Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Simó Károly

30 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A társulat szervezés során több lakossági fórumon felmerült a kérdés: mi a szabály azokra nézve, akik nem akarnak fizetni? Egy hölgy igen határozottan követelte, hogy azoknak az ingatlanára, akik nem akarnak fizetni, azonnal jegyezzen be jelzálogot a társulat. Ezt természetesen…..
Egy kicsit olvasgattam a neten a nagykanizsai szennyvíz beruházás problémáiról. Őszintén megmondom: így kívülről nézve is sok mindent megértek abból, amit a sajtócikkek nem írnak le. Nem ismerem személyesen a nagykanizsaiakat, csak a problémákra ismerek rá az érdi hasonló…..
Meg tudom érteni azt az érzést, amit a tápióságiak érezhetnek a brüsszeli jóváhagyás hallatán! :)Amint a projekt oldalán olvasható hírből kitűnik, közel egy évet tartott a brüsszeli jóváhagyás. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tavaly nyújtotta be a Bizottsághoz a…..
Meghívtak egy beszélgetésre holnap reggel a Magyar Rádió Kossuth adóján. A reggel 9-kor kezdődő műsorban ("Napközben") szó lesz az érdi csatornázási programról, az országosan érvényes szabályokról a rákötések terén.Ennek kapcsán néztem rá erre a blogomra…..
Hm... Annyira jellemző, tömören összefoglalja azokat a kérdéseket, amellyel szembesülnek, hogy be kell ide linkelnem a cikket:Simontornyán szervezik a társulatot.Későbbi tervezem, hogy elemzem a felvetett kérdéseket és saját tapasztalataim alapján leírom, hogy miként látom."A…..
Ezentúl már Budáról is az új tisztítóműbe kerül a szennyvíz a tavaly megépített budai Duna-parti főgyűjtőcsatornán keresztül. Ezzel összekapcsolódott az uniós támogatással megépített új fővárosi szennyvíztisztító rendszer minden létesítménye. Kóthay László, a…..
Az NFÜ honlapja alapján készítettem egy kis összefoglalót arról, hogy hol és milyen értékben indulhatnak EU-s támogatással csatornázási programok, amelyek már túljutottak a II. fordulón. Két hullámban a következő időszakban még nagy dömping várható, ugyanis egy sor I.…..
És mennyit ér az erre adott helyes válasz? Tíz-, száz milliókat, esetleg milliárdokat! Nyíregyházán valóságos rémálommá vált a nyertes, indítható állapotban levő szennyvíztisztítási projekt során a kivitelező kiválasztása. Gyakorlatilag lassan háromnegyed éve minden…..
Nettó 9.402 millió Ft értékben a Sade Magyarország Kft lett a nyertes a békéscsabai szennyvízcsatorna hálózat építési tenderén. "Szokás szerint" folyik a hercehurca a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. A csatornázás kivitelezői munkáira kiírt…..
Érdekes és kritikus szemmel írt beszámolót lehet olvasni egy nagykőrösi fórumról. Túl azon, ami a konkrét cikkből  kiolvasható, látszik, hogy egy ilyen nagyléptékű projekt megvalósítása sehol nem babapiskóta. Ebben az egyik legizgalmasabb és legnehezebb rész az…..
Megújult az EU Pályázati Portál, amely új rovatokkal és folyamatosan friss tartalommal jelentkezik sok új és ingyenes szolgáltatást beindítva. Mostantól egy webhelyen érhető el a mintegy 8000 milliárd forintnyi uniós forrásról szóló info: az ÚMFT és az ÚMVP hírei, de az…..
A Parlament honlapján barangolva egy érdekes hozzászólásra találtam, amely a vízitársulatokról szóló törvény kapcsán hangzott el. Hasznosnak találom beidézni, mert érdekes dolgokat tartalmaz. A hivatkozott, XIX században (!!!) meghozott jogszabályban meglepő módon szinte…..
Bombaként robbant a médiában a hír: Budapesten a megszokottól eltérő nagyságrendű csatornadíj emelést terjesztettek elő jövőre. Pedig semmi olyan nincs benne, amit már legalább az indulás óta ne lehetne tudni. A csatornaberuházások és az önrész finanszírozása terén ugyanis…..
Jó hír (és nem csak a makóiaknak): hosszú vajúdás után végre ebben a projektben is Brüsszel bólintott: indul a csatornázás Makón és a térségben! A magam részéről gratulálok, sok sikert és kitartást kívánok! :) A neheze még csak most következik! A város honlapján ez…..
Több éve érik már az 1995-ös vízgazdálkodási törvény módosítása. A jogszabály-tervezet nyilvános, azonban a véleményezésre elég rövid határidő adott. Pedig nagyon fontos változások is vannak benne. -egyértelműen megjelenik a közműhálózatra való rákötési…..
Végre valaki nyilvánosan is elmondta azt, amit a gyakorlatban (sajnos) mindenki tapasztal, aki az elmúlt időszakban közbeszerzést próbál lefolytatni. Az Index cikke sorba veszi azokat a problémákat, amelyekkel az ajánlatkérők szembesülnek és amiket saját maguk nem tudnak kivédeni,…..
Bár a program honlapja szerint még folyik a jogorvoslat, a TED-ben olvasható tájékoztatás szerint a "szennyvíztisztító telep és központi komposztáló telep tervezése és építése a FIDIC Sárga Könyve szerződési feltételek szerint" eljárásban eredményt hirdettek. Az…..
A polgármester közleményét ismertető híradás szerint tizennégy ajánlattevő huszonnégy ajánlatott tett a szennyvízcsatorna kivitelezési munkálataira a Békéscsaba önkormányzata által meghirdetett közbeszerzési eljárás keretében.A csatorna leendő kivitelezőinek…..
A vonatkozó sajtóhír szerint azt kérték, hogy két fajlagos mutatónak is feleljen meg a projekt. Ezek alapján 1 kilométer gerincvezetékre 120 állandó lakosnak kell jutnia, illetve 1 bekötés legfeljebb 5 ezer euróba kerülhet. A két feltételnek a projekt által érintett 15…..
Úgy döntöttem, hogy mostantól a nem kimondottan érdi dolgokról amelyeket amúgy is követek, egy másik helyen fogok írni. Ezentúl tehát érdemes figyelni a másik blogot is, amelynek első bejegyzése egy tegnapi, KVVM által szervezett konferencia szubjektív kommentje! :)..
A Világgazdaság mai cikkjében arról ír, hogy egy tegnapi konferencián áttekintették a KEOP-ból finanszírozott projektek helyzetét és elég érdekes tények látta napvilágot. Olvasható, hogy a kormány által jóváhagyott nagyprojektek közül eddig három árvízszintcsökkentő…..
Nyíregyházán jogorvoslati eljárások miatt csúszik a csatornázási munkálatok megkezdése. Sajnos nem egyedi eset, és annélkül, hogy bármit tudnék így kívülről az ügyről, szurkolok nekik, hogy minél előbb lezárhassák. Legyen bárki is a nyertes, csak legyen  és…..
Természetes, hogy az érintetteket elsősorban az érdekli, hogy az ő utcájában mikor keződik az építkezés, mikor köthet rá leghamarabb a csatornára.Erről azt érdemes tudni, hogy az Érden  közel 17.500 ingatlan előtt a közcsatorna megépítése és rákötésánek ütemezése…..
Az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulatnál igyekszünk az ügyfelek igényeihez igazodni és lehetővé tenni minden elérhető fizetési módot. Ezért már az első hónapoktól kezdve felállítottuk azt a rendszert, amelynek segítségével teljesíteni tudjuk a csoportos…..