játékosok toborzásában :) Még ki se tudott rendesen pakolni Gergő :)
A reggelt máris Rajmi és Andika bimbódzásának szenteljük, Erik visszafogottan örül a galambok boldogságának. Helga szerint Rajmi az első adandó alkalommal átbassza majd Andikát, aki szerint nem lesz itt baj, mert ez most közte és Rajmi között real love, nem valami taktikai masterplan egy…..
4.00-kor nem esett jól az ébresztő hangja, de aztán nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy éppen a 23. rész megírása jutott nekem osztályrészül, mert ez a szerencseszámom. Nem azért, mert ezen a napon születtem (nem a lófaszt nem), és még csak nem is azért, mert ez volt Michael Jordan mezszáma a…..
Luna megérkezése volt a  nullás lisztbe való reccsenős belefingás: a titkosnak szánt, majd hangosan felolvasott üzenetekből kiderült, hogy Tícián szeme csillogni kezdett, amikor Pumped Gabo volt nője betoppant. Véletlen? esetleg hirtelen kijött allergiás reakció? Aligha, ez itt olyan csillogás, ami…..
Cnere 2019.09.24 11:01:08
@innovation: nincs elég játékosuk, folyamatosan hirdetnek, na azért fogják Karolát visszaküldeni, de persze gerinces megoldás, amit nem várok persze a szerkesztőktől, az lenne, ha az összes eddig kiesett játékosról lehetne szavazni.