Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jaanee

4 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felmerült a kérdés, hogy ha a jelölt nem tagja a kamarának, miért kell mégis - csökkentett mértékű - tagdíjat fizetnie. A válasz egyszerű: mert. Míg Amerikában ezzel a válasszal megelégednének, és tudomásul vennék, hogy ez a szabály, nálunk - nagy szerencsére - még…..
Jaanee 2009.04.21 14:55:23
@Kisze: 3800,-Ft/hó jelöltenként, 9500,-Ft/hó ügyvédenként. A kábeltévé többe kerül és nem ad megélhetést... Azt persze fenntartom én is, hogy nem tagtól tagdíjat szedni jópofa dolog :D
András tett fel nekünk egy kérdést, ami minket is megosztott (igazából csak én nem értettem egyet a többi bojtárral). De mindenképpen jogos a felvetés, ha az ügyvédjelölt nem tagja a kamarának, akkor hogyan lehet tőle tagdíjat szedni: T. "Szerkesztőség"! Volna egy…..
Többször beszéltünk már a jogászi (jelölti) álláskeresés nehézségéről: mikor szemeszterenként (nyári/téli záróvizsga) utcára szabadul 4-5000 kezdő jogász és ezek fele/kétharmada Budapesten akar elhelyezkedni. Belátható, hogy ilyen körülmények között nem könnyű a…..
Heti képösszeállításunkban ma a szovjet KGB az orosz milicia egykori harci járművét mutatjuk be, amely a Markó utcában vert tanyát...
-Mi a legfontosabb női szerv? -A Nő Tanács! A viccet félretéve, ma a Született Feleségek a Magyar Ügyvédnők Egyesülete mutatkozik be nekünk, akik megtalálták a világ legjobb retro weblapkészítőjét. Elmondhatatlan nosztalgia kerített hatalmába minket az animgif-ek láttán, a…..
Bojtárok Ex oriente lux 2009.02.28 13:04:00
Kazincbarcikai Városi Bíróság, napjainkban...Ilyet gurítsatok pestre gyerekek.Jelzem csak, hogy tudomással bírok arról, hogy a PKKB-n is van, de még senki nem látta.....
Bojtárok Backdoor#1: PKKB WC art 2009.02.28 11:06:00
BH: Nyomógomb használata kötelező: Ez a Pp.-ben van? Mi sem értjük: ..
A lehető legmenőbb dolog szerintem, amit egy jogász csinálhat, az az egyéni ügyvédkedés. Pár hónapos apró munkaközösségben eltöltött pályafutásom után kijelenthetem, hogy ez a lét az igazi "szellemi szabadfoglalkozás". Nincsenek áthághatatlan működési…..
Ennek a pompás, "bálterem méretű" szobával megáldott, csupa napfény kecónak a hirdetését Ákos a Reakciótól ajánlotta figyelmünkbe. A tuti vételt kissé beárnyékolja a csábító reklámszöveg alján kinn maradt "belső megjegyzés"...…..
(katt a képre) A képet innen loptuk...
Bojtárok Az önérzetes hivatalnok 2009.02.02 09:30:00
Nem szeretem a dühöngős-beküldős blogokat, de egy múlt heti telefon nagyon megemelte a vérnyomásomat, és ezt valahogy ki kell adnom magamból. Az egyik ügyben fontos lett volna megtudnunk egy üzlet működési engedélyének adatait. Ha odamegyünk és a boltban kifüggesztett lapot…..
Bojtárok Azonnalos esetek 2009.01.30 10:38:00
Nehéz a Tekintetes Brfk-s ügyintézők dolga, ezért Jaanee elküldte nekünk ezt a képet, hogy mindannyian átérezhessük a helyzetüket...
Jaanee 2009.02.04 09:23:34
Bojtárok Telki szorgalom! 2009.02.04 07:00:00
Igazából sohasem rajongtam a római jogért, de szerintem más sem. Haszna azonban ennek - így visszatekintve pár év távlatából - mégiscsak volt, mert tagadhatalanul ma is a latin a jogi műnyelv alapja, melyről mintha egyesek egyszerűen nem vennének tudomást:A "szorgalmi jog"…..
Jaanee 2009.02.04 09:20:25
@s.o.b.: Perverz! Fúj!
Bojtárok Személyes szorgalom! 2009.01.28 13:30:00
Amikor Combat belinkelte a jogi tanfolyamos videót, még abban a hitben éltünk, hogy az csupán fikció. A Keri Suli oldal Bevezetés a polgárjogba részében megtudhatjuk, hogy a tulajdonviszony fontos eleme a szorgalom, különösen a telki és a személyes szorgalom, aminek egy további…..
Igazából ez egy jogi blog, ezért igen szigorú minőségbiztosítási elveket vezettünk be, ami különösen pornográf és excesszív tartalmakra (lásd puruttya) vonatkozik, melyeket nem posztolunk.Emellett a "filmajánló" mellett viszont nem lehetett csak úgy szó nélkül…..
Itt az idő, hogy ügyvédweb rovatunk bővítse merítési területét, és külföldön is körbenézzen, hogy is van ez meg az. Először hasonlóan hányatott sorsú lengyel barátainknál kutakodtunk, és megállapíthatjuk, hogy az ügyvédi irodák honlapjainak színvonala egy fokkal jobb,…..
Köszi a beadványt a névtelen beküldőnek...
Jaanee 2009.01.14 14:52:22
@Bojtár: Görög istennő?
Kollégánk azzal küldte meg ezt az értesítés-részletet, hogy valami baj van vele. Először magunkban kerestük a hibát, hogy szerény büntetőjogi ismereteink miatt nem ismerjük a tényállást. Majd mikor nem találtuk a Btk.-ban arra gondoltunk, hogy talán közúti baleset okozásáról…..
Subba Porszem a gépezetben 2008.03.21 12:33:38
Kissé Homárkompatibilis poszt következik, kérjük nézzétek el ezt nekünk, felindultságunkban ragadtunk ezúttal is - mint az esetek többségében - klaviatúrát. Az alábbi kacajra fakasztó című és tartalmú tájékoztatót A Szolgáltató küldte havi rendes számlalevele mellé. A…..
A Homár mindig szívesen hozza le a válaszreakciókat, mégha az eredeti posztból egyértelműen ki is derül, hogy a levélírónak nem feltétlenül van/volt igaza. Most például a szélvédőre kitett rendszámtábla kapcsán tesz helyre néhány dolgot a hondást igazoltató rendőr: Egy…..
Jaanee 2007.08.28 21:42:02
„Miért éppen Kia? Racionális döntés volt (1,6 CRDI EX ESP +el. csomag). Engem nem érdekel az embléma, hanem hogy mit kapok a pénzemért. Nem egy álomautó, mert ez csak egy Kia. Mi presztízsország vagyunk, kérem szépen, pedig kivan a seggünk a gatyából, Dagobert bácsi sem nálunk…..
Mandiner blog Terápia, mi? 2007.04.04 12:27:00
Egyetlen beutalóért mentem a háziorvosomhoz, és egyáltalán nem jókedvűen távoztam - bár lehet hogy ez nem is célja a reformnak. Elsőre véletlenül csak 200 forintot vittem, és amikor ezt realizáltam, mehettem haza még egy százasért, de ez az én hibám, hagyjuk is. Szóval amikor…..
Eljött pénteki szertartásunk, és az elmúlt hét során elképesztő mennyiségű iWiWes adatlapot kaptunk kedves szemét olvasóinktól, akik nyilvánvalóan saját ismerőseiket próbálják a Subba segítségével megalázni. Áldozzunk hát együtt a közösségépítés oltárán!…..