Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bluemotion

0 bejegyzést írt és 797 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénteken megígértem az Imperium Galactica-cikkben, hogy külön posztot kaptok arról, miért nem készült el az Imperium Galactica III, illetve hogy miért volt helyette két másik űrstratégia három fejlesztőcégtől. A történet tanulságos, és egyik szereplője sem lehet büszke rá.…..
Folytatjuk "újságíróból valamirevaló ember lett" sorozatunkat, amiben a gémerszakma érdekesebb arcait mutatjuk be portrészerűen. Ezúttal Tóth Tibor vállalta el a vendégeskedést, akit Uniq néven ismerhettetek a PC Guru meg a PC.Games meg még néhány újság hasábjain. De hogy az újságírás előtt és után…..
Beindul a szokásos év végi dömping, ami akár karácsonyi ajándékként is felfogható. Tegnap is egy új adás, ma is, és vajon mit hoz a holnap? Egyelőre a mait spoilerezem le: egy régi vendég újra felbukkan és elmondja, amit legutóbb nem hagytunk neki (the plot thickens). Ez a vendég Bányai Fanni, aki…..
Bluemotion 2023.01.13 10:29:40
@Stöki: Szerintem kimondatlan, de például egy mérnöki tématerületen lévő kutató csak méréskelten fog elismerni olyan munkát, amelyben valaki kitöltett egy kérdőívet, és abból nagyon okos következtetéseket von le.
Bluemotion 2023.01.13 10:32:25
@ZuiGlász: Ez az egyetemek sara, hogy az excel táblák miatt mindenkit doktorrá ütnek, és sajnos ehhez asszisztálnak is a felkért opponensek is.
És még egy utolsó meglepetésünk maradt év végére: egy szilveszteri adás szilveszteri játékokról. Aki tévézett a nyolcvanas évek végén-kilencvenes évek elején, az emlékezhet egyszerű betelefonálós videojátékokra, amikben például torpedózni lehetett Dévényi Tiborral vagy amőbázni Palik Lászlóval. Ezek…..
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Bluemotion 2020.05.20 23:53:34
@btprg: Tudomásom szerint, mindig Indexes cikkírók voltak mögötte.
Bluemotion 2020.06.22 13:43:12
@Opportunista mikroba: Maximum csak olyan lesz az új Index, mint az Origo.
Bluemotion 2020.07.07 15:39:29
@Opportunista mikroba: Javaslom, hogy írjál levelet Vaszily Miklósnak, az Indamédia (blog.hu) fideszes tulajának, hogy rendeljen ehhez bloghoz egy új firkászt.
Mérnökvégzettségű vagy minimum -lelkületű olvasónk nem futott el az őt feszítő kínzó kérdés elől: többszörös mintát vett, mérleget és tolómérőt ragadott, próbaméréseket végzett és dokumentált ezerrel, majd az eredményeit megosztotta velünk is. Mi meg rákérdeztünk a szabályozásra. Azt még…..
Magyar Opera Vivaldi 2.5 2019.05.08 16:15:51
Az új összeállítás ezúttal nem tartalmaz jelentősebb fejlesztéseket, mégis érdemes lesz rá frissíteni, mert egy régóta várt beállítási lehetőség végre elérhetővé vált. A Beállításokban a Kezdőlap oldalon mostantól többféle gyorshívó méret közül választhatunk, illetve egy kapcsoló segítségével…..
Akinek ismerősnek tűnik a fenti kép, nyugodjon meg, nem a szeme káprázik, és nem is lett időutazó! Pedig nem  szúrtam be rossz képet a posztba, és nem is egy régebbi bejegyzés frissítésében vagyunk most. Hanem a nagy magyar abszurd valóságban, ami ezzel a rövidke levéllel kezdődött:  Kedves…..
Bluemotion 2019.01.17 16:27:34
@Klaric: Próbáld ezt meg eljátszani az MPL-lel (Magyar Posta) :)
A VV Csoki néven ismert vellalakó a bekerülésekor forgatott kisfilmben azt mondta, hogy Szavazzatok rám, néger vagyok! és ezen a platformon tolta eddig a szekeret odabent, levarrt két vagy három lakót (VV Krisztiánt nem számoljuk bele, de sanszos), majd testi épséget veszélyeztetett és kizárult. A…..
Bluemotion 2018.12.23 10:12:17
@lajthabalazs: Hányni lenne kedvem ettől a képmutató kommenttől.
Mindig örülünk, ha sikerül olyan vendéget szerveznünk, aki a játékipar üzleti kulisszái mögül érkezik, és sales/marketing oldalról mesél titkokat, mondjuk a magyar piacról. Galó István András ilyen ember: értékesítési vezetőként ott volt a tűzvonalban az Electronic Arts magyarországi indulásánál, és…..
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
Bluemotion 2018.11.02 09:01:45
@Xezs7: A befőtt tegye el a nagymamát?
Bluemotion 2018.11.02 09:04:09
@Senki Alfonz jr: Belegondolva, mennyire egysíkú (volt) annak az élete, akinek az volt az egyetlen szórakozása, hogy a témától függetlenül chatelgetett itt a komment szekcióban, minden baromságról.
Magyar Opera Hogyan tovább? 2018.07.12 14:09:58
Ahogy észrevettétek, az elmúlt hónapokban elég kevés új bejegyzés született, és ennek csak az egyik oka az, hogy nem volt túl sok időm ezzel foglalkozni. A másik ok az, hogy az Opera fejlesztése olyan irányt vett, mikor nem nagyon van miről írni. Az új funkciók egyszerűen csak működnek. Nincsenek…..
Nem az első Booking.com-os panasz ez oldalunkon, sőt, legutóbb az is kiderült, hogy a online szálláskeresőt "egy holland gazdasági társaság üzemelteti és az oldal igénybevétele során felmerült panaszokkal kapcsolatban is a holland jog az irányadó. A vállalkozás a szálláshelyek közvetítését látja el,…..
Fotó: HBO / Valkai Réka Elég kemény jelenet játszódik le az HBO saját sorozata, az Aranyélet utolsó, októberben érkező harmadik évadának első kedvcsináló előzetesében: Miklósi Attila (Thuróczy Szabolcs) elégeti a teljes, sötét utakon szerzett vagyonát, meg egy szobrot, aminek, mondjuk úgy, elég…..
Bluemotion 2018.06.20 10:41:37
@haXXXor: Endrebá' nélkül nem csoda, hogy kaszát kapott. :D
XYZ fedőnevű olvasónk nem cicózott, amikor a bankja olyat húzott, ami szerinte teljesen törvénytelen, olyan helyre panaszlevéllel sorozta meg a Magyar Nemzeti Bankot, a Pénzügyi Békéltető Testületet és az MKB Bank Zrt.-t, hogy csak lestünk. Tanuljunk barátaim! Tisztelt…..
Bluemotion 2018.05.22 11:35:16
@Nyers Fa: Ne etesd a trollt! Véleményem szerint vizsla szellemi színvonala - megboldogult Hagymához hasonlóan - mérsékelten magas, és minden ami ámerikában van az maga a Kánaán, Magyarország pedig maga a kénköves pokol.
Továbbra is a félelemkeltésre alapozza Orbán Viktor hatalmának megőrzését célzó választási kampányt. Ennek érdekében folyamatosan hazudik a migrációval kapcsolatban. Muszáj, mert ha igazat mondana, azonnal kiderülne: nincs mitől rettegni...
Zsombibácsi szegény valahogy teljes aszinkronban van kiszemelt szolgáltatójával, a UPC-vel: bármit is állít határozottan, a cég makacsul ragaszkodik az ellenkezőjét. A fura felállásból fakadóan például csak modemet vittek neki, hiába jelezte, hogy először madzag kéne, mert nála ugyan nincs kiépítve…..
Bluemotion 2017.06.22 14:18:38
@AzUtazó @é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛: Valóban, nehéz úgy okosat mondani, hogy csak a címig jutsz el.
"A hálózatot mindenesetre felvezették a lakásig, de modemet nem adtak és nem üzemelték be, mert az nem az ő kompetenciájuk"
"A nappaliban van egy bevezetett kábelcsonk, amire rá kéne kötni egy modemet"
Jön a nyár, és vele az utóbbi években egyre brutálisabb kánikulaszezon, ami főleg a városokban csinálja ki az embereket. Nem csoda, ha egyre többen adják fel a küzdelmet a hőséggel, és a hagyományos módszereket (vizes lepedő, huzat) sutba dobva feccölnek nem kevés pénzt a nyári rezsit is alaposan…..
Bluemotion 2017.06.01 09:22:38
@KaTe: Fogyasztás?
Bluemotion 2017.06.01 09:26:30
@Nick-son: Mitől lenne az Emagtól rosszabb egy klíma, mintha mástól vásárolná, esetleg te egy konkurens cég marketingese vagy? Egyébként megsúgom, több magyar céggel is együttműködnek, tehát magyar cégek termékei is vásárolhatók egy közös felületen.
Bluemotion 2017.06.01 09:30:17
@wkker: "Autóban én is úgy vagyok, hogy egy környezetszennyező, egészségtelen, sznob marhaság a klíma, pár éve még mindenki vidáman letekert ablakkal ment Balatonra, most meg egy percet nem bírnak ki az emberek."
Erős érvek. Pár éve mindenki lóháton ment, most meg mindenki autóval jár. Pár éve még füstjelekkel kommunikált, most meg mindenki SMS-t ír.
Villanyóra-ellenőrzésre hivatkozva jutott be 2 férfi a szolgáltató nevében olvasónkhoz, és már csak benn árulták el valódi céljukat: tartozás miatt kikapcsolni jöttek az áramot. Sírással, rendőrségi jelenléttel és akciófilmes elemekkel dúsított elképesztő történet következik. Vajon mi történt…..
Bluemotion 2017.05.30 13:00:32
@Kutyahoroszkóp: Kb. Borsónak már csak DNS, meg a székletminta hiányzott a repertoárjából.
Bluemotion 2017.05.30 13:04:26
@paragrafus: Érdekes az emberek nagy százalékának nincs ilyen problémája a szolgáltatójával, ellenben úgy látom, hogy túl sok a szabadidőd.
The Good Boyék először készpézben akartak felvenni egy csomó pénzt a bankban, majd amikor meghallották, hogy mennyibe kerül ez a kis móka, inkább maradtak az utalásnál. Pechjükre, nem olvasták ezt a cikket, ami ugyan 2 éves, szóval az adatai valószínűleg nem okék, de szépen összefoglalja, hogy mi…..
Bluemotion 2017.05.26 14:50:31
@onlajnok: Én szerintem már 10 évvel ezelőtt is kb. ennyi volt díja, de mindig van 1-2 évente olyan valaki, aki erre rácsodálkozik, és küld egy posztot a Homárra.
Bluemotion 2017.05.26 14:51:40
@Bluemotion: Szerintem én sem fogom sehol sem elolvasni mostantól a szerződési feltételeket, aztán legalább nekem is lesz anyagom a Homárra.
Hát így első blikkre ezzel a délután 1 és 2 közötti érkezéssel nem adtak sok esélyt maguknak a Vízművek munkatársai, amin a másnapi 2-4-ig intervallum sem javít sokat. Azért, hogy ne legyünk igazságtalanok: az értesítő alján volt egy mobilszám, reméljük azt sokan igénybe vették, és mindenki boldog…..
Bluemotion 2017.03.14 13:07:35
@cmx85s: Általában oda szoktak ilyen típust bekötni, ahol felmerül a gyanú a manipulálásra.
Nem sokkal azután, hogy Kiss Ramóna bejelentette a távozását a Barátok köztből, újabb szereplő hagyhatja el a sorozatot. A Hannát alakító Nyári Dia egy időre biztosan eltűnik a Mátyás térről, ezt a Barátok közt sajtófőnöke, Böjte Piros erősítette meg a Borsnak...
Bluemotion 2017.02.23 11:18:18
Jó drágák az Apple cuccai, teljesen jogosan képzelik úgy a vásárlói, hogy minőséget, ezzel együtt minőségi ügyfélszolgálatot és szervizt is kapnak a pénzükért. Hát ez sajnos nincs így, lagalább is idehaza. Kedves Homár, Elég érdekes történetbe szaladtunk bele a múlt héten. Párom Apple iPhone…..
Bluemotion 2017.02.06 14:30:01
@Kutyahoroszkóp: Gondolom vilagvege2018 már az iStyle munkatársa. :)
Bluemotion 2017.02.06 14:34:36
@Terézágyú: A panaszkönyvbe esetleg tudott volna írni.