Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PiszkosFreddy

0 bejegyzést írt és 722 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatjuk az első atombomba történetét. A sikeres teszt után egy hadihajó szállította a bomba alkatrészeit Tinian szigetére, ahol az akkori legnagyobb amerikai katonai légibázis működött. 1945. augusztus 6-án hajtották végre az amerikaiak a világ első atombomba-támadását; ledobták a bombát Hirosima…..
Úgy tartják, a filmkritikusok olyanok, mint a nőgyógyászok: ott keresik a problémát, ahol más az örömet. Az év végi listázásnál ettől azonban nem kell tartani, ugyanis ez a modulálatlan, nettó laudáció ideje. Az Élősködők kivételével olyan alkotásokra fókuszálok, amelyeket jellemzően elkerült a…..
PiszkosFreddy 2019.12.29 08:09:32
@Exegol: láthatod feketén-fehéren...teszár megmondta. :)
A zöld tea és más csodaszerek ezen nem segíthetnek. Viszont van egy egyszerű megoldás.....
PiszkosFreddy 2019.10.02 15:51:05
Mind úgy élünk, hogy megbántunk dolgokat, ám a mi tévedéseinket mégse hirdetik, a színészek baklövéseinek megfelelőlen, dollár milliókat érő produkciók, amelyek világszerte visszaköszönnek a mozi vásznakról, és örökké fennmaradnak a film történelemben. Senki nem fogja tudni, ha elrontottad az…..
Kicsit megkésve, de törve a legkevésbé sem, ezennel ünnepélyesen megnyitom a Love Island hogyvoltozását, máris 3 részt rövid időn belül, egyben letolva. Ezt is csak azért így, hogy mindenkinek felálljon, azoknak is, akik várták, hogy legyen mán hogyvolt, és most majd jól lenyugodhatnak a picsába,…..
  Még a 2017-es road tripre vettem ezt a kisbuszt, ami egy Chevy Express 1500, 2000-ben gyártották 5,7L V8 blokkal, és természetesen automata váltóval. Egy öreg jómódú nyugdíjas bácsi hirdette, egy menő helyen, tehát remélhető volt, hogy karban volt tartva. Ez így is volt, a tavalyi 13000km-t…..
PiszkosFreddy 2019.08.22 09:24:06
@Borzasztó Károly: Höhöhöhöhö :)

Síma úton, esetleg állandó lejtőn csábító.(bárcsak!)
De mint tudjuk, bringával a túra nagy része emelkedő...a terepről nem is beszélve.
Sráckoromban reggel nyolctól este tízig le sem szálltam a bringáról hetekig.
Csak a természet, a napsütés,az út és én, és sok száz kaland, élmény...és a szabadság.
Mia Khalifa a maga területén igazi sztár volt, igaz, meglehetősen rövid ideig tevékenykedett az iparban. Most kitálalt arról, hogy a cégek miként „vadásznak a tapasztalatlan fiatal nőkre”...
Ép végtagokkal, jó reflexekkel, gyors reakcióidővel és nehezebb csomag nélkül hat és fél perc alatt bárki könnyedén átsétálhat a Nagykörútról a Bajcsy-Zsilinszky útig a Dessewffy utcán keresztül. De ha van más megoldás, inkább azt ajánlanánk. Januártól június végéig működött a Járókelő irodája ebben…..
PiszkosFreddy 2019.07.03 11:58:12
@Csokis:
Kedves Csokis !
Hozzászólásod alapján nem a környéken laksz, valószínüleg nem is hasonló belvárosi problémás környezetben. Azt figyelmen kívül hagytad, hogy a gépjármű súlyadóját (ami azért már nem annyira jelentéktelen összeg) is amelyik kerületben fizeted, ott ezért a jelképes (1920.-Forint) összegért kaphatsz parkolási lehetőséget.
Örülnék, ha az általad leírt -számomra még utópisztikus- véleményednek, azaz hogy a' zemberek rájönnek, hogy a belvárosban nem létszükséglet a kocsi, lenne realitás alapja, de sajnos még messze vagyunk ettől.
A Liszt Ferenc repülőtéren dolgozom,már sokszor volt alkalmam kipróbálni a tömegközlekedést, és kijelenthetem, nem éri meg: drágább, kényelmetlenebb, időpazarlóbb, az évente többszöri járatkimaradások,ugyanazon a szakaszon, ugyanazon a helyszínen történő felújítások (amit pár hónap múlva meg kell ismételni)rettenetesen rapszodikussá,kiszámíthatatlanná,időpazarlóvá teszik, amit a munkám miatt megengedhetetlennek tartok.
A bécsi parkolási viszonyokkal való összehasonlítást pedig Te sem gondolod komolyan...vagy ha igen, viszonyítsunk szélesebb körben.
PiszkosFreddy 2019.07.03 12:46:45
@Csokis:
Kedves Csokis!
Így van véleményem szerint is,többé-kevésbé ismerős problémákkkal kell minden nap élnünk.
Én már úgy ítélem meg, tényleg egyre élhetetlenebb a belváros, de most pillanatnyilag Újbudán vagyok Édesanyámnál (innen költöztem el anno 32 éve) és itt sem állnak jól a dolgok.
A lehető legkisebb telekre is lakóparkot építenek, lassan egymás szájában élnek az emberek, a Fehérvári út külső, Savoya park felé vezető kétszer egysávos útján egész nap óriási a forgalom, a reggeli, és esti időszak még inkább.
Sráckoromban a belvárosnak hihetetlen vonzereje volt,mindig vágytem ide a XI.kerületből, hiszen ott ment a nagy pesti élet(elképzelésem szerint).
30 éve lakom a hatodik kerületben, ebből 25 éve a cikkben szereplő környéken...már visszavágynék a nyugalmasabb külvárosba, de közben ez is élhetetlen falanszterré változott.
Én drukkolok annak,hogy az általad említett bécsi viszonyok -esetleg átmagyarítva- mielőbb megvalósuljanak Budapesten, ha lehet, még az idén. XD
PiszkosFreddy 2019.07.03 18:01:57
@törzsmókus:
Menjen be a faszom az önkormányzathoz.
.....vagy menj be te, és ha megtudtad, írd le ide.
kösz.
Charli XCX a pop jövője. Vagy inkább Charli XCX lenne a pop jövője egy olyan világban, ahol az arctalan tömegek nem a monoton trap-ritmusokra és a depressziós R&B-re indulnak be. A brit énekesnő és dalszerző ugyanis szöges ellentéte a slágerlistákat mostanában uraló benyugtatózott, a műfaji…..
Cikksorozatunk első részében magyar ipar lemaradását vizsgáljuk meg a 60-80-as évek műszaki cikkei kapcsán...
A némileg hatásvadász cím apropója, hogy  a 26. maastrichti InterClassics vasárnap zárta kapuit, így időszerű egy rövid képes beszámoló. Az elmúlt 25 évben elismert és fontos oldtimer-rendezvénnyé fejlődött InterClassics az az egyik első autós eseménye, és az autós bakancslistám stabil tagja. Az…..
fáymiklós Hofi-kérdés 2018.10.21 08:25:53
Az a kérdés, hogy van-e Hofi-kérdés. Már hogy volna? Hofi Géza a 20. század legnagyobb, vagy várjunk, volt azért egy Karinthy is, volt egy Rejtő is, akkor a 20. század második felének legnagyobb humoristája, szerző, előadó, egyedi jelenség, sem utódja, sem boldog őse senkinek. Egyszer volt. És ha…..
PiszkosFreddy 2018.10.23 11:40:49
@maxval balcán bircaman: maxval, Te aztán mindig telibefosod a ventilátort, ehhez nagyon értesz... :)
Hofit, Bödőcsöt szeretem, mindketten az entellektüell, és a népiesch stílust roppant finoman, érzékkel mixelik.
Ezért szereti Őket szintén miniszterelnökünk, hisz Ő érti, és szereti a míves szellemességet, humort, mint ahogy már sokszor meggyőződhettünk róla.
PiszkosFreddy 2018.10.23 11:51:46
@Mr.paksimogyoró: Vigyázzatok maxvallal, Ő egy agent provocateur.
Nem tudom, hogy személyes preferencia-e vagy kulturális hozadék, de leves nélkül nem teljes a napom. Ugyan az iskolai menzán nagyon próbálták kinevelni belőlünk a levesezést a hírhedt karalábészutyokkal, rántott förmedvénnyel és az egyéb bűntársaikkal, de a kötelező vasárnapi családi…..
Szeretem a birkahúst, de még sosem főztem vele levest. Mostanáig. Meggondolatlanul vettem egy birkacsülköt, pontosabban a lábszár alsó részét. Ez néha így megy. Megörülök egy alapanyagnak, aztán otthon csak nézek rá bután. Nem akartam már megint ragut készíteni. Ahhoz jobban szeretem, ha van a comb…..
1. kép Meglehetősen különleges történet olvasható Faludy György visszaemlékezéseiben (Pokolbéli víg napjaim, Budapest, 1989.) azokról a napokról, amikor a második világháborút követően hazatért nyugati emigrációjából. A zsidó származású fiatal költő 1938-ban döntött úgy, hogy a nácizmus veszélye…..
PiszkosFreddy 2018.09.21 20:50:01
Ma a Parlamentben egy újabb olyan díjat adtak át, amiről eddig még csak nem is hallottunk, mert hát nem is létezett, azért. Gondolom, a Kulturkampf Tour '18 - ∞ egyik fontos állomása az Érték és Minőség Nagydíj, amin VÉGRE a saját kutyájuk kölykei kapnak mindenféle elismerést ebben a nagy…..
Akadnak azért érdekes dolgok a világban. A legújabb például az, hogy egy nő beperelt egy randiügynökséget (ráadásul sikeresen) azért, mert nem volt elég férfi a kínálatukban. Igaz, a fagyi azért a végén visszanyalt...
PiszkosFreddy 2018.08.31 21:23:55
@Almandin: Pjejj, de irtóztaóan rondák tényleg....
akkor még mutatok ennél is rettenetesen csufadékabb román nőt :

st2.depositphotos.com/5326338/9032/i/950/depositphotos_90329696-stock-photo-madalina-diana-ghenea.jpg
PiszkosFreddy 2018.09.01 08:07:17
@czerka: Lényegében az igazat írtad egy elég széles női társadalmi rétegről, csak Almandin azt nem vette, hogy ezt nem mindekire értetted.
Kedves @Almandin: Természetesen mindenki tudja, hogy a nők jelentős része becsületes, tisztességes, és önzetlen.
Mint ahogy a férfiak is.
Csak sajnos egy-két sikertelen párkapcsolat,ne adj'Isten válás utáni anyagi/erkölcsi kisemmizés után már szkeptikusabb az ember....de én még mindig bízok a csodákban. XD
Szólj anyának! Csókolom, Anyuka! 2018.08.31 05:15:00
Piri mama, milyen tortát hoztál Öcsi szülinapjára? Amilyet ANYÁD mondott! „A mai napon megérkezett anyósom. 86796 gramm, és 1570 mm. Legalább ti fogadjátok szeretettel! Én addig egy Valium-MagneB6-pálinka-latte koktélt kérek!” – hívott ma reggel a barátnőm...
Nagyot változott a készülékkínálat az utóbbi évtizedben, különösen a kínai gyártók berobbanásával és az okostelefonok térhódításával. Ennek egyik jele, hogy ma már nincs  egyeduralkodó sztárkészülék az Android térfelén. Amit az is alátámaszt, hogy összesen 24 + 2 olyan telefont írtak össze a…..
Elfogyott a munkáskéz! A dolgozók egy része elhúzta a csíkot nyugatra. Valamivel többen, mint félmillióan. Aki maradt, és mondjuk Békés megyében, esetleg Csongrád megyében él, azok közül sokan átjárnak melózni Romániába. Nem csak mezőgazdasági napszámosként, de gyári munkásnak is. Azt mondják, közel…..
Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary Bocsánatkérő közleményt adott ki a Lost című sorozat alkotógárdája, köztük J.J. Abrams, reagálva Evangeline Lilly, a sorozat egyik főszereplőjének nyilatkozatára, amelyben azt mondta, reszketett megalázottságában a sorozat forgatásakor. Lilly, aki Kate-et…..
A „Módszer” „Method acting az, amit minden színész alkalmazott mindannyiszor, amikor jól játszott el egy szerepet” – vallotta Lee Strasberg, a modern színjátszás és színészpedagógia kiemelkedő alakja. Strasbergnek köszönhető a Sztanyiszlavszkij módszer megreformálása, ami által új alapokra helyezte…..
PiszkosFreddy 2018.07.24 14:24:01
@Túlélő ...: Jajajajajajajaja.....
Az igazi színész állandóan képes szerepben maradni, sőt ahogy ráosztják a szerepet, már abban is van.
Én pölö nem vagyok színész, de én is így csinálom....még ha nem osztanak rám semmilyen szerepet, akkor is, sőt akkor még inkább.
Hiszen "Színház az egész világ,
És színész benne minden férfi és nő:
Fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár
Életében."
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
PiszkosFreddy 2018.05.19 12:14:37
@Peetee: Kedves Peetee ! Remélem van/lesz gyereked ! Remélem,ha állatkertben sétál, nem nyúl be a medvéhez,oroszlánhoz,tigrishez símogatás céljából,mert Te - gondolom én - normálisabban neveled, mint amit a hozzászólásod alapján hisz itt rólad mindeki.