Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trocadero

0 bejegyzést írt és 296 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már több mint egy hete tartanak a magyar nép zivataros napjai. Szinte minden nap menetrendszerűen érkezik vihar, felhőszakadás vagy jégeső. Hogyan érinti az autósokat és persze az autókat mindez? Hogyan ússzuk meg, ha nem is szárazon, de ép autóval az ítéletidőt? Ha jön a…..
trocadero 2014.08.08 13:42:18
@okoskodó: az adott esetben nem lehetett volna kikerülni a megállt autókat: egyik oldalon leállt villamosok sora, másik oldalon a még időben kiállt autósok, hátolról meg folyamatos auto-utánpótlódás, akik ráadásul még nem látják, mi vár rájuk pár méterrel arrébb. Mindenki átment a vizen, nem akarta senki sem a fél várost megbénítani. Nem volt ugyan 50cm mély a víz, de szerintem már határeset volt az alacsonyabb autóknak.
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! A "A munkavállalók végtelenül lusták és nem akarnak dolgozni" című bejegyzésetek inspirált, hogy én is megosszak veletek néhány hasonló sztorit, hogy ne mindig a sírásokat hallgassuk. Szabadúszóként dolgozom, eléggé sok különböző…..
Ugye még mindenki emlékszik, mekkora a foskolódáscunamit váltott ki a világ legnagyobb lehúzása (aka. az sms igazi ára) bejegyzés. A hitetlenek leellenőrizhetik, hogy Ausztriában 15x olcsóbb egy sms, mint nálunk, szerződés és hűségidő nélkül! A telefonálás csak 8x, a…..
trocadero 2012.03.29 15:37:15
@P.: Egy 200g-os kiszerelésű termék árát nem szép dolog egy 75g-os kiszerelésűvel összehasonlítani! Nagytételben minden olcsóbb. Interneten az elsőre megtalált magyarországi 200g-os sonka 2 EURO volt akció előtt, akció után 1.6 EUR! (A minőségről persze nem tudok nyilatkozni.)
A Ténytár is elemezte, hogy a vártnál kisebb gazdasági növekedés és az egykulcsos adó bevezetése miatt kieső adóbevételek miatt komoly megszorításokra kiigazításokra lehet számítani. Bár ennek mértéke 2012-ben lesz jelentősebb, már az idei problémák kezelése érdekében is…..
  Egyesek szerint Indiana Jones, James Bond és Graham Greene volt egy személyben: Patrick Leigh Fermor egy igazi huszadik századi, művelt kalandor volt, és pár hete halt meg, 96 éves korában (érdemes elolvasni az Economist méltatását). Az angol utazó, katona, író és oktató…..
Megdöbbentő jelentést tett közzé a 2010. április 10-én Szmolenszkben lezuhant Tu-154-es katasztrófájával kapcsolatban az eset kivizsgálására felállított lengyel bizottság. Az áldozatok között volt Kaczynski elnök és az ország politikai és katonai vezetésének számos tagja,…..
Ha magasról szarol a villanyszámlára, illetve ha kibogozhatatlan számodra a "minél-több-energiát-használsz-hűtésre, annál-inkább-melege-lesz-a-Földnek" egyenlet, vegyél légkondit. Használtat lehetőleg, aminek olyan a hangja, mint egy szovjet traktor-alkatrészekből…..
trocadero 2011.07.11 23:28:27
@Nagyon_Komoly: a légkondi működéséhez szükséges áram egy jelentős részét foszzilis energia-hordozókkal termelik, mely égetés során CO2 szabadul fel, a CO2 meg olyan a légkörben, mint az üveg a panelben. Ez az üvegfelület meg csak nő évről évre.
Továbbá, a hőszivattyúk, köztük a légkondi is bruttó hőtermelő! A légkondi több meleget csinál az utcára, mint hideget a lakásba! Egy légkondival telezsúfolt városban ez már érezhető melegedést okoz.
trocadero 2011.07.12 00:01:20
@hagyma: Sugárzásra merőleges síkra télen kb. fele annyi napenergia jut : www.okosolart.com/index.php?site=napkollektor/napsugarzas

Viszont télen jóval alacsonyabbról süt a nap, ami a függőleges helyzetű ablakok/falak szempontjából jobb elnyelést jelent, továbbá a fűtési szezon jóval hosszabb, mint a hűtési szezon.

Mondjuk én sem vagyok biztos, hogy minden esetben jobb a déli fekvés, a dolog függ a hőszigeteléstől, az ablakfelülettől, a faltól és a villany/gáz árának arányától.
Május 27-ére virradó reggel az M1-M7 autópályáról a Budaörsi útra beérkező autósok azzal a felettébb nyugtalanító jelenséggel szembesülhettek, hogy a Dayka Gábor utcai felüljáró után nem szűnik meg a buszsáv, hanem egészen a Nagyszőlős utcáig (egyelőre)…..
A múlt hétre tervezett bejelentés elmaradt, mert Orbán nem ért rá, és jó híreket nélküle nem lehet közölni. (Rosszakat viszont csak nélküle.) Hétfőn már ráért, megvolt a BL-döntő is, így bejelentették az Otthonvédő Akciótervet: 1. Árfolyamrögzítés Ha kéri az adós,…..
Szabálytalan és bunkó parkolásos képekről volt már több poszt is, de a téma kifogyhatatlan. Most két olvasónk képeit osztom meg veletek. Az egyik jól példázza, hogy vannak, akiknek határok nem léteznek (itt a szó szoros értelmében a szlovák rendszámmal is visszaélve). Ezt a…..
Tartsanak velünk az egyik legextrémebb sportfajtába – az újautó-fenntartás izgalmas, bugyogó, zűrös poklába! Kommentelje az azonos című írásunkat!..
trocadero 2011.03.23 15:46:41
@vdkvdkvdk: vegyük pl. Közép-Olaszországot: ott az emberek vidámak, önbizalommal teliek, mégha csotrogány autójuk is van. Ott nem az autó teszi az embert. Magyarországon meg szemlátomást nagyon sokan a márkás autójukra próbálnak önbizalmat építeni.
Lázár mondá: "Én soha nem szégyeltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyelni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér,…..
Folytatódik Budapest legszebb lépcsőházait bemutató sorozatunk, ezúttal a Kossuth Lajos utca 4-be látogattunk el:Egy éles kontraszttal indít a kapualj, a Hostel felirat és a csúnya, fém duplaajtó elbátortalanítana, de felpillantva máris új erőre kapunk, abban a reményben, hogy…..
Egy névtelenségbe burkolózó hölgy sztoriját olvashatjátok ma. Nőként mit tehet valaki, ha ilyet lát? Elvárható-e, hogy esetleg közbeavatkozzon valami módon? Tegnap reggel kb 09:35 perckor Budapesten a Szentendrei úton (Aquincum múzeumnál, vasúti híd alatt) egy férfi az…..
Agyrém! A Kedves Vezér és az Öszödön, pardon, Siófokon alkotmányt rögtönző közvetlen vazallusai most azt találták ki, hogy plusz szavazati jogot adnak a gyermeket nevelő szülőnek. Ami kapásból azt jelenti, hogy vannak első- és másodrangú állampolgárok, mert van, akinek a…..
trocadero 2011.02.12 22:34:12
@AvgDvl: 20-30 év múlva megtudod rá a választ.
trocadero 2011.02.12 23:02:32
@lucc.gizi: "Kinek van ma Mo-on sok-sok gyereke? Jelzem, elvétve a dolgozó, tisztességes, odafigyelő rétegnek." talán pont ezért kap most nagyobb hangsúlyt a gyerekek után járó adókedvezmény, mint az alanyi jogon járó kedvezmény.
 Minden magyar tudja, mire gondolok, ha a „menni vagy maradni” kérdést napjainkban felteszem. Új fogalmat nyert ugyanis ez az egyszerű kis eldöntendő, a kereső állampolgár nem tud már arcrángás, gyomorgörcs nélkül válaszolni rá, akkor sem, ha egy lepukkant…..
A Fidesz kormányra kerülése után már rögtön pontosított: 10 év alatt teremtünk egymillió munkahelyet. Tehát a 2011-es penzum 100 ezer állás teremtése lenne. No, de ezt, hogyan fogja megcsinálni a Fidesz? Elöljáróban annyit hadd mondjak el, hogy ügyes. Ahogy Rodolfo mondaná, csak…..
  Ma lehet utoljára jelezni a magánnyugdíj-pénztárakban, ha valaki nem kíván visszalépni az állami rendszerbe és apanázsát továbbra is magánkezekben akarja fialtatni. Számos elemzés látott napvilágot az elmúlt hetekben arról, hogy kinek, milyen körülmények között…..
trocadero 2011.01.31 21:49:29
@akakukk: "Nem hiszem, hogy barmely kormanynak lesz penze visszaforditani. Belathato idon belul." - de igen, privatizációval: a Szerencsejáték Rt. és az állami földek eladásával még előteremthető lenne 1x egy nagyobb szétoszosztható összeg. De nem akarok rossz ötletet adni.
w Dezsőnek nem kell meghalnia 2011.01.25 07:40:00
Szűk egy hetük maradt azoknak, akik a kormány diktátumát elutasítva megtartanák magánnyugdíj-pénztári tagságukat. Az sem biztos, hogy az ötvenezer nyilatkozat meglesz.    Ebben persze benne van, hogy a Fidesz teljes erejével emelgeti a flipperasztalt; átsodródni az állami…..
"Kitűnő thriller. Nagyszabású, ám hihető történet, amely eszeveszett tempóban, meggyőző díszletek között bontakozik ki, a megfelelő arányban kevert szeretetreméltó és gyűlöletes résztvevők szerepeltetésével. Akció és ármány finoman megmunkált…..
10 - 15 - 20 ezer fő vett körülbelül részt a Parlament előtti  2011. január 14-i, sajtószabadságért való tüntetésen. Gondolom köztük számos blogger is figyelte a történteket és levonja belőle a kellő tanulságokat.  Amennyiben  a 2002-es FMPSZ (egykori…..