Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kredi

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap este a dzsungelhintában ücsörgő, kismajmot simogatva Katy Perry Roarját éneklő Tóth Verával kezdődött a Sztárban sztár: A gigahintán betoppanó műsorvezetőnek, Tillának viszont annyira bejött az őserdődíszlet, hogy el sem tudott szakadni a…..
kredi 2014.10.20 20:50:23
A Sztárban sztár második adásában az ötvenéves Keresztes Ildikó olyat spárgázott a levegőben, hogy a fal adta a másikat, Koós Réka szétvert egy hungarocell-falat, Pál Dénes búgott, ahogy szokott, Dukai Regina műmellekkel csücsörített, Nagy Sanyi meg kimozogta magát a…..
Az eheti levélcunami után ezennel hivatalosan is visszatérő rovattá nevezem ki a "régóta keresek egy játékot, mondjátok meg, melyik az, mert már nem bírok éjszakánként aludni" típusú levelek feldolgozását. A rovat neve a nem túl fantáziadús, de annál kifejezőbb…..
IDDQD Az IDDQD ahol tud, segít! 2013.09.09 11:07:20
Volt már ilyen posztunk: a tisztelt olvasó jajkiáltást enged (szégyenünkre túlságosan ritkán nézett) levelesládánk pusztájába, mert bekattan neki egy játék, mi pedig segítünk a tisztelt olvasónak - ha mi nem tudunk, akkor a kommuna elé tárva a kérdést. Volt már, hogy meglett…..
Akkora siker volt a köztévé tavalyi dalversenye, amin gondos munkával megkeresték, melyik zenekar tudja legjobban leégetni saját magát és az országot a bakui hepajon (amit nem mellesleg értelmes ország NEM vesz komolyan) hogy idén is nekilátnak. Sőt, olyan nagyszabású versenyt…..
A Sas József féle brigád szilveszteri szórakoztató műsor címén előadott prosztóságáról azt hihetnénk, minden legalja, a kutyába lemenés csimborasszója, az ultimate trash tv, amit csak a Budapest TV feltámasztása (VV Boglyasfejű Éva műsorvezetésével) űberelhet, bár ha jobban…..
Félpucér bulák (micsoda meglepetés) nem voltak a tegnapi Voice-ban, pedig a Tv2, pont úgy, mint a nagyok, remek műbalhét rendezett a harmadik élő adás előtt, döbbent énekessel, mentorral, hatalmas szilikoncsöcsöket morzsinkáló szőke táncosnővel. Az adást elnézve persze nem…..
Na, nézzük, miből élünk. - A Bors egy csodálatos címmel indította a reggelt, Fél éve nem szexelt a kisebb mellű Molnár Anikó, ezzel azt sugallva, hogy a kis mellű nőket, legalábbis azokat, akiknek régebben nagyobb volt, nem dugják meg fél évig. Ez elég kétségbeejtő lehet…..
Kétmilliós átlagnézettséggel, komoly vetélytársak nékül letarolt szombat estékkel búcsúzott az X-Faktor harmadik évada, amiből ismét kiderült, hogy az RTL nagyon ért a műsorkészítéshez és a bulvárhoz. Már ha ez bárkinek is kétséges lett volna eddig. A kiválóan megírt…..
"Varázs" - mondta a kékre mázolt arcú roma rapper az X-Faktor legutóbbi kieső párosának egyik fele, és magabiztos mosollyal nézett vissza Ördög Nórára. "Kelta" - tette hozzá a kékre festett bőrt és a szeme köré rittyentett vörös rombuszt magyarázva. Jó, istenigazából ezen…..
kredi 2012.10.21 21:10:34
@váj mí: azért a Társulatnál a most itt is feltűnt (és szerencsére el is tűnt) Nagy Szilárdot simán berugdosták a szerepdöntőkbe, annak ellenére, hogy akkor 17 éves volt és másfél méter, mégis jelölték István meg Koppány szerepére, holott az ugye nem is tehetségkutató volt, hanem casting (de nyilván jól jött a sok SMS, vagy csak a híres orvos apuka pénze, ki tudja)... Szóval azért ott is voltak érdekességek-furcsaságok, nem véletlen, hogy az első válogatókon még a zsűri részét képező Lévai Balázs szép csendben lelépett a műsorból. (Azt már nem is említem, hogy ott is biztosra mentek a készítők, és a vérprofi Feke Pált odarángatták /meg is kapta a főszerepet/, vagy hogy a Réka szerepdöntőben a zsűriből Alföldi, Szulák és Kocsák is Torma Emesének adta a szerepet, mire a zsűrielnök-rendező Szikora János kijelentette, hogy márpedig az ő előadásában Herczeg Flóra lesz Réka, amivel gyakorlatilag az egész SMS-szavazós-zsűrizős metódust komolytalanná tette...
kredi 2012.10.21 22:03:29
@váj mí: Persze, nincs is azzal gond, hogy a rendező dönt a színházban, de épp te írtad, hogy ez televíziós produkció volt, nem belsős színházi válogatás. :) A televíziós produkciónak vannak saját szabályai, amit a Gundi minden alkalommal el is mondott, abban pedig az szerepelt, hogy egyenlőség esetén a zsűrielnök dönt, egyébként az kapja a szerepet, aki a több szavazatot kapta. Azzal, hogy Szikora ezt felülírta, felrúgta a szabályokat (ami jól látható volt Gundi zavarából, meg abból, hogy aztán a követező adásban megalázó módon gyorsan adtak egy vigaszdíjat Emesének), onnantól kezdve akár azt is mondhatta volna, hogy nem érdekli, hogy a nézők hogyan döntöttek, ő egy kiesett versenyzőt visszahív a műsorba, vagy épp inkább a saját színházából adja valakinek a szerepet. :) Ilyen alapon mondjuk a Megasztár nagydöntőjében Pierrot kijelenthette volna, hogy márpedig ő, mint a műsor zenei producere nem Tóth Verának adja a fődíjat, hanem Oláh Ibolyának, vagy most Ördög Nóra, hogy ő, mint a stáb prominens tagja (ha jól tudom, szerkesztő is, bár ez mellékes), inkább felbontja azt a bizonyos borítékot. :) De szerintem eltértünk a tárgytól. :)
kredi 2012.10.26 15:51:36
@apd: szerintem egy ilyen portfólióval...

www.miklosmalek.com/works.html

...bárki kiemelhető szakmailag.

Zenei ízlésekről meg felesleges vitatkozni.
Hiába no, kell a bulvár a tehetségkutatásba, az X-Faktor élő adásaiban szereplő tucatnyi induló között lesz egy kakukktojás is. Nem mintha csodálkoznánk azon, hogy Csobot Adélt továbbjuttatták a mentorházból, csak kicsit idegesek vagyunk miatta. Ez egy tévéműsor, amiben a…..
kredi 2012.10.07 10:21:52
"Nem így történt, sajnos a valóban érdekes és jó hangú Danics Dóra, vagy az eladható, könnyfacsaró történetet készen hozó Pál Loretta kiesett"

...és Jáger Kinga, akinek szerintem épp ennyire ott lett volna a helye a legjobb háromban, sőt...

"Szabó Dávid és Fehér Zoltán már korántsem ennyire egyértelműen a műsorba való, de a kimaradó Meggyes Csaba vagy Ekanem Bálint Emota nem volt annyival jobb egyiküknél sem, hogy joggal háboroghatnánk."

Hát nem tudom, ízlések és pofonok, meg tiszteljük a másik véleményét, de hogy valaki szerint ez a rettentően maníros, modoros Fehér Zoli jobb, mint Emota vagy Meggyes Csabi... Oké, Csaba visszafogott a színpadon, "csak" baromi jó hang, de Ekanem Bálint számára annyira természetes közeg a színpad, hogy egyszerűen felfoghatatlan számomra, miért nem lehet ott az élő show-ban. Nyilván Szabó Dávidra (jelzem, meg se tudtam eddig jegyezni a srác nevét) sok tinicsaj nyomja majd az SMS-t, és nyilván, ez a lényeg, de hogy ez a Fehér Zoli kinek fog tetszeni... Hát... de mondom, ízlések és pofonok...

Mindenesetre nálam már ebben a mentortáborban megbukott a műsor, és ugye ma este fogják továbbrugdosni Jimmy Juniort is, ami a másik vicc kategória Csoboth Adél (és számomra) a készítők által a nagy visszatérőként agyonsztárolt Fehér Zoli mellett.

Azt azért jegyezzük meg, hogy ha mindezekkel együtt Oláh Gergő megnyerné a versenyt, kicsit azért helyrebillenne a világ rendje. Kár, hogy jelenleg erre nem sok esélyt látok...
Az RTL Klub jól járt azzal hogy a Tv2 október közepéig nem indítja el a The Voice című új tehetségkutatóját, az X-Faktor harmadik évada konkurencia nélkül tarolja le a nézettségi piacot. A válogatók simán hoztak kétmillió fölötti nézőszámot, és a most hétvégi…..
kredi 2012.10.01 13:59:38
Nagy Szilárdnak elég erős a hátországa, nem tudom, hogy ez az orvos apukának köszönhető vagy más kapcsolatoknak, de már a Társulatban is érdekes volt a továbbjutása. Ott lépten-nyomon hangoztatták, hogy az nem tehetségkutató, hanem szerepválogatás, ennek ellenére a 17 éves, másfél méteres és kissé túlsúlyos Szilárdot bejuttatták a szerepdöntőkbe, ahol az összes férfi főszerepre (István, Koppány, Torda, Laborc) jelölték, holott nyilvánvaló, hogy alkatilag egyikre sem megfelelő -- de a tinilányok szavazata nyilván jól jött az M1-nek. (Emiatt maradt le pl. Laborc szerepéről a sokkal tehetségesebb, baromi jó Koroknai Árpi). Végül a jubileumi előadáson megkapta az egyik magyar úr szerepét.

Nem mondom, hogy nincs jó hangja, vagy nem tehetséges, de olyan... semmilyen. Van ez a kisterpeszes, fejfélrefordítós, bugyinedvesítően szúrós szemű alapállása, ezt tudja atombiztosan hozni, és ennyi.

Adélnak amúgy jó hangja van, lehet keresnivalója a szakmában, még ha nem is teljesen normális a szentem, de hát láttunk már nála beborultabb popsztárt is... Lass Beát minden tehetsége mellett szerintem be kellene fektetni egy pszichiátriára, minimum kivizsgálásra, mert aggasztó jeleket mutat, és ezt tényleg minden bántás nélkül mondom, aggódom érte.

Jimmy Junior átlagos hangú, de érdektelen és kissé öntelt figura, nekem nem szimpatikus, de ezzel együtt lehet keresnivalója a műsorban.

A nagy kedvencem egyértelműen Oláh Gergő, atomtehetséges srác, jó hanggal, jó színpadi jelenléttel, jó energiákkal, nagyon sok mindent ki lehet hozni belőle. A lányoknál Jáger Kinga a favoritom, nagy reménység szerintem ő is.

Szóval igen, van potenciál a mostani mezőnyben, kár, hogy van az RTL-nek egy Fókusz című bulvármagazinja, amit rendre meg kell tölteni saját anyaggal...
A Megasztár a Tv2 egyetlen igazán sikeres terméke, már ha elfogadjuk azt, hogy a Tények bármilyen sikeres is, valójában nem hírműsor. Csak egy vándorcirkusz kopott előadása nap, nap után ugyanazzal a fakó bundájú kétfejű kecskével, ugyanazzal a szakállas nővel, és ugyanazokkal…..
Ma kezdődik a ValóVilág ötödik kiadása az első beszavazóshow-val, amin macsók vagy mik indulnak (ezeket a kezükben tartott flexről és a munkásruháról lehet megismerni). Egy másik kategória, a plázacicáké viszont szörnyű gondot okoz a csatornának, hiszen az egyik jelöltnek az…..
Mutatunk egy képet a mai Blikk online-ból, mert érdemes. A Miss Universe 2011 versengésen (muhaha) éppen hazánkat képviselő nő ebben a ruhában jelent meg a kifutón akkor, amikor népviseletbe kellett öltözni. Kommentben várjuk a magyarázatot. ..
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
Ha nincs jobb ötleted, vetesd le a főszereplő ruháját, mondja a marketinges álmoskönyv, esetleg rakj mellé kisgyereket kölyökkutyával, és minden rendben lesz. A nepszamlalas.hu részére a Femina Group készített három reklámot, egy csöcsöset, egy kisgyerekeset és egy nem…..
IDDQD A Bethesda megkergült 2011.08.06 22:07:00
Már épp a heti játékcsajt kezdtem volna írni, mikor megláttam valami érdekeset. Talán másoknak is feltűnt, hogy a Bethesda nevű kiadó, aki a legtöbb játékosnak az Elder Scrolls és a Fallout újkori részeinek elkészítéséről maradt meg, mostanában kitalálta, hogy ő akkor…..
kredi 2011.08.09 12:38:11
"Notch sokatoknak ismerős lehet (...) mert elvesztetek a Minecraft nevű csodában, ami az ő fejéből pattant ki."

Azért tartozunk annyival az igazságnak, ha már egyszer gamerblog, hogy a Minecraft alapötlete nem Notch fejéből pattant ki, ő csak felvette a fonalat, aztán hozzátette a saját kreativitását és zsenialitását. Bővebben:

www.minecraftwiki.net/wiki/Infiniminer
notch.tumblr.com/post/227922045/the-origins-of-minecraft

"Valaki árulja már el, hogy az Elder Scrolls játékokban azon túl, hogy a címükben ott a Scroll szó, ugyan mi a fészkes fene szerepet kapnak a tekercsek? Szerintem a vásárlók döntő többségének fogalma sincs róla, hogy a Morrowind vagy az Oblivion csupán alcímei valaminek, amit egyébként valahogy máshogy hívnak."

De, ha végignyomja az Obliviont, akkor tudja, ugyanis egyrészt ott vannak a szemkötős szektás papok, akiknek az a dilije, hogy elolvassák és előmormolják a tekercseket, másrészt a Thieves Guild küldetéssorozatának utolsó eleme az egyik Elder Scroll lenyúlása. Ezenkívül a kerettörténekben is elhangzik, hogy a játék eseményei előre meg voltak jövendölve a tekercsekben. Az igaz, hogy nem kapnak olyan jaj, de hangsúlyos szerepet, de jelen vannak a szériában.

Amúgy meg szerintem fölösleges ennyire belemászni ebbe a kérdésbe. Jobb helyeken ES-szériának hívják a sorozatot, a rajongók tudják, hogy az ES mit jelent, és még olyan is akadhat, aki egyszerűen csak úgy emlegeti azt, hogy "the scrolls" (mert ő nyilván nem fogja felsorolni, hogy a Daggerfall, Morrowind, satöbbi, ha egyben akarja jellemezni az egészet). Ebből kiindulva talán lehet némi igaza a Bethesdának/ZeniMaxnak...

"Most komolyan, ki fog összekeverni egy AAA címet egy ZZZ indie cuccal(...)"
A Scrollst nem nevezném ZZZ-projektnek, miután a Minecraft világőrület lett, így kellő publicitást kapott az új Notch-projekt is anélkül, hogy különösebben "marketingelték" volna.

A Fallout: New Vegast meg szeretem. Ide lőjetek.
IDDQD Így kell állást keresni 2011.07.29 14:45:23
Erin Michael Vondrak amerikai grafikus úgy gondolta, tutira megy, amikor megpróbált állást szerezni a Valve-nál, és a szokásos önéletrajz-motivációslevél kombót ezzel a videóval toldotta meg:    Most aztán főhet Gabe Newellék feje, mert ha visszadobják, ők lesznek a…..