Regisztráció Blogot indítok
Adatok
world2.0

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az úgy, hogy az ember nassolna valami finomat, vagy esetleg váratlanul bejelentkezik egy családtag, barát, ismerős, hogy 1 órán belül ott van nálunk. Ilyenkor el kezd kapkodni az ember, hogy oké de mivel kínáljam meg az érkezőt vagy hogyan jussak minél hamarabb édességhez. A…..
world2.0 2015.02.25 08:29:30
@Dr. Sör Kálmán: Ki ki saját meggyőződése szerint. Ha nem bírod pacal nélkül, szerintem ne vegán gasztroblogot olvass.

Azt viszont megjegyezném, hogy a leveles tészta eredendően leveles-vajas néven futott. Sajnos a bolti valóban max nyomokban tartalmaz vajat, de annyira lehet meglepetés, mint hogy a párizsiban hús van:)
Néhány hónappal ezelőtt meghívást kaptunk Nyerges Dórától, hogy nézzük meg, hol készíti gluténmentes sütijeit; és adjunk néhány tanácsot, hogy hogyan lehetne környezetkímélőbbé tenni a folyamatot. Ilyen meghívásra persze nem nagyon lehet nemet mondani, úgyhogy hamarosan…..
Ki az igazi bűnös? Tehetjük fel joggal a kérdés a nyelvvizsgabotránnyal kapcsolatban, melyben eddig már  több, mint 600 gyanúsított van. "A gyanúsítottak közt van magas rangú rendőrtiszt, de áruház-igazgató is. A metódus egyszerű volt: a nyelvvizsgára vágyók…..
world2.0 2013.10.18 10:19:36
egy nyelvet (majdnem) mindenki megtanul legalábbis egy bizonyos szinten (hint- az anyanyelvére gondolok).
komolyra fordítva a szót: a diákok nagy része valóban motiválatlan, egyáltalán nem törik magukat. Ennek oka szerintem az, hogy a) nem látszik irány ahol használhatná a nyelvet, és b) rossz tanártól, könyvből, csoportban, módon, beosztásban stb tanul.
az egyik legnagyobb marhaság hogy nincs szükség a nyelvtudásra (tisztelettel).lehet hogy valaki nem akar külfüldre költözni, de a kávéfőző használati utasítását, a még nem szinkronizált, torrentezett filmet, az import kaja feliratát mindenkinek érdemes érteni.
a gyerekeknek ezt meg is lehet mutatni, de ki fárad vele...
A nyelvtudást ugyanakkor ne keverjük össze a nyelvvizsgával. Nem a Rigóról beszélek, ma már nem az a szopatás megy ott ami egy évtizede; sokkal rosszabb a TELC típusú nyelvvizsgák, ami a)nem megbízható, b)inkább méri a vizsgára készülést, mint a nyelvvizsgát. Arról nem is beszélve, hogy a nem korlátolt munkáltató elvégzi maga a nyelvi felmérést, mert egyfelől tudható, hogy nagyon egyszerű tudás nélkül nyelvvizsgát szerezni, másfelől pedig sok ember, aki egyes munkakörökhöz elégséges nyelvtudással bír, nem rendelkezik nyelvvizsgával.

Ami a többit illeti: MIÉRT papírmegszállott mindenki? bizonyít valamit, hogy valaki 10-15 éve azt mondta, hogy elég jól tudok angolul?attól tud valaki úszni, hogy van vízi jártasságija? az, hogy a gimnáziumokban, középiskolákban nem dolgokat akarnak tanítani, hanem felkészíteni az érettségire, az szerintem az érettségi hibája. kitűnőre érettségiztem matekból (és nem is borzasztó rég, de egy komplikáltabb másodfokú egyenlettel meggyűlne a bajom. mit igazol innentől az érettségi? és a diploma? (úgy egyébként).
A munkáltatók többsége (legalábbis a nem nyugatbalkáni tempót követők) ma már inkább megvizsgálja, hogy a jelentkező bír-e a munkához kellő képességekkel; a gond az, hogy a műveltségpolitikai célokat sem úgy fogalmazzuk meg, hogy mindenki tudjon egy idegen nyelven valamilyen szinten, hanem úgy, hogy holnaptól a diplomához márpedig nyelvvizsga kell. eszperantó, lovári, tökmindegy, csak legyen

Tisztelt posztíró!
Egyetértek, hogy nehéz közoktatásban, ingyen megtanulni jól egy nyelvet. ezt azonban a pedagógusra kenni égbekiáltó szűklátókörűség. arra nem is igen maradt szó, hogy csak a legkiválóbbakat kéne tanítani engedni. Ez utóbbival egyébként egyetértek. ahogy azzal is, hogy az optimális nyelvi csoport mérete 3-8 fő (az iskolákban az átlag 15-18). a haladás tempója egyénenként eltér, ehhez a pedagógusnak is alkalmazkodni kell (a tanmenet pedig kötött). a tanárok fizetése az európai átlag fele (nem nominálisan, hanem a gdphez arányítva), míg munkaideje a kétszerese. a franc akarja motiválni a gyereket, majd aki akar, az tanul.
átfogó problémák vannak, de ennek nem szorosabb szabályozás, hanem megengedő, és minden szempontból támogató közeg a megoldása. no és persze idő. minden változtatás a közoktatásban cca 10 év mire meglátszik a munkaerőpiacon. és EZ az, amiért nem történik semmi soha, mert nem rövidtávú politikai hasznot hoz, hanem hosszútávú befektetés; csak ez az elmúlt 30 évben senkit nem érdekelt
       Tisztelni és megtartani a nemzeti hagyományokat, nemes cél és akarás, ehhez nem fér kétség. Olykor mellőzni őket, más nemzetek vagy újonnan teremtett szokások javára, bocsánatos bűn, úgy gondolom. Mert mi van akkor, ha torkig vagyok a karácsonyi mákos…..
Ken Jeong humorista a főszereplő abban az amerikai reklámfilmben, amit a nagyközönség számára alkottak az újraélesztés okítására. Az egésznek amerikai íze van, egy végtelenül komoly dolgot egyszerűen, viccesen mutat be, de nekem nagyon tetszik. ..
world2.0 2011.12.05 23:10:52
Emlékszünk még a Sony 100 millió felhasználója személyes adatainak ellopásával járó hekkerbalhéra tavaszról? Persze hogy emlékszünk, de ha netán halványulni kezd az emlék, maga a cég tesz arról, hogy újra felidézze a kínos incidenst. Most például a Playstation Network…..
world2.0 2011.09.18 16:54:01
nem ír itt senki felül semmit, a class action lawsuit nem alkotmányos alapjog, az ottani polgári törvénykönyv által előírt keretek között alkalmazható. amikor mondjuk egy ilyen per megindul, az ember lemond az egyéni kártérítési követeléseiről, mivel kétszer ugyanazért nem kérhet kártérítést. a class action lawsuit megindításakor minden érintett (jelen esetben az összes gémer, akinek ellop(hat)ták az adatait)bekerül a csoportba, és arról/akkor kell nyilatkoznia, ha nem akar a csoportos kártérítési perben részt venni. ehhez képest miért csorbítaná a jogaidat az, hogy előre tisztázod, hogy egy esetleges csoportos kártérítési perben, amit a szolgáltatás kapcsán indítanak a céggel szemben, nem kívánsz részt venni. az embernek nem muszáj elfogadni a felhasználási feltételeket, max ha mindenképpen szeretné használni a szolgáltatást. akkor meg elfogadtad, hogy ez van. ahogy ha részt veszel egy nyereményjátékban, vagy promo akcióban, vagy regisztrálsz valahova, mindig elfogadsz egy csomó kikötést. továbbra is azt gondolom, hogy ne ossz meg olyat, amit bánsz, ha más is megismer, illetve ahogy papíralapon is, OLVASS MÁR EL MINDEN KURVA SZERZŐDÉST, MIELŐTT ALÁÍROD. a felhasználási feltételeket nagyon sok más szolgáltatással ellentétben teljes egészében eléd rakják, ha lusta vagy elolvasni, te baszol rá. az embernek nem muszáj ps-t használnia. ha zavar, akkor szakíts a céggel.
Gyalogosbaráttá válik a Móricz Zsigmond körtér és környéke. Az elképzelés megvalósításával az Allee bevásárló központ körül már kialakult forgalommentes övezet kiterjedne a körtér déli és keleti oldalára, valamint a Fehérvári út belső szakaszára is. Az elfogadott…..
world2.0 2011.06.10 10:53:00
@gentry: @Mezzanine:
a Fadrusz egysávos, egyirányú utca, benne buszforgalommal. a Fehérvári elején ráadásul berakták az a k*rva lámpát az allée parkolója miatt, ami okán a Vásárhelyi és a Szabolcska forgalma minidugót csinál. fölfe lé is tenné, ha lenne hely.
emellett kicseszés a kis utcák lakóival, ha rajtuk megy keresztül a Fehérvári forgalma. már most is kicseszés. én itt élek.
Kevesen sikítottak, pedig a hétvégén Mesterházy Attila ketyegő bombát helyezett el – bár egyelőre még pontosan nem tudni, hogy a kormányoldal vagy a saját pártja alá tette-e inkább. A szocialista pártelnök a Népszava „Nem tesz esküt az MSZP a Fidesz…..
world2.0 2011.04.05 00:51:42
érdekes felvetés, érdekes kérdéskör. ugyanakkor én (persze laikusként) úgy tudom, hogy alkotmánymódosítás után a már "felesküdött" képviselőknek nem kell újból esküt tenni. innentől viszont inkább az a kérdés, hogy az új alkotmányt jogfolytonosnak ismerjük-e el. esszenciájában megegyezik a régivel, tehát ha a népakarat nem minősíti értékelhetetlennek és hajítja a kukába a "régi" alapvetést, legalábbis megkérdőjelezhető, hogy amennyiben nem radikálisan eltérő (márpedig szubjektív véleményem szerint nem az) az új alaptörvény, akkor effektív szükség lenne-e új eskütételre, vagy felfogható-e az új alkotmány kreálása "módosítások sorozataként".

érdekesebb kérdés, hogy mi történne, ha a posztban vázolt ellenzéki reakciót nem reakcióként tálalná az ellenzék. arra a konkrét helyzetre gondolok, ha képviselők (ne adj' isten pártok) kinyilvánítanák, hogy ez "nem az az alkotmány, amire felesküdtünk", és önként kivonulnának a törvényhozásból. érdekes választói reakciókat eredményezhet egy ilyen "halálmegvető" ellenvélemény (noha, mint ahogy a posztban ki lett vesézve, valós politikai kockázatot nem vállal egy ellenzéki erő azzal sem, ha képviselői bekötött szemmel és füldugóban nyomkodják a gombokat a szavazásokon, hiszen a lényegi eredményen ez sem változtatna. ismét hangsúlyozom hogy laikusként, de számomra az sem kizárt, hogy komolyabb mennyiségű kiábrándult választó szimpátiáját eredményezheti, hogy "végre valaki tökös és azt meri mondani, hogy ebben nem akar részt venni", ami egy ilyen helyzetben kialakuló előrehozott választás esetén ha nem is kormányváltást, de egy ellenzéki újrarendeződést előidézhetne. persze ez (ismét hangsúlyozva) a személyes szűrőimen át kreált valóságértelmezés; ezzel együtt érdekelne nagyobb rálátással rendelkező emberek véleménye is ezzel kapcsolatban.
world2.0 2011.04.05 01:10:19
@sárkányfő: részben ellent kell hogy mondjak. ahogy a bolgon is többször napirendre került, 1. mindig kockázatos egy érdekcsoportot/pártot/tömörülést egy személlyel azonosítani, mert hiába irányít valaki (akár rövid pórázon is), egyfajta diverzitás minden közösségen belül van. a másik számomra kicsit talán egyoldalú szemlélettel vizsgált pont a

"Mert ez fakad Orbán személyiségéből. A lehetséges utak közül mindig a legagresszívebbet választja, ami legbiztosabban vezet újabb harcba"

rész. a forradalmi retorika, az azonnali döntés szükségessége, az egyéni érdek alárendelése a sürgető közérdeknek majd minden politikai berendezkedés, kormányzat és uralkosó ideológia bevett és kedvelt eszköze volt, és ma is az. nem bármely politikus vagy párt lényegéből fakad. ettől persze sem tarthatóbb, sem "jobb" nem lesz, de nem kizárólag a narancs attribútuma.
world2.0 2011.04.05 01:56:15
@sárkányfő: mindenkinek joga van önálló véleményt formálni. én ezzel együtt fenntartom azt az álláspontot, hogy ezt az egész jelenséget túlzott egyszerűsítés lenne egyetlen ember megalomán törekvéseként felfogni.
Na ennyi volt. Eddig csak program volt, most a Jobbik valóban újra életre kelti a dicső hagyományú Magyar Királyi Csendőrséget.Magyarországon először a szabadságharcot leverő osztrák kormány hozott létre csendőrséget, akkor még "zsandárság" néven. Azt a…..
world2.0 2011.03.11 01:11:55
állítás 1. a holokauszt mint "megoldás", karhatalmi döntés eredménye volt. számtalan példa sorolható el a történelemben, ahol a központilag rosszul megválasztott/embertelen/az utókor szemszögéből elítélhető/elítélendő politikai döntést hoztak.
állítás 2. a KuK csendőrség ugyanúgy teljesített parancsot, ahogy a tömegoszlató rendőrök, a koreaiakat lebombázó amerikai katonák, vagy a kadhafi-hű zsoldosok. nem áll módjában mérlegelni az egyes személynek, hogy a neki adott utasítás jó-e vagy rossz, ellenséget öl-e vagy embertársat.
állítás 3. a történelmi ítélet, amit a csendőrségről alkottak, azoknak az egyéneknek a viselkedéséből fakad, akik élvezték, hogy embereket ölnek/küldenek a halálba. a múltrendszer is erős megbélyegzéssel illette a csendőrséget (és nem mellesleg családjukat is, akiknek ugyan semmi előnyük nem származott apu munkájából), és szokás szerint a testületi ítéletet alkalmazták az ítéletet kiváltó vétkekben nem résztvevőkre is. az akkori II. kerület (székesfehérvár) csendőrei közös feladatuknak tekintették embertársaik védelmét, és zsidó családokat bújtattak otthonaikban, és hozzáférhető pincerendszerekben. ez nem akadályozta meg a következő rendszer(ek)et hogy gyermekeiket elzárják a tanulástól és a tisztes munkától.
állítás 4. jelen helyzetben a Jobbik indítéka elég egyértelmű, nem a közösség védelmét, mint hagyományt akarják újjáéleszteni egy nemes múltú, fegyveres rendvédelmi testületben. neki egy küéönbejáratú, mozgósítható, saját döntések (mindegy, hogy jó, vagy rossz)érdekében felhasználható, fegyveres erő kell.
ez nem egyenlő azonban a hitlerjugendek besorozásával sem, akármi legyen is a történelmi háttér. a fent csócsált események óta 3 generáció nőtt föl, legalább egy már nem is él. semmi köze a mostani kopaszoknak a 20as évek hagyományaihoz.
valamiért merem azt hinni, hogy ha kicsit is felül tudunk emelkedni azon, amit bármelyik szabadon választott médium próbál belénk verni (legyen ez a hazaszeretet=xenofóbia doktrínája, a nemzeti együttműködés eszménye, a kereszténység, mint üdvözítő út, vagy a hazudjunk éjjel, hazudjunk nappal), kevésbé egyértelmű, ám sokkal tarthatóbb megoldásokat /nézeteket alakíthatunk ki.

ezzel együtt feleslegesnek tartom az intézkedést, sem menedzsment, sem biztonsági ok nem indokolná a javaslatot. nem ideológiai alapon utasítom el, hanem az ésszerűség alapján. legyenek csendőrök mostantól a rendőrök, ki nem szarja le? a mögöttes felhatalmazási, ideológiai és parancsnoklási rendszer ne változzon, ennyi a lényeg.

off. ezért nem kell egymást gyakni. sehol. lehetőleg soha. ámokfutó abból lesz, akinek pisztolyt adnak. persze lehet én vagyok naiv.
on
A demokrácia utolsó bizonyítási lehetőségét kapta Kaliforniában, a bennszülöttek ezekben az órákban saját kezűleg dönthetnek a marihuána legalizációjáról. Holnap reggelre kiderül, lesz-e forradalom a szavazófülkékben, sikerülhet-e erőszak nélkül aláaknázni beteg…..
world2.0 2010.11.07 18:53:41
minden egyes posztban ugyanoda lyukad ki a beszélgetés, ugyanazokkal az érvekkel.
a probléma leginkább az, hogy mindenki habzó szájjal mondja a magáét, úgy ragaszkodik a kis igazságához mintha az élete függne tőle. nem érdemes átharapni egymás torkát, mert máshogy gondoljuk. sem pro, sem kontra.
elmondom én is a magamét, le is lehet ízlés szerint veszettdrogosozni vagy hülyekonzervatívozni, noha közvetlenül nem releváns számomra sem a tiltás, sem a legalizáció. fontosnak tartom még elöljáróban leszögezni, hogy leszarom a rám irányuló személyes kritikát, beszélgetni szeretnék erről a témáról, nem veszekedni azon hogy kinek nagyobb kurva az anyja csak mert rosszul használja az igekötőket.

mondok egy párhuzamot. tilos a prostitúció--> zárjunk börtönbe minden stricit. oké, értem.
-->zárjunk be minden kurvát. ezt már nem annyira értem, de mondjuk, legyen bűncselekmény pénzért széttenni a lábad. és --> akkor zárjunk be mindenkit, aki fizet a szexért. biztos? fizessünk értük, amíg börtönben vannak, mert nincs asszony aki széttenné nekik ingyen? és ha becsukjuk őket, többé már nem is fognak akarni dugni?

noha nem értek egyet azokkal, akik a teljes lánc dekriminalizációja mellett vannak termesztőtől fogyasztóig, azt gondolom, a fogyasztót baromság büntetni. ahogy a stricinek is csak addig van hatalma, amíg a kurva nem tehet panaszt, mivel illegális, amit csinál, ugyanúgy a termesztés és terjesztés is csak addig jelent óriási bevételt a maffiának, és még nagyobb kockázatot a fogyasztónak, amíg nincs nyílt színen. ha bármelyik felnőtt akinek erre igénye van, bemehet egy boltba és megveheti a Magyar Állami Marihuána Vállalat pecsétes, nem visszazárható 0.2 grammos fioláiban a füvet, nem merülne fel ez a feketepiaci kereslet-kínálat dolog.a fogyasztás büntetése meg annyira érthető mintha adócsalással büntetnének ha te nem kéred el a blokkot az abcben, mert lehetőséget teremtesz ezzel a boltosnak az adócsalásra. megtöltjük a börtönöket a szerencsétlen tinédzserekkel akik voltak olyan hülyék hogy betépve léptek le a járdáról a rendőrautó elé azok helyett akik mások gyomrában hozatják át a hernyót a határon azért, hogy milliókat vágjanak zsebre, és azt hisszük, hogy sikeresen küzdünk a drogok terjedése ellen.

amúgy azt gondolom, hogy nem a törvényi tiltás az elsődleges akadály a fogyasztásban, hanem a meggyőződés. amíg illegális volt (20. század derekán), a keresztények addig is jártak misére, a muszlimok pedig most sem, pedig már szabad. a szesztilalom alatt is piált aki akart. nem hiszem hogy bárkiben is tök önállóan felmerülne, hogy be akar tépni, és csak azért nem tenné mert nem tud szerezni, vagy mert a törvény tiltja. én sem ismerek kokósokat, de ha szándékomban állna, talpraesett ember létemre biztos tudnék kokót szerezni valahonnan (kérdés hogy mennyi vakolatot szívnék fel vele). más tészta persze, hogy nem akarok kokainozni, mert nem vagyok rászorulva az ilyesmire; de amennyiben szeretnék, úgy az magában nem állítana meg, hogy illegális.

az ember hajlamos kissé elhamarkodottan ítélkezni mindenki fölött, és hajlamos szigorúbban bánni azokkal a csoportokkal, amiknek nem tagja, pláne azokkal, akikről nem tud eleget. a fűvel szerintem annyi a gond, hogy generációkon át démonizálva volt (ez egyrészt vonzóvá is tette, másfelől viszont két generáció általános szemléletét alapvetően meghatározta.nem akarok most belemenni, hogy mi volt a démonizálás oka (ezen a blogon is volt szó róla), de az biztos, hogy most van két generáció ami 1. semmit nem tud a fűről, és 2. nem is akar semmit tudni róla. ja és 3. nem is fog semmit tudni róla, amíg bárki, aki kijelenti magáról, hogy használója, kvázi önmaga ellen tesz vallomást.

az meg, hogy a gyorskaja miatt kövéreket, az alkoholistákat, a láncbagósokat és a disznótorostól vészesen magas koleszterinnel küszködőket betegeknek tudjuk tekinteni, és mindegy hogy kinek a pénzén, de a gyógyításukra törekszünk, a drogfüggőket meg börtönbe zárjuk, nem logikus. az orvos által a függőnek felírt és adagolt heroin nem növelné a függők számát, nem jelentene közegészségügyi kockázatot, kivenné a maffia kezéből az eszközöket, és nem mellesleg többet segítene a függőnek, mint az, ha pár évig ő a csillagbörtön egyik cellájának a macája. persze ez már offtopik, nem az orvosi célú marcsa legalizációján folyik a vita, csak próbáltam a keménydrog-bűnözéssel kapcsolatos vitára is valamilyen módon reflektálni.

összefoglalva, kiegészítve: szerintem a legjobb lenne hagyni, hogy az emberek otthon tépjenek, ha akarnak (mert indokolatlannak tartom a fogyasztók kriminalizálását), szerintem el kéne engedni a rendőrőknek azokat, akiknél van pár gramm fű(ugyanezen okból); a törvényeknek pedig ezzel együtt fenn kéne tartani annak a lehetőségét, hogy aki illegálisan kereskedik, vagy a tényleg házi felhasználású mennyiségnél többet termeszt vagy birtokol, azokat súlyosan büntesse.
na jó, abbahagyom, így se olvassa el senki...
world2.0 2010.11.16 11:10:14
srácok. én tiszteletben tartom Akitlosz szabad gondolatokhoz való jogát, ugyaanúgy, ahogy tiszteletben tartom a szcientológusokét, vagy a jehova tanúiét. mindenkinek joga van hozzá, hogy a saját értékrendjét a többieké elé helyyezze. az más kérdés hogy közben halálra röhögöm magam rajtuk, mert szerintem borzasztóan leegyszerűsítik az életet, és lépten-nyomon bolondot csinálnak magukból.
Aktilosz: ne érts félre, nem személyyeskedni akarok. azt viszont értsd meg, hogy az Y generáció egyik legjellemzőbb tulajdonsága az empátia és a tolerancia. ne várd, hogy a mostani tizen-és huszonévesek (vagy a belátóbb harmincasok)elfogadjanak egy olyan érvelést, hogy:
kisfiam, ez rossz.
de miért rossz?
mert rossz. rácsapok a kezedre ha még egyszer meglátom nálad.

itt nem arra gondolok, hogy a tényleg veszélyes (káros) dolgokat tiltani kell, hanem hogy nem lehet tiltást azzal indokolni hogy csak mert tilos. és az hogy Jézus, Buddha vagy a nagy Xenu azt mondja. ha közegészségügyi tiltás, akkro lássuk, hogy káros. hogy károsabb mint a hamburger, vagy a napi fél kiló tokaszalonna.
elkalandoztam. arra akartam kilyukadni, hoigy lehet, hogy mind aktilosz, mind az ellenzék hiába tépi a száját, ha bármelyik oldal túl eltökélt ahhoz, hogy számításba vegye a másik oldalt is. felteszem, hogy a füvet nem fogyasztók nem látnak mindent az egész szituációból, a füvesek ebben sokkal jobban tájékozottak. én sem látok bele a meleg kapcsolatok napi mikéntjébe. nem is mondok róla véleményt, végképp nem ítéletet.
A miniszterelnök ma ismertette azokat az első lépéseket, amelyek megítélése szerint a „nemzeti együttműködés gazdasági rendszerének alapjainak lerakása” miatt fontosak. Itt van tehát az első Orbán-csomag, mindjárt 29 lépéssel. A suszter maradjon a kaptafánál, ezért…..
Folyékony Kenyér Laško Club 2010.03.17 09:53:00
A szlovén sört a Culinarisban lehet beszerezni, ahol van egy kisebbfajta, nem túl izgalmas sörválaszték. Nem tűnt úgy, hogy valami nagy kaland lesz, de csinos üvege volt, és érdekelt a hírneves szlovén komló mutatványa. Az áttetsző zöld üvegre cirádás pecsétek, ornamentikák,…..
world2.0 2010.03.29 11:33:27
@TonyCaviar: eredeti és barna is van csapolva a Bálint sörözőben, a Budagyöngye mellett, a meki melletti utcában. szerintem még üvegeset is tart.
Tisztelt Üzemeltetők! Hetek óta rágódom azon, hogy történetemet, kálváriámat nyilvánosság elé tárjam-e, azt megosszam-e másokkal. Végül - végső elkeseredésemben - úgy döntöttem, hogy szélesebb közönség elé viszem megaláztatásom történetét, azzal a szándékkal,…..
world2.0 2010.03.18 13:40:55
nem teljesen idevágóan, de ajánlom figyelmedbe a Nemzeti és Etnikai Kissebségi és Jogvédő iroda idevágó cikkét: (?)
www.neki.hu/kiadvanyok/eselytelenul/eselyegyenlosegitrv.htm
javaslom, hogy nézd át az EGYB törvény idevágó passzusait is, és konzultálj vagy egy jogvédő szervezettel, vagy egy munkajogásszal. az egyetlen visszás az esetben, hogy elvileg valaki azért is támadhatna egy egyházat, mert nem lehet lelkészük/papjuk/stb, mert más felekezetű, de nem tudom pontosan, erre van-e kitétele a törvénynek. egyébiránt a munkaszerződésedtől is függ, hogy ezért kirakhatnak-e. persze ha aláírtad, tartanod kell magad a játékszabályokhoz.
Update: Tárárááám! Kisorsoltam a játék nyertesét! Nem más az illető, mint Rewriter, a miazhogy.blog.hu  gazdája, aki a következő hozzászólással örvendeztetett meg bennünket: Gazdálkodj okosan - Az agrármarketing centrum támogatásával, A legkisebb is számít - Tesco. A…..
Vaku helyére, több irányból is méri a vízmértéket, alapvetően nem tudom miért ennyire fontos a helyes fotózás, hiszen ha megnyomod a gombot, akkor is kibillen. De aki precíz akar lenni annak 15 dollár. Photojojo ..
Összesen tíz EU-s pályázat benyújtásáról döntött csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A főváros szerint alapvető szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a kerékpáros közlekedés részarányának növelésével kiváltható legyen az egyéni gépjárműhasználat.…..
Sokan nem is tudják milyen nehéz a külföldi házastárstól elválni. Íme egy elrettentő történet a nem mindennapi bírósági procedúráról. Tisztelt Zugügyvéd! Egy talán mindennapos, de igen bosszantó ügyben szeretnék tanácsot vagy segítséget kérni a kedves…..
Kissé megelégelve az állandó csúsztatást (mi ugyanis a legritkább esetben "rasszistázunk" vagy "nácizunk", és olyankor is csak nagyon nyomós indokkal), úgy gondoltam, ideje tételesen elemezni a Jobbik EP-választási programjának cigánykérdésre vonatkozó…..
world2.0 2009.06.23 22:15:57
@calam: a munkanélküliség nem büntetendő, de nem is honorálandó. amúgy meg nem az a feladat, hogy az is fizessen, aki nem tud/akinek nem kell, hanem hogy ne legyenek elkallódott emberek, akik 50 évesen még nincsenek benne az APEH adatbázisában. a munkanélküli is beadhat nullás bevallást. ahogy az egyetemista is. a nyugdíjas meg nyugdíjas. teljesen más tészta.
world2.0 2009.06.24 03:07:09
@átlátó: sorold a magyarok tulajdonságait, amiért szeretni lehet őket. ne kivételeket említs, általában érdekel.
az nem értéke valakinek, hogy magyar, legalábbis szerintem. évszázadok óta alaptermészetünk egyfelől a gyűlölködés (mindig volt kit utálni) másfelől az urambátyám magatartás, ami szerintem a génjeinkben van kóddolva. a lakosság 95%a hihetetlen könnyen befolyásolható (és befolyás alatt is áll). Az emberek elsöprő többsége nem törődik, csak a saját érdekeivel. a magyar társadalom marginális szelete gondoskodik a maradék ellátásáról. ők a kivételek, róluk nem beszélünk. a maradék minimálbéren él, vagy feketén dolgozik, már ha egyáltalán. az orsszág évtizedekkel van lemaradva mind anyagi, mind jóléti , mind pedig kulturális értelemben. utóbbi nekem jobban fáj. nem tudunk egy egyszerű vitát lefolytatni anélkül, hogy kikaparnánk egymás szemét.
mit szeressünk ebben?

lopni meg egyébként mindenhol lopnak. az egyetemeken is, ahol ezt a romák jelenlétével nem lehet indokolni (mivel NAGYON-NAGYON kevesen vannak).
Matyee egy szerinte erős rendőri túlkapással megtartott házkutatáson van túl, ami után hivatali visszaélés, magánlaksértés, erőszakos behatolás és testi sértés miatt fog feljelentést tenni. Az eljáró rendőrök a sztori alapján valóban elég bizonytalannak tűntek a más…..
world2.0 2009.06.17 20:24:27
apró különbség van a legalizálás és a dekriminalizálás között... ez csak megjegyzés.
tény, hogy van egy kis százalék, aki elszenvedi a marihána káros hatásait. aki nem ttud ebben sem mértéket. ugyanúgy mint az, aki éveken át kemény alkoholfogyasztó. nem tudom számokkal igazolni, de szerintem igenis cxsökken a munkavégző képessége, és leépülnek a társadalmi kapcsolatokért és a kommunikációért felelős agyi területei.
termesztés? tiltható. terjesztés? tiltható.fogyasztás? tiltható. érdemes? más kérdés. a fogyasztás magában nem veszélyes a társadalomra, sem a többi emberre. nem az. az ha valaki betépve vezet és embert öl, az igen, de az ugyanolyan hülyeség mint berúgva vezetni. miben más, mintha piásan vezet és embert öl? fogyasztásról szerintem ennyit. termsztés? tiltható, de minek. az ember locsolgat egy gazt a teraszon, nem árt vele senkinek. ha és persze csak ha, a fogyasztás dekriminalizálva van, és nem árusítja a leszüretelt anyagot. terjesztés? na ez inkább problémás. hatósági engedéllyel, ellenőrzött terméket, adózva forgalmazni szerintem több mint értelmes lenne. a dílereket nem engedjük szabadjára, legálisan meg senki nem fog szar árut adni, mert neki nem éri meg.
ja és nem, nem vagyok drogos. sem szdszes, nem mintha bárkire is tartozna.

picit a topikhoz is: mindkét oldal picit érthetetlen a számomra. nem kell nagy arcnak lenni, az értetlenségre viszont nem biztos hogy az erőszak a megfelelő. az viszont, hogy ha már akkor legyen kövér címszó alatt egyszerre már a bilincs is szoros legyen.. jó ha nem pereljükk be őket szexuális zaklatásért, mert hárt ugye agondolom a csajon sem volt teljes menetfelszerelés, akkor pedig bestírölték a rohadékok:)
world2.0 2009.06.17 20:29:15
@hwang: ez már azért kicsit utópisztikus
world2.0 2009.06.17 20:31:03
@igyugyaz: tehát az éállam gondoskodik az elhullott állatok felől is.
ettől a fogyasztást nem lehet tiltani. ahogy azt sem, hogy az állatok megdögöljenek. mert ha tilos lenne, akkor ki vallaná be?:)
Konzervatórium Ezt elkúrtátok 2009.06.16 12:23:00
Olvasom az Ifjúság 2008 gyorsjelentést (pdf), és elég érdekes kép rajzolódik ki belőle (a Népszabadság cikke röviden összefoglalja az eredményeket). Első pillantásra érdekes, hogy a fiatalok közül majd annyian utasították el a válaszadást, mint ahányan válaszoltak (kb. 21…..
world2.0 2009.06.16 13:55:25
én is ,a vizsgált korosztályba tartozom, tartoztam már 2002-ben és fogok is még 2012ben is.
létbiztonság: az államilag finnanszírozott felsőoktatással az egyetlen probléma a fejkvótarendszer. az egyetemeknek érdekük, hogy minél több hallgatójuk legyen, ez viszont 1. a felvételi követelmények (így a színvonal) csökkenéséhez vezetnek, 2. számtalan területen túlképzés folyik , ami a majdani diplomások elhelyezkedési lehetőségeit jelentősen rontja.
ahogy minden generációnak, nekünk is ott van a cél, hogy önálló otthonnal, egzisztenciával rendelkezzünk, ehhez pedig igen nagy erőfeszítéseket kell tennünk. a Kádár-rendszert lehet szidni, egy dolog azonban vitathatatlan: alacsony színvonal mellet hihetetlenül erős létbiztonságot teremtett. nem voltak nayg nyugati autók, 20 évet kellett várni egy trabantra, de az mejdnem mindenkiek lehetett. voltak hiánycikkek, de az alapvető élelmiszerek alacsony áron rendelkezésre álltak. a munkanélküliség bárminek volt nevezhető, csak jelentősnek nem.
most ez a helyzet (pláne mondjuk az elmúlt egy-két évben) a visszájára fordult. teljesen természetes, hogy félünk, hogy miből finnanszírozzuk diploma után a saját életünket.
kalandvágy: munkál az rendesen, de nem lehet központi kérdés, amíg alapvetőbb szükségletekért is aggódnunk kellhet.

drogkérdés: ezt az összefüggést teljesen máshogy látom. itt nem leszorította egy másik kérdéskör, egyszerűen megváltozott az emberek álláspontja. ahogy lassan változik a homoszexuálisok, a vallások és vagy az abortusz megítélése is.

természetesen nem tudok nyilatkozni, csak a saját korlátaim között, de véleményem szerint a gadag-szegény ellentét igenis létezik. azoknak, akik anyagi helyzetük miatt nem engedhetik meg azt sem, hogy egyetemre menjenek, sok aspektusában teljesen más a gondolkodásmódjuk (Tony Harrison: V - "Segélyen él, hova aspirálhat?"). teljesen érthető, hogy ha a szülei és a nagyszülei (akikben elképzelhető, hogy a fent felvázolt kép él a régi rendszerről) hangot adtak meggyőződésüknek, hogy 89 előtt jobb volt az élet, a gyermek ois átvette, és azóta is ragaszkodik ehhez az áálláspontjához.
a amai politika megítélése: szerintem nem csak a fiatalok, de minden értelnmiségi számára nevetséges, amit a nép vlastottjai tesznek. és mindegy, hogy melyik pártól vagy személyről beszélünk. érthető,, ha nem vagyunk bizalommal olyan emberekl iránt, akik maguk is felsőbb utasításra szavaznak azon a pár napon, amikor benn vannak a parlamentben, és egész karrierjük alatt olyan messze élnek a realitásoktól, amennyire csak elképezelhető. a közintézményekbe vetett bizalmat jelentősen csökkenti az a téányező is, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy ebben az országban nagyon kevés ember fizet nagyon soknak. az az állapot amiben marginálisan kevés embver fizet adót, azok azonban egyre többet, és deklaráltan azért, mert nme tudják behajtani az adókat a többi embertől, elkerülhetetlenül ahhoz vezet, hogy A: az új szereplők nem akarnak beszállni a mókuskerékbe, és külföldre mennek,. B: a kisebb ellenállás felé haladnak, és a kalsszikus mentalitást követve beállnak az adót nme fizetők közé.
szerintem ezt az alapja az átértékelődésnek.