Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JackBauer

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Banklassító programA KÖSZ alapszabályaEz az oldal az ingatlan befektetési alapok és ingatlanalapokba befektető befektetési alapok károsultjai számára jött létre. Az oldalt a Banki Károsultak Önvédelmi Szövetsége (KÖSZ) hozta létre, azzal a céllal, hogy…..
Igazságkereső portfolio.hu 2009.02.14 22:09:00
Most már kicsit lehiggadtam, de nem ment könnyen. De azért megint "személyeskedni" fogok - elvégre ez az én blogom. Itt talán megtehetem.A héten telefonon nyilatkoztam két hölgynek, akik két egymást követő napon megkerestek a vg.hu-tól. Persze kértem, hogy…..
JackBauer 2009.03.20 10:35:11
Kedves Miklós!
Most találtam erre a blogbejegyzsére, és az utolsó bekezdés arra késztetett, hogy újra elolvassam Somi András cikkét és saját reakciómat a Te válaszodra. Ezúttal megkövetlek, mert igazat kell adnom abban, hogy a portfoliu.hu cikk hangvétele helyenként igen sértő, személyeskedő és lekezelő. Ha ezt a hangvételt korrektnek neveztem, azt bizony nem gondoltam át alaposan.
Ezzel együtt továbbra is fenntartom, hogy szakmailag elég korrekt (és számunkra hasznos) cikk, és azzal is egyetértek, hogy az a követelés, hogy állítsák vissza az árfolyamot a november 24-i szintekre nem feltétlenül reális. Ettől még a bank/alapkzelő kártérítési felelőssége fennáll, csak szerintem, nem az árfolyam reparálásával kell ezt a kérdést megoldani. Szerintem mindenkinek az az érdeke, hogy az árfolyam mindenkor a valós, reális értéket tükrőzze.
És én úgy gondolom, hogy mostanában lehetnek reálisan árazva az ingatlanok, de ha ez nem is igaz, az szinte biztosra vehető, hogy korábban túl voltak árazva (alapvetően ezért nem reális a korábbi árfolyamszintekre való viszatérés). A túlárazásra komoly szakmai érvek találhatók a cikkben, sőt, érintőlegesen felveti a felelősök kérdését is: "Egyedül talán a felelősökben értünk egyet, tényleg nehéz nem észrevenni a tehetetlen PSZÁF és a nagy valószínűséggel jogszerűen, de biztosan nem teljesen etikusan eljáró alapkezelők szerepét a kialakult helyzetben".
Ezért neveztem szakmailag korrektnek a cikket, amely szerintem akár még a hasznunkra is válhat.