Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vadászkés

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Munkahelyi terror blog online aláírásgyűjtésbe kezd, amelynek célja, hogy a Magyar Országgyűlés végre törvényes keretek közé kényszerítse a munkaadókat.  Mindenki találkozott már olyan álláshirdetéssel, amely versenyképes fizetésről, kiváló előrelépési…..
Vadászkés 2010.08.09 12:16:08
@pablophone: "Vigyazz, a Telapu teged is helyrerak, hogy ne " diszkriminiizelj " :)"

>>Fehérszakál 2010.08.09. 00:45:46
@Vadászkés: Jogos a felvetésed :)<<

Látom.
Vadászkés 2010.08.09 15:55:44
@nyíregyházi betti:

Mo.-n nincs ilyen, hogy szabad verseny. Előre lezsírozott tenderek vannak, ahol nem a hozzáértés számít, hanem az, ki kinek a kicsodája. Mire kiírják pályázatot, már rég megvan az, aki megnyeri. Ugyanez a szisztéma van a munkaerőpiacon is.
Vadászkés 2010.08.09 21:36:40
@kgl: "Ehez a céghez azóta kb 30 embert vettek fel a nyugger koruak helyére, ezek közül kettőről tudok akiket szintén az utcáról vettek fel mint engem, a többi mind ismerős ismerőse."

---------------------

Ez a szomorú. Tapasztalataim többsége azt mutatja, hogy az ismerőst csak azért veszik fel, mert ismerős (nuku szakértelemmel, ami az adott munkához szükséges) és épp nincs munkája.

------------------------------------------------

@nyíregyházi betti:

Hadd mondjak egy ellenpéldát: Bp, 2, műszaki cikkekkel kereskedő üzletlánc. Közös bennük, hogy mindkét helyen nagy ívben tesznek a vevőkre, szinte lasszóval kell fogni az eladókat, ha valami információra van szükség egy termékkel kapcsolatban. Ha sikerül nagy nehezen felkajtatni az eladót, annak sincs sok haszna, mert nem nagyon tud értelmes dolgot mondani a feltett kérdésre. A prímet az vitte nálam, aki szétszaggatta a holmi csomagolását és a használati leírást olvasta fel. Úgyhogy nem minden kereskedelmi egységben van meg az általad említett versenyszellem.
Pontosan tudom, hogy Jan Slota olyan, mint egy hisztis kisgyerek, aki csak azért rumlizik, mert fel akarja hívni magára a figyelmet. A nevelési tanácsadók bölcs javaslata szerint ilyenkor hagyni kell a kölköt, hadd sírjon, mert ha magasról szarunk rá, legközelebb nem lesz műsor.…..
Nem mond le Szigeti Péter, nem mond le senki az OVB-ből. Mert nagyon sajnálják, de nem az ő hibájuk, hogy a parlamenti választások első fordulója kabarévá vált, valójában semmi közük hozzá, nem ők találták ki a szisztémát. Mit is tehettek volna? A körülmények áldozataivá…..
Miért menjek el szavazni, ha igazán egyik sem tetszik? – kérdezte tegnap az unokahúgom, aki nem mellesleg „első választó” (lenne), s nekem huszonnégy óra kellett, amíg nagyjából megtaláltam a választ. Talán mondhattam volna rögtön a hangzatos kulcsszavakat:…..
Vadászkés 2010.04.05 15:37:35
@gande: "szerintem aki nem él a választási jogával, az később ne kritizáljon. teljesen mindegy, hogy az a párt nyert, akire az illető szavazott vagy nem. ha az nyer és nem úgy végzi a dolgát, ahogy szeretném, akkor kritizálhatom, hisz hozzájárultam, hogy pozícióba kerüljön. ha nem az nyert, akkor meg pláne. és persze ugyanez vonatkozik az ellenzéki munkára is. ha viszont nem szavazok, tehát nem járulok hozzá a parlament összetételéhez, akkor szerintem nincs jogom kritizálni sem."

-----------------------------------------------------

Tévedsz. A nem szavazónak is joga van kritizálni, azon egyszerű oknál fogva, hogy adót fizet, amiből a politikusok élnek. A nem szavazást egyébként tartózkodásnak hívják a demokráciában.

Ukrajnában, Portugáliában és Svédországban létezik a szavazólapon ilyen pont is, hogy "egyikre se", vagy "mindenki ellen", direkt azoknak, akiknek egyik párt se szimpatikus, de mégis szavaznának. E gyakorlatot itthon se ártana bevezetni.
Igen aktuális kérdés: hová tegyük az egyáltalán nem jó fej, sőt, gátlástalan bűnöző burzsujainkat? Van, akit egyelőre mentelmi jog véd, van akit nem, de hogy néhány jól öltözött, dúsgazdag politikus-vállalkozó hamarosan hűvösre kerül, afelől ne legyen kétségünk.…..
Ugyan már! Egy kis zsidózás, cigányozás, buzizás, románozás, tótozás, esetleg a szomszédos országokban magyarozás kinek árthat? Nem bánt senki senkit, csak jól megmondjuk a véleményünket „azokról”, ha éppen szóba kerülnek. Senki nem tesz semmi ártalmasat, ugye?…..
Szép napot kívánunk, épp ott tartunk, hogy az LMP, a magyar zöld párt privatizálni akarja a BKV-t. Vagyis leépítené párezer fővel, hogy egy húsz fős iroda maradjon, ami majd versenyezteti az alvállalkozókat.   Az LMP a születése óta küzd az identitásnélküliséggel, és ez…..
Vadászkés 2010.02.04 11:27:11
@Lastres: "Példa? Németország, Svájc, Nagy-Britannia, Csehország, Lengyelország, Ausztria."

Ez csak féltucat. De ezzel együtt vesd össze az ottani politikai vezetők hozzáállását a dolgokhoz, az itteniekével. Ha Európában egy politikus csak a tizedét próbálná megtenni annak, amit az itteniek művelnek, akkor máris vehetné kalapját és távoznia kéne a posztjáról.
Vadászkés 2010.02.04 11:32:34
@gauche caviar:

Látom a személyeskedésben - ha másban nem is - profi vagy kis libsi.
Vadászkés 2010.02.04 11:37:23
@efhábé:

Plusz most a fogyasztóknak kell megfizetni a tulajdonos nyereségét is. Csak azt mégsem írhatják rá a számlára. Inkább kreálnak egy - a fogyasztót nem sokban érintő tételt helyette.
A sztrájk első és harmadik napján is robbantással fenyegették meg a BKV-t. A magát BA-S-nak hívó szervezet e-mailben küldi el fenyegetését. A levelet csak a BKV-nak és blogunknak küldi el. Az első levelet 11-én éjszaka kaptuk. Akkor –mivel nem tudtuk, hogy a BKV olvassa-e-…..
Vadászkés 2010.01.14 21:38:00
Van pár "gyöngyszem" a Csoportos per témában, hátha valami van összefüggés, ki tudja:

>>mailhavergabor1 2010.01.13. 16:51:41<<

"...félreérted én nem magánemberek házára gondoltam. Párizsban az autókat szokták gyújtani amúgy.
Én nem azt mondtam, h autókat gyújtsunk fel. Hanem azt, hogy ha a bkv sok száz buszát támadják szisztematikusan meg, akkor egy idő után meghátrálnak. A rendőröket ne hozzátok példának, kit érdekelnek? Garázdaság, rongálás? Ezt pár hőbörgőre rá lehet bizonyítani. Párezer embert egyidejű, összehangolt akcióban NEM tudnak elkapni a kékruhások, mert erre nincs kapacitásuk.Egyszerű túlterheléses támadás a BKV ellen. Képtelenek megvédeni egy Volvot 50 ember ellen. A rendőr pedig nem lőhet a tömegbe, arra rácseszne a barma.

A BKV épületeit, intézményeit szintén nyugodtan és összehangoltan kell támadni, rombolni, mert ezt szintén nem lehet kivédeni."

-------------------------

>>mailhavergabor1 2010.01.13. 17:23:31<<

"...látod ez rendes dolog. akkor gyere, legyél feketében , fekete bárány is van nemde?
a forralt bort meg a szendvicset úgyis közösből fizetjük.
gyere rendetlenkedni te is velünk, igen, helyes, nagyon helyes.

elég volt ebből az országból, hogy az emberek csak csámcsognak, de tenni már nem mernek.
tegyünk MAGUNK valamit, ne más háta mögött huhogjunk.

előbb pár buszt verjünk szét, majd az illetékesek pofáját is.
persze nem kell sajnálni egyiket sem.
kis veszteség , mármint a buszokért kár, de ez van. háborúban veszteség is van. rövid távon veszteség, hosszabb távon viszont nagyon jó befektetés.... nem mernek többet ilyesmit megtenni. mert akkor a buszban bennégnek a cégvezetés egyes tagjai is."

--------------------------

>>mailhavergabor1 2010.01.13. 17:31:31<<

"csak figyeld a blogot, minden nap más lesz, aki értesít holnaptól, hogy hol lesz action"
Utálok ismeretlen helyre BKV-val menni. Mindig jó előre felkészülök, térképekkel, menetrendekkel, hogy biztosan jó helyen szálljak le. A buszokon lévő táblák megbízhatatlanok, a buszvezetők sosem mondják be a megállók neveit, ezért minden információt magunknak kell megszerezni.…..
Vadászkés 2010.01.04 21:11:42
@Peti817172M:

Talán az, hogy milyen trendi dolog belerúgni abba, aki akkor is dolgozott - és valszeg nem tehetett a táblagondról -, mialatt a vamzergyerek házibulizott a macájával.

Egy régi találmány is megoldja az ilyen jellegű problémát. Úgy hívják, hogy térkép.
Vadászkés 2010.01.05 11:45:59
@Brokkoliárus Kisleány: "Mikor lesz itt rend.
Ki a BKV-t állami kézből."

--------------------------

A BKV hivatalosan most sincs állami kézben. Magáncég, ami felett a Főv. Önk. gyakorol felügyeletet.
Láthatjuk egyébként mi lett az egykor állami, de most már privatizált cégekkel (Elmű, Gázmű, Vízmű) Magas árak - pocsék szolgáltatás.
Munkahelyi (T)error A seggnyaló 2010.01.03 06:00:00
Ezen a blogon legtöbbször a főnökökkel, vezetőkkel gyűlik meg a baj, én most csak érintőlegesen foglalkoznék saját főnökömmel, aki miatt billentyűzetet ragadtam, az az egyik munkatársam, a "seggnyaló". Egy 40 körüli hölgyről van szó, aki mindent megtesz, hogy a boss…..
Politikai és személyi érdekek ütközése miatt derültek ki a BKV-s ügyek és nem egy rendszertisztulási folyamat részeként - mondta Atkári János, Budapest volt főpolgármester-helyettese kedden a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. Ha nincs feszültség az MSZP-n, illetve a…..
Az ellenőröknél kell kezdeni a közlekedési kultúra fejlesztését az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint. Az ombudsman vizsgálata ugyanis megállapította: a MÁV-nál és a BKV-nál is kifogásolható a jegyvizsgálók durva intézkedése. A bliccelők okozta milliárdos…..
A tolvajok igen cselesek. Mint arról már írtunk, üres laptoptáskát hordanak maguknál, és ha megtetszik nekünk a miénk akkor egyszerűen csak kicserélik, és sietve támadnak. Amikor mi felnézünk ellenőrizni a csomagjainkat látjuk, hogy minden rendben, nyugisan utazunk tovább.…..
Vajon ha be lennének kamerázva a BKV járművei (és megállói) a lenti esetekhez hasonlók akkor is megtörténnének? Az első olvasói észrevételben egy 20 év körüli srácról olvashattok, aki a busz ajtajánál az összes helyet elfoglalta, zavarta az utasokat a felszállásban. Aki…..
  Miközben az egyházakat állandóan felszólítják a szekularizációs doktrína élharcosai, hogy ne politizáljon, és ne tegye le a voksát egy párt mellett se, ugyanazok (például TGM a Magyar Nemzet hétvégi magazinjában megjelent, a jobboldalnak szóló levelében)…..
Vadászkés 2009.09.18 19:16:46
@abandi: 'Nem a pénz- és politikai hatalma a lényeg, hanem a 2 Milliárd hívő megtévesztése!
A világ legnagyobb vállalata, a "térdre imára" üzenettel, ha már elkeseredtél...'

Dehonnem. A világ legnagyobb, legjövedelmezőbb üzletei közé ezek tartoznak:

1. vallás
2. politika
Vadászkés 2009.09.18 22:10:04
@tewton: "de ha a közösségükben éppen nincsenek sodómiták ...?"

Hát azért olykor lehet hallani homokos papokról. Meg pedofilokról is. Nemrég nagy botrány volt ez utóbbiak kapcsán.
Vadászkés 2009.09.18 23:00:57
@tewton: szvsz. minden esetben undorító, nem csak a papoknál. Viszont egy szervezet, - legyen az vallási, vagy egyéb - ha a tagjai között vannak elferdült hajlamúak, ne akarjon magas talapzatról az erkölcsre tanítani másokat.
Amúgy pedig, ha a r.kat. egyházban engedélyeznék a nősülést, sokkal kevesebb elferdülés lenne köztük. De a nősülés betiltását is szimpla gazdasági érdekek diktálták, az egyházi vagyon védelme miatt.
Az imámoknak és a rabbiknak tudtommal szabad nősülniük. A buddhisták pedig nem törekednek világvallási-hatalmi babérokra.
Olvasgattam a hírportálokat hétvégén, azon belül is a Jackson témában íródott cikkeket, és a hozzájuk írt hozzászólásokat. Nagyon meglepett, hogy a részvétet nyilvánító kommentek mellett rengeteg mocskolódó hozzászólás van. Egyesek kifejezetten örültek az énekes…..
Vadászkés 2009.07.15 14:12:01
@TheElf: "...ha lett peren kívüli megegyezés. Ergo a szülő sem akart Jacko fejét, de Jacko sem állt elébe a pernek és perelte be a kedves vádaskodót. A vélemény szabad, akkor is, ha mindenkit megillet az ártatlanság vélelme."

Ha nekem tutira igazam lenne valamiben, csesznék fizetni peren kívül. A bíróság megállapítaná, hogy ártatlan vagyok, oszt jónapot.


Az is érdekes, hogy az a fazon pont M.J. halálakor állt elő azzal, hogy M.J. nem is molesztálta, nyilván egy kis szereplésért és esetleg némi készpénzért. Mert akkor arra miért nem volt bőr a képén, hogy még az életében kiálljon és közölje a tényt?
A BKV rajzpályázatot indított a vakáción lévő gyerekeknek. A pályázat a „Szeretem a BKV-t” címet viseli. Bár olvasónk már elmúlt 17 éves, és a témától is eltért egy kicsit, mégis jelentkezett a pályázatra, mert szeretné megmutatni a BKV-nak, hogy miért nem…..
Vadászkés 2009.07.09 13:13:45
@scooby doo: Csak tudod, ezek a dolgok elég hiteltelenül hangzanak egy jól kereső, pökhendi, sznob "reklámmunkás" részéről.
Más út is létezik ezen hibák hatékony feltárására, nemcsak a fikázás.
Amúgy meg a reklámosok se sokkal különbek a BKV-nál, többségében ők is híres emberek szerepeltetésével érik el azt, hogy vásárolj mindenféle bóvlikat.
Még 06.15-én érkezett az alábbi történet epresfánk becenevű olvasónktól, a Teljesen kikészített idegileg c. posztunk kapcsán. Anyukám hasonló cipőben jár a munkahelyén. Két éve nyugdíjba ment a gazdasági vezető, helyére fiatal lett téve. Ami nem lenne baj, ha értene is…..
Vadászkés 2009.06.30 11:39:07
"Két éve nyugdíjba ment a gazdasági vezető, helyére fiatal lett téve. Ami nem lenne baj, ha értene is valamihez. Dirigálni és leszúrni a tőle minimum 20 évvel idősebb és tapasztaltabb kollegákat csípőből intézi, csak egy adóbevallást elkészíteni már nem tud ... A főnöknő nem számvitel, hanem marketing szakot végzett az egyetemen, és nagyon nincs képbe az irányítására bízott területtel, viszont lenézi akiknek nincs diplomája ... A főnöknő amúgy 30 éves, az idősekre pikkel, lekezeli őket, míg a fiatal kollegák (akik közgazdászok menedzser vagy marketing szakon, kevés könyvelési tudással, véletlenül sem számvitel szakosak voltak) közülük van pár kedvenc, akikkel hétvégente bulizni jár.
A kedvencek is átvették mára már a főnöknő stílusát..."


Na ez egy tipikus magyar munkahely. Nem rátermettség, hozzáértés alapján választanak ki vezető pozícióba embereket, hanem csókosság alapján, protekcióval. (Esetleg még az is előfordulhat, hogy az illető ifjú titán esetleg még be is kefélhette magát a pozícióba, ugyanis már eléggé köztudott, hogy a felsőoktatásban tanuló csajok egy része mellékfoglalkozásban prosti). Ezek felfelé nyalnak, lefelé taposnak, oldalra pedig könyökölnek.
Siránkozni persze tudnak a vállalatok, hogy milyen veszteségesek, de arra már képtelenek ráébredni, hogy ez a saját hozzáállásuknak is köszönhető, az általuk oly nagyra tartott protekciórendszernek.

Egy tanulságos cikk a leendő munkatársak szelektálásáról, mindkét oldal szemszögéből:

www.profession.hu/cikk/228
Olvasónk hetek óta gyűjti a vonatos észrevételeit, amit most megoszt velünk. Első panaszát az utastájékoztatással kapcsolatosan írja. Szerinte túl későn mondják be a Kelenföldre érkező és onnan induló vonatokat, ezért az átszállás szinte lehetetlen. Néhány hete is hiába…..
Vadászkés 2009.05.20 10:50:04
@Kagai: A pályaudvarokon vannak vonattakarítók is. Akkor tán ki lehetne takaríttatni velük a vonat wc-ket.
Következzen B.O.T. levele, amely a munka világának szinte minden részletét érinti. Tisztelt Munkahelyi Terror!   Remek az oldal! Csak gratulálni tudok!   Nevem kiadása nélkül felajánlom történetem, ha érdemesnek tartják a közlésre. Több témát is érintenék. Rólam:…..
Vadászkés 2009.05.12 11:51:07
@Mária:
"Ennek az a lényege, hogy egy konfliktus lezárásához a részt vevők szerint az kell, hogy az egyik győzzön, a másik pedig veszítsen."

Tévedés. Mo.-n nem az a lényeg, hogy győzzünk, hanem hogy a másik veszítsen.
Vadászkés 2009.05.12 11:58:41
@molnibalage: "Az embert jó estetben az egészséges optimizmus hajtja, de a felesleges hurráoptimizmusnak semmi értelme."


Na igen, jó esetben... pl. az a tudat, hogy tagja lehet a világ legnagyobb filharmonikus zenekarának, amelyben van 1 db. Gordonka és 10 millió bőgő.
Vadászkés 2009.05.12 15:00:17
@psmith:

Azt gondolod, hogy most jobb, mint akkor? Sok helyen ma szinte éhbérért, rettegésben és minden megbecsülés nélkül dolgoznak azok a "szerencsések", akiknek van munkájuk. Akiknek pedig nincs, azok még kevesebb pénzből vegetálnak. Nem lenne ugyan Kánaán, ha nem lopnának, de sokkal jobb lenne az élet és a közhangulat is.
17 év gyakorlattal, diplomával sem kell olvasónk sehova. Január óta keresek munkát diplomákkal, speciális okj-s tanfolyamokkal, még speciálisabb gyakorlattal. És nem kellek, mert :  öreg 44 éves nő vagyok nem vagyok fluenntly angol miért vagyok képzettebb, mint a…..
Vadászkés 2009.04.26 14:22:12
@Vogon: És ha egyforma méretűek?
Vadászkés 2009.04.26 14:32:02
@Nadsat: Az. A másik 3 oldalon meg azt kell elmagyaráznod, hogy azért akarsz dolgozni, mert meg akarsz élni valahogy és azért pont annál a cégnél, mert épp az hirdetett olyan pozíciót, amire alkalmasnak találod magad. Mindezt jól csomagolva.
Az egésznek sok értelme nincs, csak annyi, hogy az unatkozó léhűtő hr-es el tudja magát foglalni valamivel, ha már unja a körömreszelgetést, a sztárpletykalapok olvasgatását és azok tartalmának kibeszélgetését, ha már a képére mázolt másfél kiló maltert és kellően bepacsulizta magát és ha épp nem kell a főnök hormonháztartását rendbe tennie.
Vadászkés 2009.04.26 14:46:56
@nagy munkanélküli: "Nem tudni, min múlik manapság már az ember esélye, mert van úgy, hogy aki nem tud normális CV-t összehozni, kvázi előbb megkapja az állást, mint én."

Azon múlik, hogy kinek milyen protekciója van.