Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adamm123

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egy nap a városban blog rendszeres olvasói kívülről fújják már András történetét, úgyhogy a következő bekezdés csak az újaknak szól, a rutinos olvasóink meg ugorjanak a következőre.  András egy hajléktalan volt a lakásom közelében, aki hiába élt az utcán,…..
Hiába készült új országúti gumikkal a Budapest-Csíkszereda közötti hatnapos kerékpártúrára Révész Máriusz, az indulás előtt egy nappal ellopták a biciklijét. A KorszakVáltó névre keresztelt, szimbolikus, magyar-határontúli kapcsolatépítő biciklitúrát szervező…..
adamm123 2010.08.14 16:34:17
@eleve lehetetlen: Egész biztos, hogy megfelelő lakat volt azokon a bringákon?

Pár hasznos írás a témában:
criticalmass.hu/lakat
Kedves Terror blog,Angol nyelvtanár vagyok, 15 éves gyakorlatom van, 5 évet dolgoztam közoktatásban, gimnáziumban és szakközépiskolában. Rá kellett jönnöm, hogy a tanárok a mai értelmiségi Magyarország „dolgozó szegény” rétege, az értelmiségi munka legalja,…..
adamm123 2010.08.04 10:39:12
@uni1002: Lol, hát perforált vakbél ne érje utol, ha mégis, akkor már nem biztos, hogy segít rajta akármilyen TB:)
MegaBrutal blogja Ultimate fail 2010.07.25 18:45:00
Egy évvel ezelőtt volt önértékelésem. Egy évvel ezelőtt tudtam volna egy őszinte jellemzést írni magamról, amelyben sok pozitív dolgot soroltam volna fel. Egy évvel ezelőtt abban a tudatban éltem, hogy szakember lettem; hogy ráléptem a kiteljesedés útjára; hogy most már a sok…..
Lassan ott tartunk, hogy a Nemzeti Együttműködés Kormánya mint olyan nem nyújt be törvényjavaslatokat a Parlamentnek. Mintha a kormányzás összetett feladatának egy jelentős részét egészen egyszerűen lepasszolták volna a Fidesz-frakciónak.Mielőtt többen hőbörögni kezdenének,…..
adamm123 2010.07.09 19:34:27
@Dogmostdog: Tedd fel a kepfeltoltes.hu-ra, és rakd be a linket
A Charlie Daniels Band híres country slágerének, a Devil Went Down To Georgiának a feldolgozásait szedtem össze nektek. A számot az 1979-es Million Miles Reflection albumukon adták ki, és már akkor nagy népszerűségnek örvendett a műfaj kedvelőin belül. A dal egy történetet mesél…..
adamm123 2010.06.01 01:39:09
van még:) Levellers:
www.youtube.com/watch?v=kecdNnykdng

Aztán van a Toy Dolls, akik mindenféle zenéből punk rockot csinálnak:
www.youtube.com/watch?v=ujcaq5K_cjk

Picit változtattak a szövegen is, elvégre egy punk nem mászkál hegedűvel:)

Ez pedig egy Travis Meyer nevű arc agymenése:

www.youtube.com/watch?v=L4iCaDCX3jY
Amíg sok jobb sorsra érdemes szerző (írók, rendezők etc) megállás nélkül forognak a sírjukban műveik félreértelmezése, gyenge adaptációi vagy pusztán elfeledése miatt, addig Douglas Adams minden bizonnyal mosolyog: életműve, különös tekintettel a Galaxis…..
adamm123 2010.05.23 17:38:32
Nagy geekséget alkotott Russel Walker grafikus: periódusos rendszerbe szervezett 122 fiktív elemet, amelyek filmekben, tévésorozatokban, regényekben és persze videojátékokban szerepelnek. Az olyan kötelezők mellett, mint a kriptonit, megtalálhatók igazi csemegék, például a…..
adamm123 2010.04.11 13:06:32
MegaBrutal blogja Életkép 2010.03.17 23:41:00
- Tudja valaki, hogy mi az a láncolt lista? - kérdezte az előadó a funkcionális programozás előadáson. - Aki hallott már róla, az tegye fel a kezét! Két-három hallgató bátortalanul jelentkezik. - Talán az első félévben találkoztatok már vele... vagy nem? - nézett körbe az…..
adamm123 2010.04.01 21:33:26
@MegaBrutal: "Pedig a prog. tétel az tipikusan olyan dolog, hogy elég lenne azt tudni, hogy melyik mire való, és mindig legyen nálad papíron leírva, hogy amikor tudod, hogy az X tétel kell, akkor meg tudd nézni. Persze a sokat használt tételeket amúgy is megtanulja az ember egy idő után. De annak, hogy be kell magolni őket, kb. annyi értelmét látom, mintha be kéne magolni egy függvénytáblát, vagy egy szakmai leírást."

Mindenhol pontosan ez megy. Tudod miért? Mert 30 éve a következő volt: Tegyük fel írni kellett egy programot egy terminálon. amit valami lineáris egyenletrendszert tologat amíg el nem éri az optimumot. Ez egyrészt egy aránylag gyakori feladat volt, szóval jó eséllyel beleszaladhattál, ha programozó lett a szakmád, másrészt ha itt tartasz, és a legalapvetőbb vonatkozó matematikai tételeket sem tudod fejből, akkor mit csinálsz? Elmész a könyvtárba, kihozol hatféle könyvet, hazamész, kikeresgeted belőle a megfelelő részeket, összeollózod a programot, aztán holnap a következő feladatnál megint go könyvtár más könyvekért?

Ma pedig egyrészt ritkábbak az ilyen feladatok, másrészt ha hirtelen nem tudsz valamit, akkor úgy 20 mp alatt választ kapsz az internet segítségével. Megváltozott a szakma, megváltoztak az igények, ami nem csoda, hisz az egyik, ha nem a legyorsabban fejlődő technikai ágról van szó.

Na de mi van itt? Tegyük fel, megcsinálod a sulit, kiváló eredménnyel(ezzel máris kiszórtunk egy csomó tehetséges, de magolásban gyöngébb embert), és a szakmának valamelyik ágába is kezdesz egész jól belefolyni. Választás elé kerülsz. Elmehetsz 200 ruppó kezdőért valahova programozni, hogy 5 év múlva a 2-3 szorosát keresd. Vagy maradhatsz tanársegéd, 90 ropiért, majd tanár 150-ért, jó soká prof mondjuk 200-250-ért, munka nyegyedannyi, szakmai előrelépés esélye kisebb, a munkatársak seggek. Melyiket választod majd?

Ezt hívják kontraszelekciónak. Egy rakás lusta, tehetségtelen, a szakmát 30 éve tanult dinoszaurusz kezében van a magyar informatikaoktatás. Ha valamelyük penge is valamilyen téren(ilyen is előfordul, annyira nem is ritkán, nem tagadom), akkor vagy a mentalitása, vagy végső esetben a felettesek nyomása miatt nem fog tudni igazán hasznos órát tartani. Akinek ezek mellett mégis sikerül valami értelmeset is átadnia, az meg egy fecske, és nem csinál nyarat.

Milyen sírás-rívás lenne, ha egy tanár kitalálná, hogy megtanítja kesztyűbe dudálni a bandát, és mondjuk csinálna egy órát, ami kizárólag az objektum-orinetált programozással foglalkozik, hogy milyen szerkezetekkel érdemes megközelíteni a különböző problémákat. Ahol a heti 3 órából 2.5 gyakorlat lenne, amiből 1 mindig egy kisZH, ahol az arra az órára feladott típusfeladatot kellene megoldani, plusz évközben két nagyobb projectet kellene leadni...

Ugye, hogy már az ötlet felvetésekor is hülyének néznék az ürgét? Pedig vitaalapnak szerintem teljesen jó lenne a fenti óratervvázlat, és tuti, hogy ilyesmitől tanulnának az emberek programozni(meg természetesen az általad hiányolt alapismeretek átadásátl), nem attól, hogy perfekt tudnak papíron integrálni, vagy hogy bemagoltak 90 számítógépes grafikával kapcsolatos fogalmat...
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/04/01 Subject: Dezsőmail blog TÖRLÉS jogi lépésekkel To: indexblog@blog.hu   Ti utolsó identitás-paparazzik!   AZONNAL töröljétek a levelezéseimet az ajánlókból, a listázásokból, és az archívumokból!   A személyiségi jogaim…..
Terence Hill neve a spagetti-westernekből, illetve a Bud Spencerrel közösen forgatott könnyed pofonosztó vígjátékokból lehet ismerős, a színész ma töltötte be 71- születésnapját. Mario Girotti néven látta meg a napvilágot Velencében 1939 március 29-én, édesapja olasz,…..
adamm123 2010.03.30 00:37:27
@jimbo1000: A bűnvadászok, a Nyomás utána, A kincs ami nincs, és a Nincs kettő négy nélkül biztos hogy angol nyelvűek voltak.
Ha bármi ötletetek van az oldallal kapcsolatban, ide írjátok meg nekem...
Üdv mindenkinek! Erdélyi vagyok, fél éve költöztem Budapestre, párom miatt, aki magyar állampolgár és itt is él; több diplomám is van, odahaza pedagógusként dolgoztam, angol nyelvet oktattam, iskolaigazgatóként is tevékenykedtem az utóbbi 2 évben, több nyelvet beszélek, és…..
adamm123 2010.02.21 18:21:56
@Strici: Arról nem az internet tehet, hogy egyesek nem képesek vele élni. Van aki meg autót vezetni nem tud megtanulni. Ettől még az autó forradalmasította a közlekedést.(és ha idekavarod a baleseteket, meg a környezetszennyezést, és lekaparom a falról a festéket...) Az internet pedig az információközlést forradalmasította, ebbe jobb belenyugodni, és pampogás helyett inkább engedd a gyerekeidet sokat netezni, még ha myvipeznek is egész nap, akkoris megszokják a technikát.
adamm123 2010.02.21 18:27:18
@Strici: Ennyi. Akkor ők már nem fognak "RE" kulcsszóra keresni, ha a relativitáselméletre kíváncsiak :P
adamm123 2010.02.21 18:38:37
@órarugógerincű felpattanó: Nyilván, ez benne van a műfajban. Könnyen elérhető az információ, szinte nulla a visszajelzés arra vonatkozolólag, hogy elégséges-e a tudásod, persze, hogy sokan túlbecsülik a saját képességeiket, és alapvető tudásbeli hányosságok ellenére is túl korán állást keresnek a szakmában. Lehet hogy nem a legjobb példa volt a kiadványszerkesztés, mert ott egyszerűen semmi se csap pofán hogy bammeg, nem jól csinálom, nehéz olvasni az oldalt.
B-oldal Parov Stelar zsenije 2010.02.21 07:30:00
Marcus Füreder nagyon bátor! Mondom ezt azért, mert szerintem merész húzás volt 2004-ben jazz zenével próbálkozni az elektronikus zenei szcénán belül. Ugyanakkor okos dolog is, hiszen mára sikerült igencsak eltorzítani és egysíkúvá tenni ezt a szépreményű műfajt, és egy…..
adamm123 2010.02.21 12:36:58
@lolcode: A(z) ""forss bar"" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 136 találatból. (0,24 másodperc)

???
Share ..
adamm123 2010.02.20 20:34:08
@sanyi a bagoly: Mármint a régebbi bejegyzésekre gondolsz?

Az utolsó oldalt végignéztem, azután vontam le a következtetést, hogy a poénok felét-háromnyegyedét már ismertem jó pár évvel ezelőttről is különböző idézetgyűjteményekből, vicckönyvekből, fórumos aláírásokból.

Ha jobban vissza kellett volna olvasnom valami miatt, esetleg félreértettem a blog koncepcióját, akkor természetesen mea culpa.
Kedves ifj. Farkas Gyula digitális diáriumát olvasó Közönség! Itt Bene Róbert, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola I. éves vaisnava jógamester (BA) szakos hallgatója posztol. Az elmúlt napok szomorú történései Gyula mestert netnaplójának abbahagyására késztették. Tudtommal…..
adamm123 2010.02.18 21:28:48
Sziasztok!Befejezem a blogot (a.k.a. digitális diárium). Ráuntam. Akit érdekel, ki állt ifj. Farkas Gyula mögött, hát üzenem: én. Hihihi!Pusszancs,Kata..
adamm123 2010.02.12 00:21:14
  (Ebben a posztban az evolúció elmélet összes konkrét bizonyítékát felsoroltam. Mind a 0-t. Mindent, ami azt bizonyítja, hogy egy közös ősből, több új faj jön létre, új szervekkel, pusztán ártalmatlan véletlenek sorozatának hatására. Persze már többször…..
de Sade márki Az utolsó vacsora 2010.01.29 16:50:00
A sörösdoboz már üres és összegyűrt. Még szerencse, mert csak sejtem, mekkorát üthetett volna, ha kinyitatlan és teli. A bal szemöldökömhöz csapódik, és oda sem kell nyúljak, hogy érezzem, felszakította a vékony bőrt a csonton. Vagy tizenöt perce veszekszünk. Ő azon, hogy…..
A brit MCV szaklap rendszeresen felméri a helyi (meg kicsit az európai-amerikai) játékipari fizetéseket, most a 2009-es statisztikából szemezgetünk. Először is a válasz a címben feltett kérdésre: az angliai átlag évi 31370 font (9,7 millió forint), az európai és amerikai adatokat…..
adamm123 2010.01.21 13:26:10
Viszont van egy hatás, amiről általában elfelejtkeznek az emberek. A helyzet a következő.

Itthon keveset kereső akárki vagyok, kapok mondjuk 90k pénzt. Ebből min. 50 az albi, 40k-t fullra elviszi a kaja, meg 1-2 sörözés, és maradt 0 forintom, de számoljunk 5k-val, mert mondjuk takarésokan élek.

Kimegyek Írországba(azért írországot mondom, mert ott van ismerősöm, és nem akarok london kapcsán hülyeséget mondani, de 99%, hogy ott is ugyanez van). Minimálbért keres, 1400 eurót. legyen 400 euró az albérlete, 400 a kaja, cigi tesco-ban vett sör - az életszinvonala végeredményben semmivel nincs az alatt, mintha itthon élne kevés pénzből. Na de neki így kimaradt 600 eurója! Ez a szabad tőke nem másfélszerese, meg kétszerese lesz annak, amivel itthon rendelkezne, hanem minimum egy nagyságrenddel több, és a tartós fogyaszási cikkek nem hogy ugyanannyiba, de talán még kevesebbe is kerülnek neki, mint nekünk.

Tehát az a helyzet, hogy ha én keserek ötszörös pénzt kint az itthonihoz képest, akkor hiába kötnek le az alap dolgok(albi, kaja, cigi) mondjuk két és fél, vagy akár háromszoros mennyiségű pénzt, egy nagyságrenddel több pénzem marad szabad elköltésre, félretételre, stb. És ezért van az, hogy -ha kapsz munkát-, akkor angliában, írországban, németországban a magas árak, és annak ellenére, hogy nem kapsz tízszer annyit, mint itthon, mégis sokkal magasabb az életszínvonal.
adamm123 2010.01.21 13:30:21
@matraszentanna: Na jó, a helyesírásért meg bocs, nem olvastam át :S
A tudomány az szekta? Miért kényszeríti a hittételeit az emberekre? Miért kell állami intézményekben folyamatosan változó "tudományos" dogmákat bemagolni? Miért csak az végezhet szabadon valamiféle tevékenységet, aki hithűen elsajátítja ezeket a dogmákat, és…..
adamm123 2009.12.05 14:55:50
@wmiki: "de értem
modell nem egyenlő valóság"

Nem egyenlő, de az se igaz, hogy nincs köze hozzá. Azért tanítanak modelleket az iskolában, mert JÓ KÖZELÍTÉSSEL leírják a valóságban tapasztalt jelenségeket. Tehát a modellek ismeretében a diákok meg fognak tudni jósolni egy csomó olyan dolgot, amit nélkülük nem. Például ha tisztában vannak a gravitáció Newtoni modelljével, akkor tudni fogják, hogy ha leesnek egy magas ház ablakából, az fájni fog.
adamm123 2009.12.05 15:01:41
@wmiki: Tévedsz, Miki. Egyrészt téged az zavar, hogy állami intézményekben fizikát, kémiát tanítanak. Amit egy gimiben megtanítanak, arra a tudásra gyakorlatilag ától cetig igaz, hogy annyi megfigyelés támasztja őket alá, hogy egyszerűen nincs értelme kételkedni bennük.

Másrészt mivel belőled teljesen hiányzik a másik fél megértésének igénye, ezért a lehető legegyszerűbben kell számodra megfogalmazni mindent, mert az első adandó alkalommal lecsapsz egy-egy kifejezésre, és szándékosan félreértelmezed, hogy diadalittasan mutagathasd: lám-lám, neked van igazad. Az ember meg verheti a fejét a falba, hogy képtelen felfogatni(nem elfogadtatni!) veled alapvető fogalmakat.
adamm123 2010.01.18 14:15:27
@Haibane: Egy rejtéllyel kevesebb :D
Kedves Despota és tisztelt HR asszisztensek, ügyintézők!   Bölcsész diplomám van (nem nyelvszak), a magát legjobbnak tartó magyar egyetemről (ELTE), közel 10 éves tapasztalatom a saját szakmámban. Dolgoztam már a versenyszférában itthon és külföldön is, de tapasztalataim…..
adamm123 2010.01.18 12:47:05
@idelle: Zénon paradoxonai nagyon is hasznosak voltak - bár nem nevezném őket filozófiának. Ugyanis az akkori matematika komoly hiányosságaira hívták fel a figyelmet, amit végül csak a határértékszámítás tudott megnyugtatóan rendezni.
adamm123 2010.01.18 12:53:54
@idelle: Nyilván azokat már meghaladta a tudomány, de vannak szakmák, ahol határértészámításra viszont szükség van:)
adamm123 2010.01.18 13:32:57
@idelle: Még ezzel is vitatkoznék - igenis van szükség olyan emberekre, akik értik, és aktívan viszik tovább az emberi kultúra történetét. Ha viszont erre azt írod, hogy de ehhez a mai magyar bölcsészképzés kapacitása minimum egy nagyságrenddel túlméretezett, akkor már igazat adok neked:)