Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztibi25.

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis elforgatással így szól Lukács Lászlónak, Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekarának, a debreceni Tankcsapda frontemberének definíciója arról, mi motiválja, hogy fusson. Lukács egyébként "rövidebb" távokat, félmaratonokat fut, de hallgassátok meg inkább a…..
sztibi25. 2010.03.06 14:52:14
@futó1: Köszönöm az értő olvasást, és azt, hogy legalább valaki úgy értelmezi a mondataimat mint én. Az, hogy egyre kevesebb versenyen lehet zenével futni pedig tényleg önmagáért beszél. Vagy lehet, hogy csak a szervezők tájékozatlanságát mutatja? :))
sztibi25. 2010.03.06 15:10:19
@DaMartian: Nagyon rákaptál a profi és az amatőr szavakra. Még nálam is keményebben nyomod:))
Írtam én valahol, hogy profi lennék? Használtam valahol a béna szót? Ez utóbbit, meg igazából a profi és amatőr szembenállást is csak te szajkózod. Plusz még egy két kommentelő. A "botrányt keltő" mondatom értelmét is leírtam. Nem egyszer. Nem amblokk a futókra értettem, hanem csak a futás közbeni zenehallgatásról alakult ki ez a véleményem. A te nézeted szerint akkor ha egy jó csapat focimeccsen potyagólt kap, és valaki azt mondja, hogy ez amatőr hiba eredménye, akkor az illető bénának és szarnak nézi az egész csapatot? Szerintem csak az adott helyzetre szól a megjegyzés és nem azt jelenti, hogy béna a csapat.
Szerintem inkább próbálj meg lassabban és értőbben olvasni, vagy válaszolj picit higgadtabban, és ezt a megszállott profi-amatőr ellentétet és bénázást verd ki a fejedből, annál is inkább, mert én sem tartom magam profinak. Így már csak az az ötletem maradt, h. burkoltan Te érzed magad annak, ezért erőlteted ennyire azt, hogy én állítólag lebénáztam mindenkit:))
A béna szót pedig sehol nem írtam le. Ha mégis, örülnék, ha bevágnád a mondatot.
Szeretném látni azt is, hogy hol kritizáltam a hozzáállásodat/hozzáállásotokat és hol mondtam, hogy nem teljesítmény orientált aki zenével fut. Én csak azt írtam, hogy a zenével való futás nem épp a leghatékonyabb módja a teljesítményfokozásnak. Szerintem. Így úgy tűnik számomra, a "saját démonaiddal" harcolsz, és olyanokat adsz a számba, amilyeneket nem is mondtam, sőt, még csak nem is gondoltam. Így azt sem írtam, hogy csak az a jó futó, aki egyéni csúcsokat dönget. Elhiheted, a szándéka sem volt meg bennem a sértegetésnek. Sőt, még a veszekedésnek sem. De ha meg tudnád mutatni, hol "gyaláztam" azokat, akik nem teljesítmény orientáltak, akkor még ha szükséges, elnézést is tudok kérni. A profizás és amatőrötés a te mániád. Párszor leírtam, én is amatőrnek tartom magam, m int ahogy azt is, nem az időeredmény, hanem a hozzáállás és a szándék tesz valakit profivá a szememben.
A résztáv szót tényleg nem írtad. Látod, nem nehéz néha beismerni, hogy az ember félreolvasott valamit. Ezt félreolvastam. Viszont a fartleket se zenére szokták belőni általában. Legalábbis szakirodalomban nem láttam még.
Azt, hogy az elit futó számára a ritmus nem fontos, szintén nem írtam ( Te írtad: Valószínűleg sosem fogsz látni elit futót fülhallgatóval, de ez nem jelenti azt, hogy számukra a ritmus nem fontos!") Sőt!. Nem akarom magam ismételgetni, de a lényeg, hogy nekik aztán tényleg igazán fontos a ritmus, csak ők zene nélkül érzik. És pont ebben lehet zavaró a zene, ha valaki saját ritmusa helyett a zene ritmusára fut. És nem azért mert "béna", ahogy te fogalmaznál, hanem pusztán csak azért, mert tapasztalatlan. Szerintem.
A félreérthető mondatom után pedig nem magyarázkodtam, hanem magyaráztam. A dühből/dacból történő olvasásnak, válaszolásnak ugyanis megvan az a lehetősége, hogy félreolvassa az ember a szöveget.
Az tisztán látszik, hogy nem fogjuk meggyőzni egymást. Nem is célom. Csupán azt szeretném, ha nem az a kép alakulna ki, hogy lebénáztam mindenkit, magamat profinak tartom, míg mindenki mást amatőrnek. A Te érveidat is megértem, csak nem értek vele egyet. Ettől függetlenül nem kérem ki a nem zenével futók nevében, hogy látens módon lebénáztál minket, mert nekünk bekavar egy kis zene, és már el is rontja az edzésünket :))
sztibi25. 2010.03.07 15:24:47
@rrroka: Hogy ez a vita idáig jutott, úgy érzem nem az én hibám. A véleményeimet pedig sosem azért írom, hogy bárkinek is elnyerjem a tetszését, szimpátiáját. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy sértegetnék, vagy tapintatlan lennék. Ha netalántán mégis, nyílt szívvel bocsánatot kérek. Viszont ez a hozzáállás, amit Te is erősítesz ezzel a kommenteddel megöl minden értelmnes diskurzust. Mert ahogy elnézem a lényege: vagy az van, amit mi gondolunk, vagy ha nem, akkor inkább valamilyen módon "ellehetetlenítjük" a másikat. Nem a visszaszólással van bajom, hanem pl. az előbb említett "ellehetetlenítésnek" ezzel a módjával. Itt páran eldöntötték, hogy én mit írtam, és én akárhogy is magyarázom, szépen evidenciát csináltok abból, hogy én mindenkit leamatőrözök, sőt le bénázok. És akkor jössz azzal, hogy nem kell mindent szó szerint érteni. Dehogynem Ez a pontos diszkurzus alapja. Pláne, ha egy állítólagos sértésről van szó. Sarkítva én is elkezdhetnék siránkozni, h. itt mindenki szidja az anyámat:))). Igaz senki nem tette, de én így gondolom, mert nekem így jó. Hát ezért szükséges a pontos fogalmazás (amiben én is vétettem az elején) és a pontos szövegértés.
Az itt folyó párbeszéd pedig így átmegy hitté és nem hitté. Nem az számít amit a másik leír, mond, tapasztal, hanem hogy milyen képet alakítunk ki róla. Én is tanultam már rengeteg dolgot úgy, hogy vehettem volna azt kioktatásnak. De nem vettem. Megfogadtam, és ennyivel is több lettem.
Emellett azonban én is úgy érzem, amennyire épp ésszel lehetett kimerítettük a témát, ennél tovább én se akarok magyarázni, és másokat se akarok "hergelni", azzal, hogy értelmezem a saját mondataimat. Veszteni pedig nem vesztettem. Sőt! Nyertem rengeteg tapasztalatot.
Futóblog A hit fontos 2009.12.10 09:31:36
Nem tudom ki hogy van vele, én év vége felé jellemzően értékelem az egész éves futásaimat, mi sikerült, mi nem, mik voltak a legemlékezetesebb momentumok. A visszatekintések alkalmával talán már jobban látom mit basztam el, hogyan lehetett volna másképp csinálni, de talán a…..
sztibi25. 2009.12.26 08:29:47
@wmiki: Úgy szeretnék olyan okos lenni mint Te...:)
Nézz már utána -mert gondolom a sportban is tökéletesen járatos vagy- hogy szinte mindenhol azt ajánlják, hogy a teljesen vega étrendet követő sportolóknak elengedhetetlen a különböző ásványi anyagok és vitaminok pótlása. Ugyanis nincs mindenből megfelelő mennyiség a növényekben.
A maják szerint 2012-ben ér véget a jelenlegi világrend. Nagyon pontos naptárat használtak, nem csoda, hogy aki elkezdett foglalkozni vele, mindenkit lenyűgözött. Egyéb jóslatok is arra utalnak, hogy hamarosan vége a "világ"nak. Nézzük a jelenlegi folyamatokat: A világ…..
sztibi25. 2009.12.15 23:09:45
@wmiki: "hol sértegettelek pap? "- az ilyen, és ehhez hasonló megbélyegzéseiddel első osztályú inkvizítor vagy fasiszta válna belőled. Te aztán tudod, hogyan kell a másikat (mindenkit aki nem Te vagy) egyetlen szó segítségével elintézni, közös halmazba gyömöszölni.
  (Ebben a posztban az evolúció elmélet összes konkrét bizonyítékát felsoroltam. Mind a 0-t. Mindent, ami azt bizonyítja, hogy egy közös ősből, több új faj jön létre, új szervekkel, pusztán ártalmatlan véletlenek sorozatának hatására. Persze már többször…..
sztibi25. 2009.12.12 11:07:59
@wmiki: Arról még nem hallottál, hogy bármilyen változás a természetben hosszú generációkig tart? Nem úgy jön létre semmi, hogy megfogok egy madarat, berakom vizsgálni a kalitkába, lefekszek aludni, másnap meg felkelek és egy krokodilt találok a kalitkában. Ha ilyen bizonyítékot vársz mindenkitől (amit a saját szemével látott) akkor sajnos hiába magyaráz itt neked bárki is, meggyőzni nem fognak tudni. Amúgy szerintem Te inkább a transzcendens dolgokban hiszel. Láttad Te már a Jóistent a tervezőasztalánál ügyködni? Mert ha nem, akkor ennek a magyarázatnak is akkora csak a valószínűsége, mint a Te általad szent tannak mondott evolúciónak.
A tudomány az szekta? Miért kényszeríti a hittételeit az emberekre? Miért kell állami intézményekben folyamatosan változó "tudományos" dogmákat bemagolni? Miért csak az végezhet szabadon valamiféle tevékenységet, aki hithűen elsajátítja ezeket a dogmákat, és…..
sztibi25. 2009.12.11 11:57:13
@zéka: "Szerintem menj dugni egyet. "

Az nem megy ilyen könnyen. Előbb definiálni kell a folyamatot, a jelenséget, majd magát a találkozó anyagot/anyagokat, és ha ez mind megvan, még előtte az űrben is igazolni kell a kísérlet eredményeit:))
sztibi25. 2009.12.11 12:05:10
@zéka: "amikor a védikus gyógyító, energetizáló, ima nem segít, akkor az is azt bizonyítja, hogy ezek a dolgok működnek, dokumentálják őket, és tanulnak belőlük"
Jaaaj hát nem lehetsz ennyire tájékozatlan:)). Nem tudod, hogy a mi "vallásos" világunkban is azok a házak a legjobbak, amelyek összedőlnek, és annál jobb villanyszerelő valaki, minél többször b..a meg az áram:))))
Annál hova akarsz már a sámánkodásra jobb bizonyítékot, mint hogy meghal a páciens?

"akkor szerencsére nem szaporodott tovább?:D:D:D" - a franc tudja. A tétel bizonyításához/cáfolásához ugyanis sajnos rengeteg kísérletre van szükség:)))
sztibi25. 2009.12.11 14:40:48
@zéka: Hát biztos nem veszi igénybe ennek az elfajzott vallásos világnak a "papjait" (villanyszerelőit, mérnökeit), hanem Ő maga csinálja meg. Elvégre ennek a vallásnak a követői nem értenek semmihez, csak csupa képtelenséget tanultak, ami ráadásul nem is igaz. Maximum pár hónapig nincs villany, vagy befúj a szél az ablakon. Aztán majd elől, ki győz. Az áram, vagy Ő :)))
Futóblog Bikram jóga 2009.11.15 22:36:00
Winklerrel Bikram jógán voltunk néhány nappal ezelőtt, állítólag futás mellé is jó. Ez egy olyan típusú, ún. "hot" jóga, ahol 40 fokra fűtött szobában kell gyakorlatokat, ászanákat végezni. Először az ebből készült videó, utána pedig szubjektív…..
Istvánék belefutottak egy apróbb promóciós buktába. Az este hatig meghirdetett margitszigeti hagyományőrző Nike-cipőtesztnek 1 órakor vége szakadt. A feleségem részben Winklerék futóblogja kapcsán újra kedvet kapott a futáshoz. Mivel a kezdeti lelkesedése nem szűnt, úgy…..
sztibi25. 2009.11.11 12:00:21
@facsipesz: Facsipesz, neked inkább fapapucs kell a futáshoz. Ilyen hülyeségekkel ne égesd magad te szaki. Csak nem közeli kapcsolatban állsz a gyártóval, hogy ilyen bizalmas infókat tudsz? Én heti 70-90km-ert futok Nike-ban, és még élek. Sőt a futás se megy szarul. Ezek szerint nem vagyok sikeres. Elgondolkodok rajta. Úgy látszik a cipő teszi az embert...
sztibi25. 2009.11.11 12:27:26
Először persze szeretettel gratulálok a kollektíva nevében Almee-nak, aki vasárnap lefutotta a budapesti maratont. Ez még nyilvánvalóan rövidnadrágos műfaj: vasárnap délelőtt én is futottam egy kellemes 13-at, és a nyári szettben is jól megizzadtam. Szombaton viszont éjjel…..
sztibi25. 2009.10.12 11:13:26
@zsolababe: Ez sajnos akkor azt jelenti, hogy a futás még drágább sport, mint gondoltam:)
Kiszámolva a megadott élettartam és a lefutott kilométerek alapján tényleg ilyen 2-3 hónapos élettartam jön ki, de kíváncsi vagyok, hányan tudnak/akarnak 3 havonta új cipőt venni. Azért egy fél évet le lehet húzni vele szerintem. Még ha természetesen már nem is olyan, mint újkorában.
Ez az air-max az a bumszli cipő lenne, amit most n láttam a neten (rákerestem)?
sztibi25. 2009.10.16 11:09:38
@rrroka: Szó se róla, tényleg meleg és komfortérzetet ad, nem is ezt hiányolom benne:)). Csak az a hátránya, hogy nem enged rendesen szellőzni, a test pedig az izzadással hűti magát a túlhevülés ellen, ami meg teljesítménycsökkenést okoz. Na ha most nem tud rendesen párologni az izzadság, bennreked a hő, kiszáradsz, belassulsz... Amúgy én is fázós típus vagyok, a kezem még 2 réteg kesztyű alatt is lefagy. A polart meg nem szeretem, mert futás közben szerintem az is izzad (legalábbis nekem). Én technikai pólót, meg ugyan ilyen anyagú hosszúujjút veszek a dzsekim alá.
Futóblog A végtelenbe és tovább 2009.10.09 10:18:00
Tegnap Winkler Münchenbe ment Totalcar megbízásból, akik a Twitteren követték az eseményeket (a frissebb lejjebb van, mint emailben!), számos szakmai információval lehettek gazdagabbak. Kiragadott példák: Hogy miért érdekes mindez? Azért, mert Winkler kérdezte tőlem, hogy mi…..
sztibi25. 2009.10.13 07:30:51
@bodlac: Megtaláltam a "szellemi atyát":)
Kikapcsolódásnak nem rossz beleolvasni, sokat mosolyogtam rajta.

www.hegenet.hu/hahaha/v_jobb/politika/grespik.htm
Akárki akármit mond, H1N1-em van. Illetve, el ne kiabáljam, volt, mert reményeim szerint már kifelé megyek belőle. Lázam nem volt, semmi drámai tünet sehol, de most megnéztem a számítógépes világhálón: bizony, van olyan lefolyás, hogy nincs láz, csak légzőszervi panaszok. Én…..
sztibi25. 2009.09.30 14:16:23
@mîkæl: Hát elolvasva amit írtál, engem is kíváncsivá tettél. Ha igaz amit mondasz, le is állok az edzéssel, pihenek pár hetet, veszek egy ilyen kompressziós fityulát és megdöntöm az eddigi egyéni csúcsaimat:)
1-2 másodperc km-eneként még reálisnak tűnik, de azért 10-15 mp javulás félmaratonon már picit gyanús. Dopping kategória:)
sztibi25. 2009.09.14 14:24:43
@Ted Striker: Látom "nagyon tetszik" a hozzászólásom, de azt is látom, nem érted mire céloztam. A stáblistával és hasonlókkal semmi bajom, és felesleges is a poénkodás kedvéért úgy beállítani amit írtam, mintha valami földtől elrugaszkodott valaki lennék, akivel normálisan beszélni se lehet. Én az angol nyelv ész nélküli majmolását nem értem, pláne ha azt egyszerűbben is ki lehet fejezni magyarul. Nem ettől lesz valaki szakértő. Már csak a könnyebb érthetőség kedvéért is. Gondolom Te sem örülnél neki, ha az orvos csak latinul mondaná el mi bajod, ahelyett hogy egyszerűen megállapítaná, hogy pl. megfáztál. A két hozzáállás közül meg szerintem inkább a Tied a modoros. Ha ugyanis utána nézel, a modoros jelentése annyi, hogy mesterkélt, erőltetett, nem természetes. Az angol szavak erőszakolt használata számomra ilyen természetellenesség, vagyis ez a modorosság.
sztibi25. 2009.09.14 14:54:10
@Ted Striker: Veszi a fene komolyan. Nem vagyok én az a fajta. Csak ez a "lemodorosozásom" volt övön aluli:)). Minden vagyok, csak az nem.
Amúgy meg ne szépítsd meg a múltat:)). Visszanéztem amit írtál, és ilyet: :-))))) nem találtam, csak snassz 3zárójeleset: :-))).
:-)))
Nem hivatalos információ, sőt, lehet, hogy le is vetetik majd, viszont azért gyorsan leblogolom, hogy a szerdán bejelentett, 5. generációs iPod nano szoftvere tartalmazza a Nike+ szoftvert. Ez a kishír. Nagyobb hír viszont az, hogy a szoftverben benne van (vagy lesz) a Heart Rate Monitor,…..
sztibi25. 2009.09.12 06:40:49
@ehunevazze: "Én abban nem hiszek, hogy egy iPodtól, vagy GPS-es órától jobban tudnék futni. A sok elvégzett munkától inkább." Ez persze igaz, de nem mindegy az sem, milyen intenzitáson, milyen minőségű edzést végzel. És ennek a megfelelő kontrollálásában van szerepe az ilyen kütyüknek. Mert ugye nem kell élsportolónak lenni, hogy az ember belássa, az edzés nem csak annyi, hogy lemegyek egy órára, és szétszakítom magam minden nap. Szerény véleményem szerint pedig egy amatőr hobbifutónak pedig talán még fontosabb egy pulzusmérő pl., mint egy profinak. Ugyanis nem csak jól ösztönzi, de a túledzést is segít elkerülni, amit azért jóval hamarabb elérhet egy amatőr, mint egy tapasztalt, és jobb kondícióban lévő profi.
Futóblog Mezitláb futni?? 2009.09.02 16:47:00
Orosz Péter, kiküldött tudósítónk jelentkezik NYC-ből: Ezek tehát a duplaradírok. Nördködés, mezitláb futás, extravagancia. Valami ilyesmire számítok én is vasárnap a 24. Nike félmaratonon...
sztibi25. 2009.09.02 21:12:38
@zsolababe: Egyet értve az előttem szólókkal, tényleg érdemes odafigyelni a mennyiségre és a célokat összehangolni a lehetőségekkel, nehogy lesérülj. Mint ahogy mondani szokás, nagy akarásnak nyögés a vége. Azért akár milyen elszánt is az ember (jelen esetben Te:) ) nem lehet a biológiával és más dolgokkal packázni. Olyan mértékű terhelést adsz a szervezetednek, amihez normál esetben több éves (évtizedes) múlt szükséges. Ha szerencsés az ember, lehet hogy megúszhatja ezt a tempót, de nem érdemes szerintem se megnézni, mi lesz ha egyszer az a bizonyos húr elpattan. Állóképességet meg szinte korlátlan ideig lehet fejleszteni, ha tehát nem 100m-es síkfutásban gondolkozol, van még időd behozni a lemaradást:))
Futóblog Új Sportband 2009.08.28 15:56:00
Szerkesztőségünkbe is megérkezett végre valahára a Nike+ Sportband idei változata. Nyomban be is fotóztuk: Először azt hittem, hogy ez a "vitrin" csomagolás valójában egy bemutató példányt tartalmaz, de ez nem igaz, mert minden darabot így értékesítenek.A képen nem…..
sztibi25. 2009.08.31 11:58:09
@zsolababe: Hát részben én is ezt próbáltam leírni, csak lehet belezavarodtam:) (mármint az eléhezéssel kapcsolatban)
"Ezért lehetséges sok esetben az "eléhezés" is, akár egy félmaratonon is. Elfogy a tápanyag(szénhidrát), amit mondjuk nem biztos hogy elérsz egy ugyanakkora táv legyaloglásával. Nyilván ehhez a minőség is hozzájárul, amit írtál, vagyis hogy séta közben inkább zsírt égetsz, és nem szénhidrátot, és a szénhidrát magas intenzitáson hamar elfogy"- Tehát tudom, hogy a magas intenzitás miatt fogy el a szénhidrát, de magas intenzitáson egyúttal több kalóriát is égetsz. Még ha ennek kisebb hányada is a zsír. Évek óta Polar órákkal edzek, amik az edzettségi szintet (előre beállítható), az edzés időtartamát és a pulzust, az életkort valamint a testsúlyt veszik alapul (és a megadott max pulzus alapján azt is, mekkora intenzitásnak felel meg az általad elért pulzus edzésen). Ezek alapján is 2-300 kalóriával többet égetek el ugyan akkora távon egy fartlek vagy tempóedzésen, mint egy kocogáson. Ez olyan, mint a kocsi fogyasztása. Minél gyorsabban mész, anál többet fogyasztasz. Nagyobb sebesség, nagyobb izommunka, több kalória
sztibi25. 2009.08.31 17:37:03
@BGy: "Az nem igaz, hogy 1 km alatt gyalog ugyanannyi "üzemanyagot" használunk, mint futva. Akkor mi a faszért fáradok el a gyorsabb futásnál?" Valahogy én is ezt akartam megfogalmazni, de nem sikerült ilyen frappánsan:))
Futóblog St. Moritz: első hét 2009.06.02 22:37:00
Fejlődésem érdekében eljöttem Svájcba (St. Moritz) edzőtáborozni. Úgy is fogalmazhatnék, hogy elvonultam a világ zajától. Itt ugyanis ebben az időszakban szinte nincs senki, talán csak az elvetemült sportolók egy kis része, akik az idény elejére készülnek. Történetetesen,…..
sztibi25. 2009.06.09 12:48:49
@angelday: Ilyen hozzászólások után értem, miért nem kedvelnek minket nyugaton. Már szinte azt is sajnálom, hogy futok, ha itt így gondolkoznak a futók, és azok, akiktől "tanulni" kellene.
Amúgy szerintem az meg még a meztelen szaunázásnál is nagyobb "aberráltság", ha Te oda mész be álló fasszal, ahol azok a szerencsétlenek vannak, akiket még csak egy napja ismersz. Lehet utána nekik is elmenne a kedvük az ilyen szaunázástól.
Szerintem ahány kultúra, annyi szokás. Perverz meg szerintem az, aki még a szaunában az öregekben is csak a szexet látja. Ilyen tabu a középkorban volt az emberi test. Nyugat úgy látszik, ebben is előrébb van mint mi. A másik elfogadása, a tolerancia ott úgy látszik sokkal magasabb szintű mint nálunk.
Minőségi futás nem létezhet pulzusmérés nélkül. Ha valamit, akkor ezt megtanultuk az elmúlt egy év során. A szerkesztőségben még nem döntöttük el, hogy milyen órát használunk. Kaptunk kölcsön egy Garmin Forerunner 405-ös GPS-es karórát. Annak idején Winkler sporttárs már…..
sztibi25. 2009.06.03 12:24:21
@DaMartian: Alapjában egyet értek veled, főleg abban, hogy mindkét típusú termék más csoportokat céloz meg. Én csak azt mondom, hogy ha a nulláról vág bele valaki a beruházásba, akkor pl. Polarból 45 körül már egy könnyen használható, pulzust, sebességet, távolságot mérő, háttérvilágítással részidő méréssel és kismillió más, a futáshoz hasznos, ha nem elengedhetetlen funkcióval rendelkezik, míg a Nike+ meg nem. És a cipőválasztás szabadságát is megadja. És mi van akkor, ha nem akarok zenét hallgatni, és nem bízok már a sportbandban sem(miután kettőt "elfogyasztottam" pár hónap alatt). Szóval az egyik nagyrészt csak a szórakoztatás célját szolgálja, míg a másik rendelkezik minden hasznos futó funkcióval. Mert azt ugye kár is tagadni, hogy még egy 2ezer forintos óra is tud köridőt/részidőt mérni, van háttér világítása... A +os rendszer pedig ezen a téren nem áll a helyzet magaslatán(amennyire tudom, sem az ipod, sem sportband). Ahhoz pedig nem kell profinak lenni, sem fanatikusnak, hogy valakit ezek az előbb említett adatok is érdekeljenek. Ezért írtam, hogy sima zenehallgatásért és sebességmérésért picit drága egy Ipodos kombináció (hazai viszonylatban).
sztibi25. 2009.06.03 18:08:18
@DaMartian: A google maps tényleg megoldás a távolság mérésére, de azt azért ne mondja senki, hogy egy futásra kifejlesztett "órának" nem illene tudnia részidőt. Mint ahogy azt sem gondolom, hogy a kör vagy részidő mérése professzionális funkció lenne. Ha az ember pályán, vagy a szigeten, vagy bárhol máshol fut, ahol több kört kell lenyomnia, nem tudom elképzelni, hogy ne érdekelje, hogy pl. az első körhöz képest mennyi volt a harmadik, vagy ötödik, vagy bármelyik kör ideje. Ez alapvető dolog, hogy valaki nézze, hogy megy a futás, milyen formában van, vagy motiválja magát, amit Te is és én is fontosnak tartunk. Ha ez sem érdekli, akkor szerintem a távolságmérés is felesleges számára. Sőt, még az óra is. A nap állásából úgy is látja, hogy múlik az idő, mert lejjebb ment, mint amikor elkezdett futni, és sötétebb lett:) És hangsúlyozom, teljesen amatőr, hobbifutó szemmel nézve, saját és mások tapasztalatát alapul véve mondom ezeket a dolgokat.
Ahogy növekszik a levegő hőmérséklete, nem csak a csajok vetkőznek intenzíven, hanem a pasilábakról is lekerül a ruci, a férfiaknál a póló is, remek. Nem csak a pasik füttyöghetnek be, nekünk is csoroghat a nyálunk egy egy igazán szép láb láttán. :) (senki sincs…..
sztibi25. 2009.04.23 21:09:27
@Vegyi Ali: Légy szíves ezt majd mondd el a világ élatlétáinak is. Biztos ők is puhapöcsűek, és még a nemi hovatartozásukkal sincsenek tisztában. De érvényes ez a hazai élvonalra is. Nem értem ezt a hülyeséget, hogy miért kell megideologizálni, hogy a szőrös vagy nem szőrös ember a férfias. Ismerek nem egy nőies férfit, akinek még "a talpa is szőrös", viszont a borotvált sporttársaim közül még egyiken se vettem észre, hogy problémái lennének az identitásával.
Gondolom egy nő se a lábszőr alapján választ, de -hogy már én is használjam a szót- a belső értékek után picit ez is nyomhat a latba. Éppen ezért ez azonban SZUBJEKTÍV megítélés dolga.
sztibi25. 2009.04.24 08:17:54
@boibo: Írtam én ilyet? A probléma már sajnos ott kezdődik, hogy a mondataim értelmezése is nehézségekbe ütközik. Én azt írtam -és többszöri visszaolvasás után is úgy tűnik, hogy tényleg ezt írtam- hogy nem igaz ez a beskatulyázás. Mindenre vannak példák és ellenpéldák is, éppen ezért tartom hülyeségnek, ha ideológiát gyártunk abból, hogy férfias-e vagy sem az aki szőrös.
Éppen ezért ez az egész vita parttalan és felesleges.
Futóblog A célfotó fog dönteni 2009.04.19 12:09:00
Sokat nem is fűznék hozzá: 3,86km a különbség az utolsó nap kezdetén. Minden a hajrán múlik, ráadásul ma van a Vivicittá. Én ugyan nem jelenek meg, viszont vasárnapi hosszúedzés azért lesz, úgyhogy a csajok nem lélegezhetnek fel :) Kisebb meglepetésre Birdie a hajrára elhagyta…..
sztibi25. 2009.04.19 19:56:41
@gbalazs: Tapasztalataim alapján én csak a Polart tudom ajánlani. A legnagyobb múlttal rendelkező cég a pulzusmérés terén. Órái nem csak sokoldalúak, de EKG pontosságúak is (ha minden rendben van:).
Az rs300 előnye -amennyire tudom- hogy később akár footpodot is tudsz hozzá venni, így nem csak gps-el működik. További előnye a Garminhoz képest, hogy a Gps külön van az órától, így csak annak merül az eleme. Tehát ha esetleg kipurcan edzés közben, akkor még mindíg mutatja a pulzust és méri az időt. A garminnál mivel az órába van építve a gps, merül az egész holmi.
Ha nagyrészt futáshoz használnád, akkor azonban inkább rs400at vennék. Ez árban a Garmin és az rs300között van, ha jól tudom
Futóblog Tolsz valamit? 2009.04.14 12:16:00
Az előzmények nem voltak valami kecsegtetők. A pénteki Szent Fight Clubban annyit kesztyűztünk, hogy tíz felett már nem is számoltam a meneteket. Kicsit a fejem is szétverődött, legalábbis a homlokom erősen fellekvárosodott, úgyhogy eleinte a hason alvást se erőltettem, különös…..
sztibi25. 2009.04.15 10:26:48
@Vegyi Ali: Úgy látom, veled nem lehet vitatkozni. Te, mint a "mindeneket tudó", alapigazságokat közölsz, és minden apróságot kiforgatsz, hogy az igazadat bizonyítsd. Érvelésedben pedig előkelő szerepet kapnak a "hülyeség", a "fingod nincs" és a hasonló stílusú kioktató jellegű szavak. Kíváncsi lennék, te honnan tudsz mindent ekkora bizonyossággal?
A parasztok téli munkáit pedig direkt nem soroltam fel, mert gondoltam, hogy aki ekkora tudással rendelkezik mint Te, érti, hogy arra céloztam, sokkal kevesebb tennivalójuk volt, mint az év többi részében. Emellett nem akartam a többieket sem untatni ezzel. Sajnos ugyanis eltöltöttem pár évet történelem szakon a felső oktatásban, és van róla egy kevés "fingom".

Amúgy én nem teakivonatokról írtam, hanem magáról a zöld teáról. Írtad, hogy mindennek van káros mellékhatása, vagy jó esetben placebó. Ezzel nem értek egyet. Kis mennyiségben, normálisan használva csak kiegészítik a táplálkozást, és segítenek bevinni mindenből az optimális mennyiséget. Ezért hívják őket táplálékkiegészítőnek. Nagy mennyiségben sok belőlük ártalmas, ezzel én is egyet értek. Viszont ha megnézed, amit hcpeter1 írt, teljesen igaza van. Ha valaki átlagosnál többet edz, akkor sose fogja tudni pl. a megfelelő mennyiségű aminosavat bevinni húsból. Vagy akkor egész nap ennie kell, utána meg fogyiznia. Nem véletlenül találták ki ezeket.
sztibi25. 2009.04.15 11:31:37
@Vegyi Ali: Ezzel azt hiszem pontot is tehetünk a dolog végére, ugyanis ezzel amit most írtál, teljesen egyet értek. Én csak azt nem tartom jónak, hogy egyesek:
1:teljesen megkérdőjelezik a táplálékkiegészítők létjogosultságát
2: És azt mondják, hogy csak az élsportban van szükség rá. Egy amatőr is ugyan úgy szed(het) porcerősítőt és másokat is, mint egy "profi". Sőt, véleményem szerint egy lelkes amatőrnek sok esetben még nagyobb szüksége lehet bizonyos anyagok pótlására, mint egy profinak. Ugyanis egy 2 óra körüli félmaratonért sokszor még jobban megküzd egy hobbista, mint egy profi a maga 70 percéért.
Nem csak azok szenvednek, és merítik ki magukat, akik a dobogón állnak. Sőt!

Szóval szerintem se hasznos minden táplálékkiegészítő (nem is állítottam), és a jókat is el lehet rontani túl nagy adagban.
Én heti 90km körül futok, de én is 30 környékérőről kezdtem. És akkor úgy éreztem, még többet használt a vitamin és ásványi anyag a terhelés elviselésében, mint most.
Nem voltam annyira fáradékony, nem akartam lépten-nyomon elaludni, nem kaptam izomgörcsöket.
Szóval én azt mondom, hogy heti 50km-mellett is hasznos a mértékletes fogyasztásuk. De természetesen ez az illető életmódjától, táplálkozásától és még kismillió más dologtól is függ.