Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dojle

3 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már a Google nem hajlandó kiterjeszteni a Google Maps Traffic funkcióját Magyarországra (de legalább Budapestre), nincs más hátra, mint saját forgalomfigyelő szolgáltatást fejleszteni a magyar piacra.A Jitti (Just In Time Traffic Information) - ha jól értem - egy olyan közösségi…..
A Gemius ma emailben keresett meg azzal, hogy töröljem az adatokat a postomból, mert azok "sértik" az ő "üzleti érdekeiket". Az emailjük egy már-már fenyegetésnek is beillő mondattal zárul: "felajánljuk, hogy előzetes egyeztetés esetén nem fogunk akadályt…..
[20:11] A magyar verzió a Google Zümm nevet kapta. Szeretnék gratulálni a magyar fordításért felelős embereknek az idióta elnevezésért. Még egy érv, hogy angolul használjam a Google szolgáltatásait. [20:04] Természetesen folyamatosan és szisztematikusan szűrik a spam tartalmakat.…..
Peresztegi Zoltán a Twitteren jelentette be, hogy két év után vált: januártól új kihívásokkal próbálkozik meg, egy új munkahelyen. Az imént beszéltem vele, és annyit sikerült megtudnom, hogy Magyarországon marad, és hasonló pozíciót fog betölteni az új munkahelyén, mint…..
dojle 2009.12.11 15:39:25
Hogyha befogod a szemem, jobb, ha befogom a számMert a vakvilágba nem beszélek, ne haragudj rámHogyha kinyitom a szemem, akkor kinyílik a számAmit látok, arról szólhatok csak, ne haragudj rám (Zorán)Van abban valami félelmetes, hogy a közösségi kommunikáció hazai erejét egy…..
Mint bizonyára már mindannyian tudtok róla, a Vodafone elbocsátotta egyik, frissen felvett online marketingesét. Az ok pedig az volt, hogy a múlt pénteki nagy T-offline idején ki merte írni Twitterre ezt az üzenetet. A kirúgás híre egyöntetű visszatetszést keltett az Index…..
Ha egyszer egy vállalkozó vagy egy cégvezető rákap az internetre, akkor nagyon hirtelen elkezd mindenféle domain neveket beregisztrálni, mondván, de jó lesz az keresőoptimalizálásra. Hiszen ez biztosan jó lesz a Google-nek, és majd ezekre a szavakra (ami benne van a domain-ben) milyen…..
Lévén az iPod a világ legnépszerűbb zsebzenelejátszója, mindig érdemes követni, hogy az Apple milyen évekkel ezelőtti technológiát ad el nagy dirrel-durral felhasználóinak. A mostani nagy "újítás" a videóképesség. Vagyis az újgenerációs Nano már videó…..
dojle 2009.09.09 21:40:45
@hírbehozó: oké, igaz, nem gyárt szart, de a kevésbé jól sikerülteket is nagyon szépen el tudja adni, sőt nem egy ismerős van, aki megvette, mert ... mert jól néz ki, mert a zinternet erről szól, mert Steve Jobs épp jót mondott :)

Én sem az Apple-t korbácsolom, azt mondom, hogy tényleg jókat gyárt - én csak a marketingjükről és az általuk keltett internetes hullámokról értekeztem :) (ill. szerettem volna)
Elképzelésem nincs, hogy hogyan jutnak el odáig értelmes fiatal programozók, hogy ők márpedig jobb keresőt fognak csinálni, mint a Google. Annyi szép és érdekes és sikerrel kecsegtető területe van a webes fejlesztéseknek, hogy az már szemet gyönyörködtető. Miért…..
dojle 2009.08.13 10:08:35
@j-cool: egész meggyőző a videó alapján a rendszer. Grat! Kérdés persze, hogy a látottakra mennyire van direktben felkészítve a rendszer és mennyiben múlik az algoritmusokon (azaz mondjuk megmondaná-e a holnapi Kecskemét-Szeged vonat menetrendet is, vagy épp tudna-e ajánlani Debrecenben taxit stb?)
Volt már egy tesztjegyzőkönyv a témában, az Annyiavilag.hu weboldal kapcsán. Azóta mintha teljesen lecserélték volna az oldalt, egy csomó hibát kijavítottak. Sőt, felkerült a Béta cimke is. Kár, hogy eddig nem volt kint, hogy még csak tesztelgették. Még nagyobb kár, hogy az…..
openid OpenID linkgyűjtemény 2009.07.31 14:59:00
Valószínűleg igen hasznos lenne egy olyan gyűjtemény, ahol az OpenID kompatibilis weboldalak egy helyen lennének megtalálhatóak. Próbálkoztunk a Startlapnál, hogy engedélyezze számunka az openid.lap.hu oldalt, de elutasították azzal, hogy "már rengeteg portálfelület, rendszer…..
openid Mi is az az OpenID? 2009.07.28 10:31:00
Csak egyetlen helyen kell regisztrálnod (egy OpenID szolgáltatónál), s ezzel az egy regisztrációval ezután be tudsz lépni szinte bármely OpenID kompatibilis weboldalra.Bővebben: ha még sosem jártál korábban egy adott OpenID kompatibilis weboldalon, akkor csak add meg a korábban…..
openid Indul a magyar OpenID blog 2009.07.25 15:02:00
Kedves Látogatónk!A magyar OpenID blogot azzal a céllal hoztuk létre, hogy magyarul is lehessen információkat szerezni az internet talán egyik legjobb ötletéről, az OpenID-ről. A későbbiekben szó lesz magáról a szolgáltatásról, ajánlunk majd linkeket, illetve közlünk…..
Pénteken este a Népszigeten rendezte a Blog.hu első saját buliját. Az összejövetelen először találkozhattak egymással a blog.hu-s blogok szerzői, és ha már így alakult, egyből szervezeti formába is feszítették magukat. A Partizán nevű szórakoztatóipari egységben Uj Péter és…..
Pár órája egy postban jelentette be a cég, hogy a Chrome-ot operációs rendszerré erősítik. Minek egy újabb operációs rendszer? A Google érvelése egyszerű és kézenfekvő: amikor a jelenleg létező operációs rendszereket tervezték, még nem volt internet. A Google…..
Iskolánk fenntartójának, a Piarista Tartományfőnökségnek jóváhagyásával döntés született arról, hogy 2010. szeptemberétől a kecskeméti Piarista Gimnáziumban koedukált oktatást vezetünk be. A döntést hosszú előkészítő időszak előzte meg, melyben az alapos tantestületi…..
dojle 2009.06.13 15:05:05
Egyébiránt én azt látom, hogy az túlzás, hogy a 100%-os életre nevel a csak fiúgimi. Azt kell látni, hogy a csak fiú közösségben valóban sokkal jobban előjönnek a speciális fiúigények, sokkal jobban fejlődnek azok a dolgok, amelyek lányközösségben nem annyira, adott esetben elnyomódnának, stb.

Viszont valóban kicsit ellustítják a fiúkat, kevésbé alakul ki az igényesség iránti vágy, a kommunikációs csatornák leszűkülnek, stb.

Ez a mérleg két oldala szerintem. Biztosan sokan sokféleképpen élik meg a dolgokat.
Gondolhatják azt, hogy fontosabb, hogy a lányok igényessége ráragadjon a fiúkra, a serdülőkorban lévő két nem ismerje meg jobban egymást, stb.
Gondolhatják azt is, hogy elég érettségi után csajozni, addig pedig alakuljon ki a férfias jellem, az "igazi, vallásos férfi" mintaképe, a többi úgyis bepótolható később.

Jómagam is piáros voltam, aztán váltottam is időközben. Nincsenek rossz emlékeim, sőt, szerintem nagyon is sokat ad az iskola szellemisége, közösségi felfogása, egyénre figyelése. Ezek nagyon fontos értékek. Viszont kár, hogy egyes tanárok azt gondolják magukról, hogy mindent megtehetnek. Ordibálhatnak órán, csapkodhatják a szivacsot, odamondhatják 30 ember előtt, hogy "szar a frizurád, ennél én is jobban levágnám", vagy épp nevezhetik zöldfülűnek a 9. évfolyamosokat, stb. Ez baj és e téren kellene szerintem változtatni - ami nehéz, mert egyénekről van szó és az adott egyének biztos úgy gondolják, hogy ez így van rendjén...

A döntés mindenesetre megszületett, kívánom, hogy sikerüljenek azok a remények, amelyek ezen váltáshoz fűződnek!
Egy februárban életbe lépett helyi rendelet alapján a másokat és a főtér állagát veszélyeztető BMX-esek és gőrdeszkások sportszereit el fogják venni.A főtéren szabályt sértők ellen eljárást kezdeményeznek, és a deszkát,vagy a kerékpárt tárgyi bizonyítási eszközként…..
A történéseket élőben kommenteljük a twitter.com/hh címen. Csatorna: #digitalfestival. Az élő képet az indexesek szórják:  Visszajátszások itt...
dojle 2009.04.29 15:24:37
@◄ViZion: jaja, megjött a magyar SearchWiki a Google-ra:
blog.webpozitiv.hu/google-searchwiki-mar-magyarul-is-elerheto/
BuheraBlog Fertőz a feliratok.hu! 2009.04.23 18:18:17
Csúnya IFRAME-ek csúnya kínai domainekre mutogatnak, NoScripttel ill. friss antivírussal nézzétek, esetleg tanuljatok sokat angolul/németül/franciálul/japánul... :)Flame itt, költői csapongások erre, tényszerű információ, na abból kevés van, de úgy hiszem edző bá járhat…..
Korábban is említettük, hogy szinte bármilyen weboldalt meg lehet fertőzni, de ha valaki célzottan szeretne nagy kárt okozni, keresve sem találhatna jobbat a feliratok.hu lapnál egy kártékony IFRAME exploit beágyazására: főleg fiatalok látogatják, akik közül sokan még nem…..
Onlinemarketing blog Zoom out 2009.04.23 00:47:00
Pont, amikor kezdett kicsit helye lenni a piacon, a tulajdonos eladja és ezzel megszünteti a Zoom.hu politikai hírportált. Írtam az indulásról, és akkor nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar kell írnom a megszűnéséről is. Bár lesz valami akármi a helyén, de az eddig megismert,…..
Eredményt hirdettek a Seedcamp közép-kelet európai startup versenyén: egy magyar fejlesztésű startup, a Joobili is a győztesek között szerepel. A Joobili egy lokalizált ajánlórendszer, melynek segítségével az utazók könnyedén meg tudják találni a számunkra legmegfelelőbb…..
Webisztán Re: startup konferencia 2009.03.18 10:28:00
A tegnapi Startup Konferencián a platformokról szóló kerekasztalban vettem részt. Ehhez még pár mondat. Pontosabban csak hangsúlyozni szeretném még egyszer, hogy ma egy startupnak (bármilyen induló webes/it-szolgáltatásnak) kell tudnia gondolkodni más platformokban is, mint amire épp…..